Blå Kornblomst fra 56,00 kr
Blå Kornblomst er en blød, cremet og mild blåskimmelost. Hvis du er stor fan af Gorgonzola så er den noget for dig. Osten er dejlig blød og rund i smagen. Blå Kornblomst vandt Super Gold i sin kategori ved World Cheese Awards i 2012, og er udviklet i et samarbejde mellem Thise Mejeri og Gedsted Mejeri. MÆLK: Ko - pasteuriseret OPRINDELSE: Gedsted VIDSTE DU?: Blåskimmelost siges at være opfundet ved et uheld, da osten blev opbevaret i temperatur- og fugtstyret huler i middelalderen. Det antages, at en ostemager på et tidspunkt efterlod et halvspist brød i en hule i Roquefort, Frankrig, og da han kom tilbage, opdagede han, at muggen på brødet, havde omdannet osten til blåskimmelost. MATCH MIN OST: Perfekt på ristet rugbrød med blomme-løgchutney. PRODUKTION: For at opnå den rette smag og konsistens er det nødvendigt at kunne styre processen minutiøst; det skal gøres med følelse – og med håndkraft. Derfor fremstilles Blå Kornblomst i 400 liter store ostekar hvor mælken omrøres med håndkraft, og efterfølgende modnes i ca. 4 uger. Min. holdbarhed 14 dage Ingredienser | Blå Kornblomst: KOMÆLK, salt, mælkesyrekultur, vegetabilsk osteløbe, blåskimmelkultur. Næringsindhold pr. 100 g  | Blå Kornblomst:Energi: 1623 kJ / 329 kcalFedt: 36 gheraf mættede fedtsyrer: 23 gKulhydrater: 0,1 gheraf sukkerarter: 0,1 gProtein: 17 gSalt: 2,3 g  
Roquefort Papillon fra 84,00 kr
Roqueforts duft er stærk: rig, krydret og minder om brød og gær. Teksturen er cremet dog smuldrende og smelter i munden. Oplev fugtige lommer med en blå smag af forår, hvilket giver en kontrast til den fulde og cremede konsistens. Smagen er vanedannende salt, sød og kompleks. Legenden siger, at en hyrde opgav sin fåreflok og sit måltid af rugbrød og ost i Combalou-grotterne for at forfølge sin elskede. Da han kom tilbage et par dage senere, var brødet mugnet og osten dækket til af blå skimmel. Han smagte på det, og syntes at det var lækkert. Og sådan blev Roquefort til. Denne Roquefort er fremstillet af Papillon mejeri.  Min. holdbarhed 20 dage Min. holdbarhed uåbnet 40 dage Ingredienser | Roquefort Papillon: Rå FÅRMÆLK, osteløbe, salt, mælkesyre, penicillium roqueforti. Næringsindhold pr. 100 g  | Roquefort Papillon:Energi: 1572 kJ / 379 kcalFedt: 32 gheraf mættede fedtsyrer: 20 gKulhydrater: 1,8 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 21 g                                                                                                                   Salt: 3,6 g  
Fourme d'Ambert fra 48,00 kr
En favorit blandt mange osteelskerer. Rund og markeret med grå/hvide aftegninger på skindet. Ostens indre er en flot blanding af creme og blå farver. Teksturen er rig, blød og med et strejf af nødder. Dette gør den til et perfekt match til elegante og afbalancerede vine, da smagen ikke er for aggressiv. MÆLK: Ko - pasteuriseret OPRINDELSE: Auvergne, midt-Frankrig VIDSTE DU?: Fourme d’Ambert får sin blå farve fra en svamp, som heder Penicillium Roqueforti. Den tilføres i løbet af produktionen, lige inden støbningen. Det er den samme svamp, som findes i Roquefort, Gorgonzola, Stilton og dansk blåskimmelost. MATCH MIN OST: En sauternes eller en anden sød dessertvin. PRODUKTION: Lavet på pasteuriseret komælk og lagret i ikke mindre end 28 dage. Køerne skal være udenfor i minimum 150 dage om året for, at deres mælk kvalificerer sig til at indgå i produktionen af den klassiske Fourme d’Ambert AOP.   BLIV INSPIRERET: Tærte med pærer og Fourme d'Ambert        Min. holdbarhed 20 dage Ingredienser | Fourme d'Ambert ost: Pasteuriseret koMÆLK, salt, osteløbe, mælkesyrekultur, Penicilium Roqueforti.  Næringsindhold pr. 100 g  | Fourme d'Ambert ost:Energi: 1480 kJ / 354 kcalFedt: 26 gheraf mættede fedtsyrer: 0 gKulhydrater: 1 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 22 g  
