Stilton PDO
fra 90,00 kr
Stilton bliver mildere og mere moden med alderen, hvorfor vores Mature Stilton er den perfekte introduktion til blå ost. Den modnes i længere tid og er blød, rig og cremet, men stadig med den karakteristiske blå ost smag.
MÆLK: Ko - pasteuriseret
OPRINDELSE: Leicestershire, England
VIDSTE DU?: Colston Bassett, Cropwell Bishop, Long Clawson, Quenby Hall, Tuxford & Tebbutt og Websters er de eneste seks mejerier i verden, der har licens til at fremstille Blue Stilton ost. Ingen mennesker opfandt Stilton. Osten udviklede sig over tid fra sin originale pressede flødeoste til den ikkepresset halvhårde blåskimmelost, vi ser i dag.
MATCH MIN OST: Denne Mature Blue Stilton er perfekt på en saltet smørkiks og med et glas Shiraz. Den passer også perfekt med sherry og portvin.
PRODUKTION: Denne stilton er fremstillet i Leicestershire af lokal komælk og er beskyttet af PDO. Faktisk er Long Clawson et af kun seks mejerier i verden, som har licens til at lave Blue Stilton.
LONG CLAWSON: Thomas Hoe Stevnson fra Long Clawson Dairy startede med at lave ost i Vale of Belvoir i 1800-tallet. Ved at følge de tekniske og traditionelle metoder, som Thomas anvendte for over et århundrede siden, fortsætter mejeriet med at lave specialoste i topkvalitet i dag.
Min. holdbarhed 20 dage
Ingredienser | Stilton: Pasteuriseret KOMÆLK, salt, vegetabilske osteløbe, penicillum roqueforti, mælkesyrekultur.
Næringsindhold pr. 100 g | Stilton:Energi: 1376 kJ / 332 kcalFedt: 35 gheraf mættede fedtsyrer: 23 gKulhydrater: 0,1 gheraf sukkerarter: 0,1 gProtein: 23,7 gSalt: 2 g
Cheddar Farmhouse
fra 88,00 kr
Den traditionelle Farmhouse cheddar er en klassisk gårdost med en fantastisk fyldig smag og en let eftersmag af hasselnødder, lavet på mælk kun fra Dorset gårde efter en gammel opskrift.
MÆLK: Ko - pasteuriseret
OPRINDELSE: Dorset, England
VIDSTE DU?: Farmhouse cheese (Gårdost) er lavet på mælk fra den samme gård hvor osten produceres. Ulig traditionel ost, som også må indeholde mælk købt og transporteret fra andre steder udefra, må gårdoste-producenter kun bruge mælk fra de dyr, de selv opdrætter.
HVORFOR ER NOGLE CHEDDAR ORANGE OG ANDRE CHEDDAR HVID?Mælken, som bliver brugt til at producere cheddar, kan variere i farve fra hvid til kraftig gul afhængig af, hvad køerne har spist, hvilke race de er og endda, hvor fed mælken er. I 17-tallet begyndte cheddarproducenter at tilføje vegetabilske farvestoffer i deres mælk for at sørge for, at farven i osten altid var den samme. Nogle cheddarproducenter har tendens til at bruge annatto (et planteekstrakt af achiote-træet) for at give cheddarosten den karakteristiske orange farve. Annatto ændrer ikke smagen, strukturen eller aromaen af cheddarosten, men det er netop annatto, der giver Cheddar sin orange farve.
MATCH MIN OST: Farmhouse Cheddar passer perfekt med en Medoc eller en Cabernet Sauvignon.
PRODUKTION: Farmhouse Cheddar er fast i tekstur og cremefarvet. Aromaen er en speciel sammensætning af sødme, creme, gårdlig og jordlig. Smagen er kraftig, robust og afrundet, med konkurrerende noter som sødme og salt, samt jordlig og pikant. I gamle dage var England det eneste sted, Cheddar blev produceret. Men i dag bliver Cheddar produceret overalt i verden. Enhver osteproducent eller ostemager, hvor som helst i verden, kan kalde deres ost for ”Cheddar”, eftersom det ikke er en beskyttet ost, som andre ostenavne og mærker. Derfor er forskellen mellem kvaliteten af cheddarost ekstrem. Eftersom vi har valgt denne cheddar-gårdost, har vi besluttet os for at have et premium-sortiment af cheddar. Cheddar, som er den mest købte og daglig spise i verden, er altid lavet på komælk. Cheddar er en hård og naturlig ost, der har en let smuldret struktur, hvis den er korrekt modnet. Hvis den er for ung, er strukturen glat.
