Coeur de Neufchâtel - 200g 45,00 kr
Lavet i form af et hjerte. Kanten har en blødt, fløjsagtig blomme og osten har en let krumme med en mild, saltet smag. Den spises helst ret ung, da den friske svampearoma og de lette, smøragtige smagsstoffer kan blive ret skarpe og aggressive hvis den modnes for længe. MÆLK: Ko - upasteuriseret OPRINDELSE: Neufchâtel-en-bray, Frankrig VIDSTE DU?: Osten laves i mange former og størrelser - cylinder, hjerteform, firkantet og briquette brikformet. Frisk og upasteuriseret mælk fra den normandiske race af køer indsamles og varmet, mens osteløben tilføjes to timer senere. Efter dræning (uden hjælp), bliver bomuldsposerne lagt i en presse for at fjerne så meget valle som muligt. Den lokale sagnhistorie lyder, at franske bondepiger blev forelsket i engelske soldater under Hundredeårskrigen og begyndte at lave hjerteformede oste for at vise deres kærlighed. MATCH MIN OST: Coeur de Neufchâtel passer perfekt med en Pouilly-Fumée eller en Sancerre.  PRODUKTION: Neufchatel, der fik AOC-status i 1969, kan være lavet industrielt, på en gård eller håndlavet. Håndlavet Neufchatel har en grynet, lukket tekstur og en tyk pasta dækket med en blød, dunet og fløjsagtig blommet kant. Efter modning i 8-10 uger, minder smagen og teksturen om en Camembert; svampet, rig, nøddeagtig og lettere gæret.    Min. holdbarhed 14 dage Ingredienser | Coeur de Neufchâtel ost: upasteuriseret koMÆLK, salt, osteløbe, mælkesyrekultur.  Næringsindhold pr. 100 g  | Coeur de Neufchâtel ost:Energi: 1480 kJ / 354 kcalFedt: 26 gheraf mættede fedtsyrer: 0 gKulhydrater: 1 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 22 g  
Tomme de Savoie fra 48,00 kr
Tomme de Savoie osten er den ypperste af alle Savoyard ostene. Letgenkendelig med sin grå-plettede skorpe der dufter af blomster. Den vil forføre dig med dens dybt aromatiske indre, ligefremme smag og dens søde og frugtige noter. MÆLK: Ko - upasteuriseret OPRINDELSE: Savoie, Frankrig VIDSTE DU?: En tome, toma eller tomme er en type ost lavet på samme gård som mælken kommer fra. Den mest anvendte mælk kommer fra køer. Den har en grå-brunlig skorpe med en intensiv nøddeagtige smag. Dog er det ikke ualmindeligt at støde på en tomme lavet på enten fåre- eller gedemælk. Der findes uendelige variationer, når det kommer til typen af mælk samt den overordnede smagsprofil på oste, der alle falder under betegnelsen tomme. MATCH MIN OST: Vi mener at en Tomme de Savoie parres bedst med øl, og i sær en Pale Ale. Den lette, søde karamel og nøddeagtige malt profil i en Pale Ale fremhæver de samme ”base” egenskaber i   en Tomme de Savoie. Dette hjælper med at afbalancerer eventuelle syrlige og græssede noter der findes i osten. PRODUKTION: Tomme de Savoie er lavet på råmælk som er skummet for fløde, der skal bruges til smørproduktion. Det er årsagen til, den har et relativt beskedent fedtindhold på 20-40%. Ostens smag varierer alt efter årstiden og afhænger af om mælken kommer fra køer der har spist vinterhø eller frisk sommergræs. Modningen tager mellem 2-4 måneder. Min. holdbarhed 14 dage Ingredienser | Tomme de Savoie: Rå KOMÆLK, salt, osteløbe, mælkesyrebakterier, overfladeflora. Næringsindhold pr. 100 g | Tomme de Savoie:Energi: 1696 kJ / 409 kcalFedt: 30 gheraf mættede fedtsyrer: 0 gKulhydrater: 0 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 24 gSalt: 1,5 g  
