Rissalat & Midsommerost med kylling, æbler og valnødder

Rissalat & Midsommerost med kylling, æbler og valnødder

 

Thises Midsommerost er produceret på den tid af året, hvor dagene er længst; 14 dage før og 14 dage efter sommersolhverv. I den periode har kløvergræsset en sammensætning af protein og struktur, der gør mælken ideel til produktion. Få det bedste ud af det med denne opskrift. 

INGREDIENSER (4 personer)

  • 1 fed hvidløg pillet og mast
  • ⅓ cup friskpresset citronsagt (cirka 1½ citrioner)
  • 3 cups koget hvid eller brun ris
  • 2 cups pillet rotisseriekylling
  • 200g Midsommerost
  • 1 håndfuld babyspinat, revet i mundrette bidder
  • 1 sprødt æble, skåret i tern
  • ¼ cup fint snittet forårsløg 
  • ⅓ cup ristede valnødder walnuts, grofthakket
  • ⅓ cup ekstrajomfruolivenolie 
  • Salt og friskkværnet sort peber

 

FREMGANGSMÅDE:

  1. I en lille skål, kombiner det maste fed hvidløg med citronsaft og lad det trække mens du blander resten af ingredienserne.
  2. I en stor skål, blandes ris, kylling, Midsommerost, spinat, æble, forårsløg og valnødder.
  3. Fjern hvidløg fra citronsaften og smid det ud. Pist olivenolien i og hæld det over salaten. Blandes godt og smages til med salt og peber. Lad salaten hvile ved stuetemperatur i 10 minutter til en time inden den serveres.
  4. Bon appétit!

Skriv en kommentar