Figenchutney med valnødder 49,00 kr
En klassiker – figenconfit med gedeost. Frisk, halvtør og en kombination der bare virker. Og med valnøddeskiverne der knaser en gang i mellem mens man spiser denne confit, så er det en ægte delikatesse! Den er ideel med gedeost, ost med vasket kant, eller blå masse. Man kan også bruge den som en knapt så sød marmelade… L’Épicurien, der markerer sig med sin ægte passion for kreativitet, er berømte for deres marmelader og smørbare produkter med unikke smage.Forretningen er familiejet og ligger i frugtregionen Languedoc-Roussillon, hvor den drives af mesteren i marmelade - Bernard Le Gulvot. Hele selskabet er dedikeret til den traditionelle savoir-fair. De originale opskrifter, uden tilsætnings- eller konserveringsstoffer, blandes i autentiske kobberkedler for at bevare de naturlige smagsstoffer og farver i de altid friske råvarer der bruges. Vægt: 125g Ingredienser: 51% figner, rørsukker, hvidvin, valnødder, citronsaft. pr 100 gr : fedt 1,4gr, sukkerarter 50gr, salt 0,02gr, protein 1.0gr
Økologiske rugbrødskiks 45,00 kr
Himmelsk rugbrødskiks fra det Bornholmske bageri Nykers. Disse håndlavede kiks er resultatet af kærlighed for bagerfaget, og vil med garanti være et stort hit til ostebordet. Den gode smag af rugmels surdejen, såvel som solsikkekernerne og sesamfrøene, skaber en god og solid oplevelse der gør sig bemærket, men ikke overskygger smagen af pålægget eller osten man nyder sammen med kiksen.  Brødfabrikken Nykers har i mere end 100 år holdt de traditionelle opskrifter ved lige, og leverer stadig et kvalitetsprodukt der bliver fremstillet af lækre råvarer fra lokale produkter. Alle ingredienser bliver nøje udvalgt, såsom melet fra lokale landmænd der bliver valset kort afstand fra bageriet. Prøv også gerne kiksen sammen med dip, pesto eller humus. Ingredienser | Økologiske rugbrødskiks: Økologisk rugmel (52%), økologisk rapsolie, økologiske solsikkekerner (12%), økologiske sesamfrø (6%), økologisk havreklid, økologisk rørsukker, vand, økologisk surdej (hvedemel, surdejskultur), økologisk mørk malt, havsalt. Næringsindhold pr. 100 g | Økologiske rugbrødskiks:Energi: 1870 kJ / 450 kcalFedt: 23 gheraf mættede fedtsyrer: 6.7 gKulhydrater: 47 gheraf sukkerarter: 10 gProtein: 9.3 gSalt: 2 g  
Udsolgt
Utvalda Salinas Kiks 45,00 kr
Skal der lidt ekstra lækkert på bordet sammen med osten? Så er de Svenske Utvalda Salinas Kiks fra Göteborg et godt bud på netop dette! Disse kiks er nemlig tilberedt med en velsmagende olivenolie af højeste kvalitet, og så er osten kombineret med frisk havsalt, samt en udsøgt hvede der er blevet anvendt under bagningen og som sikrer rig og fyldig smag i kiksen. Da der ikke er brugt palmeolie, men olivenolie, får du med disse tynde kiks både glæden af en fast, sprød og knasende kiks, samtidig med at smagen af osten ikke bliver overskygget. Brug gerne disse kiks til enten flødeost, havarti- eller andre bløde og lette oste.    Ingredienser | Utvalda Salinas Kiks: HVEDEmel, vegabilisk olie 22% (solsikkeolie, olivenolie 16%, shea, kokosolie), HVEDEKIM 6,5%, sukker,hævemiddel (hjortetaksalt E503, natriumbicarbonat), HVEDEklid, maltekstrat fra BYG, BYGmalt, havsalt 0,8 %, salt, aromaer, askorbinsyre.  Næringsindhold pr. 100 g | Utvalda Salinas Kiks:Energi: 2000 kJ / 480 kcalFedt: 32 gheraf mættede fedtsyrer: 3.2 gKulhydrater: 57 gheraf sukkerarter: 6.5 gProtein: 9.2 gSalt: 1.7 g  
Salame med trøffel 65,00 kr
