Vesterhavsost fra 56,00 kr
Vesterhavsost er en dansk ost, der fremstilles af det danske mejeri Thise. Vesterhavsost er en fast ost inspireret af den hollandske ost gouda, og er fremstillet af komælk, der lagres mindst 26 uger. MÆLK: Ko - pasteuriseret OPRINDELSE: Bovbjerg Fyr  VIDSTE DU?: Syv landmænd fra Bovbjerg leverer mælken til Vesterhavsostene. Vesterhavsost lagres i 26 uger i den salte havluft som fylder ostelageret via et særligt ventilationssystem. Det er en ny ostetradition som ligger langt fra den klassiske danske osteproduktion som vi kender den. I ostelageret ligger i alt 16500 Vesterhavsoste stablet fra gulv til loft. De drænes og udvikler smag under påvirkning af den friske vesterhavsluft. En enkelt Vesterhavsost svinder fra 8 til 7 kilo i løbet af de 26 uger lagringen varer, hvilket gør osten fast og tør med et tørstofindhold på 48 procent. MATCH MIN OST: Vesterhavsost passer perfekt med en mørk øl. PRODUKTION: Thise Mejeris ostelager ligger så langt mod vest som man næsten kan komme - med Vesterhavet og Bovbjerg Fyr i baggrunden. Ejendommen der huser mejeriet hedder Gammel Damsgård, og det er her Vesterhavsosten lagres. Den salte luft der blæses ind på lageret, er med til at give Vesterhavsost sin karakter. Vesterhavsost er en fast ost med en let nøddeagtig smag. THISE MEJERI: Thise Mejeri, som blev grundlagt i 1988 i et samarbejde mellem en mejerist og en mindre gruppe økologiske mælkeproducenter, har i dag 85 særligt udvalgte mælkeproducenter. Min. holdbarhed 20 dage Ingredienser | Vesterhavsost: Pasteuriseret økologisk KOMÆLK, salt, mælkesyrekultur, mikrobiel osteenzym. Næringsindhold pr. 100 g | Vesterhavsost:Energi: 1711 kJ / 412 kcalFedt: 32 gheraf mættede fedtsyrer: 21 gKulhydrater: 0,1 gheraf sukkerarter: 0,1 gProtein: 31 gSalt: 2,1 g  
Blå Kornblomst fra 52,00 kr
Blå Kornblomst er en blød, cremet og mild blåskimmelost. Hvis du er stor fan af Gorgonzola så er den noget for dig. Osten er dejlig blød og rund i smagen. Blå Kornblomst vandt Super Gold i sin kategori ved World Cheese Awards i 2012, og er udviklet i et samarbejde mellem Thise Mejeri og Gedsted Mejeri. MÆLK: Ko - pasteuriseret OPRINDELSE: Gedsted VIDSTE DU?: Blåskimmelost siges at være opfundet ved et uheld, da osten blev opbevaret i temperatur- og fugtstyret huler i middelalderen. Det antages, at en ostemager på et tidspunkt efterlod et halvspist brød i en hule i Roquefort, Frankrig, og da han kom tilbage, opdagede han, at muggen på brødet, havde omdannet osten til blåskimmelost. MATCH MIN OST: Perfekt på ristet rugbrød med blomme-løgchutney. PRODUKTION: For at opnå den rette smag og konsistens er det nødvendigt at kunne styre processen minutiøst; det skal gøres med følelse – og med håndkraft. Derfor fremstilles Blå Kornblomst i 400 liter store ostekar hvor mælken omrøres med håndkraft, og efterfølgende modnes i ca. 4 uger. Min. holdbarhed 14 dage Ingredienser | Blå Kornblomst: KOMÆLK, salt, mælkesyrekultur, vegetabilsk osteløbe, blåskimmelkultur. Næringsindhold pr. 100 g  | Blå Kornblomst:Energi: 1623 kJ / 329 kcalFedt: 36 gheraf mættede fedtsyrer: 23 gKulhydrater: 0,1 gheraf sukkerarter: 0,1 gProtein: 17 gSalt: 2,3 g  
Fuldmåneost fra 60,00 kr
