Gammel Knas
fra 186,00 kr
Gammel Knas er en ost, der overrasker i smag og struktur, hvor ostens sødme, syre og fedme får modspil fra de knasende sprøde proteinkrystaller. På trods af sit navn er Gammel Knas ikke stærk men unik i både smag og struktur.
MÆLK: Ko - pasteuriseret
OPRINDELSE: Vestjylland
VIDSTE DU?: Gammel Knas har fået sit navn fra de knasende proteinkrystaller og den lange modningsperiode på ikke mindre end 24 måneder. Gammel Knas har siden lancering i 2014 blevet til en øjeblikkelig klassiker da det er en alsidig ost, der passer godt til at nyde på ostebordet som den er når den smelter i de varme retter.
MATCH MIN OST: Matcher perfekt til en stærk belgisk quadruple øl eller en belgisk Wit.
PRODUKTION: Med en ny raffine- ringsmetode, hvorved osten modnes i et iltfattigt miljø, udviklede Nr. Vium Mejeri en Havarti med andre kulturer der var tilpasset en lang modningsperiode. I løbet af de 24 måneder opstår en balance mellem det søde, fede og syren sammen med de sprøde salte proteinkrystaller.
NR. VIUM MEJERI: Nr. Vium Mejeri er beliggende i Midtjylland og er en del af Arla Foods. Mejeriet har specialiseret sig i produktionen af Havarti, Esrom og Port-Salut. Især er langtidsmodnet Havarti deres vartegn.
Min. holdbarhed 20 dage
Min. holdbarhed uåbnet 30 dage
Ingredienser | Gammel Knas: KOMÆLK, salt, mælkesyrekultur, osteløbe
Næringsindhold pr. 100 g | Gammel Knas:Energi:
1748 kJ / 422 kcalFedt: 36 gheraf mættede fedtsyrer: 21 gKulhydrater: 0,5 gheraf sukkerarter: 0,5 gProtein: 23 g Salt: 1,8g
Danablu
fra 30,00 kr
Produktion af denne Danablu foregår på Drøsbro Mejeri. Osten blev opfundet af Marius Boel på Marslev Mejeri på Fyn. Danablu har udviklet sig til en af Danmarks størte eksportssucceser indenfor osteproduktioner. I dag fremstilles blåskimmelkulturen under meget kontrollerede forhold og kun få certificerede producenter har rettighederne til at producere Danablu. Danablu er et af de danske mejeriprodukter, der er omfattet af BGO (Beskyttet Geografisk Oprindelse). 60+ Osten er mildere og blødere i smagen end 50+, som har en mere karakteristisk skimmelsmag.
Danablu kan spises som de er eller smuldres og bruges som fyld i salater, pasta, pizza, gryderetter, tærtefyld eller som almindelig osteanretning og selvfølgelig på brød og i sandwiches. Man kan også røre den med mælk eller fløde til en dip.
Min. holdbarhed 20 dage
Min. holdbarhed uåbnet 60 dage
Ingredienser | Danablu: mælk, salt, mælkesyrekultur, mikrobiel osteløbe, skimmelkultur
Næringsindhold pr. 100 g | Danablu:Energi: 1623 kJ / 392 kcalFedt: 36 gheraf mættede fedtsyrer: 23 gKulhydrater: 0,1 gheraf sukkerarter: 0,1 gProtein: 17 gSalt: 2,6 g
Frygtløs (Blå Munkeost) - 250g
55,00 kr
På Drøsbro Mejeri, en del af Mammen Mejerier produceres blåskimmelosten i mange forskellige udgaver. De laver udover den klassiske danske Danablu ost blandt andet også Blå Munkeost. Den er fast og skærbar, smagen rund og pikant, fyldt med nuancer.
MÆLK: Ko - pasteuriseret
OPRINDELSE: Thorsø, jylland
VIDSTE DU?: Traditionel er osten opbevaret et køligt sted til modning. Enten er den svøbt ind i osteklæde så den kan danne sin egen skorpe. Andre gange dyppes den i sort voks for den måde at holde et på fugtighed som samtidig fungerer som en fysisk barriere mod mikrobiel kontamination.