Denne håndværker salami af svinekød er smukt beriget med sort trøffel og trøffelolie. Salamien er lavet i Ferrara-regionen i Emilia-Romagna og er fremstillet af udvalgte udskæringer af svinekød, der efterfølgende er krydret og efterladt til lagring. Den har en lys, rødlig farve, er spættet med fedt og har en unik og overbærende smag. Skær et par tynde skiver af denne trøffelsalami og server med oliven og sprøde crostini. I 65 år har Negrini-familien produceret kødpålæg af højete kvalitet i de italienske områder, hvor kunsten i at lagre kød har sine dybeste rødder og fået det bedste omdømme. Firamet, der blev grundlagt af Angelo Negrini i Renazzo di Cento (Ferrara) i 1955, har altid haft stor opmærksomhed på forskning og innovation, men på samme tid respekteret traditionerne indenfor håndværket. Gianni Negrini, der blev født i det, der kaldes for fødestedet for charcuterie, begyndte i 1955 i Renazzo di Cento i Ferrara. Et halvt århundrede senere er den italienske producent stadig det foretrukne sted for kødfulde delikatesser, der smelter i munden og er perfekte til dine Aperitivo-timer. Man tages straks til kysterne ved La Credenza når man smager det. Vægt: 125g
Crackers Oliven & Havsalt 45,00 kr
Fra Bath i England finder du her 125 gram sprøde velsmagende kiks der er fremstillet af det velkendte firma The Fine Cheese Company. Som navnet antyder er der her produceret en kiks, eller cracker som den også kaldes, der er specielt egnet til ostebordet.  På grund af den underspillede smag fra kiksen, får osten rig mulighed for at dominere smagsløgene. Men kiksen har stadig karakter og personlighed, hvilket jomfru olivenolien og den lækre havsalt er årsag til. Disse kiks er især egnet til de lidt hårdere oste, såsom vesterhavsost eller Pecorino. Kiksen går også godt sammen med et lækkert glas rødvin. Men kun din fantasi sætter grænser, så du er velkommen til at eksperimentere selv! Vægt 125g   Ingredienser | Crackers Oliven & Havsalt: Hvedemel, olivenolie 11%, havsalt 5%, surhedsregulerende middel. Næringsindhold pr. 100 g | Crackers Oliven & Havsalt:Energi: 1902 kJ / 456 kcalFedt: 15 gheraf mættede fedtsyrer: 6.2 gKulhydrater: 66 gheraf sukkerarter: 10 gProtein: 8.8 gSalt: 1,2 g    
Salame Napoli Piccante 49,00 kr
"Salame Napoli Piccante”, der er tro mod den traditionelle madlavning, er lavet af svinekød blandet med krydret peber, lidt salt og andre krydderier. I 65 år har Negrini-familien produceret kødpålæg af højete kvalitet i de italienske områder, hvor kunsten i at lagre kød har sine dybeste rødder og fået det bedste omdømme. Firamet, der blev grundlagt af Angelo Negrini i Renazzo di Cento (Ferrara) i 1955, har altid haft stor opmærksomhed på forskning og innovation, men på samme tid respekteret traditionerne indenfor håndværket. Gianni Negrini, der blev født i det, der kaldes for fødestedet for charcuterie, begyndte i 1955 i Renazzo di Cento i Ferrara. Et halvt århundrede senere er den italienske producent stadig det foretrukne sted for kødfulde delikatesser, der smelter i munden og er perfekte til dine Aperitivo-timer. Man tages straks til kysterne ved La Credenza når man smager det.  Vægt: 125g
Udsolgt
Salame med fennikel 49,00 kr
