Knuste kartofler med skinke og Raclette ost

kartofler med skinke og Raclette

 

Raclette ost nydes bedst smeltet og er derfor en skøn ingrediens i vinterkøkkenet. Raclette ost er en halvfast ost der produceres i både de franske og schweiziske Alper. Valais Raclette eller Fromage a Raclette, som er de officielle navne, bliver fortsat  lavet på gammeldags maner af upasteuriseret mælk, fra køer der græsser på engene i Alperne.

Ingredienser (3-4 personer) 

  • 10 små kartofler
  • 200 gram champignon i skiver
  • 1 løg i tynde skiver
  • 4 stykker tørret skinke
  • 200 gram Raclette

 

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen til 180 grader
  2. Kog kartoflerne og anrette kartoflerne i et ovnfast fad, hvor kartoflerne knuses let
  3. Svits champignon og løg på en pande, fordel begge dele over kartoflerne
  4. Fordel dernæst skinke over kartofler, løg og champignon
  5. Skær Raclette i skiver og fordel osten over de øvrige ingredienser i fadet
  6. Varm retten i ovnen indtil osten er smeltet
  7. Velbekomme! 

Skriv en kommentar