Vadehav fra 40,00 kr
Vadehav er et skoleeksempel på en genrehybrid med umamiintensitet, karamelsødme, syrlig friskhed og drøj cremethed. MÆLK: Ko -  pasteuriseret OPRINDELSE: Jernved, Jylland VIDSTE DU?: Vadehav er opkaldt efter havet som er forbundet med Jernved ved Kongeå, en lille å som løber gennem den lille sønderjyske landsby. Vadehavsost er et resultat af Ole og hans kones konstante søgen efter at udvikle nye oste som reflekterer deres egn. MATCH MIN OST: Den kan skæres med ostehøvl og spises som en almindelig skæreost, men den kan mere end det. Den kan også spises som en cheddar med en god pale ale.  PRODUKTION: Vadehav har efter 12 måneders lagring opnået nogle velplacerede proteinkrystaller, der knaser sprødt som prikken over i’et i en ost, der lykkes med at kombinere det bedste fra to verdener: Den traditionelle kitmodnede skæreost og den moderne fastmodnede ost i sødmefuld gruyère-stil. JERNVED MEJERI: Jernved Mejeri blev bygget i 1909 af bønderne i Jernved og omegn. I 1992 blev mejeriet solgt til Laila og Ole Jørn Frederiksen. Efter ombygning og tilbygning til ostemejeri begyndte de at producere Danbo og lave smør i sommeren 1992 - alt efter gamle håndværkstraditioner. Senere kom produktionen til også at omfatte Svenbo og Maribo-oste. Min. holdbarhed 20 dage Ingredienser | Vadehav: Pasteuriseret KOMÆLK, osteløbe, mælkesyrekultur Næringsindhold pr. 100 g | Vadehav:Energi: 1528 kJ / 365 kcalFedt: 27 gheraf mættede fedtsyrer: 17 gKulhydrater: 0,5 gheraf sukkerarter: 0,5 gProtein: 28 gSalt: 1,89 g  
Bondepigens Danbo ML 750-800g 79,00 kr
Dejlig blød konsistens og smager af noget. Fremstillet af dansk mælk og på godkendte mejerier, der løbende bliver kontrolleret i forhold til, at de fremstiller ostene præcis efter de gamle opskrifter og traditioner der er gået i arv gennem generationer.  Min. holdbarhed 20 dage Ingredienser | Bondepigens Danbo ML :KOMÆLK, osteløbe, osteløbemælkesyrekultur, salt. Næringsindhold pr. 100 g  | Bondepigens Danbo ML:Energi: 1352 kJ / 323 kcalFedt: 26 gheraf mættede fedtsyrer: 0 gKulhydrater: 1 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 23 g  
Bondepigens Danbo Lagret 750-800g 99,00 kr
Bondepigens danbo lagret har en forholdsvis blød konsistens og skæres lettest med ostestreng. Danbo-osten passer perfekt som pålæg til en gammeldags ostemad i hverdagen, og kan bruges på ethvert ostebord. Fremstillet af dansk mælk og på godkendte mejerier, der løbende bliver kontrolleret i forhold til, at de fremstiller ostene præcis efter de gamle opskrifter og traditioner der er gået i arv gennem generationer.    Min. holdbarhed 20 dage Ingredienser | Bondepigens Danbo Lagret :KOMÆLK, osteløbe, osteløbemælkesyrekultur, salt. Næringsindhold pr. 100 g  | Bondepigens Danbo Lagret:Energi: 1352 kJ / 323 kcalFedt: 26 gheraf mættede fedtsyrer: 0 gKulhydrater: 1 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 23 g  
Asaa Danbo 45+ fra 60,00 kr
Dejlig mild og blød ost lavet på komælk. Asaa danbo 45+/28% fremstillet på Asaa Mejeri i Nordjylland - Danmarks mindste andelsmejeri. Mejeriet er oprettet som andelsmejeri i 1890 og har fungeret som sådan siden. I starten blev der fremstillet smør, men fra 1950’erne startede der også at blive produceret ost, som i dag udgør hele mejeriets produktion. Danbo er den mest solgte ostetype i Danmark. Osten er en mild, let syrlig ost, der fremstilles af komælk. Danbo kan produceres både med og uden kommen samt i flere forskellige fedtprocenter. Danbos form er oftest firkantet og flad eller rektanglet.    Min. holdbarhed 14 dage Ingredienser | Asaa Danbo 45+ :KOMÆLK, osteløbe, osteløbemælkesyrekultur, salt, konserveringsmiddel E252. Næringsindhold pr. 100 g  | Asaa Danbo 45+:Energi: 1352 kJ / 323 kcalFedt: 26 gheraf mættede fedtsyrer: 0 gKulhydrater: 1 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 23 g  
Græsdammer fra 49,00 kr 63,00 kr
Græsdammer er en ny skøn ost fra Thise lavet af 100% græsmælk (mælk fra køer, der udelukkende lever af græs, græsmarks-produkter og urter fra marken). Osten er skærefast og med en mild og let nøddeagtig smag.  MÆLK: Ko - pasteuriseret OPRINDELSE: Thise, Jylland VIDSTE DU?: Mange af de oste man finder i supermarkedet er lavet på komælk fra køer fodret med soya eller kerner. Nogle af disse er importeret fra fjerne steder på kloden. At fodre køerne med græs er det mest naturlige og har direkte indvirkning på smag, dyrevelfærd og forurening. En ko fodret på græs vil forurene mindre og vil være mindre syg som følge af maveproblemer og dermed producere mindre kuldioxid. MATCH MIN OST: Græsdammer-osten er til det hele – en universal-ost – lige velegnet til morgenbordet, til ostehapsen senere på dagen – til madlavning – og til desserten. PRODUKTION:  Græsdammer fremstilles af sød græsmælk med et fedtindhold tæt på det naturlige, det vil sige ca. 4.2 % fedt, og osten kombinerer en stor smagsfylde med yndefuld sødme og smøragtig mildhed tilsat et strejf af nødder – måske hasselnødder.   Min. holdbarhed 20 dage Ingredienser | Græsdammer ost: Pasteuriseret koMÆLK, salt, osteløbe. Næringsindhold pr. 100 g  | Græsdammer ost:Energi: 1480 kJ / 354 kcalFedt: 26 gheraf mættede fedtsyrer: 0 gKulhydrater: 1 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 22 g  
Kongeå Mellemlagret fra 57,00 kr
  Den økologisk ost fra Jernved Mejeri er produceret på dansk mælk med en dejlig smag, og efter gamle håndværkstraditioner, som sikrer at osten har den helt rigtig smag. Jernved Mejeri blev bygget i 1909 af bønderne i Jernved og omegn. I 1992 blev mejeriet solgt til Laila og Ole Jørn Frederiksen. Efter ombygning og tilbygning til ostemejeri begyndte de at producere Danbo og lave smør i sommeren 1992 - alt efter gamle håndværkstraditioner. Senere kom produktionen til også at omfatte Svenbo og Maribo-oste.
