Tomme de Savoie fra 42,00 kr 48,00 kr
Tomme de Savoie osten er den ypperste af alle Savoyard ostene. Letgenkendelig med sin grå-plettede skorpe der dufter af blomster. Den vil forføre dig med dens dybt aromatiske indre, ligefremme smag og dens søde og frugtige noter. MÆLK: Ko - upasteuriseret OPRINDELSE: Savoie, Frankrig VIDSTE DU?: En tome, toma eller tomme er en type ost lavet på samme gård som mælken kommer fra. Den mest anvendte mælk kommer fra køer. Den har en grå-brunlig skorpe med en intensiv nøddeagtige smag. Dog er det ikke ualmindeligt at støde på en tomme lavet på enten fåre- eller gedemælk. Der findes uendelige variationer, når det kommer til typen af mælk samt den overordnede smagsprofil på oste, der alle falder under betegnelsen tomme. MATCH MIN OST: Vi mener at en Tomme de Savoie parres bedst med øl, og i sær en Pale Ale. Den lette, søde karamel og nøddeagtige malt profil i en Pale Ale fremhæver de samme ”base” egenskaber i   en Tomme de Savoie. Dette hjælper med at afbalancerer eventuelle syrlige og græssede noter der findes i osten. PRODUKTION: Tomme de Savoie er lavet på råmælk som er skummet for fløde, der skal bruges til smørproduktion. Det er årsagen til, den har et relativt beskedent fedtindhold på 20-40%. Ostens smag varierer alt efter årstiden og afhænger af om mælken kommer fra køer der har spist vinterhø eller frisk sommergræs. Modningen tager mellem 2-4 måneder. Min. holdbarhed 14 dage Ingredienser | Tomme de Savoie: Rå KOMÆLK, salt, osteløbe, mælkesyrebakterier, overfladeflora. Næringsindhold pr. 100 g | Tomme de Savoie:Energi: 1696 kJ / 409 kcalFedt: 30 gheraf mættede fedtsyrer: 0 gKulhydrater: 0 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 24 gSalt: 1,5 g  
Græsdammer fra 49,00 kr 63,00 kr
Græsdammer er en ny skøn ost fra Thise lavet af 100% græsmælk (mælk fra køer, der udelukkende lever af græs, græsmarks-produkter og urter fra marken). Osten er skærefast og med en mild og let nøddeagtig smag.  MÆLK: Ko - pasteuriseret OPRINDELSE: Thise, Jylland VIDSTE DU?: Mange af de oste man finder i supermarkedet er lavet på komælk fra køer fodret med soya eller kerner. Nogle af disse er importeret fra fjerne steder på kloden. At fodre køerne med græs er det mest naturlige og har direkte indvirkning på smag, dyrevelfærd og forurening. En ko fodret på græs vil forurene mindre og vil være mindre syg som følge af maveproblemer og dermed producere mindre kuldioxid. MATCH MIN OST: Græsdammer-osten er til det hele – en universal-ost – lige velegnet til morgenbordet, til ostehapsen senere på dagen – til madlavning – og til desserten. PRODUKTION:  Græsdammer fremstilles af sød græsmælk med et fedtindhold tæt på det naturlige, det vil sige ca. 4.2 % fedt, og osten kombinerer en stor smagsfylde med yndefuld sødme og smøragtig mildhed tilsat et strejf af nødder – måske hasselnødder.   Min. holdbarhed 20 dage Ingredienser | Græsdammer ost: Pasteuriseret koMÆLK, salt, osteløbe. Næringsindhold pr. 100 g  | Græsdammer ost:Energi: 1480 kJ / 354 kcalFedt: 26 gheraf mættede fedtsyrer: 0 gKulhydrater: 1 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 22 g  
Gedegouda mild fra 55,00 kr 50,00 kr
Denne Gouda vil overraske dine venner og behage selv den mest kræsne ostespiser. Denne gouda fra ung gedemælk er et semifast hjul af mild, let sød og forfriskende ligefrem ost. Det er ikke den flagede og gedeagtige chevre, som de fleste forbinder med gedemælk - i stedet hinter den mod noter af flødekaramel med en yderst mild skarphed. Ostens pasta forbliver smidig efter cirka fire måneders modning og kan nemt smeltes over tærter eller chips for at lave en usædvanlig dessert. Denne runde ost er opkaldt efter byen Gouda, lige udenfor Rotterdam, i det sydlige Holland. Gouda ost findes primært fremstillet af komælk men det er også muligt at finde gouda fremstillet på gede eller fåremælk.   Min. holdbarhed 20 dage Ingredienser | Gedegouda mild: Pasteuriseret GEDEMÆLK, Mælkesyrekultur, Salt, Osteløbe Næringsindhold pr. 100 g  | Gedegouda mild:Energi: 1452 kJ / 350 kcalFedt: 28 gheraf mættede fedtsyrer: 15 gKulhydrater: 0,5 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 24,5 gSalt: 1,7 g  