Fuldmåneost er en blød og cremet ost med let knas af krystaller. Osten er produceret ved Fuldmåne på Thise Mejeri. Osten er lagret ca. 6 uger på Bovbjerg Ostelager ved Vesterhavet. Derefter lagrer osten videre i kalkgruberne i Hjerm ca. 32 uger. MÆLK: Ko - pasteuriseret OPRINDELSE: Hjerm Kallgrube VIDSTE DU?: Thise fuldmåneoste produceres tolve gange om året - i de døgn hvor der er fuldmåne. Der er så vidt vides ikke nogen videnskabelig dokumenterbar sammenhæng mellem det forhold, at ostene produceres under fuldmåne og den kendsgerning, at ostene udvikler et månelandskab. På den anden side kan det heller ikke afvises, at månens tiltrækningskraft spiller en rolle... En sjov historie for en ost som smager fantastisk.  MATCH MIN OST: Fuldmåneost passer perfekt med en Pinot Grigio. PRODUKTION: Ostene lagres i Hjerm Kalkgrube, og under det 10 måneder lange underjordiske ophold ud- vikler ostene en overflade, der giver mindelser om månens overflade. Der er bakker og dale, foldninger og kratere, som dog for ostenes vedkommende hverken skyldes meteornedslag eller vulkansk aktivi- tet. Til gengæld dækkes overfladen under lagringen af snehvidt månestøv (hvidskimmel). THISE MEJERI: Thise blev grundlagt i 1988 i et samarbejde mellem en mejerist og en mindre gruppe økologiske mælkepro- ducenter. I dag består Thise af 85 særligt udvalgte producenter, der dagligt leverer kvalitetsmælk.      Min. holdbarhed 20 dage Ingredienser | Fuldmåneost: Pasteuriseret økologisk KOMÆLK, salt, mælkesyrekultur, mikrobiel osteenzym. Næringsindhold pr. 100 g  | Fuldmåneost:Energi: 1614 kJ / 389 kcalFedt: 33 gheraf mættede fedtsyrer: 21 gKulhydrater: 0.1 gheraf sukkerarter: 0.1 gProtein: 23 g                                                                                                                 Salt: 2.10g  
Fyrtårnsost fra 58,00 kr
Fyrtårnsost lagres ved Bovbjerg Fyr, hvor det frådende Vesterhav er nærmeste nabo. Vandt Gourmetprisen til International Food Contest 2018 i kategorien “Hårde Oste”   MÆLK: Ko - pasteuriseret OPRINDELSE: Bovbjerg Fyr, Danmark VIDSTE DU?: I 2008 lancerede Thise Vesterhavsosten i Danmark; en ost der startede sin karriere som et lille nicheprodukt, men har udviklet sig til at blive Thises suverænt største ostevariant. 10 år senere lancerede de vesterhavsost ektra modnet ; en Fyrtårnsost. Deres ostemester udvælger de ypperste Vesterhavsoste og sørger for at de lagres minimum et år, hvor deres klassiske Vesterhavsost er lagret ca. 6 måneder. Efter et år er osten mere fast, har endnu mere smagsfylde – endnu mere Vesterhav. MATCH MIN OST: Fyrtårnsost passer perfekt med en karakterfuld vin som kan match fyrtårnsosts intensitet. PRODUKTION:  Fyrtårnsost er en ekstra lagret Vesterhavsost, og de 16 supplerende uger er godt givet ud. Osten bliver hverken skarpere eller tørrere, men vinder snarere en ekstremt drøj cremethed, endnu ivrigere proteinknas og en veritabel eksplosion af duftnoter fra ristede hasselnødder til læder, skovbund og eksotisk frugt a la mango og passion.  Min. holdbarhed 20 dage Ingredienser | Fyrtårnsost: Råmælk fra ko, mælkesyrekultur, osteløbe, salt Næringsindhold pr. 100 g  | Fyrtårnsost:Energi: 1690 kJ / 407 kcalFedt: 33 gheraf mættede fedtsyrer: 21 gKulhydrater: 0,1 gheraf sukkerarter: 0,1 gProtein: 27 gSalt: 1,5 g    
Røget Vesterhavsost fra 58,00 kr
