Brebirousse fra 64,00 kr
Brebirousse er en røde, kvadratiske fåreost som kommer fra regionen omkring Lyon. Den har en tør skorpe som gemmer på en dejligt cremet og intens smag med lidt bid. I starten kan der anes en skarp og salt smag, som forvandles til de mest overdådige laktiske aromaer.   MÆLK: Får - pasteuriseret OPRINDELSE: Lyon området, Frankrig VIDSTE DU?: At den silkebløde fornemmelse du får når du smager et stykke Brebirousse, kommer af den metode mælken forarbejdes på. Inden mælken er klar til osteproduktionen, gennemgår den en proces kaldet mikrofiltrering. Det vil sige, at mælken sendes gennem membraner så små, at de fede elementer nødvendige til produktionen af Brebirousse trænger igennem, alt imens uønskede bakterier i mælken holdes tilbage. MATCH MIN OST: Brebirousse passer perfekt med en Champagne eller Pinot Noir. For en noget mere vovet parring så prøv at drikke Whisky til. PRODUKTION: Brebirousse er en blød, modnet fåremælks ost der lagres i tre uger. Osten vaskes to gange under lagringen i en saltvandsopløsning, hvilket er dét der giver skorpens karakteristiske og smukke farve. Ostens silkebløde konsistens opnås gennem mikrofiltering af mælken. FROMAGERIE GUILLOTEAU: Historien om Fromagerie Guilloteau går tilbage til 1981, i den lille by Pélussin i Rhône-Alpes regionen. Under meget beskedne kår opfandt osteelskeren Jean-Claude Guilloteau, i sit lille værksted sin første ud af mange oste: Pavé Dauphinois. Denne særegne ost er er let genkendelig grundet sin unikke kubus-lignende form, den hvide tynde skorpe, uforlignelig smag samt den fede og fløjlsbløde konsistens. Dette er varemærket for denne ostemager. Dog skal der lige tilføjes, at vi her i Osteposten foretrækker Brebirousse.   Min. holdbarhed 14 dage Ingredienser | Brebirousse: Pasteuriseret mælk fra får, salt, osteløbe, mælkestarter. Næringsindhold pr. 100 g  | Brebirousse:Energi: 1259 kJ / 301 kcalFedt: 25 gheraf mættede fedtsyrer: 0 gKulhydrater: 2 gheraf sukkerarter: 0gProtein: 18 gSalt: 1,8 g  
Taleggio fra 48,00 kr
Denne råmælks Taleggio er lavet af den højeste kvalitetsmælk og med fuld respekt for de gamle traditioner. Osten har et karakteristisk dobbeltlag; Den er blød og en anelse trævlet med en hørgul farve under skorpen, der skifter til en fast, smuldrende og hvidt indre.  MÆLK: Ko OPRINDELSE: Bergamo, Italien VIDSTE DU?: Denne råmælks Taleggio kan prale af utallige forsøg på efterligninger. De er dog alle har fejlet af den ene og simple årsag; Når produktionsmetoden efterlignes udenfor dens originale miljø udvikler den ikke sit karakteristiske dobbeltlag og bliver til en helt anden ost. Den ægte Taleggio kræver mindst 35 dages modning.   MATCH MIN OST: Taleggio passer perfekt med en Barbera vin. PRODUKTION:  Efter koagulationen bliver det lagt i specielle ostehjul. Her- efter saltes den enten ved at blive drysset direkte på osten eller også bliver den lagt i lage. I løbet af modningen er det vigtigt at vaske og vende hjulene ofte for at opretholde fugtig- hedsniveauet og for at undgå skimmel i skorpen. CASEIFICIO CAROZZI: Erfaring og respekt for traditioner såvel som kompetencer og åbenhed for fremtiden, er hjørnestenene for Carozzis fundament. I mere end 50 år er  det lykkes Carozzi at forene et innovativt ostemageri med nutidens smage.   Min. holdbarhed 14 dage Ingredienser | Taleggio: Rå KOMÆLK, salt, osteløbe. Næringsindhold pr. 100 g | Taleggio:Energi: 1292 kJ / 312 kcalFedt: 26 gheraf mættede fedtsyrer: 18 gKulhydrater: 0 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 19 gSalt: 2 g        BLIV INSPIRERET:  Bagte kartofler med bacon, taleggio og porrer  
Munster fra 58,00 kr