Denne salami er unik, takket være de fennikelfrø eller blomster, som tilsættes under tilberedningen af salamien. Historisk set blev fennikel brugt til at dække vinens producentfejl, indtaget sammen med salami. På denne måde kunne de sælge mere af salamien samt vin på trods af producentfejl. Det er derfor, denne type pølse ofte omtales som "finocchiona", som kommer fra ordet "finocchio" på italiensk (fennikel). I 65 år har Negrini-familien produceret kødpålæg af højete kvalitet i de italienske områder, hvor kunsten i at lagre kød har sine dybeste rødder og fået det bedste omdømme. Firamet, der blev grundlagt af Angelo Negrini i Renazzo di Cento (Ferrara) i 1955, har altid haft stor opmærksomhed på forskning og innovation, men på samme tid respekteret traditionerne indenfor håndværket. Gianni Negrini, der blev født i det, der kaldes for fødestedet for charcuterie, begyndte i 1955 i Renazzo di Cento i Ferrara. Et halvt århundrede senere er den italienske producent stadig det foretrukne sted for kødfulde delikatesser, der smelter i munden og er perfekte til dine Aperitivo-timer. Man tages straks til kysterne ved La Credenza når man smager det.  Vægt : 125g
Bornholmske Rugkiks 30,00 kr
Udsøgt bagværk fra tredje generation af de Bornholmske bagermestre fra Aakirkeby. Få kiks er så nøjsomt bagte som disse rugkiks med deres 27 individuelle lag der tilsammen danner kernen for en knasende sprød og let håndlavet kiks.  Den klassiske rugkiks fejrer snart 100-års jubilæum idet den første rugkiks blev bagt på solskinsøen i 1924. Siden da har utallige danskere haft den trofaste følgesvend på ostebordet når der skulle nydes lidt ekstra lækkert som dessert eller til kaffen. Det lokale bageri bærer i dag den stolte tradition videre med samme passion og engagement som tidligere generationer, og de lokale råvarer der bliver brugt i opskriften tilfører et strejf af solskin der ikke er til at gå glip af. Ingredienser | Bornholmske Rugkiks: 63% RUGsigtemel (gluten), margarine (palmeolie, smør, rapsolie, emulgatorer (E322, E471) dextrose, surhedsregulerende middel (E330)), HVEDEmel (gluten), sukker, kommen, salt. Kan indeholde spor af æg, jordnødder, mælk, sesamfrø og nødder. Næringsindhold pr. 100 g | Bornholmske Rugkiks:Energi: 1902 kJ / 456 kcalFedt: 15 gheraf mættede fedtsyrer: 6.2 gKulhydrater: 66 gheraf sukkerarter: 10 gProtein: 8.8 gSalt: 1,2 g  
Chutney af pærer williams med hvidvin 49,00 kr
Hvis du er fan af sød-sure smage, har du så nogensinde drømt om en fin pære- og blåbærtærste? Eller en salat med pære og skimmelost? Eller ristede pærer med skimmelost? Det er en velrenommeret kombination, som hviler i sig selv. Det er også alment kendt, at hvidvin-confit fungerer super godt med de blåskimlede oste. L’Epicurien er derfor blevet sat sammen med hvidvin og smeltede pæretern i denne confit. Den er ideel med Roquefort eller Blue. Prøv den også med cod en papillote, havtaske, grillet makrel… L’Épicurien, der markerer sig med sin ægte passion for kreativitet, er berømte for deres marmelader og smørbare produkter med unikke smage.Forretningen er familiejet og ligger i frugtregionen Languedoc-Roussillon, hvor den drives af mesteren i marmelade - Bernard Le Gulvot. Hele selskabet er dedikeret til den traditionelle savoir-fair. De originale opskrifter, uden tilsætnings- eller konserveringsstoffer, blandes i autentiske kobberkedler for at bevare de naturlige smagsstoffer og farver i de altid friske råvarer der bruges. Vægt: 125g   Ingredienser | Chutney af pærer williams med hvidvin: Hvid vin fra Pays d’Oc, sukker fra frugter, Williams pærer 23%, rørsukker, stivelsemiddle (pektin, calciumcitrate, vinsyre). Næringsindhold pr. 100 g  | Chutney af pærer williams med hvidvin:Energi: 1164 kJ / 278 kcalFedt: 22 gheraf mættede fedtsyrer: 15 gKulhydrater: 2 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 19 g                                                                                                                Salt: 1 g
Hybenmarmelade 325g 49,00 kr