Mælken, der anvendes til fremstilling af røget vesterhavsost, er produceret i Nordvestjylland næsten så langt vestpå man kan komme. Her bor 15 Thise-landmænd, syd og nord for Thyborøn, det sted på Vestkysten hvor Vesterhavet brød igennem i 1800-tallet. Kombinationen af den faste ost og den kolde røg giver osten en svag men meget aromatisk røgsmag. Lagret i minimum 30 uger.   MÆLK: Ko - pasteuriseret OPRINDELSE: Thyborøn, Danmark. VIDSTE DU?:  Røget Vesterhavsost er den samme ost som en almindelig Vesterhavsost, men den er røget. Den lagres på samme sted. I lagringsrummmet er der stablet oste i 4 meters højde fra gulv til loft, 16.500 oste i alt. Ostene får frisk vesterhavsluft, smider de overflødige kilo og udvikler smag. MATCH MIN OST:  Røget Vesterhavsost passer perfekt med en rød Burgundy, en traditionel Pinot Noir eller en Beaujolais. PRODUKTION: Røget Vesterhavsost er lavet af mælk fra Thyborønegnen. Osten er fast i konsistensen uden at være tør. Den har en mild, men fyldig smag. Mælken til Vesterhavsosten kommer fra landmænd, som alle bor helt ude ved Vesterhavet. Vesterhavsost produceres i Thise men lagres ved Bovbjerg Fyr, hvor det frådende Vesterhav er nærmeste nabo. Den salte luft der blæses ind på lagret, er med til at give osten sin karakter. Vesterhavsost er en fast ost med en let nøddeagtig smag. THISE MEJERI:  Thise Mejeri, som blev grundlagt i 1988 i et samarbejde mellem en mejerist og en mindre gruppe økologiske mælkeproducenter, har i dag 85 særligt udvalgte mælkeproducenter, der dagligt leverer kvalitetsmælk. Deres årlige omsætning er mere end 500 mio. kr. og mælkeproducenterne udgør samtidig ejerkredsen i Thise Mejeri. 80% af mejeriets produktion afsættes i Danmark. Min. holdbarhed 20 dage Ingredienser | Røget Vesterhavsost: Pasteuriseret økologisk mælk, salt, mælkesyrekultur, mikrobiel osteenzym. Næringsindhold pr. 100 g  | Røget Vesterhavsost:Energi: 1711 kJ / 412 kcalFedt: 32 gheraf mættede fedtsyrer: 20 gKulhydrater: 0,1 gheraf sukkerarter: 0,1 gProtein: 31 g                                                                                                                  Salt: 2,1 g  
Midsommerost fra 50,00 kr
Thises Midsommerost er produceret på den tid af året, hvor dagene er længst; 14 dage før og 14 dage efter sommersolhverv. I den periode har kløvergræsset en sammensætning af protein og struktur, der gør mælken ideel til produktion. MÆLK: Ko - pasteuriseret OPRINDELSE: Jylland VIDSTE DU?: Til trods for, at osten er salgsklar efter et halvt års lagring, venter et stigende antal kunder i især Sverige at vente med at nyde osten, til den er lagret i et år; altså først til det efterfølgende års Midsommer. På det tidspunkt kulminerer ostens smagsmæssige udvikling nemlig. Midsommerost, som vi præsenterer nu, har været lagret i netop 1 år. Midsommerost MATCH MIN OST: Chardonnay fra Bourgogne. PRODUKTION: Hele årets produktion af Midsommeroste finder sted inden for 4 uger. Ostene lagres i et halvt år, og er dermed salgsklare omkring vintersolhverv, dvs. på den tid af året, hvor dagene er kortest og nætterne længst. THISE MEJERI  Thise blev grundlagt i 1988 i et samarbejde mellem en mejerist og en mindre gruppe økologiske mælkepro- ducenter. I dag består Thise af 85 særligt udvalgte producenter, der dagligt leverer kvalitetsmælk. Min. holdbarhed 20 dage Ingredienser | Midsommer: Økologisk pasteuriseret komælk, salt, mælkesyrekultur, mikrobielt osteenzym. Næringsindhold pr. 100 g  | Midsommer:Energi: 1554 kJ / 374 kcalFedt: 30 gheraf mættede fedtsyrer: 19 gKulhydrater: 0,1 gheraf sukkerarter: 0,1 gProtein: 26 gSalt: 1,6 g     BLIV INSPIRERET:  Rissalat & Midsommerost med kylling, æbler og valnødder
