Osteblog - En verden af ost

gorgonzola ost

Hvad er blåskimmelost ?

Blåskimmelost er en betegnelse, der bruges til at beskrive en ost, der er produceret med pasteuriseret ko-, får- eller gedemælk og modnet med kult...
Alt du skal vide om hytteost

Alt du skal vide om hytteost

Hvad er hytteost? Hytteost er lavet af ostemassen fra komælk, som giver en blød hvid ost med en mild smag. I modsætningen til mange andre oste, er...
Guiden om gedeoste - typer og sæsoner

Guiden om gedeoste - typer og sæsoner

Der er stærke holdninger til Gedeost. Enten elsker folk det, eller også hader de det. For en der elsker gedeoste, så er der mange varianter af ged...
Alt du skal vide om ostefondue

Alt du skal vide om ostefondue

  Hvis du elsker ost, så er ostefondue lige noget for dig! Men, hvad er denne vidunderlige ret lavet af, og hvordan inkorporerer du den i din hver...
Raclette ost

Hvad er raclette ost ? Tips til at lave den perfekt racletteaften.

Raclette ost er en semihård komælksost fra Alperne. Den er oprindeligt hjemmehørende i De Schweiziske Alper, men produceres også på den franske si...
Alt du skal vide om Emmental ost

Alt du skal vide om Emmental ost

  Emmentaler er en medium-hård schweizisk komælksost. Den har et relativt højt fedtindhold og er rig på calcium såvel som kobber og fosfor. Emment...
Pecorino ost: forskellige typer og alternativer

Pecorino ost: forskellige typer og alternativer

  Pecorino er kernen af italiensk fåremælksost, hvilket inkluderer Pecorino Romano, Pecorino Toscano, Pecorino Sardo og Pecorino Siciliano. Ordet ...
ricotta ost

Alt du skal vide om ricotta ost

  Ricotta Nævn ricotta og det vil lede tankerne hen på en klassisk italiensk lasagne, men denne friske, bløde, fugtige ost med en rig, fyldig, mæ...
mozzarella og burrata

Forskellen mellem Mozzarella og Burrata

  Italien er blandt andet kendt for sit udsøgte køkken og sine lækre specialiteter. Mange danskere holder af det italienske køkken og nyder ofte it...
Rissalat & Midsommerost med kylling, æbler og valnødder

Rissalat & Midsommerost med kylling, æbler og valnødder

  Thises Midsommerost er produceret på den tid af året, hvor dagene er længst; 14 dage før og 14 dage efter sommersolhverv. I den periode har ...
Snack med Brie de Meaux, Bacon og hindbær

Snack med Brie de Meaux, Bacon og hindbær

    Brie de Meaux er en blød og fløjlsagtig ost med en mørk skorpe. Brie de Meaux er nævnt i anekdoter og skrifter tilbage fra det 9. århundre...
Tapas med Mahon ost

Tapas med Mahon ost

  Mahon er en flot mørkegul ost, lavet på komælk og lagret i mindst 5 måneder. Osten produceres på øen Menorca. Smagen er dejlig nuanceret og f...
  • Aktuel side