Roquefort Papillon fra 78,00 kr
Roqueforts duft er stærk: rig, krydret og minder om brød og gær. Teksturen er cremet dog smuldrende og smelter i munden. Oplev fugtige lommer med en blå smag af forår, hvilket giver en kontrast til den fulde og cremede konsistens. Smagen er vanedannende salt, sød og kompleks. Legenden siger, at en hyrde opgav sin fåreflok og sit måltid af rugbrød og ost i Combalou-grotterne for at forfølge sin elskede. Da han kom tilbage et par dage senere, var brødet mugnet og osten dækket til af blå skimmel. Han smagte på det, og syntes at det var lækkert. Og sådan blev Roquefort til. Denne Roquefort er fremstillet af Papillon mejeri.  Min. holdbarhed 20 dage Ingredienser | Roquefort Papillon: Rå FÅRMÆLK, osteløbe, salt, mælkesyre, penicillium roqueforti. Næringsindhold pr. 100 g  | Roquefort Papillon:Energi: 1572 kJ / 379 kcalFedt: 32 gheraf mættede fedtsyrer: 20 gKulhydrater: 1,8 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 21 g                                                                                                                   Salt: 3,6 g  
Brebirousse fra 72,00 kr
Brebirousse er en røde, kvadratiske fåreost som kommer fra regionen omkring Lyon. Den har en tør skorpe som gemmer på en dejligt cremet og intens smag med lidt bid. I starten kan der anes en skarp og salt smag, som forvandles til de mest overdådige laktiske aromaer.   MÆLK: Får - pasteuriseret OPRINDELSE: Lyon området, Frankrig VIDSTE DU?: At den silkebløde fornemmelse du får når du smager et stykke Brebirousse, kommer af den metode mælken forarbejdes på. Inden mælken er klar til osteproduktionen, gennemgår den en proces kaldet mikrofiltrering. Det vil sige, at mælken sendes gennem membraner så små, at de fede elementer nødvendige til produktionen af Brebirousse trænger igennem, alt imens uønskede bakterier i mælken holdes tilbage. MATCH MIN OST: Brebirousse passer perfekt med en Champagne eller Pinot Noir. For en noget mere vovet parring så prøv at drikke Whisky til. PRODUKTION: Brebirousse er en blød, modnet fåremælks ost der lagres i tre uger. Osten vaskes to gange under lagringen i en saltvandsopløsning, hvilket er dét der giver skorpens karakteristiske og smukke farve. Ostens silkebløde konsistens opnås gennem mikrofiltering af mælken. FROMAGERIE GUILLOTEAU: Historien om Fromagerie Guilloteau går tilbage til 1981, i den lille by Pélussin i Rhône-Alpes regionen. Under meget beskedne kår opfandt osteelskeren Jean-Claude Guilloteau, i sit lille værksted sin første ud af mange oste: Pavé Dauphinois. Denne særegne ost er er let genkendelig grundet sin unikke kubus-lignende form, den hvide tynde skorpe, uforlignelig smag samt den fede og fløjlsbløde konsistens. Dette er varemærket for denne ostemager. Dog skal der lige tilføjes, at vi her i Osteposten foretrækker Brebirousse.   Min. holdbarhed 14 dage Ingredienser | Brebirousse: Pasteuriseret mælk fra får, salt, osteløbe, mælkestarter. Næringsindhold pr. 100 g  | Brebirousse:Energi: 1259 kJ / 301 kcalFedt: 25 gheraf mættede fedtsyrer: 0 gKulhydrater: 2 gheraf sukkerarter: 0gProtein: 18 gSalt: 1,8 g  
Pecorino Moliterno fra 56,00 kr
Pecorino Moliterno er en ost baseret på fåremælk med en fuld, afrundet smag og fast tekstur. Denne sardinske ost, der er lagret i fem til otte måneder, er meget alsidig - god som centrum på ostebordet med milde og stærke oste, fantastisk i sandwich, og god til at drysse på ovnretter. Min. holdbarhed 20 dage Ingredienser | Pecorino Moliterno: Pasteuriseret FÅRMÆLK, salt, østeløbe, mælkesukker. Næringsindhold pr. 100 g  | Pecorino Moliterno:Energi: 1818 kJ / 434 kcalFedt: 36 gheraf mættede fedtsyrer: 22 gKulhydrater: 1,5 gheraf sukkerarter: 0,1 gProtein: 26,1 gSalt: 2,1 g  
Udsolgt
Tommette de Brebis fra 48,00 kr