Rød løber 69,00 kr
Rød Løber: En ost fra Arla Unika , håndlavet af økologisk mælk fra gårdene omkring Gjesing Mejeri. Ostene bliver tilført rødkitkultur, som fremmer de naturlige staldnoter. Resultatet er en ost med en silkeblød midte, en fast overflade og en kontrast-fyldt smag og duft, der udfordre ens sanser.  Min. holdbarhed 7 dage Ingredienser | Rød løber: Økologisk mælk, økologisk fløde, salt, mælkesyrekultur, osteløbe (mikrobiel), skimmelkultur, rødkitkultur. Næringsindhold pr. 100 g  | Rød løber:Energi: 1628 kJ / 394 kcalFedt: 38 gheraf mættede fedtsyrer: 24 gKulhydrater: <0,5 gheraf sukkerarter: <0,5 gProtein: 13 g                                                                                                                  Salt: 1,4 g  
Græsdammer fra 49,00 kr 63,00 kr
Græsdammer er en ny skøn ost fra Thise lavet af 100% græsmælk (mælk fra køer, der udelukkende lever af græs, græsmarks-produkter og urter fra marken). Osten er skærefast og med en mild og let nøddeagtig smag.  MÆLK: Ko - pasteuriseret OPRINDELSE: Thise, Jylland VIDSTE DU?: Mange af de oste man finder i supermarkedet er lavet på komælk fra køer fodret med soya eller kerner. Nogle af disse er importeret fra fjerne steder på kloden. At fodre køerne med græs er det mest naturlige og har direkte indvirkning på smag, dyrevelfærd og forurening. En ko fodret på græs vil forurene mindre og vil være mindre syg som følge af maveproblemer og dermed producere mindre kuldioxid. MATCH MIN OST: Græsdammer-osten er til det hele – en universal-ost – lige velegnet til morgenbordet, til ostehapsen senere på dagen – til madlavning – og til desserten. PRODUKTION:  Græsdammer fremstilles af sød græsmælk med et fedtindhold tæt på det naturlige, det vil sige ca. 4.2 % fedt, og osten kombinerer en stor smagsfylde med yndefuld sødme og smøragtig mildhed tilsat et strejf af nødder – måske hasselnødder.   Min. holdbarhed 20 dage Ingredienser | Græsdammer ost: Pasteuriseret koMÆLK, salt, osteløbe. Næringsindhold pr. 100 g  | Græsdammer ost:Energi: 1480 kJ / 354 kcalFedt: 26 gheraf mættede fedtsyrer: 0 gKulhydrater: 1 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 22 g  
Thybo fra 78,00 kr
Thybo er produceret af mælk fra Thises landmænd i Thy og som i gamle dage, er saltet håndæltet ind i ostemassen. Osten er fast og krystalliseret og smagen markant med en nærmest sødlig eftersmag. MÆLK: Ko - pasteuriseret OPRINDELSE: Thy VIDSTE DU?: Thybo vandt  International Food Contest 2018 med følgende dommerkommentarer: En ost med sin egen historie hvor smag, konsistens og udseende går op i en højere enhed. Thybo-osten er det, man kalder en præsteost. Dengang leverede landmændene nemlig naturalier som tiende direkte til præsternes løn, og det var ofte mælk. Den bedste måde for præstegårdene at bruge den mælk var ved at fremstille ost, og det kunne ofte blive 20-30 kg store oste. MATCH MIN OST: Thybo ost vil gå godt med et glas snaps eller en stærk øl. PRODUKTION: Thybo-osten er kommet til i et samarbejde med Thisted Museum, Thise Mejeri og landmand Nicolaj Nicolajsen, Gyrup. Der er blivet fundet rigtig mange beskrivelser af osten i Thisted Museums arkiver og pointen med det her samarbejdet var at genoplive osten. De første videnskabelige omtaler af den er fra 1789, og den blev lavet helt op til 1960-1970'erne, hvor den så forsvandt.   