Knuste kartofler med skinke og Raclette ost

kartofler med skinke og Raclette

kartofler med skinke og Raclette

 

Raclette ost nydes bedst smeltet og er derfor en skøn ingrediens i vinterkøkkenet. Raclette ost er en halvfast ost der produceres i både de franske og schweiziske Alper. Valais Raclette eller Fromage a Raclette, som er de officielle navne, bliver fortsat  lavet på gammeldags maner af upasteuriseret mælk, fra køer der græsser på engene i Alperne.

Ingredienser (3-4 personer) 

  • 10 små kartofler
  • 200 gram champignon i skiver
  • 1 løg i tynde skiver
  • 4 stykker tørret skinke
  • 200 gram Raclette

 

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen til 180 grader
  2. Kog kartoflerne og anrette kartoflerne i et ovnfast fad, hvor kartoflerne knuses let
  3. Svits champignon og løg på en pande, fordel begge dele over kartoflerne
  4. Fordel dernæst skinke over kartofler, løg og champignon
  5. Skær Raclette i skiver og fordel osten over de øvrige ingredienser i fadet
  6. Varm retten i ovnen indtil osten er smeltet
  7. Velbekomme! 

Relaterede artikler

Kyllingbryst med munster AOP
Kyllingbryst med munster AOP
Munster er en rund ost med en vasket skorpe, der er sart orange. Indeni er osten blød, men stadig fast. Smagen er hve...
Læs mere
Spinatsalat med Comté (til 2 personer)
Spinatsalat med Comté (til 2 personer)
  Må vi foreslå denne simple opskrift til den Comté du finder i vores Juli kasse… Ingredienser 100g Comté AOP 150g...
Læs mere
Camembert de Normandie med pærer
Camembert de Normandie med pærer
  Her en opskrift af tartiner med Camembert de Normandie og pærer. Virkelig nemt og lækkert!  Osten er opfundet af Ma...
Læs mere
Hvad er Tartiflette?
Hvad er Tartiflette?
  Hvad er Tartiflette?  Tartiflette… Dronningen af vinterretterne, som er en sikker vinder når man skal bruge et varm...
Læs mere
Rissalat & Midsommerost med kylling, æbler og valnødder
Rissalat & Midsommerost med kylling, æbler og valnødder
  Thises Midsommerost er produceret på den tid af året, hvor dagene er længst; 14 dage før og 14 dage efter sommerso...
Læs mere
Snack med Brie de Meaux, Bacon og hindbær
Snack med Brie de Meaux, Bacon og hindbær
    Brie de Meaux er en blød og fløjlsagtig ost med en mørk skorpe. Brie de Meaux er nævnt i anekdoter og skrifter ti...
Læs mere
Tapas med Mahon ost
Tapas med Mahon ost
  Mahon er en flot mørkegul ost, lavet på komælk og lagret i mindst 5 måneder. Osten produceres på øen Menorca. Smage...
Læs mere
Sandwich med æble, spinat og gedebrie
Sandwich med æble, spinat og gedebrie
    Det der gør, at denne gedebrie skiller sig ud fra mængden af andre brieoste er ikke blot at den laves i en sekska...
Læs mere