Gedebrie - Brie de chèvre fra 62,00 kr
Det der gør, at denne brie skiller sig ud fra mængden af andre brieoste er ikke blot at den laves i en sekskantet form. Det er i allerhøjeste også det noget ukonventionelle valg at bruge pasteuriseret gedemælk. Chèvre D’argentals hvide skorpe er ualmindelig mør og smidig på en og samme tid. MÆLK: Gede - pasteuriseret OPRINDELSE: Lyon området, Frankrig VIDSTE DU?: At den silkebløde fornemmelse du får når du spiser et stykke Chèvre D’argental, kommer af den metode mælken forarbejdes på. Inden mælken er klar til osteproduktionen, gennemgår den en proces kaldet mikrofiltrering. Det vil sige, at al vand fra mælken fjernes, så den tilbageværende væske får en højere koncentration af fedt, næringsstoffer samt protein. Dette resulterer i en federe ost og derved blødere indre. MATCH MIN OST: Moscato, en sprød Chardonnay eller en frugtig Sauvignon Blanc. En pærecider er bestemt heller ikke helt af vejen! PRODUKTION: Chèvre d'Argental er sekskantet og har derfor et spændende udseende, og en form, som gør den nem at skære i flotte skiver. Ostemassen er meget blød og cremet og er derfor velegnet til at smøre på brød. Ostens silkebløde konsistens opnås gennem mikrofiltering af mælken.  FROMAGERIE GUILLOTEAU: Historien om Fromagerie Guilloteau går tilbage til 1981, i den lille by Pélussin i Rhône-Alpes regionen. Under meget beskedne kår opfandt osteelskeren Jean-Claude Guilloteau, i sit lille værksted sin første ud af mange oste: Pavé Dauphinois. Denne særegne ost er er let genkendelig grundet sin unikke kubus-lignende form, den hvide tynde skorpe, uforlignelig smag samt den fede og fløjlsbløde konsistens. Dette er varemærket for denne ostemager.  Min. holdbarhed 14 dage Ingredienser | Gedebrie: Pasteuriseret GEDEMÆLK, salt, mælkesyrekultur, osteløbe Næringsindhold pr. 100 g  | Gedebrie:Energi: 1164 kJ / 278 kcalFedt: 22 gheraf mættede fedtsyrer: 15 gKulhydrater: 2 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 19 g                                                                                                                Salt: 1 g      BLIV INSPIRERET: Sandwich med æble, spinat og gedebrie
Tomme de Chèvre fra 68,00 kr
Tomme de Chèvre er en klassisk hvid ost, som er blød og ren med en perfekt afbalanceret tekstur. Smagen er raffineret og elegant – En naturlig gedeost, når den er bedst. Denne tomme de chèvre har en blød tekstur med en mild smag af træagtige og svampe aromaer.  MÆLK: Gede – termiseret OPRINDELSE:  Baskerlandet, Frankrig VIDSTE DU?: Fakta, som du sandsynligvis allerede vidste: dyr producerer kun mælk, når de føder. Det er let at glemme denne fakta, når vi har konstant mælkeforsyning. Geder føder om foråret og begynder at producere mælk. Denne genopblomstring i mælkeproduktionen kommer efter en tør periode, hvor dyrene ikke producerer mælk. Produktion og modning af oste som Tomme de chèvre giver landmænd mulighed for at omdanne mælken i løbet af foråret/sommeren og sælge dem uden for sæsonen (vinter). MATCH MIN OST: Tomme de chèvre passer perfekt med en hvid vin fra Bordeaux området. PRODUKTION: Tomme de chèvre får lov til at udvikle en naturlig skorpe i en aldringsperiode på mindst syv uger. Mikroberne, der koloniserer et hjuls overflade, er til stede i ostegrottemiljøet og overføres fra et hjul til et andet.  Min. holdbarhed 14 dage Ingredienser  | Tomme de chèvre: Termiseret GEDEMÆLK, salt, osteløbe. Næringsindhold pr. 100 g | Tomme de chèvre:Energi:  1421 kJ / 340 kcalFedt: 24 gheraf mættede fedtsyrer: 16 gKulhydrater: 1,7 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 24 gSalt: 1,5 g  
Rocamadour 25,00 kr
Rocamadours delikate smag kommer af gedemælkens rigdom. Et resultat af at gederne har adgang til græsarealer i Rocamadour-området, hvor hvidtjørn, enebær- og morbærbuske spreder sig. Osten er bedst om foråret/sommeren lavet med den nye sæson mælk. MÆLK: Gede - rå OPRINDELSE: Toulouse, syd-Frankrig VIDSTE DU?: Det tager 12-15 dage for osten at opnå fuld modenhed, men den kan yderligere modnes i flere måneder for at blive en smule stærkere. Når den modnes i flere måneder, udvikler den en mere intens smag og passer dermed godt sammen. MATCH MIN OST: Ostens nøddesmag gør den lækker at spise på varm toast eller i salater. PRODUKTION: Rocamadour ost tilhører gedeost-familien