MATCH MIN OST: Søde vine som Sauterne, ungarske Tokaji eller lagrede portvine spiller kontrastrigt op mod Blå Munkeost.
PRODUKTION: Råmælk fra køer behandles for at få det rette fedtindhold, pasteuriseres og bakterier og kulturer tilsættes for at starte en helt fantastisk blåskimmelost.
Min. holdbarhed 20 dage
Ingredienser | Frygtløs (Blå Munkeost) - 250g: Pasteuriseret KOMÆLK, Salt, mælkestarter, Osteløbe.
Næringsindhold pr. 100 g | Frygtløs (Blå Munkeost) - 250g:Energi: 1632 kJ / 394 kcalFedt: 34 gheraf mættede fedtsyrer: 20 gKulhydrater: <0,1 gheraf sukkerarter: <0,1 gProtein: 21 gSalt: 1,8 g
Blå Kornblomst
fra 56,00 kr
Blå Kornblomst er en blød, cremet og mild blåskimmelost. Hvis du er stor fan af Gorgonzola så er den noget for dig. Osten er dejlig blød og rund i smagen. Blå Kornblomst vandt Super Gold i sin kategori ved World Cheese Awards i 2012, og er udviklet i et samarbejde mellem Thise Mejeri og Gedsted Mejeri.
MÆLK: Ko - pasteuriseret
OPRINDELSE: Gedsted
VIDSTE DU?: Blåskimmelost siges at være opfundet ved et uheld, da osten blev opbevaret i temperatur- og fugtstyret huler i middelalderen. Det antages, at en ostemager på et tidspunkt efterlod et halvspist brød i en hule i Roquefort, Frankrig, og da han kom tilbage, opdagede han, at muggen på brødet, havde omdannet osten til blåskimmelost.
MATCH MIN OST: Perfekt på ristet rugbrød med blomme-løgchutney.
PRODUKTION: For at opnå den rette smag og konsistens er det nødvendigt at kunne styre processen minutiøst; det skal gøres med følelse – og med håndkraft. Derfor fremstilles Blå Kornblomst i 400 liter store ostekar hvor mælken omrøres med håndkraft, og efterfølgende modnes i ca. 4 uger.
Min. holdbarhed 14 dage
Ingredienser | Blå Kornblomst: KOMÆLK, salt, mælkesyrekultur, vegetabilsk osteløbe, blåskimmelkultur.
Næringsindhold pr. 100 g | Blå Kornblomst:Energi: 1623 kJ / 329 kcalFedt: 36 gheraf mættede fedtsyrer: 23 gKulhydrater: 0,1 gheraf sukkerarter: 0,1 gProtein: 17 gSalt: 2,3 g
Midsommerost
fra 58,00 kr
Thises Midsommerost er produceret på den tid af året, hvor dagene er længst; 14 dage før og 14 dage efter sommersolhverv. I den periode har kløvergræsset en sammensætning af protein og struktur, der gør mælken ideel til produktion.
MÆLK: Ko - pasteuriseret
OPRINDELSE: Jylland
VIDSTE DU?: Til trods for, at osten er salgsklar efter et halvt års lagring, venter et stigende antal kunder i især Sverige at vente med at nyde osten, til den er lagret i et år; altså først til det efterfølgende års Midsommer. På det tidspunkt kulminerer ostens smagsmæssige udvikling nemlig. Midsommerost, som vi præsenterer nu, har været lagret i netop 1 år. Midsommerost
MATCH MIN OST: Chardonnay fra Bourgogne.
PRODUKTION: Hele årets produktion af Midsommeroste finder sted inden for 4 uger. Ostene lagres i et halvt år, og er dermed salgsklare omkring vintersolhverv, dvs. på den tid af året, hvor dagene er kortest og nætterne længst.
