Udsolgt
Vadehav fra 45,00 kr
Vadehav er et skoleeksempel på en genrehybrid med umamiintensitet, karamelsødme, syrlig friskhed og drøj cremethed. MÆLK: Ko -  pasteuriseret OPRINDELSE: Jernved, Jylland VIDSTE DU?: Vadehav er opkaldt efter havet som er forbundet med Jernved ved Kongeå, en lille å som løber gennem den lille sønderjyske landsby. Vadehavsost er et resultat af Ole og hans kones konstante søgen efter at udvikle nye oste som reflekterer deres egn. MATCH MIN OST: Den kan skæres med ostehøvl og spises som en almindelig skæreost, men den kan mere end det. Den kan også spises som en cheddar med en god pale ale.  PRODUKTION: Vadehav har efter 12 måneders lagring opnået nogle velplacerede proteinkrystaller, der knaser sprødt som prikken over i’et i en ost, der lykkes med at kombinere det bedste fra to verdener: Den traditionelle kitmodnede skæreost og den moderne fastmodnede ost i sødmefuld gruyère-stil. JERNVED MEJERI: Jernved Mejeri blev bygget i 1909 af bønderne i Jernved og omegn. I 1992 blev mejeriet solgt til Laila og Ole Jørn Frederiksen. Efter ombygning og tilbygning til ostemejeri begyndte de at producere Danbo og lave smør i sommeren 1992 - alt efter gamle håndværkstraditioner. Senere kom produktionen til også at omfatte Svenbo og Maribo-oste. Min. holdbarhed 20 dage Ingredienser | Vadehav: Pasteuriseret KOMÆLK, osteløbe, mælkesyrekultur Næringsindhold pr. 100 g | Vadehav:Energi: 1528 kJ / 365 kcalFedt: 27 gheraf mættede fedtsyrer: 17 gKulhydrater: 0,5 gheraf sukkerarter: 0,5 gProtein: 28 gSalt: 1,89 g  
Bondepigens Danbo ML 750-800g 89,00 kr
Vi har her fornøjelsen af at præsentere en lækker Danbo ost, der blandt andet er blevet kåret som en af Danmarks fem bedste oste af Økologi Skolen. Danbo ost er også kendt som Danmarks nationalost, og er velegnet til alle familiens medlemmer.  Bondepigens Danbo har en cremet konsistens, er lavet af dansk komælk, og smagen har et strejf af nødder og er samtidig både sød og velbalanceret. Denne ost er yderst fleksibel i køkkenet, idet den kan bruges til de fleste madretter.  Prøv for eksempel at komme små tern af denne Danbo ost i din kolde salat, skær den i skiver på et lækkert rugbrød, eller nyd den som desert sammen med en sprød og lækker kiks efter aftensmaden.  Min. holdbarhed 20 dage Ingredienser | Bondepigens Danbo ML :KOMÆLK, osteløbe, osteløbemælkesyrekultur, salt. Næringsindhold pr. 100 g  | Bondepigens Danbo ML:Energi: 1352 kJ / 323 kcalFedt: 26 gheraf mættede fedtsyrer: 0 gKulhydrater: 1 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 23 g  
Bondepigens Danbo Lagret 750-800g 99,00 kr
Denne lækre lagrede ost har været modnet i mere end 30 uger, og har gjort at smagen står skarpere og mere udpræget end hos den normale udgave af Bondepigens Danbo Ost.  Modningen sikrer også at smagen udvikler mere karakter, med mulighed for at smage et strejf af umami, nødder og endda karamel for dem der er heldige nok at nyde en skive af osten. I modsætning til normal Danbo ost er denne lagrede udgave også mere fast, selvom den stadig bevarer sine cremede konsistens. Er du glad for oste med smag og karakter, går du derfor ikke galt i byen med denne ost. Prøv den gerne sammen med et glas vin og lækre ostekiks, eller prøv den i madpakken ovenpå et lækkert stykke rugbrød, franskbrød eller rundstykke.   Min. holdbarhed 20 dage Ingredienser | Bondepigens Danbo Lagret :KOMÆLK, osteløbe, osteløbemælkesyrekultur, salt. Næringsindhold pr. 100 g  | Bondepigens Danbo Lagret:Energi: 1352 kJ / 323 kcalFedt: 26 gheraf mættede fedtsyrer: 0 gKulhydrater: 1 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 23 g  
