Raclette ost nydes bedst smeltet og er derfor en skøn ingrediens i vinterkøkkenet. Raclette ost er en halvfast ost der produceres i både de franske og schweiziske Alper. Valais Raclette eller Fromage a Raclette, som er de officielle navne, bliver fortsat lavet på gammeldags maner af upasteuriseret mælk, fra køer der græsser på engene i Alperne.
Ingredienser (3-4 personer)
- 10 små kartofler
- 200 gram champignon i skiver
- 1 løg i tynde skiver
- 4 stykker tørret skinke
- 200 gram Raclette
Fremgangsmåde:
- Forvarm ovnen til 180 grader
- Kog kartoflerne og anrette kartoflerne i et ovnfast fad, hvor kartoflerne knuses let
- Svits champignon og løg på en pande, fordel begge dele over kartoflerne
- Fordel dernæst skinke over kartofler, løg og champignon
- Skær Raclette i skiver og fordel osten over de øvrige ingredienser i fadet
- Varm retten i ovnen indtil osten er smeltet
- Velbekomme!