THISE MEJERI Thise blev grundlagt i 1988 i et samarbejde mellem en mejerist og en mindre gruppe økologiske mælkepro- ducenter. I dag består Thise af 85 særligt udvalgte producenter, der dagligt leverer kvalitetsmælk.
Min. holdbarhed 20 dage
Min. holdbarhed uåbnet 60 dage
Ingredienser | Midsommer: Økologisk pasteuriseret komælk, salt, mælkesyrekultur, mikrobielt osteenzym.
Næringsindhold pr. 100 g | Midsommer:Energi: 1554 kJ / 374 kcalFedt: 30 gheraf mættede fedtsyrer: 19 gKulhydrater: 0,1 gheraf sukkerarter: 0,1 gProtein: 26 gSalt: 1,6 g
BLIV INSPIRERET: Rissalat & Midsommerost med kylling, æbler og valnødder
Kongeå med kommen - Sneppe øko Mellemlagret
fra 59,00 kr
Den økologisk ost fra Jernved Mejeri er produceret på dansk mælk med en dejlig smag, og efter gamle håndværkstraditioner, som sikrer at osten har den helt rigtig smag.
Jernved Mejeri blev bygget i 1909 af bønderne i Jernved og omegn. I 1992 blev mejeriet solgt til Laila og Ole Jørn Frederiksen. Efter ombygning og tilbygning til ostemejeri begyndte de at producere Danbo og lave smør i sommeren 1992 - alt efter gamle håndværkstraditioner. Senere kom produktionen til også at omfatte Svenbo og Maribo-oste.
Min. holdbarhed 14 dage
Min. holdbarhed uåbnet 60 dage
Ingredienser | Kongeå med kommen :KOMÆLK, osteløbe, osteløbemælkesyrekultur, salt, Kommen.
Næringsindhold pr. 100 g | Kongeå med kommen:Energi: 1317 kJ / 330 kcalFedt: 25 gheraf mættede fedtsyrer: 16 gKulhydrater: 0 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 25 gSalt: 1,8 g
Gammel Knas Creme
69,00 kr
Gammel Knas Créme er en nytænkt smøreost med rødder i den yderst populære ost Gammel Knas, som er en lækker og fyldig Havarti der fremstilles lokalt i Danmark på Birkum Mejeri i Nørre Vium der ligger i Vestjylland. Her er der virkelig tale om nytænkning og innovation, da man har formået at skabe en lækker smøreost der både er sød og syrlig, men samtidig også har væsentligt mere karakter end de fleste andre smøreoste på markedet. Selve osten bliver modnet i mindst 24 måneder, hvor den opnår den karakteristiske smag af umami, og samtidig får en lækker smag der balancerer mellem sød og syrlig. Gammel Knas Creme bevarer personligheden fra den kendte ost, men smøreosten byder på en ny og anderledes tekstur og konsistens der med garanti vil få enhver osteelsker til at sætte pris på nytænkningen. Gammel Knas Creme er ligesom havartiosten fremstillet af pasteuriseret komælk, og derefter tilsat lækre ingredienser for at opnå den unikke smag og konsistens. Det resulterer i en lækker smøreost der også, som navnet antyder, har lidt bid og knas i sig. Gammel Knas Creme indeholder nemlig knasende proteinkrystaller der blev dannet under modningen. Men selvom den har været modnet i mere end 24 måneder er smagen ikke alt for stærk, og derfor vil både børn og voksne finde noget at elske ved denne unikke ost.
Gammel Knas Creme dufter lækkert at brunet smør og nødder, og har en tyk, blød og rig konsistens der ledt spredes ud på et stykke ristet brød eller lignende. Smagen er himmelsk, med et strejf af karamel, brunet smør og salt, for ikke at glemme den karakteristiske smag af umami som er en af de fem grundsmage vi mennesker kan registrere.
