Mont d'Or 400g 135,00 kr
Denne karakteristiske ost af Haut Doubs kan nemt genkendes i dens beholder af grantræ. Mont d'Or holdes på plads af et barkbånd af grantræ. Mont d’Or er en moden blød ost lavet på komælk. Der bruges en ske til at servere denne ost, da den har en meget cremet tekstur. MÆLK: Ko - upasteuriseret OPRINDELSE: Jura, Frankrig VIDSTE DU?: Mont d'Or fremstilles kun mellem den 15. august og 15. marts, får sin unikke nøddesmag fra grantræsbarken, som den er pakket ind i, og kun elleve producenter i den franske region Jura har licens til at producere den. Det er en beskyttet ost som ingen anden. Hvis du får en virkelig moden Mont d’Or, kan du spise den direkte fra bøtten (bræk et stykke af en baguette og dyb det ned i osten, eller spis den med en ske. Mont d'Or har en lækker nødde- og jordagtigsmag, og kan også bages. MATCH MIN OST: Vin Jaune går rigtig godt sammen med osten Mont d’Or, men er svær at finde i Danmark. Du kan altid nyde den med et glas Riesling. PRODUKTION: Mont d'Or er fremstillet, når kvægracerne Montbéliarde og franske Simmental bringes ned fra deres høje sommergræsarealer i Mont d'Or-massivet i Haut Doubs-området i Jura-bjergene ved grænserne til Schweiz. (I Schweiz er osten bedre kendt som Vacherin Mont-d'Or og fremstilles en smule anderledes ved brug af varmebehandlet mælk.) Mont d'Or har en beskyttet oprindelsesbetegnelse (BOB) for at sikre, at den ikke kan efterlignes. Producenterne skal overholde strenge regler, for eksempel er de begrænset til at bruge rå mælk fra kvægracerne Montbéliarde eller franske Simmental, som kun kan fodres med græs eller hø, ikke foder, og osten skal produceres i en højde af 700 meter. HVORFOR ER MONT D'OR SÆSONBETONET ? I løbet af foråret og sommeren græsser køerne på masser af græs højt oppe i Jura-bjergkæden. Balancen mellem fedt og protein er perfekt til at lave Comte eller gruyere-oste. Når først vinteren når til Sydfrankrig, bliver køerne drevet ned af bjerget, væk fra moder natur og skal græsse på en blanding af vintergræs og ensilage. Denne teknik sørger for, at mælken passer bedst til at lave bløde, fede oste, såsom Mont d’Or. Min. holdbarhed 7 dage Ingredienser | Mont d'Or: Rå komælk, salt, østeløbe. Næringsindhold pr. 100 g  | Mont d'Or:Energi: 1190 kJ / 288 kcalFedt: 24 gheraf mættede fedtsyrer: 15,5 gKulhydrater: 0,1 gheraf sukkerarter: 0,1 gProtein: 17,6 gSalt: 1,1 g      
Tomme de Montagne fra 58,00 kr
Tomme de Montagne er en halvblød ost med kurvet skorpe, der er dekoreret med grå fløjlsagtig markeringer, som stammer fra svampe, der udvikler sig i modningsprocessen. Selve ostemassen har en flot lysegul farve. Konsistensen er blød og aromaen er fyldig, let syrlig og mild. Den bærer samtidig præg af at osten lagres på naturligt hø.    MÆLK: Ko - upasteuriseret OPRINDELSE: Jura, øst-Frankrig VIDSTE DU?: Der findes utallige oste i både Frankrig og Italien der går under betegnelsen Tomme (fransk) eller Toma (italiensk). De mest kendt er Tomme de Savoie eller Toma di Piemonte. En tomme kan laves på komælk, fåremælk (Tomme de Brebis) eller gedemælk (Tomme de Chèvre). En tomme beskriver en halvfast ost der modnes i en lav cylindrisk osteform, der samtidig også skal være produceret i bjergene.. En Tomme eller toma stammer fra den regionale sprog i Alperne. MATCH MIN OST: Passer virkelig godt til enten en rød bourgogne, en traditionel Pinot Noir eller en Beaujolais. PRODUKTION: Smagen af en tomme eller toma, varierer i løbet af året. Det hele kommer an på mælken fra de køer, får og geder om de har græsset ude om vinteren eller om sommeren.  Min. holdbarhed 14 dage Min. holdbarhed uåbnet 60 dage Ingredienser | Tomme de montagne: Pasteuriseret KOMÆLK, osteløbe, salt, mælkesyrebakterier Næringsindhold pr. 100 g | Tomme de montagne:Energi: 1424 kJ / 343 kcalFedt: 26 gheraf mættede fedtsyrer: 17 gKulhydrater: 3,2 gheraf sukkerarter: 0,5 gProtein: 24 gSalt: 1,7 g  