Gorgonzola Dolce fra 56,00 kr
Dolce betyder ”sød” på italiensk. Gorgonzola Dolce DOP er en blød, blå og smøragtig ost lavet på pasteuriseret komælk. Smagen er ikke så stærk men nærmere sød og mild med noter af creme fraiche og mælkesyre. MÆLK: Ko - pasteuriseret OPRINDELSE: Lombardiet, Italien VIDSTE DU?: De, som ønsker en stærk blåskimmelost, går sikkert efter en Gorgonzola Piccante, men ikke alle er i humør til sådan en skarphed. Derfor er denne Gorgonzola Dolce udviklet. Den hovedsagelige forskel mellem Dolce og Piccante er alderen. Den førstnævnte modnes i omkring 2 måneder, hvor den sidstnævnte modnes i mindst 3 måneder og ofte længere. I begge variationer podes mælken med blå skimmelsporer for at fremkalde vener, men Dolce-osten kræver en mindre intens kultur. MATCH MIN OST: Gorgonzola Dolce passer perfekt med Riesling eller Pinot Bianco. PRODUKTION: Produktionsprocessen af Dolce skal følge DOP - på dansk BOB (Beskyttet Oprindelses Betegnelse) krav og betingelser. Komælken kommer fra en af ​​de udpegede provinser og osten skal også fremstilles inden for dette område. Cirka 60 mejerier, helt fra små familiedrevet til gigantiske industrikoncerner, producerer Gorgonzola.  Min. holdbarhed 14 dage Ingredienser | Gorgonzola Dolce:Pasteuriseret KOMÆLK, salt, osteløbe, blåskimmelkultur.  Næringsindhold pr. 100 g  | Gorgonzola Dolce:Energi: 1376 kJ / 332 kcalFedt: 28 gheraf mættede fedtsyrer: 19,5 gKulhydrater: 1 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 19 gSalt: 2 g
Stilton PDO fra 90,00 kr
Stilton bliver mildere og mere moden med alderen, hvorfor vores Mature Stilton er den perfekte introduktion til blå ost. Den modnes i længere tid og er blød, rig og cremet, men stadig med den karakteristiske blå ost smag.  MÆLK: Ko - pasteuriseret OPRINDELSE: Leicestershire, England VIDSTE DU?: Colston Bassett, Cropwell Bishop, Long Clawson, Quenby Hall, Tuxford & Tebbutt og Websters er de eneste seks mejerier i verden, der har licens til at fremstille Blue Stilton ost. Ingen mennesker opfandt Stilton. Osten udviklede sig over tid fra sin originale pressede flødeoste til den ikkepresset halvhårde blåskimmelost, vi ser i dag. MATCH MIN OST: Denne Mature Blue Stilton er perfekt på en saltet smørkiks og med et glas Shiraz. Den passer også perfekt med sherry og portvin. PRODUKTION: Denne stilton er fremstillet i Leicestershire af lokal komælk og er beskyttet af PDO. Faktisk er Long Clawson et af kun seks mejerier i verden, som har licens til at lave Blue Stilton. LONG CLAWSON:  Thomas Hoe Stevnson fra Long Clawson Dairy startede med at lave ost i Vale of Belvoir i 1800-tallet. Ved at følge de tekniske og traditionelle metoder, som Thomas anvendte for over et århundrede siden, fortsætter mejeriet med at lave specialoste i topkvalitet i dag. Min. holdbarhed 20 dage Min. holdbarhed uåbnet 60 dage Ingredienser | Stilton: Pasteuriseret KOMÆLK, salt, vegetabilske osteløbe, penicillum roqueforti, mælkesyrekultur. Næringsindhold pr. 100 g | Stilton:Energi: 1376 kJ / 332 kcalFedt: 35 gheraf mættede fedtsyrer: 23 gKulhydrater: 0,1 gheraf sukkerarter: 0,1 gProtein: 23,7 gSalt: 2 g  
