Gratis levering ved dit første køb! Klik her

Knuste kartofler med skinke og Raclette ost

kartofler med skinke og Raclette

 

Raclette ost nydes bedst smeltet og er derfor en skøn ingrediens i vinterkøkkenet. Raclette ost er en halvfast ost der produceres i både de franske og schweiziske Alper. Valais Raclette eller Fromage a Raclette, som er de officielle navne, bliver fortsat  lavet på gammeldags maner af upasteuriseret mælk, fra køer der græsser på engene i Alperne.

Ingredienser (3-4 personer) 

  • 10 små kartofler
  • 200 gram champignon i skiver
  • 1 løg i tynde skiver
  • 4 stykker tørret skinke
  • 200 gram Raclette

 

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen til 180 grader
  2. Kog kartoflerne og anrette kartoflerne i et ovnfast fad, hvor kartoflerne knuses let
  3. Svits champignon og løg på en pande, fordel begge dele over kartoflerne
  4. Fordel dernæst skinke over kartofler, løg og champignon
  5. Skær Raclette i skiver og fordel osten over de øvrige ingredienser i fadet
  6. Varm retten i ovnen indtil osten er smeltet
  7. Velbekomme! 

Relaterede Indlæg

Rissalat & Midsommerost med kylling, æbler og valnødder
Rissalat & Midsommerost med kylling, æbler og valnødder
  Thises Midsommerost er produceret på den tid af året, hvor dagene er længst; 14 dage før og 14 dage efter sommerso...
Læs mere
Snack med Brie de Meaux, Bacon og hindbær
Snack med Brie de Meaux, Bacon og hindbær
    Brie de Meaux er en blød og fløjlsagtig ost med en mørk skorpe. Brie de Meaux er nævnt i anekdoter og skrifter ti...
Læs mere
Tapas med Mahon ost
Tapas med Mahon ost
  Mahon er en flot mørkegul ost, lavet på komælk og lagret i mindst 5 måneder. Osten produceres på øen Menorca. Smage...
Læs mere
Sandwich med æble, spinat og gedebrie
Sandwich med æble, spinat og gedebrie
    Det der gør, at denne gedebrie skiller sig ud fra mængden af andre brieoste er ikke blot at den laves i en sekska...
Læs mere
Tærte med pærer og Fourme d'Ambert
Tærte med pærer og Fourme d'Ambert
  Fourme d'Ambert er en favorit blandt mange osteelskerer. Rund og markeret med grå/hvide aftegninger på skindet. Os...
Læs mere
Kyllingebryst med Morbier
Kyllingebryst med Morbier
  Morbier er en unik, fransk specialitet fremstillet af upasteuriseret komælk. Morbier kommer fra regionen Jura i det...
Læs mere

Skriv en kommentar