-15%
Franske cornichons med masser syre 85,00 kr 99,00 kr
Med sin start i 1797, er Martin-Pouret den sidste af de 300 Vinegar Masters, der producerede vineddike og sennep, de ikoniske produkter fra Orléans siden det 16. århundrede. Martin-Pouret er leverandør til prestigefyldte luksushoteller og Michelin-restaurant takket være sin eddike, der laves i egetræstønder, samt den raffinerede sennep « à l’ancienne ». Med sit store fokus på kvalitet, tradition og bæredygtighed, udvælger Martin-Pouret omhyggeligt sine råmaterialer i Frankrig og opbygger langvarige relationer til sine dyrkere. Det gør det til en af de sidste to virksomheder, der producerer cornichoner i Frankrig ved brug af traditionelle metoder. Kan nydes som en landlig buffet, med en fondue eller raclette, i en sandwich eller hamburger, eller som en frisk snack med ren madglæde! De tilberedes så snart de høstes med Guérande-salt, så de er ekstra friske, og opblødes derefter i Orléans-eddike på den gammeldags måde (laves som i 1800-tallet i tønder med franske viner) med krydderier og urter. Cornichoner er en klassisk og velsmagende delikatesse, der har vundet popularitet verden over. Deres karakteristiske knasende konsistens og syrligt-søde smag gør dem til en alsidig ingrediens, der kan forbedre smagsoplevelsen i en bred vifte af retter. Uanset om de serveres som en del af en charcuteri-plade eller bruges som en smagsforstærker i forskellige retter, tilføjer cornichoner en lækker og spændende dimension til din kulinariske oplevelse. Drænet vægt: 270g    Ingredienser | Franske cornichons med masser syre: Friske sylteagurker, eddike, vand, sukker, aromaer og krydderier, salatløg, sennepsfrø, estragon, peberkorn, salt. Næringsindhold pr. 100 g  | Franske cornichons med masser syre: Energi: 77 kJ / 18 kcalFedt: 0,2 gheraf mættede fedtsyrer: 0 gKulhydrater: 2,5 gheraf sukkerarter: 0,1 gProtein: 1 gSalt: 1 g
-23%
Mayonnaise med estragon 35,00 kr 45,00 kr
Netto vægt: 170g    Ingredienser | Mayonnaise med estragon: solsikkeolie , æg (fra fritgående høns), salt, eddike, sennep (vand, sennepsfrø, eddike, salt fra Guerande, citric acid, turmeric, rosmarinekstrakt, ascorbic acid, potassium bisulfite), vand, rosmarinekstrakt. Næringsindhold pr. 100 g  | Mayonnaise med estragon:Energi: 2966 kj /721 kcalFedt: 79 gheraf mættede fedtsyrer: 10 gKulhydrater: 0,4 gheraf sukkerarter: 0,3 gProtein: 1,4 gSalt: 1,4 g
-20%
Fourme de Montbrison - 200g 56,00 kr 70,00 kr