Som alle unge og friske oste, tilbyder Tommette de Brebis en dejlig blanding af blødhed og livlighed. Der er nok mild syre til at forbedre de karakteristiske mælkearomaer og giver dig mundvand. MÆLK: Får- pasteuriseret OPRINDELSE: Baskerlandet, Frankrig VIDSTE DU?: Midt imellem Pic du Midi d’Ossau og Iraty-skoven i Baskerlandet, blev ”Pure Sheep Pyrenees” ostene til. Afledt af et græsningssystem var fåreost en udvekslingsværdi og den første indtægtskilde for hyrderne på dette territorium. Traditionen for fåreopdræt producerer en perfekt baskisk ost og giver en værdifuld aktivitet til Pyrenæerne. MATCH MIN OST: Jurançon Sec eller anden tør hvidvin. PRODUKTION: Tommette de Brebis er en semihård moderfårsost, der er modnet i omkring 3 måneder for at skabe en fyldig og ristet smag med toner af karamel og hasselnød. Magen til Ossau Iraty, så er Tommette de Brebis vidunderlig aromatisk og får sin fyldige smag, når den smelter på tungen. Min. holdbarhed 20 dage Ingredienser | Tommette de brebis: Rå FÅRMÆLK, salt, osteløbe, mælkesyrebakterier. Næringsindhold pr. 100 g | Tommette de brebis:Energi: 1865 kJ / 450 kcalFedt: 32 gheraf mættede fedtsyrer: 24 gKulhydrater: 3 gheraf sukkerarter: <0,5 gProtein: 26 gSalt: 2 g  
Tomme de Brebis Papillon fra 76,00 kr
Denne lækre fåreost er en traditionel gårdeost fra den verdenskendte Roquefort-producent, Papillon, og har en elfenbensfarvet skæreflade med en orange til mørkebrun skorpe. Tomme de Brebis har en glat og delikat smeltende konsistens med den karakteristiske smag af pikant fåremælk. Min. holdbarhed 20 dage Ingredienser | Tomme de brebis Papillon: Pasteuriseret  FÅRMÆLK, salt, mælkesyrekultur, animalsk osteløbe. Næringsindhold pr. 100 g | Tomme de brebis Papillon:Energi: 1745 kJ / 423 kcalFedt: 35 gheraf mættede fedtsyrer: 23 gKulhydrater: 3 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 24 gSalt: 1,1 g  
Pecorino Romano fra 66,00 kr
Vores Pecorino Romano er en kraftig og smagsfyldig pasteuriseret fåremælksost, som er produceret i landsbyen Serrenti, der bruger den fineste mælk fra får i Sardegna-regionen. Mælken, der er rig på fedt og protein, er fra små producenter, analyseres regelmæssigt og har ingen tilsætningsstoffer eller hormoner.  MÆLK: Får– pasteuriseret OPRINDELSE: Sardinien, Italien VIDSTE DU?: På trods af navnet produceres den romerske Pecorino primært på Sardinien i dag, og kun en lille mængde fremstilles i Lazio (skønt ostens oprindelse ligger i det romerske landskab) og omkring Grosseto. Den er mest kendt for at være en ost, der skal rives, og som modnes over lange perioder takket være det høje saltindhold. Ikke desto mindre er den også fremragende som en bordost. Dens beskyttede oprindelsesbetegnelsesstatus (DOP) er en af de ældste i Italien, som blev tildelt i 1955. MATCH MIN OST: Pecorino Romano PDO stammer helt tilbage fra det romerske imperium. Behandlingsmetoden i dag svarer meget til den, man brugte dengang. Mælken hældes i ostemasse, hvor enzymet scotta-innesto tilsættes. Når osten er fremstillet, påføres den salt en gang om ugen i løbet af 70-120 dage. Efter fem måneders modning kan Pecorino Romano BOB markedsføres som bordost.  CENTRAL FORMAGGI: Central blev grundlagt i 1974, selvom dets grundlæggere har en tradition for ostefremstilling, der spænder over tre generationer. Central ligger i Serrenty kommune, der dækker et areal på 40.000 kvadratmeter. Det er et firma, der holder liv i traditionerne og ekspertisen erhvervet over tid, men som også har implementeret nogle af de mest avancerede anlæg og teknologier til rådighed i sektoren.     Min. holdbarhed 20 dage Ingredienser | Pecorino Romano: Pasteuriseret FÅRMÆLK, salt, østeløbe, mælkesukker. Næringsindhold pr. 100 g  | Pecorino Romano:Energi: 1634 kJ / 384 kcalFedt: 32 gheraf mættede fedtsyrer: 18 gKulhydrater: 0 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 26 gSalt: 2 g  
Manchego 12 måneder fra 70,00 kr