Udsolgt
Bleu d'Auvergne Fermier fra 48,00 kr
Denne ost er en del af flere BOB oste som produceres i Auvergne regionen, Vulkanernes Land midt i Frankrig. På trods af, at det er en blåskimmelost som Roquefort, er Bleu d’Auvergne ikke så kras og mere blød end sit regionale sidestykke.    MÆLK: Ko - upasteuriseret OPRINDELSE: Auvergne, Midt-Frankrig VIDSTE DU?: Historien om Bleu d’Auvergne er tæt forbundet med Roquefort da det er en reproduktion af sidstnævnte, med den ene forskel, at den laves på komælk, hvorimod Roquefort laves på fåremælk. Faktisk kom ansatte fra Roquefort, Antoine Roussel (der opfandt Bleu d’Auvergne), til undsætning for at forbedre hans opskrift. I skrifter dateret tilbage til 1893, var Bleu d’Auvergne endda kaldt den ’Roquefort inspirerede ost’ inden osten fik sit eget navn. "Fermier" angiver, at det er en gårdost, hvilket betyder, at osten er fremstillet af mælken fra producentens egen kvægbesætning og ikke er et masseproduceret produkt. Kvaliteten af ost påvirkes i høj grad af disse tre hovedfaktorer: den mad, som dyrene spiser, fremstillingsmetoderne og modningen. En fermierost er den bedste garanti for, at disse tre hovedfaktorer foretages af producenten. Resultatet er en ost med mere karakter og dybde. Vores producent af Bleu d'Auvergne fremstiller endda deres eget hø til at fodre deres dyr. MATCH MIN OST: For at kunne hamle op med den skarpe smag af en Bleu d’Auvergne, anbefaler vi at du drikker en sød vin til som Sauternes. PRODUKTION: Denne blåskimmelost er lavet på komælk og produceres ved at blande komælksost med Penicillium Roqueforti, som er det videnskabelige navn for blåskimmel, inden der bores huller med tynde nåle flere steder, hvorved blåskimlen får de bedste betingelser og kan udvikles. Herefter får den lov til at modne i fugtige grotter i 3 måneder. CROIX DE CHAZELE: Andelselskabet Croix de Chazele i byen Puy de Sancy forsæter en tradition oprindeligt startet af deres oldeforældre i starten af 1900-talet.Produktion liger i 900meters højde.I området omkring produktionen findes overdrev fulde af alpine planter og vilde blåbær, som giver et rigt område for de græssende kvæg.   Min. holdbarhed 14 dage Ingredienser | Bleu d'Auvergne Fermier: Rå KOMÆLK, salt, MÆLKEsyrebakterier, osteløbe penicillium roqueforti. Næringsindhold pr. 100 g  | Bleu d'Auvergne Fermier:Energi: 1383 kJ / 334 kcalFedt: 28 gheraf mættede fedtsyrer: 19 gKulhydrater: 0,6 gheraf sukkerarter: 0,6 gProtein: 20 gSalt: 2,6 g  
Cantal fra 48,00 kr
Denne  ost  bliver  ofte  kaldt  for  fransk  cheddar. Som  en  ung  ost, har  Cantal  en  mild  smøragtig  smag  der  over  tid  udvikler  sig  til  en  ost  med  et  behageligt  bid,  der  minder  meget  om  en  stærk cheddar. MÆLK: Ko - upasteuriseret OPRINDELSE: Auvergne, midt-Frankrig VIDSTE DU?: Opkaldt  efter  Cantal  bjergene  i  Auvergneregionen  i  Frankrig,  er  det  en  af  europas  ældste  oste. I  Naturalis Historia,  skrevet  for  over  2000  år  siden,  skriver  Pliny den  Ældre,  at  Cantal  var en  yndlingsost  i  det  gamle Rom.  MATCH MIN OST: Cantal er perfekt når den høvles over sandwiches eller supper. PRODUKTION: Cantal er lavet efter en teknik “Cheddarisa- tion” opkaldt efter en anden ost der er inspireret af Cantal. Processen består af at ostemassen skæres og presses ad to omgange. Det giver en ost med en grynet og smuldrende struktur.    Min. holdbarhed 14 dage Ingredienser | Cantal: Råmælk fra ko, salt, mælkeenzymer, osteløbe. Næringsindhold pr. 100 g  | Cantal:Energi: 1513 kJ / 366 kcalFedt: 29,4 gheraf mættede fedtsyrer: 18,9 gKulhydrater: 0,7 gheraf sukkerarter: 0gProtein: 23 gSalt: 2 g  