Munster er en rund ost med en vasket skorpe, der er sart orange. Indeni er Munster blød, men stadig fast. Smagen er hverken skarp eller bitter, men derimod sammensat af søde og salte noter, hvilket virker godt balanceret med den halvfaste konsistens.   MÆLK: Ko - upasteurisert OPRINDELSE: Alsace, øst-Frankrig VIDSTE DU?: Munster er en af de mest kraftigt lugtende oste. Dette skyldes den vaskede skorpe. Munster skrubbes med et klæde, der er vredet i en saltvandslage. Denne metode fremmer væksten af de bakterier, som giver Munster den karakteristiske smag og lugt, men samtidig hæmmer metoden væksten af skimmel.  MATCH MIN OST: Gewurztraminer eller  Pinot Gris, begge fra Alsace. PRODUKTION: Munster er lavet på råmælk fra et AOP-område, altså et  oprindelses beskyttet område. Munster er modnet i fugtige kældre i en periode, der varierer fra fem uger for de mindste størrelser (cirka 300 gram) og op til 3 måneder for de største (cirka 1500 gram). MAISON FISCHER: Den charmerende lille landsby, Beblenheim midt i Alsaces vinmarker, huser Maison Fischer Munster’s modningskældre. Fire generationer i Fischer familien har arbejdet her siden 1926. De har i høj grad bidraget til at sprede modningsteknikken for Munster ost. Min. holdbarhed 14 dage Ingredienser | Munster: Rå KOMÆLK, salt, østeløbe, mælkesukker. Næringsindhold pr. 100 g  | Munster:Energi: 1539 kJ / 368 kcalFedt: 30 gheraf mættede fedtsyrer: 19 gKulhydrater: 1,1 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 23,4 gSalt: 1 g  
Epoisses 250g 99,00 kr
Denne bløde ost med lettere udvasket skorpe er blevet produceret i Frankrig i flere århundreder. Det er en ost fyldt med karakter og som har rødder i Bourgogne. Cisterciensermunke i Epoisses delte oprindeligt deres viden om, hvordan man lavede denne ost, med lokale kvinder, hvorefter opskriften gik i arv fra mor til datter. Framgerie Gaugry er blevet bevaret med stor success, og det samme gælder hemmelighederne ved produktion og modning af Epoisses-osten. Osten har en blomsteragtig aroma med en skinnende og lettere rynket kant. Farven på Epoisses-oste varierer fra elfenbensfarvet med orange stænk til murstensrød (det afhænger i princippet af ostens modningsproces). Den røde farve på kanten forårsages udelukkende af en overfladebakterie der gror netop der (Brevibacterium linens). Brugen af farvestoffer er strengt forbudt. Osten i sig selv har en bleg beige farve med en blød og cremet tekstur. Midten af osten kan være lidt smuldrende når den er ung, men den bliver gradvist mere cremet i takt med at den modnes. Fromagerie Gaugry er det sidste mejeri, der stadig producerer autentisk Epoisses med rå mælk. Min. holdbarhed 7 dage Ingredienser | Epoisses: Rå KOMÆLK, salt, osteløbe, mælkesyrekultur, Marc de Bourgogne. Næringsindhold pr. 100 g | Epoisses:Energi: 1204 kJ / 291 kcalFedt: 24 gheraf mættede fedtsyrer: 17 gKulhydrater: 0 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 18 gSalt: 1,8 g  
Rød løber 69,00 kr
Rød Løber: En ost fra Arla Unika , håndlavet af økologisk mælk fra gårdene omkring Gjesing Mejeri. Ostene bliver tilført rødkitkultur, som fremmer de naturlige staldnoter. Resultatet er en ost med en silkeblød midte, en fast overflade og en kontrast-fyldt smag og duft, der udfordre ens sanser.  Min. holdbarhed 7 dage Ingredienser | Rød løber: Økologisk mælk, økologisk fløde, salt, mælkesyrekultur, osteløbe (mikrobiel), skimmelkultur, rødkitkultur. Næringsindhold pr. 100 g  | Rød løber:Energi: 1628 kJ / 394 kcalFedt: 38 gheraf mættede fedtsyrer: 24 gKulhydrater: <0,5 gheraf sukkerarter: <0,5 gProtein: 13 g                                                                                                                  Salt: 1,4 g  