Denne Manchego laves af Lordi-familien i hjertet af bjergene i Toledo. De har lavet autentiske Manchego-oste under PDO i mere end 50 år med den yderste respekt for erfaring og tradition. MÆLK: Får - pasteuriseret OPRINDELSE: Toledo, Spanien VIDSTE DU?: Manchego laves med mælk fra Manchego-får. Denne race fra La Mancha blev tæmmet og avlet af de første beboere i regionen, der ikke tillod den at blande sig med andre racer. Som resultat er karakteristikaene ved får fra La Mancha forblevet de samme over de sidste århundreder. Disse får kan generelt græsse hele året rundt på de græsklædte sletter i La Mancha, men bliver dog fodret med supplerende foder under mælkeproduktion eller drægtighed. MATCH MIN OST: Manchego er en meget alsidig ost der kan bruges med frugter, soltørrede tomater, oliven eller med en smule ekstra jomfruolivenolie. PRODUKTION: Manchego-oste er et produkt af det barske og ekstreme klima, hvor de primære vækster er rustik vegetation, der bliver til mad for en nysgerrig og ældgammel race af får, der hører under streng morfologisk og sanitær kontrol. Resultatet er en ost ulig nogen anden i verden.   Min. holdbarhed 20 dage Ingredienser | Manchego ost: Pasteuriseret økologisk fåreMÆLK, MÆLKesyrekulturer, osteløbe og salt. Næringsindhold pr. 100 g  | Manchego ost:Energi: 1673 kJ / 400 kcalFedt: 23,1 gheraf mættede fedtsyrer: 0 gKulhydrater: 4 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 27,3 gSalt: 0,6 g  
Ossau-Iraty fra 70,00 kr
Ossau-iraty er en ost fremstillet af ren fåremælk og sødmælk, som presses til at få en hård konsistens. Denne typiske ost tilbyder en bred vifte af aromaer. Aromaerne er urteagtige, nøddeagtige og frugtagtige, hvis osten er fremstillet om vinteren, mens sommerostene har aromaer af græs og blomster. MÆLK: Får- pasteuriseret OPRINDELSE: Baskerlandet, Frankrig VIDSTE DU?: Dens oprindelse er fra kvægavls- og ostetraditioner i Baskerlandet og Béarn. I middelalderen blev »tome« oste brugt som penge til at betale for lejekontrakter eller salgskontrakter og repræsenterede den første indtægtskilde for hyrder. Gennem århundreder er osten nærmest ikke udviklet, og produktionsmetoderne er de samme. Hver hyrdefamilie laver sin egen ost og sælger den. Ossau-Iratys oprindelse siges at være endnu ældre og går helt tilbage til flere hundrede år før Kristus, hvilket gør den til en af ​​de ældste osteopskrifter i verden. MATCH MIN OST: Ossau-Iraty passer perfekt med en sort kirsebær marmelade. PRODUKTION: Ossau-Iraty Esquirrou er håndlavet i Pyrenæerne ved hjælp af mælken fra Manech-får, der græsser i denne smukke region. Denne Esquirrou modnes i seks måneder og under sin ravskorpe gemmer der sig en rig elfenbenshvid tekstur med nøddeagtige noter og en ristet hvedearoma. Min. holdbarhed 20 dage Ingredienser | Ossau-Iraty: Pasteuriseret FÅRMÆLK, salt, østeløbe, mælkesukker. Næringsindhold pr. 100 g  | Ossau-Iraty:Energi: 1706 kJ / 412 kcalFedt: 35,5 gheraf mættede fedtsyrer: 25,5 gKulhydrater: 0,2 gheraf sukkerarter: 0,2 gProtein: 22,9 gSalt: 1,8 g  
Margalet - 150g 55,00 kr
Margalet er en camembert, som er lavet på pasteuriseret fåremælk af Fromagerie Papillon i Averyon. Den har en jordagtig og svampet smag med en stærk aroma, der gør enhver osteelsker blød i knæene. Teksturen er chewy, og skorpen er spiselig.  Min. holdbarhed 7 dage Ingredienser | Margalet: Pasteuriseret FÅRMÆLK, salt, osteløbe. Næringsindhold pr. 100 g  | Margalet:Energi: 1372 kJ / 328 kcalFedt: 28 gheraf mættede fedtsyrer: 15 gKulhydrater: 1 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 18 gSalt: 1,2 g  
Abbaye de Belloc fra 76,00 kr