Derfor kan smøreosten anvendes i et væld af nye madretter, og kan samtidig nå ud til et større marked, da smøreosten er let at kombinere med andre ingredienser. Gammel Knas Creme tager sig lige godt ud som ingrediens i en større opskrift, såvel som hovedelementet på et stykke lækkert rugbrød eller franskbrød.
Min. holdbarhed 14 dage
Ingredienser | Gammel Knas Creme: Ost, vand, smeltesalt (E339), surhedsregulerendemiddel (citronsyre)
Næringsindhold pr. 100 g | Gammel Knas Creme:Energi: 1179 kJ / 284 kcalFedt: 24 gheraf mættede fedtsyrer: 15 gKulhydrater: <0,5 gheraf sukkerarter: <0,5 gProtein: 16 gSalt: 3,2 g
Vesterhavsost
fra 64,00 kr
Vesterhavsost er en dansk ost, der fremstilles af det danske mejeri Thise. Vesterhavsost er en fast ost inspireret af den hollandske ost gouda, og er fremstillet af komælk, der lagres mindst 26 uger.
MÆLK: Ko - pasteuriseret
OPRINDELSE: Bovbjerg Fyr
VIDSTE DU?: Syv landmænd fra Bovbjerg leverer mælken til Vesterhavsostene. Vesterhavsost lagres i 26 uger i den salte havluft som fylder ostelageret via et særligt ventilationssystem. Det er en ny ostetradition som ligger langt fra den klassiske danske osteproduktion som vi kender den. I ostelageret ligger i alt 16500 Vesterhavsoste stablet fra gulv til loft. De drænes og udvikler smag under påvirkning af den friske vesterhavsluft. En enkelt Vesterhavsost svinder fra 8 til 7 kilo i løbet af de 26 uger lagringen varer, hvilket gør osten fast og tør med et tørstofindhold på 48 procent.
MATCH MIN OST: Vesterhavsost passer perfekt med en mørk øl.
PRODUKTION: Thise Mejeris ostelager ligger så langt mod vest som man næsten kan komme - med Vesterhavet og Bovbjerg Fyr i baggrunden. Ejendommen der huser mejeriet hedder Gammel Damsgård, og det er her Vesterhavsosten lagres. Den salte luft der blæses ind på lageret, er med til at give Vesterhavsost sin karakter. Vesterhavsost er en fast ost med en let nøddeagtig smag.
THISE MEJERI: Thise Mejeri, som blev grundlagt i 1988 i et samarbejde mellem en mejerist og en mindre gruppe økologiske mælkeproducenter, har i dag 85 særligt udvalgte mælkeproducenter.
Min. holdbarhed 20 dage
Min. holdbarhed uåbnet 60 dage
Ingredienser | Vesterhavsost: Pasteuriseret økologisk KOMÆLK, salt, mælkesyrekultur, mikrobiel osteenzym.
Næringsindhold pr. 100 g | Vesterhavsost:Energi: 1711 kJ / 412 kcalFedt: 32 gheraf mættede fedtsyrer: 21 gKulhydrater: 0,1 gheraf sukkerarter: 0,1 gProtein: 31 gSalt: 2,1 g
Ostepostens udvalgte - Mellemlagret 45+ med kommen
fra 59,95 kr
Oplev smagen af dansk tradition med vores mellem lagrede Danbo med kommen, en ost af højeste kvalitet. Denne klassiske danske ost er fremstillet af nøje udvalgt komælk og modnet i 12-24 uger for at opnå den perfekte balance mellem smag og konsistens. Den mellem lagrede Danbo har en fast, men stadig smøragtig tekstur, og byder på en mild, fyldig smag med subtile noter af nødder og en let syrlig undertone, komplimenteret af den aromatiske kommen. Perfekt til ostebordet, som pålæg på friskbagt brød, eller smeltet i varme retter. Vores Danbo med kommen er et udsøgt valg for enhver osteelsker, der værdsætter kvalitet og autentisk dansk håndværk.
Min. holdbarhed 14 dage
Min. holdbarhed uåbnet 60 dage
Ingredienser | Ostepostens udvalgte - Mellemlagret 45+ med kommen: KOMÆLK, osteløbe, osteløbemælkesyrekultur, salt, Kommen.
