Maroilles Fermier
fra 64,00 kr
Maroilles er en blød ost laves med en rødlig orange kant. Den er blevet produceret siden det 10. århundrede. Ulig de fleste andre oste, er den formet som en firkant, og når den er modnet helt, udvikler den en intens, skarp aroma med en smag, der minder om røget bacon.
MÆLK: Ko - upasteuriseret
OPRINDELSE: Pas-de-Calais, Frankrig
VIDSTE DU?: Maroilles siges at være blevet lavet i 960 af munke fra Maroilles-klostret i Avesnois, hvorfra den har fået sit navn. Den er også blevet kaldt for ”Le Merveille de Maroilles” eller ”Le Plus Fins de Fromages Forts”, og var særlig værdsat af Frans 1., Karl 5., og Ludvig 6. for sin mandlige, stærke duft og milde smag.
MATCH MIN OST: Maroilles passer til rødvin, en let øl eller en fransk cider.
PRODUKTION: Maroilles raffineres i en kælder i fire måneder og vendes hver uge. Efter at være blevet udstøbt og saltet, placeres den i en modningskælder, hvor der udvikles en let blå skimmel, som dækker den. Den børstes herefter på hver side med saltvand, nogle gange blandet med øl, hvilket giver et strøget udseende.
PRODUCENT: La Ferme des Bahardes har en bestand på 120 malkekvæg (Prim’s Holstein og Rouge Flamande). Dyrene opdrættes med respekt for tradition og miljø, med et fodersystem der primært er baseret på græs. Passion, stringens, konstant fokus på kvalitet og know-how er alle kvaliteter, der rammesætter hverdagen for partnerne og de ansatte hos Ferme des Bahardes.
Min. holdbarhed 14 dage
Min. holdbarhed uåbnet 30 dage
Ingredienser | Maroilles Fermier: Termiseret KOMÆLK, Salt, Mælkesyrekultur, Osteløbe.
Næringsindhold pr. 100 g | Maroilles Fermier:Energi: 1695 kJ / 405 kcalFedt: 33 gheraf mættede fedtsyrer: 0,5 gKulhydrater: 0,5 gheraf sukkerarter: 0,5 gProtein: 26 gSalt: 1,6 g
Brie de Melun
fra 90,00 kr
En brieost til dig som elsker stærk brie. Brie de Melun siges at være forfader til alle brieoste. Den stammer fra regionen Seine-et-Marne i Nordfrankrig. Den blev tildelt en BOB-beskyttelse i 1980, der kræver, at osten fremstilles under strenge retningslinjer for at opnå den bedste kvalitet.
MÆLK: Ko - upasteuriseret
OPRINDELSE: Melun, Frankrig
VIDSTE DU?: Takket være bondegårdsproduktionen anvendes råmælken lige efter, den er malket. Ostene fremstilles på samme sted, som mælken indsamles. Derfor kan osten produceres med det samme af frisk mælk fra en besætning, hvilket sikrer bedre kvalitetskontrol og smag. En gårdproduktion har fuld kontrol over hele produktionskæden, fra afgrødeproduktion til osteproduktion.
MATCH MIN OST: Den går godt til brød, pære og lette rødvine, der ikke overdøver smagsoplevelsen af Brie de Melun.
PRODUKTION: Denne Brie de Melun PUD er udelukkende fremstillet af rå mælk fra køer på “Mr and Mrs Pettes” gård, som ligger i nærheden af ostemejeriet. Det er en halvblød ost, som er podet med en skimmelsvamp og modnet i en kælder i mindst 4-5 uger. Den er formet, skåret og vendt i hånden.
Min. holdbarhed 14 dage
Ingredienser | Brie de Melun: RÅKOMÆLK, Salt, Mælkesyrekultur, Osteløbe.
Næringsindhold pr. 100 g | Brie de Melun:Energi: 1695 kJ / 405 kcalFedt: 33 gheraf mættede fedtsyrer: 0,5 gKulhydrater: 0,5 gheraf sukkerarter: 0,5 gProtein: 26 gSalt: 1,6 g
Mayonnaise med sennep
45,00 kr
Ingredienser | Mayonnaise med sennep: solsikkeolie , æg (fra fritgående høns), salt, eddike, sennep (vand, sennepsfrø, eddike, salt fra Guerande, citric acid, turmeric, rosmarinekstrakt, ascorbic acid, potassium bisulfite), vand, rosmarinekstrakt.