Abbaye de Belloc er en fransk ost lavet af benediktinermunke i Abbaye de Notre-Dame de Belloc i den vestlige del af Pyrenæerne. Munkene udvikelde denne fåremælksost i 1960'erne, men opskriften er baseret på en anden lokal klassiker, Ossau Iraty.Abbaye de Belloc er produceret af pasteuriseret fåremælk fra de rødnæsede Manech-moderfår. Fåremælksproduktionen til ost i denne bjergrige region er sæsonbestemt. Ostefremstillingen finder primært sted mellem december og slutningen af juli.Efter produktionen, bliver ostehjulene med Abbaye de Belloc modnet mellem fire og ti måneder før de bliver frigivet og solgt. De yngste hjul laves i december og sendes på markedet i april, mens de ældre oste laves i juli og bliver holdt indtil den efterfølgende april eller maj.Kanten på Abbaye de Belloc har en rødlig nuance med brunt og gråt mug. Teksturen er fast og smidig med en indre pasta der er tæt, jævn og elfensbensfarvet.Abbaye de Belloc er typisk sød og mild i samgen, med en behagelig aroma af brunt smør og spor af nødder og karamel.Sæt osten sammen med pinot noir eller shiraz. Min. holdbarhed 14 dage Ingredienser | Abbaye de Belloc: Termiseret FÅREMÆLK, Salt, Mælkesyrekultur, Osteløbe. Næringsindhold pr. 100 g  | Abbaye de Belloc:Energi: 1695 kJ / 405 kcalFedt: 33 gheraf mættede fedtsyrer: 0,5 gKulhydrater: 0,5 gheraf sukkerarter: 0,5 gProtein: 26 gSalt: 1,6 g  
FETA P.D.O. fra 50,00 kr
Feta, ligesom Prosciutto di Parma, er et produkt med beskyttet oprindelsesbetegnelse (BOB). Det betyder, at Feta er beskyttet af Den Europæiske Union. Selv om mange lande producerer ost, der er mærket og solgt som Feta, så har Feta det officielle BOB-mærke. MÆLK: Får og gede - pasteuriseret OPRINDELSE: Volos, Grækenland VIDSTE DU?: Feta er en vigtig spise hos lande ved Middelhavet og spiller en stor rolle i den græske diæt. 70% af Grækenlands osteindtagelse er Feta. Feta, ligesom Champagne, er et beskyttet oprindelsesbetegnelsesprodukt (BOB). Det betyder, at navnet Feta er beskyttet af Den Europæiske Union. Selvom mange lande producerer ost, der er mærket og solgt som feta i Danmark, er det kun den europæiske BOB Feta, der har det officielle BOB-mærke. MATCH MIN OST: Feta smager fantastisk i enhver salat. PRODUKTION: Feta fremstilles og modnes udelukkende i et lovligt defineret geografisk område, som består af Thrakien, Makedonien, Epirus, Thessalien, Sterea Hellas, Peloponnes og præfekturet Lesvos. Hovedingredienserne er frisk fåremælk eller en blanding af fåre- og gedemælk med en andel på op til 30% gedemælk.     Min. holdbarhed 20 dage Ingredienser | Feta ost: Pasteuriseret mælk (fåre- og gedemælk), mælkesyrekultur, mikrobiel løbe, salt. Næringsindhold pr. 100 g  | Feta ost:Energi: 1480 kJ / 354 kcalFedt: 26 gheraf mættede fedtsyrer: 0 gKulhydrater: 1 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 22 g  
Udsolgt
Feta med trøffel 98,00 kr
Opdag den overraskende blanding af fetaost og den græske sommertrøffel (Tuber Aestivum 2%)! Efter flere måneders tests blev den perfekte kombination opnået. Dette har resulteret i et produkt der skaber den optimale balancen på tungen. Den saltede smag fra fetaen bliver gjort sødere, takket være smagen af trøflerne der er til stede men dog ikke dominerer. En overraskende ost til fejring og begivenheder! Denne Truffeta vil gøre dine vintersalater og ferie-retter endnu mere spændende. Samtidig har det også den fordel at det ikke er et sæsonbetonet produkt blandt feta elskere. Mytologien om Trøfler Ifølge en græsk legende blev trøflerne skabt af guderne på Olympus. Hefaistos der er smedenes gud, drog et stykke kul fra hans forklæde og gav det farve og substans. Dionysos velsignede det med muligheden for regenerering i visse sæsoner. Afrodite gav den et strejf af kærlig energi. Ariadne begravede kullet i jorden under et humuslag mellem to egetræer. Zeus gødede derefter jorden med et lynnedslag og fødte dermed denne mystiske svamp. Der findes flere forskellige trøffelsorter i Grækenland; Pythagoras pralede eksempelvis over Lesbos-trøflen.     Min. holdbarhed 14 dage Ingredienser | Feta med trøffel: Pasteuriseret mælk (fåre- og gedemælk), mælkesyrekultur, mikrobiel løbe, salt, Tuber Aestivum 2%. Næringsindhold pr. 100 g  | Feta med trøffel:Energi: 1179 kJ / 284 kcalFedt: 24 gheraf mættede fedtsyrer: 15 gKulhydrater: <0,5 gheraf sukkerarter: <0,5 gProtein: 16 gSalt: 2,8 g