Bleu d'Auvergne Fermier fra 56,00 kr
Denne ost er en del af flere BOB oste som produceres i Auvergne regionen, Vulkanernes Land midt i Frankrig. På trods af, at det er en blåskimmelost som Roquefort, er Bleu d’Auvergne ikke så kras og mere blød end sit regionale sidestykke.    MÆLK: Ko - upasteuriseret OPRINDELSE: Auvergne, Midt-Frankrig VIDSTE DU?: Historien om Bleu d’Auvergne er tæt forbundet med Roquefort da det er en reproduktion af sidstnævnte, med den ene forskel, at den laves på komælk, hvorimod Roquefort laves på fåremælk. Faktisk kom ansatte fra Roquefort, Antoine Roussel (der opfandt Bleu d’Auvergne), til undsætning for at forbedre hans opskrift. I skrifter dateret tilbage til 1893, var Bleu d’Auvergne endda kaldt den ’Roquefort inspirerede ost’ inden osten fik sit eget navn. "Fermier" angiver, at det er en gårdost, hvilket betyder, at osten er fremstillet af mælken fra producentens egen kvægbesætning og ikke er et masseproduceret produkt. Kvaliteten af ost påvirkes i høj grad af disse tre hovedfaktorer: den mad, som dyrene spiser, fremstillingsmetoderne og modningen. En fermierost er den bedste garanti for, at disse tre hovedfaktorer foretages af producenten. Resultatet er en ost med mere karakter og dybde. Vores producent af Bleu d'Auvergne fremstiller endda deres eget hø til at fodre deres dyr. MATCH MIN OST: For at kunne hamle op med den skarpe smag af en Bleu d’Auvergne, anbefaler vi at du drikker en sød vin til som Sauternes. PRODUKTION: Denne blåskimmelost er lavet på komælk og produceres ved at blande komælksost med Penicillium Roqueforti, som er det videnskabelige navn for blåskimmel, inden der bores huller med tynde nåle flere steder, hvorved blåskimlen får de bedste betingelser og kan udvikles. Herefter får den lov til at modne i fugtige grotter i 3 måneder. CROIX DE CHAZELE: Andelselskabet Croix de Chazele i byen Puy de Sancy forsæter en tradition oprindeligt startet af deres oldeforældre i starten af 1900-talet.Produktion liger i 900meters højde.I området omkring produktionen findes overdrev fulde af alpine planter og vilde blåbær, som giver et rigt område for de græssende kvæg.   Min. holdbarhed 14 dage Ingredienser | Bleu d'Auvergne Fermier: Rå KOMÆLK, salt, MÆLKEsyrebakterier, osteløbe penicillium roqueforti. Næringsindhold pr. 100 g  | Bleu d'Auvergne Fermier:Energi: 1383 kJ / 334 kcalFedt: 28 gheraf mættede fedtsyrer: 19 gKulhydrater: 0,6 gheraf sukkerarter: 0,6 gProtein: 20 gSalt: 2,6 g  
Shropshire Blue - 200g 76,00 kr
Shropshire Blue. Denne smagsfulde, upressede og stærke orange ost har en overraskende blød tekstur. En gylden og brun skorpe dannes når hver ost fremstilles i hånden. Dette skaber også en skarp og krydret ost, der skiller sig ud blandt dens blå brødre. MÆLK: Ko - pasteuriseret OPRINDELSE: Leicestershire, England VIDSTE DU?: Shropshire Blue produceres kun af Long Clawson, Leicestershire og mejerierne Cropwell Bishop og Colston Bassett i Nottinghamshire. Men det er oprindeligt en skotsk ost. Den blev for første gang lavet i 1970'erne af Andy Williamson på Castle Stuart mejeri i Inverness. Derfor blev den kaldt for Blue Stuart eller 'Inverness-shire Blue'. MATCH MIN OST: En god vin, der går godt med Shropshire Blue, er rødvin (Pinot Noir) eller Orange Muscat.  