Asaa Danbo 45+ fra 65,00 kr
Dejlig mild og blød ost lavet på komælk. Asaa danbo 45+/28% fremstillet på Asaa Mejeri i Nordjylland - Danmarks mindste andelsmejeri. Mejeriet er oprettet som andelsmejeri i 1890 og har fungeret som sådan siden. I starten blev der fremstillet smør, men fra 1950’erne startede der også at blive produceret ost, som i dag udgør hele mejeriets produktion. Danbo er den mest solgte ostetype i Danmark. Osten er en mild, let syrlig ost, der fremstilles af komælk. Danbo kan produceres både med og uden kommen samt i flere forskellige fedtprocenter. Danbos form er oftest firkantet og flad eller rektanglet.    Min. holdbarhed 14 dage Ingredienser | Asaa Danbo 45+ :KOMÆLK, osteløbe, osteløbemælkesyrekultur, salt, konserveringsmiddel E252. Næringsindhold pr. 100 g  | Asaa Danbo 45+:Energi: 1352 kJ / 323 kcalFedt: 26 gheraf mættede fedtsyrer: 0 gKulhydrater: 1 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 23 g  
Benedict Sort Kloster fra 60,00 kr
Lækker dansk ost når det er bedst. Smag den vidunderlige kombination af sort peber, frisk hvidløg og Esrom ost. I Danmark har vi stor tradition for vores oste, og denne kloster ost er ikke nogen undtagelse. Den er baseret på den halvfaste ost fra komælk der har karaktertræk som syrlig, blød, cremet og pikant. Den unikke smag er velegnet til frokostbordet, ostebordet eller endda madpakken til den kræsne ostekender der ikke kan nøjes med mindre end det bedste. Osten har fået navnet fra Benediktinermunkene fra Esrum kloster på Sjælland, der i den tidlige middelalder opfandt og udviklede Esrom osten. Siden da er den blevet bragt ind i vores moderne tidsalder og er blevet strammet op både hvad angår produktion såvel som smag hos Thise mejeri i Jylland. MÆLK: Ko - pasteuriseret OPRINDELSE: Esrum Kloster, Græsted, Danmark VIDSTE DU?: Sort Kloster er baseret på resultatet af en gruppe benedictinermunkes forsøg med oste på Esrum Klosteret. Her blev der efter sigende opdaget en ny slags ostekultur ved et uheld, og siden da er der bygget mange års traditioner med fremstillingen af denne økologiske ost der byder på en fantastisk konsistens og et flot udseende, der samtidig også leverer en mild og let smag. Siden oprindelsen faldt osten ud af folkemunde, men osten kom igen i produktion i 1930’erne, og siden da er det hurtigt blevet en af de mest populære oste herhjemme. Ostetypen er i dag en af de få danske ostetyper der er blevet beskyttet og anerkendt af EU som egnsbeskyttet tilbage i starten af 1960’erne.  MATCH MIN OST: Osten er god til skiver på et stykke godt rugbrød, eller grovt franskbrød, men kan også anvendes i madlavning, eller som dessert sammen med en sprød kiks og et godt glas vin. PRODUKTION: Benedict Sort Kloster er en nytænkt ost baseret på en oldgammel opskrift og metode for fremstilling. Opskriften fra det 12. og 13. århundrede er blevet tilsat et strejf af hvidløg og en smule sort peber for at give endnu mere karakter og smag til den milde ost. Osten har en markant overflade med mange mindre huller der opstår da processen involverer den franske rødkitkultur. Denne gammeldags metode er med til at give osten en lækker duft, og osten får samtidig en cremet og fast konsistens.     Min. holdbarhed 14 dage Ingredienser | Benedict Sort Kloster: Pasteuriseret økologisk mælk, salt, mælkesyrekultur, økologisk peber, økologisk tørret hvidløg, mikrobiel osteenzym. Næringsindhold pr. 100 g | Benedict Sort Kloster:Energi: 1655 kJ / 400 kcalFedt: 35 gheraf mættede fedtsyrer: 22 gKulhydrater: 1,2 gheraf sukkerarter: 0,5 gProtein: 20 gSalt: 1,2 g
