Stilton PDO fra 83,00 kr 90,00 kr
Stilton bliver mildere og mere moden med alderen, hvorfor vores Mature Stilton er den perfekte introduktion til blå ost. Den modnes i længere tid og er blød, rig og cremet, men stadig med den karakteristiske blå ost smag.  MÆLK: Ko - pasteuriseret OPRINDELSE: Leicestershire, England VIDSTE DU?: Colston Bassett, Cropwell Bishop, Long Clawson, Quenby Hall, Tuxford & Tebbutt og Websters er de eneste seks mejerier i verden, der har licens til at fremstille Blue Stilton ost. Ingen mennesker opfandt Stilton. Osten udviklede sig over tid fra sin originale pressede flødeoste til den ikkepresset halvhårde blåskimmelost, vi ser i dag. MATCH MIN OST: Denne Mature Blue Stilton er perfekt på en saltet smørkiks og med et glas Shiraz. Den passer også perfekt med sherry og portvin. PRODUKTION: Denne stilton er fremstillet i Leicestershire af lokal komælk og er beskyttet af PDO. Faktisk er Long Clawson et af kun seks mejerier i verden, som har licens til at lave Blue Stilton. LONG CLAWSON:  Thomas Hoe Stevnson fra Long Clawson Dairy startede med at lave ost i Vale of Belvoir i 1800-tallet. Ved at følge de tekniske og traditionelle metoder, som Thomas anvendte for over et århundrede siden, fortsætter mejeriet med at lave specialoste i topkvalitet i dag. Min. holdbarhed 20 dage Ingredienser | Stilton: Pasteuriseret KOMÆLK, salt, vegetabilske osteløbe, penicillum roqueforti, mælkesyrekultur. Næringsindhold pr. 100 g | Stilton:Energi: 1376 kJ / 332 kcalFedt: 35 gheraf mættede fedtsyrer: 23 gKulhydrater: 0,1 gheraf sukkerarter: 0,1 gProtein: 23,7 gSalt: 2 g  
Vlaskaas fra 48,00 kr 60,00 kr
Vlaskaas ost indeholder små tyrosin krystaller som er aminosyrer som kan smages svagt og tilføjer en dybde af smagsnoter. Det kommer derfor ikke som en overraskelse af feinsmeckere foretrækker denne ost for dens unikke smag.  MÆLK: Ko - pasteuriseret OPRINDELSE: Beemster, Holland VIDSTE DU?: At for over 400 år siden, oprettede hollænderne et smart system af diger og kanaler som på den måde fjernede havvandet og skabte “polders” som betyder “genvundet fra havet” for at bebo landet. Beemster Cooperativet producerer fortsat ost og ostelagret på Beemster polderet. MATCH MIN OST: Vlaskaas kan nydes som med en kraftig Bordeaux. PRODUKTION: Køerne græsser på engene der vokser på det specielle havblå lerjord der findes i Beemster polderet. Denne jord er meget rig på mineraler og gør mælken blødere og sødere. Beemster oste er herefter modnet i et historisk varehus for at  nå den bedst mulige smag. BEEMSTER KAAS: De er stolte af at være en del af den historiske to Beemster polder. Denne smukke region blev skabt flere århundreder siden ved håndkraft. Nu er området et stort frodigt område der giver næring til markerne, hvor køerne græsser, som i sidste ende resulterer i den bedste mælk i Holland.   Min. holdbarhed 21 dage Ingredienser | Vlaskaas: pasteuriseret KOMÆLK, Salt, Mælkesyrekultur, Osteløbe, Annatto. Næringsindhold pr. 100 g  | Vlaskaas:Energi: 1619 kJ / 387 kcalFedt: 31.8 gheraf mættede fedtsyrer: 21.9 gKulhydrater: 0,5 gheraf sukkerarter: 0,5 gProtein: 25.2 gSalt: 1.8 g  
-21%
Gutshöfer Chili - 200g 46,00 kr 58,00 kr
Gutshöfer Chilli Ost er en to måneder gammel moden ost med sambal oelek, som er et indonesisk krydderi lavet på malet rødt peber, salt, eddike og blandede urter. Denne ost kendetegnes ved en rig, intense paprikasmag og en glat, blød konsistens. Min. holdbarhed 20 dage Ingredienser | Gutshöfer Chili: Pasteuriseret KOMÆLK, Salt, chili (1,8%) Mælkesyrekultur, Osteløbe. Næringsindhold pr. 100 g  | Gutshöfer Chili:Energi: 1662 kJ / 397 kcalFedt: 34 gheraf mættede fedtsyrer: 21 gKulhydrater: <0,5 gheraf sukkerarter: <0,5 gProtein: 24 gSalt: 2 g  
Udsolgt -19%
Pomerol - 250g 49,00 kr 60,00 kr
Pomerol er faktisk en upresset version af Cantal, men virker som en helt anden ost. Da den er upresset, bevarer den langt mere fugt og har en smidig tekstur. Smagsstofferne er mere tydelige – man får en cremet tekstur i ganen og en medium skarphed med en mælkeagtig afslutning. MÆLK: Ko - pasteuriseret OPRINDELSE: Auvergne, Frankrig VIDSTE DU?: Du er nok ikke klar over dette, men Auvergne er hjemsted for langt flere gode oste end nogen anden region i Frankrig. Dette unikke vulkanske landskab huser ikke mindre end 5 oste med betegnelsen Appellation d’Origine Controlee (A.O.C). Bleu D’Auvergne, Cantal, St. Nectaire, Fourme d’Ambert og Salers. Det er ret normalt for hver producent at lave andre specialiteter udover disse, såsom Pomerol. MATCH MIN OST: Spises bedst som den er eller med en tør hvid vin . Kan reves på toppen af ​​næsten enhver suppe. PRODUKTION: Den mellemhårde ost modnes i flere måneder og formes ned i en cylinder. Cylindrene har store størrelser og ostene har en blød midte. Smagen minder lidt om cheddar, med en stærk, saltet smørsmag, der vokser i takt med modningsprocessen.    Min. holdbarhed 20 dage Ingredienser | Pomerol: Pasteuriseret KOMÆLK, Salt, Mælkesyrekultur, Osteløbe. Næringsindhold pr. 100 g  | Pomerol:Energi: 1695 kJ / 405 kcalFedt: 33 gheraf mættede fedtsyrer: 0,5 gKulhydrater: 0,5 gheraf sukkerarter: 0,5 gProtein: 26 gSalt: 1,6 g  
-20%
Raclette med 3 slags peber - 200g 42,00 kr 52,00 kr
Min. holdbarhed 14 dage Ingredienser | Raclette: Upasteuriseret KOMÆLK, osteløbe, salt, peber. Næringsindhold pr. 100 g  | Raclette:Energi: 1452 kJ / 350 kcalFedt: 28 gheraf mættede fedtsyrer: 15 gKulhydrater: 0,5 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 24,5 g                                                                                                           Salt: 1,7 g