Fougerus fra 49,00 kr
Fougerus er en håndlavet ost med en blød, cremet konsistens og en hvid, blomstrende skorpe. Osten tørres et par dage før den flyttes til modningsrummet, hvor den får lov at modne i 4 uger.  MÆLK: Ko - upasteuriseret OPRINDELSE: Paris området, Frankrig VIDSTE DU?: Fougerus tilblivelse var mere en tilfældighed end et bevidst valg. I sit forsøg på at forfine en ny ost blev Robert Rouzaire så frustreret over en vedblivende fejl på den hvide, dunede skorpe, at han gemte pletten ved hjælp at et stykke tørret bregne. På fransk hedder bregne ”fougere.” MATCH MIN OST: Fougerus parres perfekt med Champagne eller Prosecco.  PRODUKTION: Ostene tørres et par dage, før de flyttes til modningsrum, hvor de tilbringer de næste 3-4 uger. Bregnebladene, som ses oven på hver ost, er udelukkende dekorative. Fougerus FROMAGERIE ROUZAIRE: Dette uafhængige familieejede mejeri har eksisteret i 3 generationer og er beliggende i hjerte af Brie regionen. Deres oste er typiske for regionen og produktionsmetoderne har stærke bånd til lokalhistorien. Min. holdbarhed 14 dage Ingredienser | Fougerus: Pasteuriseret KOMÆLK, mælkesukker, osteløbe, salt Næringsindhold pr. 100 g  | Fougerus:Energi: 1092 kJ / 263 kcalFedt: 20 gheraf mættede fedtsyrer: 14 gKulhydrater: 0 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 20 gSalt: 1,7 g    
Gruyère 18 Måneder fra 49,00 kr
Gruyère 18 Måneder fra Moleson​ er håndlavet af en enkelt families mælkeproduktion, og dette kunstværk kan smages i hver eneste smidige og kompakte skive. Traditionel Gruyere er lagret mellem seks måneder til tre år. Gruyere Moleson er lagret i atten måneder, hvilket giver den en fantastisk balanceret smag af karamel. Min. holdbarhed: 20 dage Ingredienser | Gruyère 18 måneder: Rå KOMÆLK, salt, osteløbe, mælkesyrekultur. Næringsindhold pr. 100 g  | Gruyère 18 måneder:Energi: 1645 kJ / 389 kcalFedt: 32 gheraf mættede fedtsyrer: 19 gKulhydrater: 0,5 gheraf sukkerarter: 0,5 gProtein: 27 gSalt: 1 g  
Morbier ekstra lager fra 52,00 kr
Morbier er en unik, fransk specialitet fremstillet af upasteuriseret komælk. Morbier kommer fra regionen Jura i det nordøstlige hjørne af Frankrig. I gamle dage blev Morbier fremstillet henholdsvis af morgenmælken og aftenmælken, adskilt af et lag aske.    MÆLK: Ko - upasteuriseret OPRINDELSE: Jura, øst-Frankrig,  VIDSTE DU?:  Før anvendte hyrderne sod fra ystkaret for at skille morgen- og aftensmælken ad, og dette blev så til den såkaldte Morbier-ost. Nu for tiden produceres ikke osten på denne måde, men osten deles fortsat i to dele og en lager af aske og salt tilsættes for at få det karakteristiske udseende frem. MATCH MIN OST: Morbier parres perfekt med en St. Emilion Volnay eller Pomerol. PRODUKTION:  Køerne (altid Montbéliarde og Simmental Française) kun