PRODUKTION: Som mange andre orange oste, får Shropshire Blue sin farve fra annatto, som er en farve der kommer af frøene fra achiote-træet. Rygtet siger, at annatto oprindeligt blev introduceret til ostefremstilling af skruppelløse osteproducenter. Ost, lavet af mælk af høj kvalitet, har en særlig gul nuance. I dette tilfælde er det blot et æstetisk udsagn. LONG CLAWSON DAIRY: Thomas Hoe Stevnson fra Long Clawson Dairy startede med at lave ost i Vale of Belvoir i 1800-tallet. Ved at følge de tekniske og traditionelle metoder, som Thomas anvendte for over et århundrede siden, fortsætter mejeriet med at lave specialoste i topkvalitet i dag. Min. holdbarhed 20 dage Min. holdbarhed uåbnet 60 dage Ingredienser | Shropshire Blue: Pasteuriseret KOMÆLK, salt, osteløbe, naturlige farvestof: annatto, mælkesyrekultur, Penicilium Roqueforti.  Næringsindhold pr. 100 g  | Shropshire Blue:Energi: 1480 kJ / 354 kcalFedt: 35 gheraf mættede fedtsyrer: 23 gKulhydrater: 0,1 gheraf sukkerarter: 0,1 gProtein: 23,7 g                                                                                                               Salt: 1,97g  
Udsolgt
Søblå fra 84,00 kr
Søblå er en blåskimmel fra Søtoftes Gårdmejeri. Osten er lagret i 4-5 måneder og har en naturlig skorpe af skimmelflora fra gårdmejeriets miljø. For at opnå en naturlig skorpe, der ikke tager overhånd, bliver ostene jævnligt vendt og klappet. Trods ostens vilde ydre og lange lagring har osten en balanceret og mild karakter. Ostens konsistens er både crumbly og cremet, og man kan være heldig at finde små protein-krysteller.  Søblå er på en udviklingsrejse og opskriften bliver løbende forfinet. Søblå er ikke et forsøg på at efterligne nogle af de klassiske blåskimmelostesorter, men deres helt eget forsøg på at lave en blåskimmelost vi selv godt kan lide.  Søblå er lavet på mælk fra deres egne malkekøer, som udelukkende spiser græs og går sammen med deres kalve i minimum fire måneder. Deres køer har horn, da de har respekt for deres fysiologiske udformning.  Min. holdbarhed 20 dage Min. holdbarhed uåbnet 60 dage Ingredienser | Søblå: Pasteuriseret KOMÆLK, salt, vegetabilske osteløbe, penicillum roqueforti, mælkesyrekultur. Næringsindhold pr. 100 g | Søblå:Energi: 1376 kJ / 332 kcalFedt: 35 gheraf mættede fedtsyrer: 23 gKulhydrater: 0,1 gheraf sukkerarter: 0,1 gProtein: 23,7 gSalt: 2 g  
-20%
Fourme de Montbrison - 200g 56,00 kr 70,00 kr
Fourme de Montbrison er en af de franske AOC-oste, der produceres i regionerne Rhone-Alpes og Auvergne i Sydfrankrig. Dens navn stammer fra byen Montbrison i Loire-departementet. Den er fremstillet af upasteuriseret mælk fra Montbéliardes-køer og har form som en høj cylinderblok. MÆLK: Ko - upasteuriseret OPRINDELSE: Auvergne, Frankrig  VIDSTE DU?: Ordet fourme stammer fra det latinske ord forma, der betyder "form". Det franske ord fromage menes også at stamme fra dette ord. Legenden siger, at fourme allerede var en del af Arvernes' kost, da de forsvarede fortet Gergovie mod Julius Cæsar i 52 f.Kr. MATCH MIN OST: Sammensæt Fourme de Montbrison med halvtørre hvidvine. Skær den i skiver og put den over avocado og rugbrød. PRODUKTION: Farven på osten er lysegul. Den lagres naturligt i grotter i mindst 28 dage, men modningsprocessen kan forlænges i op til 5 måneder. Selv om det er en høj ost, anbefales det at skære den i vandrette skiver.     Min. holdbarhed 14 dage Ingredienser | Fourme de Montbrison: Termiseret KOMÆLK, Salt, Mælkesyrekultur, Osteløbe. Næringsindhold pr. 100 g  | Fourme de Montbrison:Energi: 1695 kJ / 405 kcalFedt: 33 gheraf mættede fedtsyrer: 0,5 gKulhydrater: 0,5 gheraf sukkerarter: 0,5 gProtein: 26 gSalt: 1,6 g  
