Aged Red Leicester - 200g 72,00 kr
Aged Red Leicester eller Rutland Red, der lavet på en traditionel opskrift, bliver indsmøret, bundet og modnet i seks måneder for at lave en ost med en flaget, åben tekstur og en let sød, karamelliseret smag samt en rig gylden orange farve. MÆLK: Ko - pasteuriseret OPRINDELSE: Leicester, England VIDSTE DU?: Aged Red Leicester får sin dybe farve takket være tilføjelsen af annatto. Annatto laves af frugt fra achiote-træer, som findes i Amerikas tropiske egne. Frugten er ikke spiselig, men frøene i dem er omgivet af en orangerød frugtmasse, der blandes med vand for at lave madfarve. MATCH MIN OST: Intet slår Aged Red Leicester  med et par skiver æble og et glas øl. PRODUKTION: Aged Red Leicester, som er en dyb og rig, nøddeagtig traditionel Red Leicester, er en af vores mest populære oste. Den produceres stadig i leicestershire af Long Clawson Dairy, som også er en af de seks licenserede producenter af blue stilton. Efter produktion bliver det indbundet i klæde og modnes i seks måneder. Dette giver en blød tekstur og en lækker smag af karamel.     Min. holdbarhed 20 dage Ingredienser | Aged Red Leicester: Termiseret KOMÆLK, Salt, Mælkesyrekultur, Osteløbe. Næringsindhold pr. 100 g  | Aged Red Leicester:Energi: 1695 kJ / 405 kcalFedt: 33 gheraf mættede fedtsyrer: 0,5 gKulhydrater: 0,5 gheraf sukkerarter: 0,5 gProtein: 26 gSalt: 1,6 g  
Thise Juleost fra 49,00 kr 66,00 kr
Juleosten er en fast ost - fastere og hårdere end nogen anden ost i Thises sortiment. Osten skal være så hård, at den kan modstå strabadserne på den lange underjordiske rejse indtil den er salgsklar det efterfølgende år – op mod Jul. Og i løbet af den lange lagringsperiode sker så det lille jule-mirakel. Den ellers så hårde og faste ost, bliver med tiden mere blød, fyldig og føjelig – i såvel tekstur som i smag. MÆLK: Ko - pasteuriseret OPRINDELSE: Hjerm, Jylland. VIDSTE DU?: Efter saltning og coatning på Thise Mejeri fragtes Juleosten til Hjerm, til Julemandens hemmelige ostelager, som ligger dybt under jordens overflade. Katedralen er udgravet i lagdelt kalk og flint og byggestene er dannet for cirka 65 millioner år siden i den periode, som geologerne kalder ”Danien”. Nede i katedralen placeres ostene på hylder, hvor de plejes, vendes og børstes med forsigtighed i hele lagringsperioden på cirka 10 måneder. I den underjordiske katedral, er der mørke og stilhed – og intet andet. MATCH MIN OST: Server juleosten med en medium rødvin.  PRODUKTION: Julens ost har være undervejs næste et år.  For snart et år siden blev osten formet for derefter at blive sendt til lagring. Gemt dybt under jorden modnes juleosten i cirka 10 måneder i mørke og stilhed. Med en stabil temperatur og med en høj luftfugtighed – alle unikke komponenter, der tilsammen skaber de ideelle forudsætninger for en rigtig juleost.     Min. holdbarhed 20 dage Ingredienser | Thise Juleost: Pasteuriseret KOMÆLK, Salt, Mælkesyrekultur, Osteløbe. Næringsindhold pr. 100 g  | Thise Juleost:Energi: 1695 kJ / 405 kcalFedt: 33 gheraf mættede fedtsyrer: 0,5 gKulhydrater: 0,5 gheraf sukkerarter: 0,5 gProtein: 26 gSalt: 1,6 g  
Raclette med 3 slags peber - 200g 52,00 kr
Min. holdbarhed 14 dage Ingredienser | Raclette: Upasteuriseret KOMÆLK, osteløbe, salt, peber. Næringsindhold pr. 100 g  | Raclette:Energi: 1452 kJ / 350 kcalFedt: 28 gheraf mættede fedtsyrer: 15 gKulhydrater: 0,5 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 24,5 g                                                                                                           Salt: 1,7 g