må få naturligt foder (ingen ensilage eller gæret foder). Samt at osten minimum skal lagre 45 dage og vaskes jævnligt undervejs. Vores Morbier er lagret i 100 dage. FROMAGERIE DES MONTS DE JOUX: Mont de Joux mejeri er et kooperativ selskab som findes i midten af en regional park. Mejeri var grundlagt i 1968. I dag, det findes 250 forskellige mælkeproducenter som skaffer mælk til Morbier men også 3 PDO oste og andre ostespecialiteter. Min. holdbarhed 14 dage Ingredienser | Morbier: Rå komælk, salt, østeløbe, mælkesukker. Næringsindhold pr. 100 g  | Morbier:Energi: 1461 kJ / 352 kcalFedt: 28 gheraf mættede fedtsyrer: 14 gKulhydrater: 1 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 24 gSalt: 1 g    BLIV INSPIRERET: Kyllingebryst med Morbier
Udsolgt
Tomme de Montagne fra 54,00 kr
Tomme de Montagne er en halvblød ost med kurvet skorpe, der er dekoreret med grå fløjlsagtig markeringer, som stammer fra svampe, der udvikler sig i modningsprocessen. Selve ostemassen har en flot lysegul farve. Konsistensen er blød og aromaen er fyldig, let syrlig og mild. Den bærer samtidig præg af at osten lagres på naturligt hø.    MÆLK: Ko - upasteuriseret OPRINDELSE: Jura, øst-Frankrig VIDSTE DU?: Der findes utallige oste i både Frankrig og Italien der går under betegnelsen Tomme (fransk) eller Toma (italiensk). De mest kendt er Tomme de Savoie eller Toma di Piemonte. En tomme kan laves på komælk, fåremælk (Tomme de Brebis) eller gedemælk (Tomme de Chèvre). En tomme beskriver en halvfast ost der modnes i en lav cylindrisk osteform, der samtidig også skal være produceret i bjergene.. En Tomme eller toma stammer fra den regionale sprog i Alperne. MATCH MIN OST: Passer virkelig godt til enten en rød bourgogne, en traditionel Pinot Noir eller en Beaujolais. PRODUKTION: Smagen af en tomme eller toma, varierer i løbet af året. Det hele kommer an på mælken fra de køer, får og geder om de har græsset ude om vinteren eller om sommeren.  Min. holdbarhed 14 dage Ingredienser | Tomme de montagne: Pasteuriseret KOMÆLK, osteløbe, salt, mælkesyrebakterier Næringsindhold pr. 100 g | Tomme de montagne:Energi: 1424 kJ / 343 kcalFedt: 26 gheraf mættede fedtsyrer: 17 gKulhydrater: 3,2 gheraf sukkerarter: 0,5 gProtein: 24 gSalt: 1,7 g  
Brie de Meaux fra 58,00 kr
En blød og fløjlsagtig ost med en mørk skorpe. Brie de Meaux er nævnt i anekdoter og skrifter tilbage fra det 9. århundrede, hvilket understreger at dette er en ægte klassiker. Smagen er kompleks, afrundet og behagelig med strejf af noter fra svampe. Indvendigt er Brie de Meaux let gylden, hvilket står i kontrast til den blege, hvide skorpe.    MÆLK: Ko - upasteuriseret OPRINDELSE: Meaux, Frankrig, Paris-området VIDSTE DU?: Oste som markedsføres som “brie” uden andre kvalifikationer er som regel industrielle opskrifter baseret på pasteuriseret mælk og kan være lavet overalt i verden, modsat “Brie de Meaux”. Andre traditionelle brier lavet på råmælk er også AOC-kontrolleret fx Brie de Melun.  MATCH MIN OST: St. Emilion Volnay eller Pomerol  PRODUKTION: Brie de Meaux bærer AOC betegnelsen og skal derfor modnes i et af følgende regioner: Seine-et-Marne, Loiret, Aube, Marne, Haut-Marne, Meuse og  Yonne. 26 liter råmælk fra disse områder bruges til at lave en enkelt Brie de Meaux på 2,8 kg.   Min. holdbarhed 14 dage Ingredienser | Brie de Meaux: Upasteuriseret mælk fra ko, salt, mælkesyrekultur, osteløbe. Næringsindhold pr. 100 g  | Brie de Meaux:Energi: 1199 kJ / 289 kcalFedt: 22,8 gheraf mættede fedtsyrer: 16,2 gKulhydrater: 0 gheraf sukkerarter: 0gProtein: 20,9 gSalt: 1,7 g    BLIV INSPIRERET: Snack med Brie de Meaux, Bacon og hindbær