Vacherousse fra 72,00 kr
Vacherousse d’Argental er en rødkitost lavet på komælk. Dens bløde hvide skorpe har en orange accent og når den er modnet til perfektion er kanten svagt nedsunket. Konsistensen er cremet og fløjlsblød.  MÆLK: Ko - pasteuriseret OPRINDELSE: Lyon området, Frankrig VIDSTE DU?: Vacherousse betyder bogstaveligt Rød ko. Blødheden af en Vacherousse d’Argental kommer af mælkens forarbejdningsmetode. Osten er nemlig lavet på mælk der er mikrofiltreret. Se venligst detaljeret forklaring i Ordbogen, forrest i hæftet. Ostemassen er meget blød og cremet og er derfor velegnet til at smøre på brød. MATCH MIN OST: Parres allerbedst med en tør hvidvin, der kan skære igennem fedmen. PRODUKTION: Ostens bløde skorpe skylles med saltlage og annatto: udtræk af kernerne fra Smørfar- vetræet. Herefter lag- res den i minimum 14 dage, under denne tid udvikles den smukke orange accent i skor- pen. FROMAGERIE GUILLOTEAU: I 1981, under meget beskedne kår opfandt osteelskeren Jean-Claude Guilloteau, i sit lille værksted sin første ud af mange oste: Pavé Dauphinois. Denne særegne ost er er let genkendelig grundet sin unikke kubus-lignende form, den hvide tynde skorpe, uforlignelig smag samt den fede og fløjlsbløde konsistens. Min. holdbarhed 14 dage Ingredienser | Vacherousse: Pasteuriseret KOMÆLK, fløde, salt, osteløbe. Næringsindhold pr. 100 g | Vacherousse:Energi: 1385 kJ / 331 kcalFedt: 30 gheraf mættede fedtsyrer: 20,3 gKulhydrater: 1,2 gheraf sukkerarter: 1,2 gProtein: 24 gSalt: 1,5 g    
Schweizisk raclette fra 64,00 kr
Vores Schweizisk raclette er lavet af god Fribourg-mælk. Denne schweiziske raclette, lavet med mælk fra Fribourg-regionen, har en fin og blød smeltende pasta med et par huller. Den rige, blomsteragtige diversitet i disse marker giver osten en særlig smag, fyldt med karakter. Den modnes i kælderen i mindst 5 måneder. Den er også en god dessertost. Den er naturligt laktosefri.   Min. holdbarhed 20 dage Ingredienser | Schweizisk raclette: Pasteuriseret KOMÆLK, osteløbe, salt, mælkesyre. Næringsindhold pr. 100 g  | Schweizisk raclette:Energi: 1452 kJ / 350 kcalFedt: 28 gheraf mættede fedtsyrer: 15 gKulhydrater: 0,5 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 24,5 gSalt: 1,7 g  
Langres - 180g 55,00 kr
Langres er en aromatisk ost fra Champagne-Ardenne-regionen. Denne ost blev solgt i købstaden Langres, som den har sit navn fra. Langres forsvandt næsten i det 20. århundrede, men blev genoplivet med traditionelle opskrifter. MÆLK: Ko -  termiseret OPRINDELSE: Champagne-området, Frankrig VIDSTE DU?: De fleste oste vendes under modning, men dette er ikke tilfældet for Langres. Denne modningsteknik giver osten dens let konkave top eller fontaine. Denne karakter fødte traditionen med at fylde hulningen med champagne eller Marc lige før servering for ekstra effekt. MATCH MIN OST: Hæld ca. 125 ml champagne fra flasken i hulning i toppen af ​​din Langres (vi anbefaler, at du hviler din Langres i en skål for at fange hulningerne). Skær og server straks til et kølet glas champagne. PRODUKTION: Ligesom de mere berømte oste med ’vasket skarpe’, såsom Epoisses og Munster, børstes den med den lokale eau-de-vie (druebrænde) Marc de Bourgogne. Dette giver den karakteristiske orange bakterier mulighed for at udvikle sig på skorpen og nedbryde den mælkeholdige, kalkholdige kerne for at give en rig, overdådig cremet og dyb smag.   Min. holdbarhed 14 dage Ingredienser | Langres: Pasteuriseret KOMÆLK, salt, osteløbe. Næringsindhold pr. 100 g  | Langres:Energi: 1149 kJ / 277 kcalFedt: 23 gheraf mættede fedtsyrer: 15 gKulhydrater: 1,1 gheraf sukkerarter: 0,5 gProtein: 16 gSalt: 1,6 g