Næringsindhold pr. 100 g | Ostepostens udvalgte - Mellemlagret 45+ med kommen:Energi: 1317 kJ / 330 kcalFedt: 25 gheraf mættede fedtsyrer: 16 gKulhydrater: 0 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 25 gSalt: 1,8 g
Thise Danbo 30+
fra 60,00 kr
På Thise Mejeri producerer de danbo oste efter recepter, der har været gældende i generationer. Produktionen foregår i åbne ostekar, da det giver mejeristerne god føling med processen. En mellemlagret ost har lidt karakter uden at være stærk. Thise Danbo 30+ er en dejlig mild og let syrlig ost med en skærbar konsistens.
Min. holdbarhed 14 dage
Min. holdbarhed uåbnet 60 dage
Ingredienser | Thise Danbo 30+ ost: Pasteuriseret økologisk mælk, salt, mælkesyrekultur, mikrobiel osteenzym, rødkitkultur.
Næringsindhold pr. 100 g | Thise Danbo 30+ ost:Energi: 1073 kJ / 257 kcalFedt: 17 gheraf mættede fedtsyrer: 0 gKulhydrater: 1 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 26 gSalt: 1,6 g
Thise Danbo 45+
fra 62,00 kr
Ostehandlerens Ost Danbo fra Thise Mejeri er en klassisk dansk ost, kendt for sin rige smag og høje kvalitet. Fremstillet af økologisk komælk, har denne Danbo en karakteristisk fast, men alligevel cremet konsistens med en mild, let nøddeagtig smag og en behagelig syrlig undertone. Osten modnes omhyggeligt i mindst 12 uger, hvilket giver den en perfekt balance mellem smag og tekstur. Danbo fra Thise Mejeri er ideel til både ostebordet, pålæg eller smeltet i varme retter. Nyd denne autentiske danske ost, der bringer Thise Mejeris stolte håndværk og dedikation til økologisk kvalitet direkte til dit bord
Min. holdbarhed 14 dage
Min. holdbarhed uåbnet 60 dage
Ingredienser | Thise Danbo 45+ ost: Pasteuriseret økologisk mælk, salt, mælkesyrekultur, mikrobiel osteenzym, rødkitkultur.
Næringsindhold pr. 100 g | Thise Danbo 45+ ost:Energi: 1073 kJ / 257 kcalFedt: 17 gheraf mættede fedtsyrer: 0 gKulhydrater: 1 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 26 gSalt: 1,6 g
Kongeå Jernved Mild
fra 62,00 kr
Fra Jernved Mejeri tilbyder vi her den mildeste danbo ost i vores sortiment. Den såkaldte Kongeå er en mild og mellemlagret ost der er rig på karakter og konsistens. Jernved Mejeri er en lokal ostemager der i mere end 100 år har dannet rammerne for gode oste og gammeldags kvalitet. Udover de lækre Danbo oste fremstiller mejeriet også gammeldags kærnet smør og andre traditionelle mejeriprodukter.
Denne ost har en fast konsistens der gør den velegnet som skæreost, og kombineret med den milde smag er dette en oplagt ost til den travle familie der ønsker at børnene får kvalitet med i madpakken. Men også familiens voksne medlemmer vil sætte pris på den gode smag og afrundede syrlighed, der gør det til en glæde at sætte tænderne i osten, uanset om det er på et stykke rugbrød, eller et sprødt og ristet ciabattabrød.
Min. holdbarhed 14 dage
Min. holdbarhed uåbnet 60 dage
Ingredienser | Kongeå Jernved Mild:KOMÆLK, osteløbe, osteløbemælkesyrekultur, salt.