Comté 9 Måneder fra 58,00 kr
Denne Comté fra Marcel petite er lagret i Fort St Antoines højder, hvor kun de bedste ostehjul får lov til at modne. Efter 9 måneder er smagen velbalanceret og nøddet, men uden at være for kraftig og bitter. En perfekt hverdags-Comté, der er god til ostebordet og madlavning.   MÆLK: Ko - upasteuriseret OPRINDELSE: Jura, øst-Frankrig VIDSTE DU?: Der produceres mere Comté end nogen anden ost i Frankrig, og hver ost skal bestå et strengt klassificeringssystem, der kontrolleres af AOC-reglerne. Det tager mere end 500 liter mælk (en daglige produktion af 30 køer) for at fremstille et hjul af Comté. MATCH MIN OST: Passer perfekt med en Chablis. PRODUKTION: Comté er en meget stor ost (40kg). Den kom til som en løsning til konservering af mælken, som der var rigeligt af om sommeren, men knapt så meget af om vinteren. Hos Marcel Petite er et team anset til at smagsteste hvert hjul for at identificere hvilke hjul, der skal fortsætte aldringen, og hvilke der skal sælges. MARCEL PETITE: Vi har valgt en Comtéleverandør, som er et familiemejeri, der blev stiftet i 1966. Marcel Petite er en specialist i hårde oste med en mission om at bevare tidligere generationers arv for fremstilling af traditionelle oste, hvor der kun blev brugt naturlige ingredienser - råmælk, osteløbe, salt - og intet andet!  Min. holdbarhed 20 dage Ingredienser | Comté 9 måneder: Råmælk fra ko, salt, mælkeenzymer, osteløber Næringsindhold pr. 100 g  | Comté 9 måneder:Energi: 1749 kJ / 418 kcalFedt: 35 gheraf mættede fedtsyrer: 23 gKulhydrater: 0 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 27 gSalt: 0,9 g     BLIV INSPIRERET: Spinatsalat med Comté
Munster fra 58,00 kr
Munster er en rund ost med en vasket skorpe, der er sart orange. Indeni er Munster blød, men stadig fast. Smagen er hverken skarp eller bitter, men derimod sammensat af søde og salte noter, hvilket virker godt balanceret med den halvfaste konsistens.   MÆLK: Ko - upasteurisert OPRINDELSE: Alsace, øst-Frankrig VIDSTE DU?: Munster er en af de mest kraftigt lugtende oste. Dette skyldes den vaskede skorpe. Munster skrubbes med et klæde, der er vredet i en saltvandslage. Denne metode fremmer væksten af de bakterier, som giver Munster den karakteristiske smag og lugt, men samtidig hæmmer metoden væksten af skimmel.  MATCH MIN OST: Gewurztraminer eller  Pinot Gris, begge fra Alsace. PRODUKTION: Munster er lavet på råmælk fra et AOP-område, altså et  oprindelses beskyttet område. Munster er modnet i fugtige kældre i en periode, der varierer fra fem uger for de mindste størrelser (cirka 300 gram) og op til 3 måneder for de største (cirka 1500 gram). MAISON FISCHER: Den charmerende lille landsby, Beblenheim midt i Alsaces vinmarker, huser Maison Fischer Munster’s modningskældre. Fire generationer i Fischer familien har arbejdet her siden 1926. De har i høj grad bidraget til at sprede modningsteknikken for Munster ost. Min. holdbarhed 14 dage Ingredienser | Munster: Rå KOMÆLK, salt, østeløbe, mælkesukker. Næringsindhold pr. 100 g  | Munster:Energi: 1539 kJ / 368 kcalFedt: 30 gheraf mættede fedtsyrer: 19 gKulhydrater: 1,1 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 23,4 gSalt: 1 g  
