Hvad er raclette ost ? Tips til at lave den perfekt racletteaften.

Raclette ost er en semihård komælksost fra Alperne. Den er oprindeligt hjemmehørende i De Schweiziske Alper, men produceres også på den franske side af Alperne. Raclette ost har et høj proteinindhold, er rig på calcium og A-vitamin og har et fedtindhold på 50%. 
Raclette ost

raclette

Raclette ost er en semihård komælksost fra Alperne. Den er oprindeligt hjemmehørende i De Schweiziske Alper, men produceres også på den franske side af Alperne. Raclette ost har et høj proteinindhold, er rig på calcium og A-vitamin og har et fedtindhold på 50%. Den har forbløffende smelteevner og serveres traditionelt til fondue- og raclette-middage, hvor den smeltes og skrabes over kogte kartofler. Selve ordet raclette stammer fra det franske ordet ”racler”, som betyder ”at skrabe”.

 

Hvad er raclette ost ?

Osten produceres i Schweitz af ​​mælk fra køer, som græsser på frisk enggræs om sommeren og eng hø om vinteren. I Frankrig svarer produktionen og anvendelsen til den schweiziske. Mens den schweiziske raclette ost kan have en stærkere smag, med en let blomsteragtig, smøragtig og mildt skarp smag, er den franske raclette glat og smøragtig.

 

raclette ost 

Serveringsforslag

Raclette ost har en god smelteevne, da det har et højt fedtindhold og smelter fuldstændig. Det er derfor den ideelle ost til raclette-middage og ostefonduer eller enhver anden ret, der kræver smeltet ost, såsom gratiner og gryderetter, grillede ostesandwiches eller pasta- og æggeretter. De fleste kender bordgrillen raclette men osten kan bruges til så meget mere end det. 

Kan Man Spise Skorpen?

Raclette ost har en spiselig vasket skorpe, hvilket hjælper smagsforstærkende bakterier med at vokse, som tilføjer smag til osten. 

Hvor meget raclette ost skal man bruge per person ? 

Du kan beregne 200g ost per person.

Relaterede artikler

Forskellen mellem Mozzarella og Burrata
Forskellen mellem Mozzarella og Burrata
Italien er blandt andet kendt for sit udsøgte køkken og sine lækre specialiteter. Mange danskere holder af det italie...
Læs mere
Guiden om gedeoste - typer og sæsoner
Guiden om gedeoste - typer og sæsoner
Der er stærke holdninger til Gedeost. Enten elsker folk det, eller også hader de det. For en der elsker gedeoste, så ...
Læs mere
Pecorino ost: forskellige typer og alternativer
Pecorino ost: forskellige typer og alternativer
Pecorino er kernen af italiensk fåremælksost, hvilket inkluderer Pecorino Romano, Pecorino Toscano, Pecorino Sardo og...
Læs mere
De 5 bedste oste til rosévin
De 5 bedste oste til rosévin
Ost er den perfekte wingman til din rosé, og ikke bare fordi sammensætningen er usædvanlig delikat. Al fedtet og prot...
Læs mere
Hvilke oste kan fryses?
Hvilke oste kan fryses?
Sådan påvirker frysning osten Det kommer nok ikke som en overraskelse, at frysning påvirker forskellige oste for...
Læs mere
Alt du skal vide om Emmental ost
Alt du skal vide om Emmental ost
  Emmentaler er en medium-hård schweizisk komælksost. Den har et relativt højt fedtindhold og er rig på calcium såvel...
Læs mere
Fordelene ved råmælkssmør
Fordelene ved råmælkssmør
Råmælkssmør er en type smør, der er fremstillet af ubehandlet, uopvarmet mælk, og det har nogle unikke karakteristika...
Læs mere
Alt du skal vide om ricotta ost
Alt du skal vide om ricotta ost
Ricotta: Alt du skal vide om den cremede ost (og hvordan den adskiller sig fra mascarpone) Ricotta er en af de mest a...
Læs mere
American Express Maestro Mastercard Shop Pay Union Pay Visa