FORM FARM: De er en af de sidste traditionelle gårdproducenter der laver cheddar, og de producerer tre fjerdedele af UK’s samlede mængde. Traditionel West Country Farmhouse Cheddar er lavet med teknikker og opskrifter, der er flere hundrede år gamle.
Min. holdbarhed 20 dage
Ingredienser | Farmhouse Cheddar: Pasteuriseret KOMÆLK, mælkestarter, osteløbe, salt
Næringsindhold pr. 100 g | Farmhouse Cheddar:Energi: 1725 kJ / 416 kcalFedt: 34,9 gheraf mættede fedtsyrer: 21,7 gKulhydrater: 0,1 gheraf sukkerarter: 0,1 gProtein: 25,4 gSalt: 1,8 g
Shropshire Blue - 200g
70,00 kr
Shropshire Blue. Denne smagsfulde, upressede og stærke orange ost har en overraskende blød tekstur. En gylden og brun skorpe dannes når hver ost fremstilles i hånden. Dette skaber også en skarp og krydret ost, der skiller sig ud blandt dens blå brødre.
MÆLK: Ko - pasteuriseret
OPRINDELSE: Leicestershire, England
VIDSTE DU?: Shropshire Blue produceres kun af Long Clawson, Leicestershire og mejerierne Cropwell Bishop og Colston Bassett i Nottinghamshire. Men det er oprindeligt en skotsk ost. Den blev for første gang lavet i 1970'erne af Andy Williamson på Castle Stuart mejeri i Inverness. Derfor blev den kaldt for Blue Stuart eller 'Inverness-shire Blue'.
MATCH MIN OST: En god vin, der går godt med Shropshire Blue, er rødvin (Pinot Noir) eller Orange Muscat.
PRODUKTION: Som mange andre orange oste, får Shropshire Blue sin farve fra annatto, som er en farve der kommer af frøene fra achiote-træet. Rygtet siger, at annatto oprindeligt blev introduceret til ostefremstilling af skruppelløse osteproducenter. Ost, lavet af mælk af høj kvalitet, har en særlig gul nuance. I dette tilfælde er det blot et æstetisk udsagn.
LONG CLAWSON DAIRY: Thomas Hoe Stevnson fra Long Clawson Dairy startede med at lave ost i Vale of Belvoir i 1800-tallet. Ved at følge de tekniske og traditionelle metoder, som Thomas anvendte for over et århundrede siden, fortsætter mejeriet med at lave specialoste i topkvalitet i dag.
Min. holdbarhed 20 dage
Ingredienser | Shropshire Blue: Pasteuriseret KOMÆLK, salt, osteløbe, naturlige farvestof: annatto, mælkesyrekultur, Penicilium Roqueforti.
Næringsindhold pr. 100 g | Shropshire Blue:Energi: 1480 kJ / 354 kcalFedt: 35 gheraf mættede fedtsyrer: 23 gKulhydrater: 0,1 gheraf sukkerarter: 0,1 gProtein: 23,7 g Salt: 1,97g
Aged Red Leicester - 200g
72,00 kr
Aged Red Leicester eller Rutland Red, der lavet på en traditionel opskrift, bliver indsmøret, bundet og modnet i seks måneder for at lave en ost med en flaget, åben tekstur og en let sød, karamelliseret smag samt en rig gylden orange farve.
MÆLK: Ko - pasteuriseret
OPRINDELSE: Leicester, England
VIDSTE DU?: Aged Red Leicester får sin dybe farve takket være tilføjelsen af annatto. Annatto laves af frugt fra achiote-træer, som findes i Amerikas tropiske egne. Frugten er ikke spiselig, men frøene i dem er omgivet af en orangerød frugtmasse, der blandes med vand for at lave madfarve.
MATCH MIN OST: Intet slår Aged Red Leicester med et par skiver æble og et glas øl.
PRODUKTION: Aged Red Leicester, som er en dyb og rig, nøddeagtig traditionel Red Leicester, er en af vores mest populære oste. Den produceres stadig i leicestershire af Long Clawson Dairy, som også er en af de seks licenserede producenter af blue stilton. Efter produktion bliver det indbundet i klæde og modnes i seks måneder. Dette giver en blød tekstur og en lækker smag af karamel.
Min. holdbarhed 20 dage
Ingredienser | Aged Red Leicester: Termiseret KOMÆLK, Salt, Mælkesyrekultur, Osteløbe.
Næringsindhold pr. 100 g | Aged Red Leicester:Energi: 1695 kJ / 405 kcalFedt: 33 gheraf mættede fedtsyrer: 0,5 gKulhydrater: 0,5 gheraf sukkerarter: 0,5 gProtein: 26 gSalt: 1,6 g