Saint-Nectaire Fermier fra 58,00 kr
Ligesom mange andre oste, der har en karakteristik smags- og aromaprofil, så er den frugtige og bløde Saint-Nectaire et produkt af et unikt miljø. Saint-Nectaire bliver lavet i et græsklædt og vulkansk område omkring Pays des Monts-Dore i Auvergne-regionen i det centrale Frankrig, og er lavet her siden det 17. århundrede. MÆLK: Ko - upasteuriseret OPRINDELSE: Auvergne, midt-Frankrig VIDSTE DU?: Saint-Nectaire kan både være en fermier (gårdost) og industriel ost (laitier). Teksturegenskaberne i Saint-Nectaire er meget forskellige alt afhængig af, om processerne er håndværksmæssige (rå mælk) eller industrielle (pasteuriseret mælk). I de fleste tilfælde koster Fermier det dobbelt af, hvad Saint-Nectaire Laitier koster. Fordi vi vægter kvalitet, har vi valgt denne Saint-Nectaire Femier, så du kan opleve, hvordan en ægte Saint-Nectaire smager: en cremet ostemasse, der smelter på tungen og afslører noter af nødder, hø, kælder og svampe.  MATCH MIN OST: Et glas Bordeaux, Shiraz, Côtes d'Auvergne eller Beaujolais . PRODUKTION: Den anvendte rå sødmælk kommer fra Salers-køer, der græsser på Auvergnes høje frodige græsgange. Græsset her er rig på fosfor, kalium og magnesium fra den vulkanske jord, som alle bidrager til Saint-Nectaires rige tekstur og søde smag. Osten modnes i otte uger på måtter af rugstrå.    Min. holdbarhed 14 dage Ingredienser | Saint-Nectaire Fermier: Upasteuriseret KOMÆLK, salt, osteløbe, enzymer.  Næringsindhold pr. 100 g  | Saint-Nectaire Fermier:Energi: 1410 kJ / 339 kcal                                                                                    Fedt: 26.9 g                                                                                                                  heraf mættede fedtsyrer: 17,5g                                                                Kulhydrater: 0.2 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 24.4 g                                                                                                                       Salt: 1,1  
Emmental de Savoie fra 58,00 kr
Emmental de Savoie PGI er en af de største lageroste i verden og overholder 75-reglerne: 75 kg, 75 cm i diameter og minimum 75 dages modning. Mild og pikant såvel som blød og fast, denne ost overrasker smagsløgene hos både unge og gamle. MÆLK: Ko - upasteuriseret OPRINDELSE: Savoie, Frankrig VIDSTE DU?: Emmental de Savoie er uden tvivl den ældste af de traditionelle franske emmentalere fremstillet i Savoy-regionen, da den spores helt tilbage til middelalderen. Hvert år produceres der 3000 tons Emmental de Savoie, men den repræsenterer kun 1% af den årlige franske produktion af emmental. Denne emmentaler kan kun produceres af mælk fra 3 lokale racer, som kun kan spise frisk græs om sommeren. Brug af genetisk modificerede afgrøder er forbudt, og der skal 850 liter mælk til at producere et ostehjul af 75 kg.  