Frygtløs (Blå Munkeost) - 250g 59,00 kr
På Drøsbro Mejeri,  en del af Mammen Mejerier produceres blåskimmelosten i mange forskellige udgaver. De laver udover den klassiske danske Danablu ost blandt andet også Blå Munkeost. Den er fast og skærbar, smagen rund og pikant, fyldt med nuancer. MÆLK: Ko - pasteuriseret OPRINDELSE: Thorsø, jylland VIDSTE DU?: Traditionel er osten opbevaret et køligt sted til modning. Enten er den svøbt ind i osteklæde så den kan danne sin egen skorpe. Andre gange dyppes den i sort voks for den måde at holde et på fugtighed som samtidig fungerer som en fysisk barriere mod mikrobiel kontamination. MATCH MIN OST:  Søde vine som Sauterne, ungarske Tokaji eller lagrede portvine spiller kontrastrigt op mod Blå Munkeost. PRODUKTION: Råmælk fra køer behandles for at   få det rette fedtindhold, pasteuriseres og bakterier og kulturer tilsættes for at starte en helt fantastisk blåskimmelost.    Min. holdbarhed 20 dage Ingredienser | Frygtløs (Blå Munkeost) - 250g: Pasteuriseret KOMÆLK, Salt, mælkestarter, Osteløbe. Næringsindhold pr. 100 g  | Frygtløs (Blå Munkeost) - 250g:Energi: 1632 kJ / 394 kcalFedt: 34 gheraf mættede fedtsyrer: 20 gKulhydrater: <0,1 gheraf sukkerarter: <0,1 gProtein: 21 gSalt: 1,8 g
Udsolgt
Gorgonzola med trøffel fra 75,00 kr
En unik delikatesse der er opstået ved mødet mellem den klassiske gorgonzola og den dyrebare sorte trøffel. Der findes dem der elsker den, dem der lyver, og dem der bare tager en lille smagsprøve for at fjerne enhver indledende forvirring om kombinationen af gorgonzola og trøffel. Den cremede og søde konsistens i blåskimmelosten forstærkes af den intense smag fra den sorte trøffel. Osten er fremstillet af komælk af den højeste kvalitet, der er blevet pasteuriseret og lagret i mindst 70 dage. For det blotte øje fremstår osten hvid, med tendens til et strågult skær, og har karakteristiske blå og grønlige eller grå-blå årer. Smagen er smøragtig og smelter i munden hvor den stadig bevarer smagen af trøffel. Den let krydrede smag af den søde gorgonzola afbalanceres perfekt af den rige smag fra den sorte trøffel. Kombiner osten med et glas Boca rødvin der er struktureret, robust og fyldig, og server Gorgonzola med trøffel til din aperitivo. Osten er også fremragende til pynt på pizza, polenta, risotto eller skiver af grillet kød. Sjovt faktum: Gorgonzola er defineret som "humør mad", da den beroliger angst og løfter humøret... Så meget desto mere grund til at spise den!Dette er et sæsonbestemt produkt og er derfor ikke altid på lager.     Min. holdbarhed 7 dage Ingredienser | Gorgonzola med trøffel: Pasteuriseret komælk, mælkesyrekultur, mikrobiel løbe, salt, Tuber Aestivum 2%. Næringsindhold pr. 100 g  | Gorgonzola med trøffel:Energi: 1179 kJ / 284 kcalFedt: 24 gheraf mættede fedtsyrer: 15 gKulhydrater: <0,5 gheraf sukkerarter: <0,5 gProtein: 16 gSalt: 2,8 g