Grøn Asaa Extralagret 45+ fra 80,00 kr
Extra lagret grøn Asaa ost er en speciel ost der er fremstillet på den himmelske østkyst af Asaa Andelsmejeri, omringet af frodig natur og skov i Nordjylland. Mejeriet producerer især Danbo ost, som også kendes som Danmarks national ost, og fremstillingen sker ved de specielle modningsrum der bærer præg af vesterhavs luften og godt gammeldags håndværk.  Grøn Asaa XL er en moden halvfast skorpe ost baseret på frisk komælk, der har en cremet og næsten løbende konsistens. Denne ost er ekstra lagret, og har derfor været sat til modning i lang tid, hvilket er med til at give osten en stærk smag der kan nydes med fedt og sky for eksempel. Noge folk vælger også at hælde rom over osten for at give den et ekstra pift. Klassiker til jule- og påskefrokost Min. holdbarhed 20 dage Ingredienser | Grøn Asaa Extralagret 45+ :KOMÆLK, osteløbe, osteløbemælkesyrekultur, salt, konserveringsmiddel E252. Næringsindhold pr. 100 g  | Grøn Asaa Extralagret 45+:Energi: 1352 kJ / 323 kcalFedt: 26 gheraf mættede fedtsyrer: 0 gKulhydrater: 1 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 23 g  
Kongeå Mellemlagret fra 59,00 kr
En fantastisk Danbo 45+ mellemlagret ost der er en fantastisk fusion af moderne omtanke og gamle traditioner og håndværk. Her tilbyder vi en økologisk ost fra Jernved Mejeri der helt klart bør inviteres hjem til spisebordet. Kongeå Danbo 45+ er velegnet til at skæres i skiver og oplevet på et stykke godt dansk rugbrød, men kan også nydes sammen med en knasende ostekiks eller lignende. Præcis ligesom du ville nyde enhver anden Danbo ost. Med den halvfaste konsistens er der samtidig mange andre muligheder for osten til at indgå i madlavning, såvel som at blive nydt på egen hånd. I dag bliver ostene fremstillet af ægteparret Laila og Ole Jørn Frederiksen der overtog Jernved Mejeri tilbage i starten af 1990'erne, efter en lang periode hvor Jernved Mejeri udelukkende producerede smør.  Min. holdbarhed 14 dage Ingredienser | Kongeå Mellemlagret :KOMÆLK, osteløbe, osteløbemælkesyrekultur, salt. Næringsindhold pr. 100 g  | Kongeå Mellemlagret:Energi: 1317 kJ / 330 kcalFedt: 25 gheraf mættede fedtsyrer: 16 gKulhydrater: 0 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 25 gSalt: 1,8 g
Udsolgt
Kongeå med kommen - Mellemlagret fra 59,00 kr
Den økologisk ost fra Jernved Mejeri er produceret på dansk mælk med en dejlig smag, og efter gamle håndværkstraditioner, som sikrer at osten har den helt rigtig smag. Jernved Mejeri blev bygget i 1909 af bønderne i Jernved og omegn. I 1992 blev mejeriet solgt til Laila og Ole Jørn Frederiksen. Efter ombygning og tilbygning til ostemejeri begyndte de at producere Danbo og lave smør i sommeren 1992 - alt efter gamle håndværkstraditioner. Senere kom produktionen til også at omfatte Svenbo og Maribo-oste.   Min. holdbarhed 14 dage Ingredienser | Kongeå med kommen :KOMÆLK, osteløbe, osteløbemælkesyrekultur, salt, Kommen. Næringsindhold pr. 100 g  | Kongeå med kommen:Energi: 1317 kJ / 330 kcalFedt: 25 gheraf mættede fedtsyrer: 16 gKulhydrater: 0 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 25 gSalt: 1,8 g