Min. holdbarhed 20 dage Ingredienser | Thybo: Pasteuriseret økologisk KOMÆLK, salt, mælkesyrekultur, mikrobiel osteenzym. Osteskorpe: Plast coated  Næringsindhold pr. 100 g  | Thybo:Energi: 1733 kJ / 417 kcal. Fedt: 33 gheraf mættede fedtsyrer: 21 gKulhydrater: 0,1 gheraf sukkerarter: 0,1 gProtein: 30 gSalt: 2 g      
Thise Danbo 30+ fra 58,00 kr
På Thise Mejeri producerer de danbo oste efter recepter, der har været gældende i generationer. Produktionen foregår i åbne ostekar, da det giver mejeristerne god føling med processen. En mellemlagret ost har lidt karakter uden at være stærk. Thise Danbo 30+ er en dejlig mild og let syrlig ost med en skærbar konsistens.   Min. holdbarhed 14 dage Ingredienser | Thise Danbo 30+ ost: Pasteuriseret økologisk mælk, salt, mælkesyrekultur, mikrobiel osteenzym, rødkitkultur. Næringsindhold pr. 100 g  | Thise Danbo 30+ ost:Energi: 1073 kJ / 257 kcalFedt: 17 gheraf mættede fedtsyrer: 0 gKulhydrater: 1 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 26 gSalt: 1,6 g
Benedict Sort Kloster fra 55,00 kr
Lækker dansk ost når det er bedst. Smag den vidunderlige kombination af sort peber, frisk hvidløg og Esrom ost. I Danmark har vi stor tradition for vores oste, og denne kloster ost er ikke nogen undtagelse. Den er baseret på den halvfaste ost fra komælk der har karaktertræk som syrlig, blød, cremet og pikant. Den unikke smag er velegnet til frokostbordet, ostebordet eller endda madpakken til den kræsne ostekender der ikke kan nøjes med mindre end det bedste. Osten har fået navnet fra Benediktinermunkene fra Esrum kloster på Sjælland, der i den tidlige middelalder opfandt og udviklede Esrom osten. Siden da er den blevet bragt ind i vores moderne tidsalder og er blevet strammet op både hvad angår produktion såvel som smag hos Thise mejeri i Jylland.   Min. holdbarhed 14 dage Ingredienser | Benedict Sort Kloster: Pasteuriseret økologisk mælk, salt, mælkesyrekultur, økologisk peber, økologisk tørret hvidløg, mikrobiel osteenzym. Næringsindhold pr. 100 g | Benedict Sort Kloster:Energi: 1655 kJ / 400 kcalFedt: 35 gheraf mættede fedtsyrer: 22 gKulhydrater: 1,2 gheraf sukkerarter: 0,5 gProtein: 20 gSalt: 1,2 g
Høost fra 74,00 kr
Hø-ost er mild, lidt salt og tør i det, og så smager den en lille smule forskelligt afhængig af hvilken gård, mælken kommer fra. Høosten fremstille på baggrund af mælk, der kommer fra køer, hvis primære foder er hø om vinteren, og naturligvis græs om sommeren.. Kendetegnet er den knasende smag, der stammer fra proteinerne der udvikles over modningstiden og som derved fremkalder krystal effekten.   Min. holdbarhed 20 dage Ingredienser | Høost: Økologisk pasteuriseret mælk, salt, mælkesyrekultur, osteløbe. Næringsindhold pr. 100 g  | Høost:Energi: 1470 kJ / 354 kcalFedt: 28 gheraf mættede fedtsyrer: 18 gKulhydrater: 0,5 gheraf sukkerarter: 0,5 gProtein: 25 gSalt: 1,8 g