Velsmagende klassisk hybenmarmelade. Det var her, det hele startede. Alle hyben er dyrket på egne marker eller andre danske arealer. På nybagt brød er hybenmarmelade simpelt hen smagen af sol og sommer. I 2016 modtog denne marmelade hædersdiplom fra Det Danske Gastronomiske Akademi. På Hybengaarden har de siden 1995 produceret marmelade, sauce, saft, chutney og lignende produkter. De anvender så vidt muligt de bedste danske råvarer, de rører selv i gryden og hælder naturens egen velsmag på glas! Råvarerne kommer fra egne marker og fra andre producenter af gode danske råvarer, som har samme strenge krav til kvalitet og bæredygtighed. Dansk frugt og bær smager bedst, og de gode råvarer er kernen i deres produkter. De har egen avl af hyben, æbler og rabarber, og køber frugt og bær fra andre danske producenter, såvel som enkelte bær fra de nordiske lande, f.eks. blåbær og havtorn. På Hybengaarden er Annette og Henrik selv med i hele produktionsprocessen og kan dermed stå inde for metode og kvalitet i alle led. Deres produktion er håndarbejde, og selv om gryderne er store, så er hvert enkelt glas marmelade fremstillet med kærlighed og omhu. Produktionen planlægges i god tid og altid i overensstemmelse med årstiderne og hvornår den friske frugt og bær er til rådighed.   Ingredienser | Hybenmarmelade: Vand, hyben, sukker, 3% citronsaft, geleringsmiddel (pektin), konserveringsmiddel (kaliumsorbat). Næringsindhold pr. 100 g  | Hybenmarmelade:Energi: 527 kJ / 126 kcalFedt: 0,2 gheraf mættede fedtsyrer: 0 gKulhydrater: 30,1 gheraf sukkerarter: 26,3 gProtein: 0,3 gSalt: 0 g
Toast For Cheese - Abrikos, pistacie og solsikkefrø 69,00 kr
Tynde, lette og sprøde "toast" fra serien "Toast for Ost" fra The Fine Cheese Co i Bath i England. Det er en ualmindelig lækker serie. Toastene er fyldt med frugter, nødder og frø. De er udviklet til ost, men vi syntes de er ligeså lækre uden noget til sammen med en drink. Toast med Abrikos, pistacienødder  er særligt velegnet til milde gedeoste. Da ost aldrig bør stå alene, har The Fine Cheese Company lavet en serie af kiks, der er mere end blot en måde at få osten fra tallerkenen til ganen på. Disse kiks, der kommer hele vejen fra Bath i England, er lavet eksklusivt med ekstra jomfruolivenolie. Smagstofferne er utroligt diskrete, så kiksene aldrig fjerner fokus fra osten. Vægt 90g
Toast for Cheese - Dadler, hasselnødder og græskarkerner 69,00 kr
Tynde, lette og sprøde "toast" fra serien "Toast for Ost" fra The Fine Cheese Co i Bath i England. Det er en ualmindelig lækker serie. Toastene er fyldt med frugter, nødder og frø. De er udviklet til ost, men vi syntes de er ligeså lækre uden noget til sammen med en drink. Toast med Dadler, Hasselnødder, og græskarkerner er særligt velegnet til cremede oste, såsom en moden brie. Da ost aldrig bør stå alene, har The Fine Cheese Company lavet en serie af kiks, der er mere end blot en måde at få osten fra tallerkenen til ganen på. Disse kiks, der kommer hele vejen fra Bath i England, er lavet eksklusivt med ekstra jomfruolivenolie. Smagstofferne er utroligt diskrete, så kiksene aldrig fjerner fokus fra osten. Vægt 90g
Saucisson med 5 slags peber 65,00 kr