Øko Syltet Rabarber & Vanilje 39,95 kr
Til det danske ostebord tilbyder vi her en helt fantastisk sylte med rabarber og vanilje fra det lille foretagende Syltet ApS.  Her bliver der både gået op i godt håndværk og gamle traditioner, men også nytænkning i form af opskrifter fra en Michelin kok bliver taget i brug for at skabe det perfekte indskud til en velkendt klassiker i nye klæder. Selve rabarberne bliver dyrket på Fyn, og typen er en næsten 100 år gammel sort ved navn Svendborg Vinrabarber der virkelig har smag og karakter. Vaniljen bliver heller ikke overset, da man her har valgt en yderst vidunderlig vanilje fra Mette Ravn.  Nyd disse syltede rabarbere ved ostebordet, sammen med en lækker omgang tapas, eller brug dem til morgenmaden som ovenpå yoghurt eller skyr, eller sågar pandekagerne. Dette produkt stammer fra den lille virksomhed Syltet, der er baseret i Præstø og i dag producerer en række syltede fødevarer i Aage Lanng's eddikefabrik.  Her bliver alle produkterne fremstillet i hånden som i gamle dage, og metoderne er da nemlig også baseret på traditionelt godt håndværk når det er bedst.  Samtidig er opskrifterne blevet udviklet af en kok fra en Michelin anerkendt restaurant, for at sikre et moderne strejf af nytænkning der passer perfekt ind i de danske hjem.   Netto vægt: 210g   Ingredienser | Øko Rabarber & Vanilje: Økologiske vinrabarber, lage (øko sukker, vand, økø citronsaft, øko vanilje (0.25%)).  Næringsindhold pr. 100 g  | Øko Rabarber & Vanilje:Energi: 512 kJ / 122 kcalFedt: 0 gheraf mættede fedtsyrer: 0 gKulhydrater: 28 gheraf sukkerarter: 28 gProtein: 1 gSalt: 0.06 g  
Syltede Økologiske Rødbeder 39,95 kr
Fra den vidunderlige lille gastronomiske virksomhed ved navn Syltet ApS, tilbyder vi her deres populære syltede rødbeder.  Det der kendetegner Syltet er de helt sprøde grøntsager der har en perfekt konsistens, ligesom de har beriget den gode naturlige smag med en god sylte. Dertil kommer hele peberkorn og laurbær for at give et pikant indskud der når alle smagsløgene på tungen.  Alt dette resulterer i en yderst frisk syltet rødbede der med garanti vil få gæsterne til at spærre øjnene op når du serverer dem. Velegnet til salat, smørrebrød, leverpostej, gryderetter, såvel som sammenkogte og andre klassiske retter. Dette produkt stammer fra den lille virksomhed Syltet, der er baseret i Præstø og i dag producerer en række syltede fødevarer i Aage Lanng's eddikefabrik.  Her bliver alle produkterne fremstillet i hånden som i gamle dage, og metoderne er da nemlig også baseret på traditionelt godt håndværk når det er bedst.  Samtidig er opskrifterne blevet udviklet af en kok fra en Michelin anerkendt restaurant, for at sikre et moderne strejf af nytænkning der passer perfekt ind i de danske hjem.    Netto vægt: 300g Ingredienser | Øko Rødbeder: Økologiske rødbeder, lage (øko eddike, vand, øko sukker, øko peberkorn, øko laurbærblade). Næringsindhold pr. 100 g  | Øko Rødbeder:Energi: 426 kJ / 101 kcalFedt: 0 gheraf mættede fedtsyrer: 0 gKulhydrater: 23 gheraf sukkerarter: 21 gProtein: 1.1 gSalt: 0,7 g  
Syltede Økologiske Gule Beder 39,95 kr
