Gratis levering ved dit første køb! Klik her

Tærte med pærer og Fourme d'Ambert

Tærte med pærer og Fourme d'Ambert

 

Fourme d'Ambert er en favorit blandt mange osteelskerer. Rund og markeret med grå/hvide aftegninger på skindet. Ostens indre er en flot blanding af creme og blå farver. Teksturen er rig, blød og med et strejf af nødder. Dette gør den til et perfekt match til elegante og afbalancerede vine, da smagen ikke er for aggressiv. Få det bedste ud det med denne opskrift. 

INGREDIENSER for Tærte med pærer og Fourme d'Ambert.

  • 1 Tærtedej
  • 4 or 5 pears
  • 200 g Fourme d'Ambert blåskimmelost.

 

FREMGANGSMÅDE: 

  1. Rul dejen ud og lad den hvile 10 minutter på køl.
  2. Forvarm ovnen til 175C.
  3. Imens skærer du pærerne i tynde skiver. Dryp citronsaft over skiverne for at undgå at pærerne bliver mørke.
  4. Skær Fourme d'Ambert i tynde skiver.
  5. Tag dejen ud af køleskabet og forbag den i 15 minutter imens den er dækket med aluminiumsfolie, så den ikke brænder på. Tag den forbagte tærte ud af ovne og tænd for ovnens grillfunktion.
  6. Arranger skiverne af d'Ambert på tærten. Grill tærten indtil osten bobler.
  7. Tag tærten ud og fordel skiverne af pærer oven på den smeltede ost. Server med det samme.

Relaterede Indlæg

Snack med Brie de Meaux, Bacon og hindbær
Snack med Brie de Meaux, Bacon og hindbær
    Brie de Meaux er en blød og fløjlsagtig ost med en mørk skorpe. Brie de Meaux er nævnt i anekdoter og skrifter ti...
Læs mere
Tapas med Mahon ost
Tapas med Mahon ost
  Mahon er en flot mørkegul ost, lavet på komælk og lagret i mindst 5 måneder. Osten produceres på øen Menorca. Smage...
Læs mere
Sandwich med æble, spinat og gedebrie
Sandwich med æble, spinat og gedebrie
    Det der gør, at denne gedebrie skiller sig ud fra mængden af andre brieoste er ikke blot at den laves i en sekska...
Læs mere
Kyllingebryst med Morbier
Kyllingebryst med Morbier
  Morbier er en unik, fransk specialitet fremstillet af upasteuriseret komælk. Morbier kommer fra regionen Jura i det...
Læs mere
Pasta med blå Munkeost, valnødder og spinat
Pasta med blå Munkeost, valnødder og spinat
  På Drøsbro Mejeri,  en del af Mammen Mejerier produceres blåskimmelosten i mange forskellige udgaver. De laver udov...
Læs mere
Kyllingbryst med munster AOP
Kyllingbryst med munster AOP
Munster er en rund ost med en vasket skorpe, der er sart orange. Indeni er osten blød, men stadig fast. Smagen er hve...
Læs mere

Skriv en kommentar