Osteblog - En verden af ost

mozzarella og burrata

Forskellen mellem Mozzarella og Burrata

  Italien er blandt andet kendt for sit udsøgte køkken og sine lækre specialiteter. Mange danskere holder af det italienske køkken og nyder ofte it...
Rissalat & Midsommerost med kylling, æbler og valnødder

Rissalat & Midsommerost med kylling, æbler og valnødder

  Thises Midsommerost er produceret på den tid af året, hvor dagene er længst; 14 dage før og 14 dage efter sommersolhverv. I den periode har ...
Snack med Brie de Meaux, Bacon og hindbær

Snack med Brie de Meaux, Bacon og hindbær

    Brie de Meaux er en blød og fløjlsagtig ost med en mørk skorpe. Brie de Meaux er nævnt i anekdoter og skrifter tilbage fra det 9. århundre...
Tapas med Mahon ost

Tapas med Mahon ost

  Mahon er en flot mørkegul ost, lavet på komælk og lagret i mindst 5 måneder. Osten produceres på øen Menorca. Smagen er dejlig nuanceret og f...
Sandwich med æble, spinat og gedebrie

Sandwich med æble, spinat og gedebrie

    Det der gør, at denne gedebrie skiller sig ud fra mængden af andre brieoste er ikke blot at den laves i en sekskantet form. Det er i aller...
Tærte med pærer og Fourme d'Ambert

Tærte med pærer og Fourme d'Ambert

Fourme d'Ambert er en favorit blandt mange osteelskerer. Rund og markeret med grå/hvide aftegninger på skindet. Ostens indre er en flot blanding af creme og blå farver. Teksturen er rig, blød...

Kyllingebryst med Morbier

Kyllingebryst med Morbier

  Morbier er en unik, fransk specialitet fremstillet af upasteuriseret komælk. Morbier kommer fra regionen Jura i det nordøstlige hjørne af Frank...
Lande, der spiser mest ost i 2020

Lande, der spiser mest ost i 2020

Hvem spiser mest ost? Her er noget andet Danmark kan være stolt af fordi landet topper listen efterfulgt af Island og Finland.   Vidste du, at o...
Hvilken ost er sundest? - De 9 Sundeste Typer af Ost

Hvilken ost er sundest? - De 9 Sundeste Typer af Ost

Ost er et mejeriprodukt, der kommer i hundredevis af teksturer og smagsvarianter. Næringen og smagen af ost afhænger af, hvordan den er producere...
Bagte kartofler med bacon, taleggio og porrer

Bagte kartofler med bacon, taleggio og porrer

Taleggio smelter helt vidunderligt og  gør den til en ideel topping for bagte kartofler. Her kombineret med bacon og en cremet hvidvinssauce.
Hvorfor er sommer den bedste tid til at begynde på en ostekasse?

Hvorfor er sommer den bedste tid til at begynde på en ostekasse?

Kolde nætter er snart ovre, dagene bliver længere, og før du ved af det vil vi alle hygge os I parker, tænde for grille og ønske at hver dag var en søndag! Ost bliver ofte associeret med indendørsarrangementer såsom jul og nytår, men vi har fundet tre gode grunde til hvorfor sommer er den perfekte årstid.
Pasta med blå Munkeost, valnødder og spinat

Pasta med blå Munkeost, valnødder og spinat

  På Drøsbro Mejeri,  en del af Mammen Mejerier produceres blåskimmelosten i mange forskellige udgaver. De laver udover den klassiske dansk...