Tærte med pærer og Fourme d'Ambert

Tærte med pærer og Fourme d'Ambert

 

Fourme d'Ambert er en favorit blandt mange osteelskerer. Rund og markeret med grå/hvide aftegninger på skindet. Ostens indre er en flot blanding af creme og blå farver. Teksturen er rig, blød og med et strejf af nødder. Dette gør den til et perfekt match til elegante og afbalancerede vine, da smagen ikke er for aggressiv. Få det bedste ud det med denne opskrift. 

INGREDIENSER for Tærte med pærer og Fourme d'Ambert.

  • 1 Tærtedej
  • 4 or 5 pears
  • 200 g Fourme d'Ambert blåskimmelost.

 

FREMGANGSMÅDE: 

  1. Rul dejen ud og lad den hvile 10 minutter på køl.
  2. Forvarm ovnen til 175C.
  3. Imens skærer du pærerne i tynde skiver. Dryp citronsaft over skiverne for at undgå at pærerne bliver mørke.
  4. Skær Fourme d'Ambert i tynde skiver.
  5. Tag dejen ud af køleskabet og forbag den i 15 minutter imens den er dækket med aluminiumsfolie, så den ikke brænder på. Tag den forbagte tærte ud af ovne og tænd for ovnens grillfunktion.
  6. Arranger skiverne af d'Ambert på tærten. Grill tærten indtil osten bobler.
  7. Tag tærten ud og fordel skiverne af pærer oven på den smeltede ost. Server med det samme.

Skriv en kommentar