Fourme de Montbrison er en af de franske AOC-oste, der produceres i regionerne Rhone-Alpes og Auvergne i Sydfrankrig. Dens navn stammer fra byen Montbrison i Loire-departementet. Den er fremstillet af upasteuriseret mælk fra Montbéliardes-køer og har form som en høj cylinderblok. MÆLK: Ko - upasteuriseret OPRINDELSE: Auvergne, Frankrig  VIDSTE DU?: Ordet fourme stammer fra det latinske ord forma, der betyder "form". Det franske ord fromage menes også at stamme fra dette ord. Legenden siger, at fourme allerede var en del af Arvernes' kost, da de forsvarede fortet Gergovie mod Julius Cæsar i 52 f.Kr. MATCH MIN OST: Sammensæt Fourme de Montbrison med halvtørre hvidvine. Skær den i skiver og put den over avocado og rugbrød. PRODUKTION: Farven på osten er lysegul. Den lagres naturligt i grotter i mindst 28 dage, men modningsprocessen kan forlænges i op til 5 måneder. Selv om det er en høj ost, anbefales det at skære den i vandrette skiver.     Min. holdbarhed 14 dage Ingredienser | Fourme de Montbrison: Termiseret KOMÆLK, Salt, Mælkesyrekultur, Osteløbe. Næringsindhold pr. 100 g  | Fourme de Montbrison:Energi: 1695 kJ / 405 kcalFedt: 33 gheraf mættede fedtsyrer: 0,5 gKulhydrater: 0,5 gheraf sukkerarter: 0,5 gProtein: 26 gSalt: 1,6 g  
-23%
Mayonnaise med cornichoner 35,00 kr 45,00 kr
Netto vægt: 170g    Ingredienser | Mayonnaise med cornichoner: solsikkeolie , æg (fra fritgående høns), salt, cornichons 10%, eddike, sennep (vand, sennepsfrø, eddike, Guerande salt, citric acid, turmeric, rosmarinekstrakt, ascorbic acid, potassium bisulfite), vand, rosmarinekstrakt Næringsindhold pr. 100 g  | Mayonnaise med cornichoner:Energi: 2966 kj /721 kcalFedt: 79 gheraf mættede fedtsyrer: 10 gKulhydrater: 0,4 gheraf sukkerarter: 0,3 gProtein: 1,4 gSalt: 1,4 g
-23%
Mayonnaise med sennep 35,00 kr 45,00 kr
Netto vægt: 170g    Ingredienser | Mayonnaise med sennep: solsikkeolie , æg (fra fritgående høns), salt, eddike, sennep (vand, sennepsfrø, eddike, salt fra Guerande, citric acid, turmeric, rosmarinekstrakt, ascorbic acid, potassium bisulfite), vand, rosmarinekstrakt. Næringsindhold pr. 100 g  | Mayonnaise med sennep:Energi: 2966 kj /721 kcalFedt: 79 gheraf mættede fedtsyrer: 10 gKulhydrater: 0,4 gheraf sukkerarter: 0,3 gProtein: 1,4 gSalt: 1,4 g
-24%
Penne rigate økologisk - 500g 30,00 kr 39,00 kr
Penne rigate adskiller sig fra almindelige penne ved dens rillede tekstur, der hjælper med at fange og holde på saucer. Dette gør den til en fremragende pasta til retter, hvor saucen skal klæbe sig godt til pastaen. Penne rigate kan parres med en bred vifte af saucer og ingredienser, herunder kødsaucer, tomatsaucer, flødesaucer, pesto og mere. Den er alsidig og kan bruges i alt fra traditionelle italienske retter til moderne kreationer. "LaGranum" er Amoreterras eksklusive pastamærke, der indeholder den fulde italienske oplevelse når det gælder tilberedning af pasta. Hveden dyrkes økologisk i Basilicata og Puglia på jord, der er langt væk fra trafikale knudepunkter og industri. Takket være deres funktion og det, som de kan tilføje til durumhveden, så kaldes disse områder i deres land for “Italiens kornkammer”. Fra afgrøderne opnår de et råmateriale med et højt proteinindhold (et basalt krav for at opnå en god penne). Hveden formales af historiske møllere, som kan lave durumhvede semulje med høj granulometri, hvilket er et vigtigt element for at lave en god penne med en høj organoleptisk profil, hvilket skaber en kvalitet på højeste niveau med misundelsesværdige standarder. Fremstilling af penne er en skrøbelig fase, der kræver masser af erfaring og omtanke, hvorfor de har sat deres lid til to pastafabrikker i Basilicata, som drives i en højde på 700 meter over havoverfladen og kan garantere god vandkvalitet samt kombinationen af tryk og temperatur, som er meget vigtigt under fremstillingen af penne. Takket være