Gratis levering ved dit første køb! Klik her

Tærte med pærer og Fourme d'Ambert

Tærte med pærer og Fourme d'Ambert

 

Fourme d'Ambert er en favorit blandt mange osteelskerer. Rund og markeret med grå/hvide aftegninger på skindet. Ostens indre er en flot blanding af creme og blå farver. Teksturen er rig, blød og med et strejf af nødder. Dette gør den til et perfekt match til elegante og afbalancerede vine, da smagen ikke er for aggressiv. Få det bedste ud det med denne opskrift. 

INGREDIENSER for Tærte med pærer og Fourme d'Ambert.

  • 1 Tærtedej
  • 4 or 5 pears
  • 200 g Fourme d'Ambert blåskimmelost.

 

FREMGANGSMÅDE: 

  1. Rul dejen ud og lad den hvile 10 minutter på køl.
  2. Forvarm ovnen til 175C.
  3. Imens skærer du pærerne i tynde skiver. Dryp citronsaft over skiverne for at undgå at pærerne bliver mørke.
  4. Skær Fourme d'Ambert i tynde skiver.
  5. Tag dejen ud af køleskabet og forbag den i 15 minutter imens den er dækket med aluminiumsfolie, så den ikke brænder på. Tag den forbagte tærte ud af ovne og tænd for ovnens grillfunktion.
  6. Arranger skiverne af d'Ambert på tærten. Grill tærten indtil osten bobler.
  7. Tag tærten ud og fordel skiverne af pærer oven på den smeltede ost. Server med det samme.

Relaterede Indlæg

Knuste kartofler med skinke og Raclette ost
Knuste kartofler med skinke og Raclette ost
  Raclette ost nydes bedst smeltet og er derfor en skøn ingrediens i vinterkøkkenet. Raclette ost er en halvfast ost ...
Læs mere
Spinatsalat med Comté (til 2 personer)
Spinatsalat med Comté (til 2 personer)
  Må vi foreslå denne simple opskrift til den Comté du finder i vores Juli kasse… Ingredienser 100g Comté AOP 150g...
Læs mere
Camembert de Normandie med pærer
Camembert de Normandie med pærer
  Her en opskrift af tartiner med Camembert de Normandie og pærer. Virkelig nemt og lækkert!  Osten er opfundet af Ma...
Læs mere
Rissalat & Midsommerost med kylling, æbler og valnødder
Rissalat & Midsommerost med kylling, æbler og valnødder
  Thises Midsommerost er produceret på den tid af året, hvor dagene er længst; 14 dage før og 14 dage efter sommerso...
Læs mere
Snack med Brie de Meaux, Bacon og hindbær
Snack med Brie de Meaux, Bacon og hindbær
    Brie de Meaux er en blød og fløjlsagtig ost med en mørk skorpe. Brie de Meaux er nævnt i anekdoter og skrifter ti...
Læs mere
Tapas med Mahon ost
Tapas med Mahon ost
  Mahon er en flot mørkegul ost, lavet på komælk og lagret i mindst 5 måneder. Osten produceres på øen Menorca. Smage...
Læs mere

Skriv en kommentar