Denne saucisson fra Auvergne med 5 slags peber har en karakteristisk smag, der kombinerer den krydrede og let saltede smag af pølsen med stærke noter af peber. Peberen tilføjer en pikant og krydret smag, der giver pølsen en ekstra dimension og en let bid. Smagen er rig og velafbalanceret. Saucisson med peber fra Auvergne har en fast og kompakt konsistens, ligesom traditionel saucisson. Kødet er tørret og hærdet, hvilket giver pølsen sin karakteristiske tekstur. Peberkornene tilføjer en ekstra knasende konsistens til hvert bid. Denne saucisson serveres normalt i tynde skiver og er ideel som snack eller forret. Det er en fremragende ingrediens til at berige en charcuterie-plade og serveres ofte med ost, brød og eventuelt et glas vin.  Charcuterieproducenter i Auvergne er kendt for at værdsætte og bevare de traditionelle metoder og opskrifter, der er blevet brugt i generationer. Disse traditionelle teknikker omfatter tørring, røgning og krydring af kødprodukter for at skabe autentiske smagsprofiler. Vægt: 140 - 180g Ingredienser | Saucisson med 5 slags peber: Svinekød, salt, LAKTOSE, sukker, dextrose, krydderier, peber, sakkarose, konserveringsmiddel E250, E252, modningsenzymer, kollagentarm. Kan indeholde spor af nødder.  Næringsindhold pr. 100 g | Saucisson med 5 slags peber:Energi: 1939 kJ / 468 kcalFedt: 40 gheraf mættede fedtsyrer: 16 gKulhydrater: 3 gheraf sukkerarter: 2 gProtein: 26 gSalt: 3 g
Blommemarmelade 325g 49,00 kr
Marmelade fremstillet af håndplukkede blommer fra nordjyske plantager. En nostalgisk mundfuld, hvad enten du spiser marmeladen traditionelt eller som tilbehør til desserter. På Hybengaarden har de siden 1995 produceret marmelade, sauce, saft, chutney og lignende produkter. De anvender så vidt muligt de bedste danske råvarer, de rører selv i gryden og hælder naturens egen velsmag på glas! Råvarerne kommer fra egne marker og fra andre producenter af gode danske råvarer, som har samme strenge krav til kvalitet og bæredygtighed. Dansk frugt og bær smager bedst, og de gode råvarer er kernen i deres produkter. De har egen avl af hyben, æbler og rabarber, og køber frugt og bær fra andre danske producenter, såvel som enkelte bær fra de nordiske lande, f.eks. blåbær og havtorn. På Hybengaarden er Annette og Henrik selv med i hele produktionsprocessen og kan dermed stå inde for metode og kvalitet i alle led. Deres produktion er håndarbejde, og selv om gryderne er store, så er hvert enkelt glas marmelade fremstillet med kærlighed og omhu. Produktionen planlægges i god tid og altid i overensstemmelse med årstiderne og hvornår den friske frugt og bær er til rådighed.   Ingredienser | Blommemarmelade: Blommer 55%, sukker, vand, 1,5% citronsaft, geleringsmiddel (pektin), konserveringsmiddel (kaliumsorbat). Næringsindhold pr. 100 g  | Blommemarmelade:Energi: 527 kJ / 126 kcalFedt: 0,2 gheraf mættede fedtsyrer: 0 gKulhydrater: 30,1 gheraf sukkerarter: 26,3 gProtein: 0,3 gSalt: 0 g
Kvædechutney 49,00 kr
Vores bedstemødres specialitet… Eller opskriftet som vi blev taget i at lave, da vi så at den gjorde det godt på markedet. Den er ideel med en Manchego eller Tomme de Brebis. Den kan også testes på en skive brød eller med and, hvidt kød… L’Épicurien, der markerer sig med sin ægte passion for kreativitet, er berømte for deres marmelader og smørbare produkter med unikke smage.Forretningen er familiejet og ligger i frugtregionen Languedoc-Roussillon, hvor den drives af mesteren i marmelade - Bernard Le Gulvot. Hele selskabet er dedikeret til den traditionelle savoir-fair. De originale opskrifter, uden tilsætnings- eller konserveringsstoffer, blandes i autentiske kobberkedler for at bevare de naturlige smagsstoffer og farver i de altid friske råvarer der bruges. Vægt: 125g Ingredienser | Kvædechutney: Kvæde 53% (fra ikke-UE), rørsukker, citronsaft fra koncentrat, stivelsesmiddel : pektin. Næringsindhold pr. 100 g  | Kvædechutney:Energi: 992 kJ / 237 kcalFedt: 0,5 gheraf mættede fedtsyrer: 0,1 gKulhydrater: 58 gheraf sukkerarter: 55 gProtein: 0,2 gSalt: 0,1 g