Næringsindhold pr. 100 g | Kongeå Jernved Mild:Energi: 1317 kJ / 330 kcalFedt: 25 gheraf mættede fedtsyrer: 16 gKulhydrater: 0 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 25 gSalt: 1,8 g
Tange Sø
fra 62,50 kr
Mejeristerne på Mammen Mejeri har udviklet osten, som hurtigt er blevet en favorit på ostebordet. Tange Sø osten har en dejlig, fyldig smag og så rammer den en perfekt balance mellem sødme, umami og intens styrke.
MÆLK: Ko - pasteuriseret
OPRINDELSE: Bjerringbro, Danmark
VIDSTE DU?: Det skal bruges hele 10 liter mælk til at producere 1 kg færdig ost som Tange Sø. Med sin faste konsistens og unikke smag, er det en udsøgt bejler til osteelskere. Tange Sø Osten er perfekt til tapasbordet, som snack, i pastaretten eller i en sandwich.
MATCH MIN OST: Prøv den lækre kontrast mellem Tange Sø ost og en let og frisk rødvin som Pinot Noir, Spätburgunder eller Beaujolais eller prøv den sammen med med en god mørk pilsner.
PRODUKTION: Tange Sø ost er en fast ost der røres længe i karret og modnes køligt i mindst 30 uger for at få sin fyldige karakter. Moden Tange Sø ost har en fast og let sprød konsistens og bliver kraftigere med alderen, uden at blive stærk.
MAMMEN MEJERI: Mammen Mejeri ligger på Viborg-egnen og er mest kendt for at lave den klassiske, danske skæreost, Danbo Mammen Guld. På mejeriet laves også andre gule oste som Havarti og Samsø. Mammen Mejeri er et familieejet ostemejeri der har lavet klassiske danske oste i 40 år og som, hver dag henter mælk direkte fra lokale Midtjyske mælkeleverandører.
Min. holdbarhed 20 dage
Min. holdbarhed uåbnet 60 dage
Ingredienser | Tange Sø: Pasteuriseret KOMÆLK, salt, MÆLKESYREKULTURER, mikrobiel osteløbe.
Næringsindhold pr. 100 g | Tange Sø:Energi: 1544 kJ / 369 kcalFedt: 29 gheraf mættede fedtsyrer: 18 gKulhydrater: 0,8 gheraf sukkerarter: 0,8 gProtein: 28 gSalt: 1,8 g
Benedict Sort Kloster
fra 65,00 kr
Lækker dansk ost når det er bedst. Smag den vidunderlige kombination af sort peber, frisk hvidløg og Esrom ost. I Danmark har vi stor tradition for vores oste, og denne kloster ost er ikke nogen undtagelse. Den er baseret på den halvfaste ost fra komælk der har karaktertræk som syrlig, blød, cremet og pikant.
Den unikke smag er velegnet til frokostbordet, ostebordet eller endda madpakken til den kræsne ostekender der ikke kan nøjes med mindre end det bedste. Osten har fået navnet fra Benediktinermunkene fra Esrum kloster på Sjælland, der i den tidlige middelalder opfandt og udviklede Esrom osten. Siden da er den blevet bragt ind i vores moderne tidsalder og er blevet strammet op både hvad angår produktion såvel som smag hos Thise mejeri i Jylland.
MÆLK: Ko - pasteuriseret
OPRINDELSE: Esrum Kloster, Græsted, Danmark
VIDSTE DU?: Sort Kloster er baseret på resultatet af en gruppe benedictinermunkes forsøg med oste på Esrum Klosteret. Her blev der efter sigende opdaget en ny slags ostekultur ved et uheld, og siden da er der bygget mange års traditioner med fremstillingen af denne økologiske ost der byder på en fantastisk konsistens og et flot udseende, der samtidig også leverer en mild og let smag. Siden oprindelsen faldt osten ud af folkemunde, men osten kom igen i produktion i 1930’erne, og siden da er det hurtigt blevet en af de mest populære oste herhjemme. Ostetypen er i dag en af de få danske ostetyper der er blevet beskyttet og anerkendt af EU som egnsbeskyttet tilbage i starten af 1960’erne.