-17%
Solbær Rom Syltetøj fra Syltedronningen 49,00 kr 59,00 kr
En syrlig-sød syltetøj med kraftig smag af solbær og eftersmag af en god rom. Rommen er lavet på Samsø sukkeroer af Sams Island og den hedder RÅM. Smagen er intens, og du kommer langt med bare en skefuld syltetøj. Smager afsindig godt til vores gedebrie eller andre slags brie.  Syltedronningen er en mindre virksomhed med visioner og ambitioner. Syltedronningen står for konceptet "moderne syltning" igennem mindre portioner, mindre sukker, syltning hele året i alle 5 grundsmage og til alle måltider. Det handler i høj grad om smag, nytænkning, faglig stolthed, opskrifter, lykkelige stunder, naturoplevelser, samvær, fred og ro og livskvalitet. Syltedronningen handler om kærligheden til moderne syltning. Ønsker du viden, opskrifter og inspiration til at sylte, så besøg Helenas hjemmesiden hvor du finder kogebøger, foredrag og kurser. Ingredienser | Solbær Rom Syltetøj: Solbær, rom, sukker, vand. Næringsindhold pr. 100 g  | Solbær Rom Syltetøj:Energi: 527 kJ / 126 kcalFedt: 0,2 gheraf mættede fedtsyrer: 0 gKulhydrater: 30,1 gheraf sukkerarter: 26,3 gProtein: 0,3 gSalt: 0 g  
-34%
Sablés med chokoladestykker fra Mère Poulard 20,00 kr 30,00 kr
Sablés med chokoladestykker  kommer fra Mère Poulard på fra Mont-Saint Michel i Frankrig. Madame Mère Poulard startede for ca. 100 år siden et lille, eksklusivt gæstgiveri på øen Mont-Saint Michel på grænsen mellem Bretagne og Normandiet i Frankrig. Gæstgiveriet findes den dag i dag, og maden tilberedes stort set, som da Mère Poulard levede. Der lægges fortsat særligt vægt på at benytte råvarer fra lokalområdet, såsom æg og smør. Restauranten er særlig berømt for sine omeletter. De tynde småkager smelter på tungen, og overvælder med den fine smag af frisk smør.  Vægt 125g.
-17%
Appelsin Rosmarin Marmelade fra Syltedronningen 49,00 kr 59,00 kr
Syltedronningen har udviklet den bittersød marmelade med tydelige frugtstykker, en frisk smag af appelsin og et anstrøg af rosmarin.  Appelsinerne er økologiske og der er intet spild fordi hele appelsinen bruges. Rosmarin er bare en super lækker krydderurt som er vidunderlig sammen med appelsin. Syltedronningen er en mindre virksomhed med visioner og ambitioner. Syltedronningen står for konceptet "moderne syltning" igennem mindre portioner, mindre sukker, syltning hele året i alle 5 grundsmage og til alle måltider. Det handler i høj grad om smag, nytænkning, faglig stolthed, opskrifter, lykkelige stunder, naturoplevelser, samvær, fred og ro og livskvalitet. Syltedronningen handler om kærligheden til moderne syltning. Ønsker du viden, opskrifter og inspiration til at sylte, så besøg Helenas hjemmesiden hvor du finder kogebøger, foredrag og kurser. Ingredienser | Appelsin Rosmarin Marmelade: Appelsin, rosmarin, sukker, vand, citronsaft. Næringsindhold pr. 100 g  | Appelsin Rosmarin Marmelade:Energi: 527 kJ / 126 kcalFedt: 0,2 gheraf mættede fedtsyrer: 0 gKulhydrater: 30,1 gheraf sukkerarter: 26,3 gProtein: 0,3 gSalt: 0 g  
-20%
Chips med søde kartofler 20,00 kr 25,00 kr