semuljen, blandet med bjergvand, opnår de en dej, der gennem bronzematricen får en ru og porøs overflade, som påkrævet i den traditionelle pastafremstilling udført af mestrene. Når deres penne har taget form, spredes dejen ud på trærammer og net af aseptisk materiale, hvorfor den statiske tørrefase ved lav temperatur begynder. Det tager mellem 12 og 36 timer, afhængig af pastaformen. Den behagelige strågule farve, aroma og fremragende konsistens ledsaget af glimrende fordøjelighed og fantastisk tilberedningsevne, som gør disse penne til et produkt for ægte gastronomer med en helt unik smag. Ingredienser | Penne rigate økologisk - 500g: Økologisk durumhvedegrynssmel Næringsindhold pr. 100 g  | Penne rigate økologisk - 500g:Energi: 1478kJ/ 349 kcalFedt: 1,4 gheraf mættede fedtsyrer: 0,5 gKulhydrater: 70 gheraf sukkerarter: 3 gProtein: 13 gSalt: 0,01 g    
-24%
Spaghetti økologisk - 500g 30,00 kr 39,00 kr
Spaghetti er en klassisk type pasta, der er kendt for sin lange, tynde og cylindriske form. Spaghetti koges normalt al dente, hvilket betyder, at den bevares fast, men stadig tygbar. Dette gør den velegnet til en lang række retter, herunder klassiske retter som spaghetti bolognese, spaghetti carbonara, og spaghetti aglio e olio. Spaghetti er en universelt elsket pasta og kan findes i køkkener over hele verden. Den er hurtig og nem at tilberede og er et populært valg til både hverdags- og festlige måltider. "LaGranum" er Amoreterras eksklusive pastamærke, der indeholder den fulde italienske oplevelse når det gælder tilberedning af pasta. Hveden dyrkes økologisk i Basilicata og Puglia på jord, der er langt væk fra trafikale knudepunkter og industri. Takket være deres funktion og det, som de kan tilføje til durumhveden, så kaldes disse områder i deres land for “Italiens kornkammer”. Fra afgrøderne opnår de et råmateriale med et højt proteinindhold (et basalt krav for at opnå en god spaghetti). Hveden formales af historiske møllere, som kan lave durumhvede semulje med høj granulometri, hvilket er et vigtigt element for at lave en god spaghetti med en høj organoleptisk profil, hvilket skaber en kvalitet på højeste niveau med misundelsesværdige standarder. Fremstilling af spaghetti er en skrøbelig fase, der kræver masser af erfaring og omtanke, hvorfor de har sat deres lid til to pastafabrikker i Basilicata, som drives i en højde på 700 meter over havoverfladen og kan garantere god vandkvalitet samt kombinationen af tryk og temperatur, som er meget vigtigt under fremstillingen af spaghetti. Takket være semuljen, blandet med bjergvand, opnår de en dej, der gennem bronzematricen får en ru og porøs overflade, som påkrævet i den traditionelle pastafremstilling udført af mestrene. Når deres spaghetti har taget form, spredes dejen ud på trærammer og net af aseptisk materiale, hvorfor den statiske tørrefase ved lav temperatur begynder. Det tager mellem 12 og 36 timer, afhængig af pastaformen. Den behagelige strågule farve, aroma og fremragende konsistens ledsaget af glimrende fordøjelighed og fantastisk tilberedningsevne, som gør disse spaghetti til et produkt for ægte gastronomer med en helt unik smag. Ingredienser | Spaghetti økologisk - 500g: Økologisk durumhvedegrynssmel Næringsindhold pr. 100 g  | Spaghetti økologisk - 500g:Energi: 1478kJ/ 349 kcalFedt: 1,4 gheraf mættede fedtsyrer: 0,5 gKulhydrater: 70 gheraf sukkerarter: 3 gProtein: 13 gSalt: 0,01 g