MATCH MIN OST: Osten er god til skiver på et stykke godt rugbrød, eller grovt franskbrød, men kan også anvendes i madlavning, eller som dessert sammen med en sprød kiks og et godt glas vin.
PRODUKTION: Benedict Sort Kloster er en nytænkt ost baseret på en oldgammel opskrift og metode for fremstilling. Opskriften fra det 12. og 13. århundrede er blevet tilsat et strejf af hvidløg og en smule sort peber for at give endnu mere karakter og smag til den milde ost. Osten har en markant overflade med mange mindre huller der opstår da processen involverer den franske rødkitkultur. Denne gammeldags metode er med til at give osten en lækker duft, og osten får samtidig en cremet og fast konsistens.
Min. holdbarhed 14 dage
Min. holdbarhed uåbnet 60 dage
Ingredienser | Benedict Sort Kloster: Pasteuriseret økologisk mælk, salt, mælkesyrekultur, økologisk peber, økologisk tørret hvidløg, mikrobiel osteenzym. Næringsindhold pr. 100 g | Benedict Sort Kloster:Energi: 1655 kJ / 400 kcalFedt: 35 gheraf mættede fedtsyrer: 22 gKulhydrater: 1,2 gheraf sukkerarter: 0,5 gProtein: 20 gSalt: 1,2 g
Røget Vesterhavsost - 200g
66,00 kr
Mælken, der anvendes til fremstilling af røget vesterhavsost, er produceret i Nordvestjylland næsten så langt vestpå man kan komme. Her bor 15 Thise-landmænd, syd og nord for Thyborøn, det sted på Vestkysten hvor Vesterhavet brød igennem i 1800-tallet. Kombinationen af den faste ost og den kolde røg giver osten en svag men meget aromatisk røgsmag. Lagret i minimum 30 uger.
MÆLK: Ko - pasteuriseret
OPRINDELSE: Thyborøn, Danmark.
VIDSTE DU?: Røget Vesterhavsost er den samme ost som en almindelig Vesterhavsost, men den er røget. Den lagres på samme sted. I lagringsrummmet er der stablet oste i 4 meters højde fra gulv til loft, 16.500 oste i alt. Ostene får frisk vesterhavsluft, smider de overflødige kilo og udvikler smag.
MATCH MIN OST: Røget Vesterhavsost passer perfekt med en rød Burgundy, en traditionel Pinot Noir eller en Beaujolais.
PRODUKTION: Røget Vesterhavsost er lavet af mælk fra Thyborønegnen. Osten er fast i konsistensen uden at være tør. Den har en mild, men fyldig smag. Mælken til Vesterhavsosten kommer fra landmænd, som alle bor helt ude ved Vesterhavet. Vesterhavsost produceres i Thise men lagres ved Bovbjerg Fyr, hvor det frådende Vesterhav er nærmeste nabo. Den salte luft der blæses ind på lagret, er med til at give osten sin karakter. Vesterhavsost er en fast ost med en let nøddeagtig smag.
THISE MEJERI: Thise Mejeri, som blev grundlagt i 1988 i et samarbejde mellem en mejerist og en mindre gruppe økologiske mælkeproducenter, har i dag 85 særligt udvalgte mælkeproducenter, der dagligt leverer kvalitetsmælk. Deres årlige omsætning er mere end 500 mio. kr. og mælkeproducenterne udgør samtidig ejerkredsen i Thise Mejeri. 80% af mejeriets produktion afsættes i Danmark.
Min. holdbarhed 20 dage
Min. holdbarhed uåbnet 60 dage
Ingredienser | Røget Vesterhavsost: Pasteuriseret økologisk mælk, salt, mælkesyrekultur, mikrobiel osteenzym.
Næringsindhold pr. 100 g | Røget Vesterhavsost:Energi: 1711 kJ / 412 kcalFedt: 32 gheraf mættede fedtsyrer: 20 gKulhydrater: 0,1 gheraf sukkerarter: 0,1 gProtein: 31 g Salt: 2,1 g