Cabecous. Det er produceret regionerne Périgord og Quercy og får sit navn fra landsbyen Rocamadour i afdelingen af Lot. Siden 1996 har den fået tildelt en AOC-certificering. FROMAGERIE L'ETOILE: Formålet med Fromageries de l'Étoile er at samle flere traditionelle ostemælkerier under én enhed, der med samme hensigt respekterer vores regionale osteproduktionskompetence og ekstreme krav med hensyn til produktkvalitet. Min. holdbarhed 7 dage Ingredienser | Rocamadour: Rå GEDEMÆLK, animalsk osteløbe, salt, mælkesyre. Næringsindhold pr. 100 g  | Rocamadour:Energi: 1222 kJ / 292 kcalFedt: 24 gheraf mættede fedtsyrer: 17 gKulhydrater: 1 gheraf sukkerarter: 0,5 gProtein: 18 g                                                                                                                  Salt: 1 g  
Gede Gutshofer 70,00 kr
Gede Gutshofer er en 12 måneder presset ost af rå mælk, der er lavet i ægte traditionel hollandsk bondegårdsstil. Den modnes i varme kældre i op til 8 måneder. I denne periode vaskes og drejes osten regelmæssigt, så den danner en naturlig skorpe. Det er i slutningen af ​​modningsprocessen, når osten gnides i karamel, at den får en sød-salt finish. Det er en hård tekstureret ost, som minder om en Gouda-ost, hvor mælkeproteinerne er brudt ned for at give krystallisation. Osten har en let salthed på ganen, en skarp syrlig smag fra gedemælken, men alligevel den for evigt fremtrædende karamelsødme. Min. holdbarhed 20 dage Ingredienser | Gede Gutshofer: Pasteuriseret GEDEMÆLK, salt, mælkesyrekultur, osteløbe Næringsindhold pr. 100 g  | Gede Gutshofer:Energi: 1590 kJ / 380 kcalFedt: 32 gheraf mættede fedtsyrer: 22,1 gKulhydrater: 0 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 23,1 g                                                                                                                Salt: 1,78g  
La Tur 75,00 kr
No La Tur er en super cremet og blød italiensk ost lavet af en blanding af ko-, fåre- og gedemælk. La Tur har samme sødme som fløde og smør efterfulgt af syrlige og gæragtige toner. Det er som en kugle is: dekadent og smelter udefra og ind. MÆLK: Ko, Får, Gede – termiseret OPRINDELSE: Piemonte, Italien VIDSTE DU?: La Tur er repræsentativ for Piedmont's Robiola-ostestil, som er blød-moden, hvilket egentlig bare betyder, at skorpen er blød og kan spises. Disse oste kaldes også for ”Bloomy Rind” oste, hvilket refererer til blomstringen af gode bakterier, som skaber den særdeles lækre og bløde skorpe. Disse oste er ikke meget gamle og kan nydes efter blot et par uger. MATCH MIN OST: La Tur går godt sammen til en lang række vine, særligt vine med honning eller blomster noter. PRODUKTION: Alta Langa arbejder med tre mælketyper (ko, ged og får) til deres sortiment af oste, og de har tæt samarbejde med lokale gårdejere og producenter for at sikre mælk af høj kvalitet. Mælk til produktionen er termiseret (mælk opvarmes til mellem 40 og 72 grader), hvilket får mange af mælkens originale egenskaber til at skinne igennem.  CASEIFICIO DELL’ALTA LANGA: Caseificio dell'Alta Langa ligger i Piemonte-bakkerne. Området, som har stejle skråninger, og som ligger langt væk fra de vigtigste handelsruter, er stadig næsten "uforurenet" med sin økonomi hovedsagelig baseret på lidt avl af geder, får og køer. På grund af den lille mængde mælk folket fik ved den daglige malkning, plejede de at producere blandede oste, som var små i størrelsen, hvilket er hvad vi kalder ”Langarola” traditionen. Min. holdbarhed 7 dage Ingredienser | La tur: Pasteuriseret KOMÆLK, pasteuriseret FÅRMÆLK, pasteuriseret GEDEMÆLK, pasteuriseret fløde, salt, osteløbe. Næringsindhold pr. 100 g  | La tur:Energi:  1200 kJ / 290 kcalFedt: 25 gheraf mættede fedtsyrer: 18 gKulhydrater: 1,8 gheraf sukkerarter: 1,8 gProtein: 14 gSalt: 1 g  
Crottin de Chavignol - 60g 39,00 kr
Født i hjertet af gedernes land, Centre Val de Loire, er Crottin de Chavignol en specialost lavet af rå mælk, som er hældt manuelt med øse. Det er en lille gedeost af sødmælk. Dens hvide eller elfenbensfarvede skæreflade er dækket af en tynd og naturlig skorpe, der er fin og blomstrende.  Dens struktur er fast og kompakt, mens smagen er nøddeagtig. Smagen af ​​Crottin de Chavignol kan variere meget alt afhængig af, om den er ung, modnet eller meget modnet (i hvilket tilfælde dens farve er blålig).