Mangler dit mesterværk i køkkenet et sødt indskud, kan disse syltede gule beder være det du har brug for.  Her får du et lækkert produkt der er skabt på gode gammeldags traditioner, og med et fokus på de enkelte råvarer og håndværk af kvalitet. De gule beder er blevet fremstillet ved at sylte dem i hvidvin, noget der yderligere fremhæver den bløde konsistens og søde smag du med garanti vil blive forelsket i. Alt dette sikrer nogle fantastisk sprøde gule beder der bidrager med en lækker sødme og smukke farver. Disse beder kan med fordel bruges til ostebordet hvor den smukke farve og lækre smag med garanti vil imponere. Bederne er dog også oplagte at anvende i salater eller til madpakken, ligesom de også er velegnede til brug til aftensmaden.  Dette produkt stammer fra den lille virksomhed Syltet, der er baseret i Præstø og i dag producerer en række syltede fødevarer i Aage Lanng's eddikefabrik.  Her bliver alle produkterne fremstillet i hånden som i gamle dage, og metoderne er da nemlig også baseret på traditionelt godt håndværk når det er bedst.  Samtidig er opskrifterne blevet udviklet af en kok fra en Michelin anerkendt restaurant, for at sikre et moderne strejf af nytænkning der passer perfekt ind i de danske hjem.   Netto vægt: 300g  Ingredienser | Øko Gule beder: Økologiske gule beder, lage (øko eddike, vand, øko sukker, øko hvidvin). Næringsindhold pr. 100 g  | Øko Gule beder:Energi: 385 kJ / 92 kcalFedt: 0 gheraf mættede fedtsyrer: 0 gKulhydrater: 19 gheraf sukkerarter: 18 gProtein: 1 gSalt: 0.07 g
Syltede Økologiske Rødløg 39,95 kr
Syltede rødløg der sidder lige i skabet! Fra den lille virksomhed Syltet ApS, tilbyder vi her nogle af Danmarks lækreste økologiske rødløg.  Der er virkelig kælet for råvarerne, der på gammeldags vis er blevet syltet langsomt for at opnå den perfekte kombination af naturens sprøde bid, og den særlige smag og aroma som syltning giver. Samtidig er de blevet forstærket i smagen med peberkorn og laurbær. Disse rødløg går perfekt i spænd med en klassisk burger, men kan også bruges til madretter med lam, fisk, eller kød, ligesom de også er velegnet til salater, eller på en sandwich eller rugbrødsmad. Dette produkt stammer fra den lille virksomhed Syltet, der er baseret i Præstø og i dag producerer en række syltede fødevarer i Aage Lanng's eddikefabrik.  Her bliver alle produkterne fremstillet i hånden som i gamle dage, og metoderne er da nemlig også baseret på traditionelt godt håndværk når det er bedst.  Samtidig er opskrifterne blevet udviklet af en kok fra en Michelin anerkendt restaurant, for at sikre et moderne strejf af nytænkning der passer perfekt ind i de danske hjem.   Netto vægt: 210g   Ingredienser | Øko Rødløg: Små økologiske rødløg, lage (øko edikke, vand, øko sukker, økø peberkorn, øko laurbærblade).  Næringsindhold pr. 100 g  | Øko Rødløg:Energi: 436 kJ / 104 kcalFedt: 0 gheraf mættede fedtsyrer: 0 gKulhydrater: 17 gheraf sukkerarter: 17 gProtein: 1.3 gSalt: 0.02 g  
Kirsebærsauce 59,95 kr
Her har vi måske landets bedste kirsebærsauce! Her kan du virkelig smage saften og kraften af modne kirsebær, med en konsistens der er præcis lige som den skal være. Denne syrlige og søde dansk producerede kirsebærsauce er et oplagt gastronomisk indskud til julemaden og risalamanden. Du kan dog også sagtens benytte den til at pifte andre lækre desserter lidt op, når det skal være ekstra specielt, eller måske bare fordi saucen er svær at lade være i fred.  Denne kirsebærsauce stammer fra den lille virksomhed Syltet, der er baseret i Præstø og i dag producerer en række syltede fødevarer i Aage Lanng's eddikefabrik.  Her bliver alle produkterne fremstillet i hånden som i gamle dage, og metoderne er da nemlig også baseret på traditionelt godt håndværk når det er bedst.  