Stegt grøntsagsmix med orange sød kartoffel og lille sød kartoffel: Den orange søde kartoffel er en ældgammel rodfrugt med et højt indhold af vitamin A. I vores egn dyrkes den i de varme måneder, og det er tradition at spise dem om efteråret. Ipomoea batata er dets latinske navn, men til dagligt kaldes det også batata eller camote, afhængigt af hvor man er i verden. Lilla sød kartoffel: Uforglemmelige lilla chips som bestemt er de mest elegante. Det er en variant af sød kartoffel med en meget intens crunch og aromatisk smag, der minder om middelhavsurter Enkel, naturlig og fra middelhavet. Miksos grøntsagschips er håndstegte. Alle deres ingredienser er 100% naturlige, og de bruger aldrig hverken kunstige farve- eller smagsstoffer. Deres chips er lavet med lokale grøntsager (når muligt). De vælger med omhu de sorter, der kan dyrkes i vores klima. Dette sikrer produktets kvalitet og giver Mikso mulighed for at have en miljømæssig og økonomisk indvirkning på området. De er fire venner med forskellige erfaringer (fra landbrug og køkken og restauration til iværksætteri) med en fælles drøm som hedder Mikso. Mikso betyder "blanding" på Esperanto. Konceptet blev født ud fra en blanding af forskellige produkter, mennesker og måder at tænke på. De har valgt esperanto, fordi det netop er et sprog, der søger at samle mennesker fra hele verden, med en forståelse for at vi alle er forskellige. Vægt: 85g
-20%
Chips af grøntsager med slik 20,00 kr 25,00 kr
Enkel, naturlig og fra middelhavet. Miksos grøntsagschips er håndstegte. Alle deres ingredienser er 100% naturlige, og de bruger aldrig hverken kunstige farve- eller smagsstoffer. Deres chips er lavet med lokale grøntsager (når muligt). De vælger med omhu de sorter, der kan dyrkes i vores klima. Dette sikrer produktets kvalitet og giver Mikso mulighed for at have en miljømæssig og økonomisk indvirkning på området. De er fire venner med forskellige erfaringer (fra landbrug og køkken og restauration til iværksætteri) med en fælles drøm som hedder Mikso. Mikso betyder "blanding" på Esperanto. Konceptet blev født ud fra en blanding af forskellige produkter, mennesker og måder at tænke på. De har valgt esperanto, fordi det netop er et sprog, der søger at samle mennesker fra hele verden, med en forståelse for at vi alle er forskellige.  Bolsjebeder: En af deres stjernechips, nok den mest glamourøse. Den har en intens sød smag, er let bitter, er rød med hvide cirkler og er kendt som Chioggia rødbede. Hvid sød kartoffel: En sød kartoffel med blød smag og hvidfarvet frugtkød, der giver en lys farvekontrast til chipsblandingen.
-20%
Chips med pastinak 20,00 kr 25,00 kr
Enkel, naturlig og fra middelhavet. Miksos grøntsagschips er håndstegte. Alle deres ingredienser er 100% naturlige, og de bruger aldrig hverken kunstige farve- eller smagsstoffer. Deres chips er lavet med lokale grøntsager (når muligt). De vælger med omhu de sorter, der kan dyrkes i vores klima. Dette sikrer produktets kvalitet og giver Mikso mulighed for at have en miljømæssig og økonomisk indvirkning på området. De er fire venner med forskellige erfaringer (fra landbrug og køkken og restauration til iværksætteri) med en fælles drøm som hedder Mikso. Mikso betyder "blanding" på Esperanto. Konceptet blev født ud fra en blanding af forskellige produkter, mennesker og måder at tænke på. De har valgt esperanto, fordi det netop er et sprog, der søger at samle mennesker fra hele verden, med en forståelse for at vi alle er forskellige. Rødbeden er en grøntsag, der giver naturlig sødme og intens rød farve til vores chips. Det er en knold af middelhavsoprindelse, der har været dyrket her siden middelalderen. Det er rigt på vitamin B og antioxidanter som er meget gavnligt for sundheden. Pastinakken er hvid, sød, med spids af anis og en meget særlig smag. De tilføjer i deres chips en spids sort peber for at fremhæve den aroma, der kendetegner den. Det er en grøntsag rig på fibre og kalium. Som det latinske navn Pastinaca sativa indikerer, er det et medlem af gulerodsfamilien. Den orange søde kartoffel er en ældgammel rodfrugt med et højt indhold af vitamin A. I vores egn dyrkes den i de varme måneder, og det er tradition at spise dem om efteråret. Ipomoea batata er dets latinske navn, men til dagligt kaldes det også batata eller camote, afhængigt af hvor man er i verden. Vægt: 85g