Tærte med pærer og Fourme d'Ambert

Fourme d'Ambert er en favorit blandt mange osteelskerer. Rund og markeret med grå/hvide aftegninger på skindet. Ostens indre er en flot blanding af creme og blå farver. Teksturen er rig, blød...

Tærte med pærer og Fourme d'Ambert
Tærte med pærer og Fourme d'Ambert

 

Fourme d'Ambert er en favorit blandt mange osteelskerer. Rund og markeret med grå/hvide aftegninger på skindet. Ostens indre er en flot blanding af creme og blå farver. Teksturen er rig, blød og med et strejf af nødder. Dette gør den til et perfekt match til elegante og afbalancerede vine, da smagen ikke er for aggressiv. Få det bedste ud det med denne opskrift. 

INGREDIENSER for Tærte med pærer og Fourme d'Ambert.

  • 1 Tærtedej
  • 4 or 5 pears
  • 200 g Fourme d'Ambert blåskimmelost.

 

FREMGANGSMÅDE: 

  1. Rul dejen ud og lad den hvile 10 minutter på køl.
  2. Forvarm ovnen til 175C.
  3. Imens skærer du pærerne i tynde skiver. Dryp citronsaft over skiverne for at undgå at pærerne bliver mørke.
  4. Skær Fourme d'Ambert i tynde skiver.
  5. Tag dejen ud af køleskabet og forbag den i 15 minutter imens den er dækket med aluminiumsfolie, så den ikke brænder på. Tag den forbagte tærte ud af ovne og tænd for ovnens grillfunktion.
  6. Arranger skiverne af d'Ambert på tærten. Grill tærten indtil osten bobler.
  7. Tag tærten ud og fordel skiverne af pærer oven på den smeltede ost. Server med det samme.

Relaterede artikler

Tapas med Mahon ost
Tapas med Mahon ost
  Mahon er en flot mørkegul ost, lavet på komælk og lagret i mindst 5 måneder. Osten produceres på øen Menorca. Smage...
Læs mere
Sandwich med æble, spinat og gedebrie
Sandwich med æble, spinat og gedebrie
    Det der gør, at denne gedebrie skiller sig ud fra mængden af andre brieoste er ikke blot at den laves i en sekska...
Læs mere
Kyllingebryst med Morbier
Kyllingebryst med Morbier
  Morbier er en unik, fransk specialitet fremstillet af upasteuriseret komælk. Morbier kommer fra regionen Jura i det...
Læs mere
Pasta med blå Munkeost, valnødder og spinat
Pasta med blå Munkeost, valnødder og spinat
  På Drøsbro Mejeri,  en del af Mammen Mejerier produceres blåskimmelosten i mange forskellige udgaver. De laver udov...
Læs mere
Kyllingbryst med munster AOP
Kyllingbryst med munster AOP
Munster er en rund ost med en vasket skorpe, der er sart orange. Indeni er osten blød, men stadig fast. Smagen er hve...
Læs mere
Knuste kartofler med skinke og Raclette ost
Knuste kartofler med skinke og Raclette ost
  Raclette ost nydes bedst smeltet og er derfor en skøn ingrediens i vinterkøkkenet. Raclette ost er en halvfast ost ...
Læs mere
Spinatsalat med Comté (til 2 personer)
Spinatsalat med Comté (til 2 personer)
  Må vi foreslå denne simple opskrift til den Comté du finder i vores Juli kasse… Ingredienser 100g Comté AOP 150g...
Læs mere
Camembert de Normandie med pærer
Camembert de Normandie med pærer
  Her en opskrift af tartiner med Camembert de Normandie og pærer. Virkelig nemt og lækkert!  Osten er opfundet af Ma...
Læs mere