Thise Danbo 30+ fra 58,00 kr
På Thise Mejeri producerer de danbo oste efter recepter, der har været gældende i generationer. Produktionen foregår i åbne ostekar, da det giver mejeristerne god føling med processen. En mellemlagret ost har lidt karakter uden at være stærk. Thise Danbo 30+ er en dejlig mild og let syrlig ost med en skærbar konsistens.   Min. holdbarhed 14 dage Ingredienser | Thise Danbo 30+ ost: Pasteuriseret økologisk mælk, salt, mælkesyrekultur, mikrobiel osteenzym, rødkitkultur. Næringsindhold pr. 100 g  | Thise Danbo 30+ ost:Energi: 1073 kJ / 257 kcalFedt: 17 gheraf mættede fedtsyrer: 0 gKulhydrater: 1 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 26 gSalt: 1,6 g
Kongeå med kommen - Mellemlagret fra 57,00 kr
Den økologisk ost fra Jernved Mejeri er produceret på dansk mælk med en dejlig smag, og efter gamle håndværkstraditioner, som sikrer at osten har den helt rigtig smag. Jernved Mejeri blev bygget i 1909 af bønderne i Jernved og omegn. I 1992 blev mejeriet solgt til Laila og Ole Jørn Frederiksen. Efter ombygning og tilbygning til ostemejeri begyndte de at producere Danbo og lave smør i sommeren 1992 - alt efter gamle håndværkstraditioner. Senere kom produktionen til også at omfatte Svenbo og Maribo-oste.   Min. holdbarhed 14 dage Ingredienser | Kongeå med kommen :KOMÆLK, osteløbe, osteløbemælkesyrekultur, salt, Kommen. Næringsindhold pr. 100 g  | Kongeå med kommen:Energi: 1317 kJ / 330 kcalFedt: 25 gheraf mættede fedtsyrer: 16 gKulhydrater: 0 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 25 gSalt: 1,8 g
Benedict Sort Kloster fra 55,00 kr
Lækker dansk ost når det er bedst. Smag den vidunderlige kombination af sort peber, frisk hvidløg og Esrom ost. I Danmark har vi stor tradition for vores oste, og denne kloster ost er ikke nogen undtagelse. Den er baseret på den halvfaste ost fra komælk der har karaktertræk som syrlig, blød, cremet og pikant. Den unikke smag er velegnet til frokostbordet, ostebordet eller endda madpakken til den kræsne ostekender der ikke kan nøjes med mindre end det bedste. Osten har fået navnet fra Benediktinermunkene fra Esrum kloster på Sjælland, der i den tidlige middelalder opfandt og udviklede Esrom osten. Siden da er den blevet bragt ind i vores moderne tidsalder og er blevet strammet op både hvad angår produktion såvel som smag hos Thise mejeri i Jylland.   Min. holdbarhed 14 dage Ingredienser | Benedict Sort Kloster: Pasteuriseret økologisk mælk, salt, mælkesyrekultur, økologisk peber, økologisk tørret hvidløg, mikrobiel osteenzym. Næringsindhold pr. 100 g | Benedict Sort Kloster:Energi: 1655 kJ / 400 kcalFedt: 35 gheraf mættede fedtsyrer: 22 gKulhydrater: 1,2 gheraf sukkerarter: 0,5 gProtein: 20 gSalt: 1,2 g
Grøn Asaa Extralagret 45+ fra 73,50 kr
Min. holdbarhed 20 dage Ingredienser | Grøn Asaa Extralagret 45+ :KOMÆLK, osteløbe, osteløbemælkesyrekultur, salt, konserveringsmiddel E252. Næringsindhold pr. 100 g  | Grøn Asaa Extralagret 45+:Energi: 1352 kJ / 323 kcalFedt: 26 gheraf mættede fedtsyrer: 0 gKulhydrater: 1 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 23 g  
Kongeå mellemlagret 10+ 98,00 kr
Mild 6% skæreost fra Jernved Mejeri. Kongeå Danbo 10+ Mellemlagret, er produceret af økologisk, dansk mælk på Jernved Mejeri.