Thise Danbo 30+ fra 60,00 kr
På Thise Mejeri producerer de danbo oste efter recepter, der har været gældende i generationer. Produktionen foregår i åbne ostekar, da det giver mejeristerne god føling med processen. En mellemlagret ost har lidt karakter uden at være stærk. Thise Danbo 30+ er en dejlig mild og let syrlig ost med en skærbar konsistens.   Min. holdbarhed 14 dage Ingredienser | Thise Danbo 30+ ost: Pasteuriseret økologisk mælk, salt, mælkesyrekultur, mikrobiel osteenzym, rødkitkultur. Næringsindhold pr. 100 g  | Thise Danbo 30+ ost:Energi: 1073 kJ / 257 kcalFedt: 17 gheraf mættede fedtsyrer: 0 gKulhydrater: 1 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 26 gSalt: 1,6 g
Ostepostens udvalgte - Mellemlagret 45+ fra 58,00 kr
        Min. holdbarhed 14 dage Ingredienser | Husetsost Mellemlagret 45+: Pasteuriseret økologisk mælk, salt, mælkesyrekultur, mikrobiel osteenzym, rødkitkultur. Næringsindhold pr. 100 g  | Husetsost Mellemlagret 45+:Energi: 1073 kJ / 257 kcalFedt: 17 gheraf mættede fedtsyrer: 0 gKulhydrater: 1 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 26 gSalt: 1,6 g
Jernved Kongeå Mild fra 54,00 kr
Fra Jernved Mejeri tilbyder vi her den mildeste danbo ost i vores sortiment. Den såkaldte Kongeå er en mild og mellemlagret ost der er rig på karakter og konsistens. Jernved Mejeri er en lokal ostemager der i mere end 100 år har dannet rammerne for gode oste og gammeldags kvalitet. Udover de lækre Danbo oste fremstiller mejeriet også gammeldags kærnet smør og andre traditionelle mejeriprodukter. Denne ost har en fast konsistens der gør den velegnet som skæreost, og kombineret med den milde smag er dette en oplagt ost til den travle familie der ønsker at børnene får kvalitet med i madpakken. Men også familiens voksne medlemmer vil sætte pris på den gode smag og afrundede syrlighed, der gør det til en glæde at sætte tænderne i osten, uanset om det er på et stykke rugbrød, eller et sprødt og ristet ciabattabrød. Min. holdbarhed 14 dage Ingredienser | Jernved Kongeå Mild :KOMÆLK, osteløbe, osteløbemælkesyrekultur, salt. Næringsindhold pr. 100 g  | Jernved Kongeå Mild:Energi: 1317 kJ / 330 kcalFedt: 25 gheraf mættede fedtsyrer: 16 gKulhydrater: 0 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 25 gSalt: 1,8 g
Ostepostens udvalgte - Mellemlagret 45+ med kommen fra 58,00 kr
Min. holdbarhed 14 dage Ingredienser | Ostepostens udvalgte - Mellemlagret 45+ med kommen: KOMÆLK, osteløbe, osteløbemælkesyrekultur, salt, Kommen. Næringsindhold pr. 100 g  | Ostepostens udvalgte - Mellemlagret 45+ med kommen:Energi: 1317 kJ / 330 kcalFedt: 25 gheraf mættede fedtsyrer: 16 gKulhydrater: 0 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 25 gSalt: 1,8 g
Thise Danbo 45+ fra 62,00 kr
        Min. holdbarhed 14 dage Ingredienser | Thise Danbo 45+ ost: Pasteuriseret økologisk mælk, salt, mælkesyrekultur, mikrobiel osteenzym, rødkitkultur. Næringsindhold pr. 100 g  | Thise Danbo 45+ ost:Energi: 1073 kJ / 257 kcalFedt: 17 gheraf mættede fedtsyrer: 0 gKulhydrater: 1 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 26 gSalt: 1,6 g