Samtidig er opskrifterne blevet udviklet af en kok fra en Michelin anerkendt restaurant, for at sikre et moderne strejf af nytænkning der passer perfekt ind i de danske hjem. Vægt: 325 g Ingredienser | Kirsebærsauce: Kirsebær, kirsebærråsaft, sukker, vand, vanilje, fortykningsmiddel (tapiokastivelse), konserveringsmiddel (kaliumsorbat).   Næringsindhold pr. 100 g  | Kirsebærsauce:Energi: 516 kJ / 123 kcalFedt: 0.3 gheraf mættede fedtsyrer: 0.00 gKulhydrater: 28.9 gheraf sukkerarter: 18.3 gProtein: 0.7 g  
Udsolgt
Pont-l'Évêque fra 58,00 kr
En blød og meget fyldig ost med en cremet og rig smag, der smager bedst, når den spises ved stuetemperatur. Det er en fremragende dessertost, som passer godt til en kraftig vin. Port L'Eveque-skorpen er spiselig, og når den spises sammen med osten, bidrager den til den rige smag, som mange nyder.  MÆLK: Ko - upasteuriseret OPRINDELSE: Normandiet, Frankrig VIDSTE DU?: Pont L'Eveque har en historie, der går helt tilbage til det trettende århundrede. De tekster der stammer fra den tid nævner specifikt Angelot, den ost som Pont L'Eveque blev udviklet på grundlag af. I 1263 e.Kr. erklærede Guillaume de Lorris i sin bog Roman de la Rose, at en god bordvin altid afsluttes med en dessert af Angelot. Senere blev Angelot langsomt til den ost, som vi i dag kender som Pont L'Eveque, efter at have været i hænderne på dygtige normanniske landmænd.  MATCH MIN OST: En rødvin der har en fyldig smag, passer godt til denne ost og supplerer og afbalancerer især den rige smag, som skorpen giver.  PRODUKTION: Pont L'Eveque minder om en camembert, men adskiller sig ved at skorpen skylles inden den modnes med en saltlage. Dette giver den firkantede ost en meget mere fremtrædende smag og en rustik, bondegårdsagtig aroma. Uanset hvordan du vælger at inkorporere denne delikatesse i din menu, håber vi, at du sætter pris på denne ost for det, den er - en af verdens ældste og mest velbevarede oste. Min. holdbarhed 20 dage Ingredienser | Pont-l'Évêque : Pasteuriseret økologisk mælk, salt, mælkesyrekultur, mikrobiel osteenzym. Osteskorpe: Plast coated. Næringsindhold pr. 100 g  |  Pont-l'Évêque :Energi: 1711 kJ / 412 kcalFedt: 32 gheraf mættede fedtsyrer: 20 gheraf sukkerarter: 0,1 gProtein: 32 gSalt: 2,1 g    
Søblå fra 84,00 kr
Søblå er en blåskimmel fra Søtoftes Gårdmejeri. Osten er lagret i 4-5 måneder og har en naturlig skorpe af skimmelflora fra gårdmejeriets miljø. For at opnå en naturlig skorpe, der ikke tager overhånd, bliver ostene jævnligt vendt og klappet. Trods ostens vilde ydre og lange lagring har osten en balanceret og mild karakter. Ostens konsistens er både crumbly og cremet, og man kan være heldig at finde små protein-krysteller.  Søblå er på en udviklingsrejse og opskriften bliver løbende forfinet. Søblå er ikke et forsøg på at efterligne nogle af de klassiske blåskimmelostesorter, men deres helt eget forsøg på at lave en blåskimmelost vi selv godt kan lide.  Søblå er lavet på mælk fra deres egne malkekøer, som udelukkende spiser græs og går sammen med deres kalve i minimum fire måneder. Deres køer har horn, da de har respekt for deres fysiologiske udformning.  Min. holdbarhed 20 dage Ingredienser | Søblå: Pasteuriseret KOMÆLK, salt, vegetabilske osteløbe, penicillum roqueforti, mælkesyrekultur. Næringsindhold pr. 100 g | Søblå:Energi: 1376 kJ / 332 kcalFedt: 35 gheraf mættede fedtsyrer: 23 gKulhydrater: 0,1 gheraf sukkerarter: 0,1 gProtein: 23,7 gSalt: 2 g