
Ligesom oste af komælk, så omfavner fåreost en bred og lækker vifte af både verdensberømte klassikere og mindre velkendte varianter. Blandt de førend...
Read more
Mozzarella er nok Italiens mest berømte ost. Men vidste du, at denne formaggio fresco fås i mange forskellige faconer og udformninger? Mozzarella er en t...
Read more
Rosé og ost er en oplagt sammensætning, især sammenlignet med andre sammensætninger af vin. De er lyse nok til at skæ...
Read more
Lær alt om sukkeret i mælk. Laktose er sukkerdelen af mælk og kaldes derfor ”mælkesukker”. Det findes i mælk, der produceres af køer, får, geder og andre pattedyr, herunder menneskets modermælk.
Read more
Noget, jeg får fra tid til anden, er det ældgamle spørgsmål – Kan man fryse ost?
Read more
Laktose, også kaldet mælkesukker, findes i alle mejeriprodukter, inklusive mælk, ost og yoghurt. Laktase, et...
Read more
Parmigiano-Reggiano er en hård, tør ost fremstillet af skummet eller delvist skummet komælk. Parmigiano-Reggiano har en hård, lys, gylden skorpe med et stråfarvet indre og en rig, stærk smag. Parmigiano-Reggiano oste modnes i mindst to år. P...
Read more
Brie er en blød, cremet og smøragtig ost der stammer fra Frankrig og produceres internationalt. Det har en cremet midte med en blød og spiselig kant af hvid mug. Brie laves traditionelt af komælk, men kan også laves af gedemælk eller fåremælk. Osten...
Read more
Tartiflette, som er en ikonisk opskrift fra Savoy-regionen, er indbegrebet af samhørighed og fællesskab. Den bliver brugt alle vegne, fra køkkenet derhjemme til ude på tur, og er maskotten ved en lang række vintersportsgrene… Man kan ikke benægte, a...
Read more
Blåskimmelost er en betegnelse, der bruges til at beskrive en ost, der er produceret med pasteuriseret ko-, får- eller gedemælk og modnet med kulturer af skimmelsvampen Penicillium. Blåskimmelost har generelt en salt smag og en skarp aroma. Den har ...
Read more