Manchego 12 måneder fra 70,00 kr
Denne Manchego laves af Lordi-familien i hjertet af bjergene i Toledo. De har lavet autentiske Manchego-oste under PDO i mere end 50 år med den yderste respekt for erfaring og tradition. MÆLK: Får - pasteuriseret OPRINDELSE: Toledo, Spanien VIDSTE DU?: Manchego laves med mælk fra Manchego-får. Denne race fra La Mancha blev tæmmet og avlet af de første beboere i regionen, der ikke tillod den at blande sig med andre racer. Som resultat er karakteristikaene ved får fra La Mancha forblevet de samme over de sidste århundreder. Disse får kan generelt græsse hele året rundt på de græsklædte sletter i La Mancha, men bliver dog fodret med supplerende foder under mælkeproduktion eller drægtighed. MATCH MIN OST: Manchego er en meget alsidig ost der kan bruges med frugter, soltørrede tomater, oliven eller med en smule ekstra jomfruolivenolie. PRODUKTION: Manchego-oste er et produkt af det barske og ekstreme klima, hvor de primære vækster er rustik vegetation, der bliver til mad for en nysgerrig og ældgammel race af får, der hører under streng morfologisk og sanitær kontrol. Resultatet er en ost ulig nogen anden i verden.   Min. holdbarhed 20 dage Ingredienser | Manchego ost: Pasteuriseret økologisk fåreMÆLK, MÆLKesyrekulturer, osteløbe og salt. Næringsindhold pr. 100 g  | Manchego ost:Energi: 1673 kJ / 400 kcalFedt: 23,1 gheraf mættede fedtsyrer: 0 gKulhydrater: 4 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 27,3 gSalt: 0,6 g  
FETA P.D.O. fra 50,00 kr
Feta, ligesom Prosciutto di Parma, er et produkt med beskyttet oprindelsesbetegnelse (BOB). Det betyder, at Feta er beskyttet af Den Europæiske Union. Selv om mange lande producerer ost, der er mærket og solgt som Feta, så har Feta det officielle BOB-mærke. MÆLK: Får og gede - pasteuriseret OPRINDELSE: Volos, Grækenland VIDSTE DU?: Feta er en vigtig spise hos lande ved Middelhavet og spiller en stor rolle i den græske diæt. 70% af Grækenlands osteindtagelse er Feta. Feta, ligesom Champagne, er et beskyttet oprindelsesbetegnelsesprodukt (BOB). Det betyder, at navnet Feta er beskyttet af Den Europæiske Union. Selvom mange lande producerer ost, der er mærket og solgt som feta i Danmark, er det kun den europæiske BOB Feta, der har det officielle BOB-mærke. MATCH MIN OST: Feta smager fantastisk i enhver salat. PRODUKTION: Feta fremstilles og modnes udelukkende i et lovligt defineret geografisk område, som består af Thrakien, Makedonien, Epirus, Thessalien, Sterea Hellas, Peloponnes og præfekturet Lesvos. Hovedingredienserne er frisk fåremælk eller en blanding af fåre- og gedemælk med en andel på op til 30% gedemælk.     Min. holdbarhed 20 dage Ingredienser | Feta ost: Pasteuriseret mælk (fåre- og gedemælk), mælkesyrekultur, mikrobiel løbe, salt. Næringsindhold pr. 100 g  | Feta ost:Energi: 1480 kJ / 354 kcalFedt: 26 gheraf mættede fedtsyrer: 0 gKulhydrater: 1 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 22 g  
Udsolgt
Feta med trøffel 98,00 kr
Opdag den overraskende blanding af fetaost og den græske sommertrøffel (Tuber Aestivum 2%)! Efter flere måneders tests blev den perfekte kombination opnået. Dette har resulteret i et produkt der skaber den optimale balancen på tungen. Den saltede smag fra fetaen bliver gjort sødere, takket være smagen af trøflerne der er til stede men dog ikke dominerer. En overraskende ost til fejring og begivenheder! Denne Truffeta vil gøre dine vintersalater og ferie-retter endnu mere spændende. Samtidig har det også den fordel at det ikke er et sæsonbetonet produkt blandt feta elskere. Mytologien om Trøfler Ifølge en græsk legende blev trøflerne skabt af guderne på Olympus. Hefaistos der er smedenes gud, drog et stykke kul fra hans forklæde og gav det farve og substans. Dionysos velsignede det med muligheden for regenerering i visse sæsoner. Afrodite gav den et strejf af kærlig energi. Ariadne begravede kullet i jorden under et humuslag mellem to egetræer. Zeus gødede derefter jorden med et lynnedslag og fødte dermed denne mystiske svamp. Der findes flere forskellige trøffelsorter i Grækenland; Pythagoras pralede eksempelvis over Lesbos-trøflen.     Min. holdbarhed 14 dage Ingredienser | Feta med trøffel: Pasteuriseret mælk (fåre- og gedemælk), mælkesyrekultur, mikrobiel løbe, salt, Tuber Aestivum 2%. Næringsindhold pr. 100 g  | Feta med trøffel:Energi: 1179 kJ / 284 kcalFedt: 24 gheraf mættede fedtsyrer: 15 gKulhydrater: <0,5 gheraf sukkerarter: <0,5 gProtein: 16 gSalt: 2,8 g