Mothais sur Feuille 75,00 kr
Mothais sur Feuille er en fransk gedeost, der stammer fra Poitou-Charentes regionen i det vestlige Frankrig. Den er opkaldt efter byen Mothe-Saint-Héray, hvor osten er blevet lavet og solgt siden det 19. århundrede. Mothais sur Feuille har en blød, flydende tekstur, der bliver tyk i takt med at den ældes. Smagen er blød og delikat, den smelter vitterligt i munden på dig. Modningsprocessen af Mothais sur Feuille tager tre-fire uger og osten er udtørres ved at sætte den på et valnøddeblad. Bladene høstes om efteråret, hvor farverne skifter og de er klar til at falde af træet. Herefter hænges de op og bruges til oste i løbet af året. Bladene påføres når osten er frisk og er vigtige for udviklingen af ostene. Da de er tørre når de føres, opsuger de fugt fra ostene, som herefter gradvist returneres fra dem under modning, så pastaen nedbrydes under bladet. De modne oste har noter af undervækst og nødder, som giver en større variation af smagsstoffer.  Vægt: 180g.  Min. holdbarhed 14 dage Ingredienser | Mothais sur feuille: Pasteuriseret GEDEMÆLK, salt, østeløbe, mælkesukker. Næringsindhold pr. 100 g  | Mothais sur feuille:Energi: 1324 kJ / 319 kcalFedt: 25 gheraf mættede fedtsyrer: 18,5 gKulhydrater: 1,5 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 22 gSalt: 1,5 g  
Gedegouda mild fra 55,00 kr 50,00 kr
Denne Gouda vil overraske dine venner og behage selv den mest kræsne ostespiser. Denne gouda fra ung gedemælk er et semifast hjul af mild, let sød og forfriskende ligefrem ost. Det er ikke den flagede og gedeagtige chevre, som de fleste forbinder med gedemælk - i stedet hinter den mod noter af flødekaramel med en yderst mild skarphed. Ostens pasta forbliver smidig efter cirka fire måneders modning og kan nemt smeltes over tærter eller chips for at lave en usædvanlig dessert. Denne runde ost er opkaldt efter byen Gouda, lige udenfor Rotterdam, i det sydlige Holland. Gouda ost findes primært fremstillet af komælk men det er også muligt at finde gouda fremstillet på gede eller fåremælk.   Min. holdbarhed 20 dage Ingredienser | Gedegouda mild: Pasteuriseret GEDEMÆLK, Mælkesyrekultur, Salt, Osteløbe Næringsindhold pr. 100 g  | Gedegouda mild:Energi: 1452 kJ / 350 kcalFedt: 28 gheraf mættede fedtsyrer: 15 gKulhydrater: 0,5 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 24,5 gSalt: 1,7 g  
Sainte-Maure de Touraine AOP 100,00 kr
Loire-dalen i Frankrig er berømt for sin produktion af gedeost i høj kvalitet. Sainte Maure de Touraine er en klassisk Loire chévre, lavet i form af en lille stamme med et enkelt strå der løber horisontalt gennem midten. Vi har valgt en godt modnet Sainte-Maure fra en producent, der udelukkende laver gedeost. De indsamler mælk fra 30 små landmænd i nærheden af produktionen og modner dem til perfektion. Deres eksklusive fokus på gedeoste fra det lokale område tillod dem at mestre modningen af gedeoste, der giver den rette intensitet og tekstur. Det perfekte match til Sainte-Maure er en Sauvignon Blanc eller en Sancerre.
Feta med trøffel fra 98,00 kr
Opdag den overraskende blanding af fetaost og den græske sommertrøffel (Tuber Aestivum 2%)! Efter flere måneders tests blev den perfekte kombination opnået. Dette har resulteret i et produkt der skaber den optimale balancen på tungen. Den saltede smag fra fetaen bliver gjort sødere, takket være smagen af trøflerne der er til stede men dog ikke dominerer. En overraskende ost til fejring og begivenheder! Denne Truffeta vil gøre dine vintersalater og ferie-retter endnu mere spændende. Samtidig har det også den fordel at det ikke er et sæsonbetonet produkt blandt feta elskere. Mytologien om Trøfler Ifølge en græsk legende blev trøflerne skabt af guderne på Olympus. Hefaistos der er smedenes gud, drog et stykke kul fra hans forklæde og gav det farve og substans. Dionysos velsignede det med muligheden for regenerering i visse sæsoner. Afrodite gav den et strejf af kærlig energi. Ariadne begravede kullet i jorden under et humuslag mellem to egetræer. Zeus gødede derefter jorden med et lynnedslag og fødte dermed denne mystiske svamp. Der findes flere forskellige trøffelsorter i Grækenland; Pythagoras pralede eksempelvis over Lesbos-trøflen.     Min. holdbarhed 14 dage Ingredienser | Feta med trøffel: Pasteuriseret mælk (fåre- og gedemælk), mælkesyrekultur, mikrobiel løbe, salt, Tuber Aestivum 2%. Næringsindhold pr. 100 g  | Feta med trøffel:Energi: 1179 kJ / 284 kcalFedt: 24 gheraf mættede fedtsyrer: 15 gKulhydrater: <0,5 gheraf sukkerarter: <0,5 gProtein: 16 gSalt: 2,8 g