Næringsindhold pr. 100 g | Mayonnaise med sennep:Energi: 2966 kj /721 kcalFedt: 79 gheraf mættede fedtsyrer: 10 gKulhydrater: 0,4 gheraf sukkerarter: 0,3 gProtein: 1,4 gSalt: 1,4 g
Raclette de Savoie Fermière
fra 50,00 kr
Simpelthen vores bedst raclette ost. Raclette har en fin, lysegul ostemasse og flot orange overflade. Smagen er sødlig og med et strejf af nødder. Denne Raclette de Savoie er lagret, således at ostemassen bliver dejlig smidig og blød – men dog stadig er halvfast. Når osten er smeltet, er konsistensen lidt elastisk.
MÆLK: Ko - upasteuriseret
OPRINDELSE: Savoie, Frankrig
VIDSTE DU?: At navnet Raclette stammer fra det franske ord ‘racler’, som betyder ‘at skrabe’. I modsætning til den schweiziske raclette er den franske en anelse blødere med en blid og cremet smag.
MATCH MIN OST: Der findes specielt udviklede Raclette apparater, hvor man lægger skiver af Raclette på små pander, sætter dem under grillen og når osten er smeltet hældes den over kartofler, skinke, diverse pølser, cornichoner og grønsager. Har du ikke sådan et apparat, kan du skære Raclette i tynde skiver og smelte over en varm ret.
PRODUKTION: Raclette de Savoie er en fransk, halvfast ost, som stammer fra Savoie i det østlige Frankrig. Vinbønderne her medbragte disse oste, og varmede dem ved det tændte bål, hvorefter man skrabede den varme, flydende ostemasse af osten. Herfra stammer dens navn, idet det franske ord “racler” betyder at skrabe. Raclette er kendetegnet ved, at den smager bedst, når den er varm og smeltet.
Min. holdbarhed 20 dage
Min. holdbarhed uåbnet 60 dage
Ingredienser | Raclette de Savoie Fermière: RÅKOMÆLK, Salt, Mælkesyrekultur, Osteløbe.
Næringsindhold pr. 100 g | Raclette de Savoie Fermière:Energi: 1695 kJ / 405 kcalFedt: 33 gheraf mættede fedtsyrer: 0,5 gKulhydrater: 0,5 gheraf sukkerarter: 0,5 gProtein: 26 gSalt: 1,6 g
Figenchutney
28,00 kr
Vægt: 150g
Ingredienser | Figenchutney: Figner 65%, Rørsukker, Rødvinseddikke, Stivelsesmiddel: pektin, koncentreret citronsaft, Salt, Peber
Næringsindhold pr. 100 g | Figenchutney:Energi: 967 kJ / 228 kcalFedt: 0.5 gheraf mættede fedtsyrer: 0.1 gKulhydrater: 54 gheraf sukkerarter: 52 gProtein: 1 gSalt: 0.27 g
Kirsebærchutney af sorte kirsebær
28,00 kr
Vægt: 155g
Ingredienser | Kirsebærchutney af sorte kirsebær: Cerises noires 65g*, sukker, stivelsesmiddel: pektin.
Næringsindhold pr. 100 g | Kirsebærchutney af sorte kirsebær:Energi: 854 kJ / 201 kcalFedt: 0.5 gheraf mættede fedtsyrer: 0.1 gKulhydrater: 48 gheraf sukkerarter: 47 gProtein: 0.9 gSalt: 0.01 g
Syltede Økologiske Rødbeder
39,95 kr
Fra den vidunderlige lille gastronomiske virksomhed ved navn Syltet ApS, tilbyder vi her deres populære syltede rødbeder.
Det der kendetegner Syltet er de helt sprøde grøntsager der har en perfekt konsistens, ligesom de har beriget den gode naturlige smag med en god sylte. Dertil kommer hele peberkorn og laurbær for at give et pikant indskud der når alle smagsløgene på tungen.