MATCH MIN OST: Sammen med hvid- eller rødvin fra det sydøstlige Frankrig. PRODUKTION: Emmental de Savoie modnes i mindst 75 dage, hvor en uge er i en kold kælder efterfulgt af en tempereret og varm kælder. Med et specielt værktøj bankes der på osten for at høre ​​"hullerne” i osten, hvilket betyder at osten er udviklet korrekt.    Min. holdbarhed 20 dage Ingredienser | Emmental de Savoie: Pasteuriseret koMÆLK, salt, osteløbe, mælkesyrekultur, Penicilium Roqueforti.  Næringsindhold pr. 100 g  | Emmental de Savoie:Energi: 1480 kJ / 354 kcalFedt: 26 gheraf mættede fedtsyrer: 0 gKulhydrater: 1 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 22 g  
Reblochon fra 65,00 kr
Reblochon ost er symbolet på Alperne og er produceret i et område der dækker en stor del af Haute Savoie og Val d’Arly i Savoie. Reblochon er udelukkende lavet på lokalproduceret fuldfed råmælk og fremstilles både på gårde og af ostemagere. MÆLK: Ko - upasteuriseret OPRINDELSE:  Savoie, Frankrig  VIDSTE DU?:  For at undgå skatter plejede bønderne at stoppe malkning halvvejs i løbet af tilsyn på godsejerens landområder. Så snart godsejeren var væk, fortsatte de malkningen og denne mælk var meget rigere og federe. Denne anden malkning blev omgående brugt til at lave Reblochon, fra ordet ‘re-blocher’ (‘at nive koens yver igen’ på Savoie patois). MATCH MIN OST:  Reblochon parres perfekt med en hvidvin fra Jura eller Loire (Sauvignon). PRODUKTION: En Reblochon bliver blød og cremet efter 21 dage i en modnings- kælder. Derefter i de resterende dage af modningen , en naturlig flora udvikles på skorpen der omringer en cremet og mild ost med et snert af hasselnød. FARTO DE THONES:  I 1970, blev Reblochon de Thônes Cooperative grundlagt for at samle Savoie specialiteternes kundskab. Siden da er der omkring 100 landmænd der producer Savoyard råmælksosten i deres hytter. Min. holdbarhed 14 dage Ingredienser | Reblochon: Rå KOMÆLK, osteløbe, salt, mælkesyre. Næringsindhold pr. 100 g  | Reblochon:Energi: 1300 kJ / 338 kcalFedt: 28 gheraf mættede fedtsyrer: 20 gKulhydrater: 0,5 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 21 g                                                                                                             Salt: 1,9 g  
Camembert de Normandie AOP 69,00 kr
Camembert de Normandie AOP ost er blødmodnet og har en blomstret skorpe lavet på komælk hovedsageligt af Normande kvæg. Den er håndformet med en øseske og modnet i mindst tre uger. MÆLK: Ko - upasteuriseret OPRINDELSE: Normandiet, Frankrig VIDSTE DU?: Camembert de Normandie AOP blev udviklet i 1791 af Marie Harel, en landmand fra byen Camembert, efter råd fra en påståelig præst. I 1890 kom ingeniøren Ridel med ideen om at pakke den ind i en trækasse, som gjorde det muligt at transportere osten og bidrog således i høj grad til ostens distribution uden for området. Uden særlig beskyttelse spredte produktionen sig imidlertid uden for Normandiet, og osten imiteres nu over hele Frankrig og verden.  MATCH MIN OST: Camembert de Normandie parres allerbedst med en cider. PRODUKTION: Camembert de Normandie AOP er produceret med rå mælk fra Normandie-regionen og øses mindst 5 gange i intervaller på hver 45 minutter. Dette giver en typisk og fyldig aromatisk smag til denne Camembert under modningsprocessen.