Gratis levering ved dit første køb! Klik her

Osteblog - En verden af ost

Alt du skal vide om Emmental ost

Alt du skal vide om Emmental ost

  Emmentaler er en medium-hård schweizisk komælksost. Den har et relativt højt fedtindhold og er rig på calcium såvel som kobber og fosfor. Emment...
Pecorino ost: forskellige typer og alternativer

Pecorino ost: forskellige typer og alternativer

  Pecorino er kernen af italiensk fåremælksost, hvilket inkluderer Pecorino Romano, Pecorino Toscano, Pecorino Sardo og Pecorino Siciliano. Ordet ...
ricotta ost

Alt du skal vide om ricotta ost

  Ricotta Nævn ricotta og det vil lede tankerne hen på en klassisk italiensk lasagne, men denne friske, bløde, fugtige ost med en rig, fyldig, mæ...
mozzarella og burrata

Forskellen mellem Mozzarella og Burrata

  Italien er blandt andet kendt for sit udsøgte køkken og sine lækre specialiteter. Mange danskere holder af det italienske køkken og nyder ofte it...
Rissalat & Midsommerost med kylling, æbler og valnødder

Rissalat & Midsommerost med kylling, æbler og valnødder

  Thises Midsommerost er produceret på den tid af året, hvor dagene er længst; 14 dage før og 14 dage efter sommersolhverv. I den periode har ...
Snack med Brie de Meaux, Bacon og hindbær

Snack med Brie de Meaux, Bacon og hindbær

    Brie de Meaux er en blød og fløjlsagtig ost med en mørk skorpe. Brie de Meaux er nævnt i anekdoter og skrifter tilbage fra det 9. århundre...
Tapas med Mahon ost

Tapas med Mahon ost

  Mahon er en flot mørkegul ost, lavet på komælk og lagret i mindst 5 måneder. Osten produceres på øen Menorca. Smagen er dejlig nuanceret og f...
Sandwich med æble, spinat og gedebrie

Sandwich med æble, spinat og gedebrie

    Det der gør, at denne gedebrie skiller sig ud fra mængden af andre brieoste er ikke blot at den laves i en sekskantet form. Det er i aller...
Tærte med pærer og Fourme d'Ambert

Tærte med pærer og Fourme d'Ambert

Fourme d'Ambert er en favorit blandt mange osteelskerer. Rund og markeret med grå/hvide aftegninger på skindet. Ostens indre er en flot blanding af creme og blå farver. Teksturen er rig, blød...

Kyllingebryst med Morbier

Kyllingebryst med Morbier

  Morbier er en unik, fransk specialitet fremstillet af upasteuriseret komælk. Morbier kommer fra regionen Jura i det nordøstlige hjørne af Frank...
Hvem spiser mest ost i verden | 2020

Hvem spiser mest ost i verden | 2020

Hvem spiser mest ost i verden? Her er noget andet Danmark kan være stolt af fordi landet topper listen efterfulgt af Island og Finland.  Vidste du, at ordet ost stammer fra det latinske ord ”caseus”, hvilket betyder at fermentere? 

Hvilken ost er sundest? - De 9 Sundeste Typer af Ost

Hvilken ost er sundest? - De 9 Sundeste Typer af Ost

Ost er et mejeriprodukt, der kommer i hundredevis af teksturer og smagsvarianter. Næringen og smagen af ost afhænger af, hvordan den er producere...