Alt dette resulterer i en yderst frisk syltet rødbede der med garanti vil få gæsterne til at spærre øjnene op når du serverer dem.
Velegnet til salat, smørrebrød, leverpostej, gryderetter, såvel som sammenkogte og andre klassiske retter.
Dette produkt stammer fra den lille virksomhed Syltet, der er baseret i Præstø og i dag producerer en række syltede fødevarer i Aage Lanng's eddikefabrik.
Her bliver alle produkterne fremstillet i hånden som i gamle dage, og metoderne er da nemlig også baseret på traditionelt godt håndværk når det er bedst.
Samtidig er opskrifterne blevet udviklet af en kok fra en Michelin anerkendt restaurant, for at sikre et moderne strejf af nytænkning der passer perfekt ind i de danske hjem.
Netto vægt: 300g
Ingredienser | Øko Rødbeder: Økologiske rødbeder, lage (øko eddike, vand, øko sukker, øko peberkorn, øko laurbærblade).
Næringsindhold pr. 100 g | Øko Rødbeder:Energi: 426 kJ / 101 kcalFedt: 0 gheraf mættede fedtsyrer: 0 gKulhydrater: 23 gheraf sukkerarter: 21 gProtein: 1.1 gSalt: 0,7 g
Syltede Økologiske Gule Beder
39,95 kr
Mangler dit mesterværk i køkkenet et sødt indskud, kan disse syltede gule beder være det du har brug for.
Her får du et lækkert produkt der er skabt på gode gammeldags traditioner, og med et fokus på de enkelte råvarer og håndværk af kvalitet. De gule beder er blevet fremstillet ved at sylte dem i hvidvin, noget der yderligere fremhæver den bløde konsistens og søde smag du med garanti vil blive forelsket i.
Alt dette sikrer nogle fantastisk sprøde gule beder der bidrager med en lækker sødme og smukke farver. Disse beder kan med fordel bruges til ostebordet hvor den smukke farve og lækre smag med garanti vil imponere. Bederne er dog også oplagte at anvende i salater eller til madpakken, ligesom de også er velegnede til brug til aftensmaden.
Dette produkt stammer fra den lille virksomhed Syltet, der er baseret i Præstø og i dag producerer en række syltede fødevarer i Aage Lanng's eddikefabrik.
Her bliver alle produkterne fremstillet i hånden som i gamle dage, og metoderne er da nemlig også baseret på traditionelt godt håndværk når det er bedst.
Samtidig er opskrifterne blevet udviklet af en kok fra en Michelin anerkendt restaurant, for at sikre et moderne strejf af nytænkning der passer perfekt ind i de danske hjem.
Netto vægt: 300g
Ingredienser | Øko Gule beder: Økologiske gule beder, lage (øko eddike, vand, øko sukker, øko hvidvin).
Næringsindhold pr. 100 g | Øko Gule beder:Energi: 385 kJ / 92 kcalFedt: 0 gheraf mættede fedtsyrer: 0 gKulhydrater: 19 gheraf sukkerarter: 18 gProtein: 1 gSalt: 0.07 g
Kirsebærsauce
49,95 kr
59,95 kr
Her har vi måske landets bedste kirsebærsauce! Her kan du virkelig smage saften og kraften af modne kirsebær, med en konsistens der er præcis lige som den skal være.
Denne syrlige og søde dansk producerede kirsebærsauce er et oplagt gastronomisk indskud til julemaden og risalamanden. Du kan dog også sagtens benytte den til at pifte andre lækre desserter lidt op, når det skal være ekstra specielt, eller måske bare fordi saucen er svær at lade være i fred.
Denne kirsebærsauce stammer fra den lille virksomhed Syltet, der er baseret i Præstø og i dag producerer en række syltede fødevarer i Aage Lanng's eddikefabrik.
Her bliver alle produkterne fremstillet i hånden som i gamle dage, og metoderne er da nemlig også baseret på traditionelt godt håndværk når det er bedst.
Samtidig er opskrifterne blevet udviklet af en kok fra en Michelin anerkendt restaurant, for at sikre et moderne strejf af nytænkning der passer perfekt ind i de danske hjem.
Vægt: 325 g
Ingredienser | Kirsebærsauce: Kirsebær, kirsebærråsaft, sukker, vand, vanilje, fortykningsmiddel (tapiokastivelse), konserveringsmiddel (kaliumsorbat).
Næringsindhold pr. 100 g | Kirsebærsauce:Energi: 516 kJ / 123 kcalFedt: 0.3 gheraf mættede fedtsyrer: 0.00 gKulhydrater: 28.9 gheraf sukkerarter: 18.3 gProtein: 0.7 g
Pont-l'Évêque
fra 75,00 kr
En blød og meget fyldig ost med en cremet og rig smag, der smager bedst, når den spises ved stuetemperatur. Det er en fremragende dessertost, som passer godt til en kraftig vin. Port L'Eveque-skorpen er spiselig, og når den spises sammen med osten, bidrager den til den rige smag, som mange nyder.
MÆLK: Ko - upasteuriseret
OPRINDELSE: Normandiet, Frankrig
VIDSTE DU?: Pont L'Eveque har en historie, der går helt tilbage til det trettende århundrede. De tekster der stammer fra den tid nævner specifikt Angelot, den ost som Pont L'Eveque blev udviklet på grundlag af. I 1263 e.Kr. erklærede Guillaume de Lorris i sin bog Roman de la Rose, at en god bordvin altid afsluttes med en dessert af Angelot. Senere blev Angelot langsomt til den ost, som vi i dag kender som Pont L'Eveque, efter at have været i hænderne på dygtige normanniske landmænd.
MATCH MIN OST: En rødvin der har en fyldig smag, passer godt til denne ost og supplerer og afbalancerer især den rige smag, som skorpen giver.
PRODUKTION: Pont L'Eveque minder om en camembert, men adskiller sig ved at skorpen skylles inden den modnes med en saltlage. Dette giver den firkantede ost en meget mere fremtrædende smag og en rustik, bondegårdsagtig aroma. Uanset hvordan du vælger at inkorporere denne delikatesse i din menu, håber vi, at du sætter pris på denne ost for det, den er - en af verdens ældste og mest velbevarede oste.
Min. holdbarhed 20 dage
Ingredienser | Pont-l'Évêque : Pasteuriseret økologisk mælk, salt, mælkesyrekultur, mikrobiel osteenzym. Osteskorpe: Plast coated.
Næringsindhold pr. 100 g | Pont-l'Évêque :Energi: 1711 kJ / 412 kcalFedt: 32 gheraf mættede fedtsyrer: 20 gheraf sukkerarter: 0,1 gProtein: 32 gSalt: 2,1 g
Søblå
fra 84,00 kr
Søblå er en blåskimmel fra Søtoftes Gårdmejeri. Osten er lagret i 4-5 måneder og har en naturlig skorpe af skimmelflora fra gårdmejeriets miljø. For at opnå en naturlig skorpe, der ikke tager overhånd, bliver ostene jævnligt vendt og klappet. Trods ostens vilde ydre og lange lagring har osten en balanceret og mild karakter. Ostens konsistens er både crumbly og cremet, og man kan være heldig at finde små protein-krysteller.
Søblå er på en udviklingsrejse og opskriften bliver løbende forfinet. Søblå er ikke et forsøg på at efterligne nogle af de klassiske blåskimmelostesorter, men deres helt eget forsøg på at lave en blåskimmelost vi selv godt kan lide.
Søblå er lavet på mælk fra deres egne malkekøer, som udelukkende spiser græs og går sammen med deres kalve i minimum fire måneder. Deres køer har horn, da de har respekt for deres fysiologiske udformning.
Min. holdbarhed 20 dage
Min. holdbarhed uåbnet 60 dage
Ingredienser | Søblå: Pasteuriseret KOMÆLK, salt, vegetabilske osteløbe, penicillum roqueforti, mælkesyrekultur.
Næringsindhold pr. 100 g | Søblå:Energi: 1376 kJ / 332 kcalFedt: 35 gheraf mættede fedtsyrer: 23 gKulhydrater: 0,1 gheraf sukkerarter: 0,1 gProtein: 23,7 gSalt: 2 g