Forskellen mellem Mozzarella og Burrata

mozzarella og burrata 

Italien er blandt andet kendt for sit udsøgte køkken og sine lækre specialiteter. Mange danskere holder af det italienske køkken og nyder ofte italiensk mad og vin. Italien er også kendt for sine mange lækre oste. I denne artikel skal vi se nærmere på forskellen mellem Mozzarella og Burrata.

Hvad er mozzarellaost?

De fleste danskere kender til mozzarellaosten. For mange danskere er denne ost blevet en fast del af den daglige madlavning. Mozzarella findes i flere forskellige varianter. Den friske mozzarella købes i vakuumpakker hvor den ligger i væde mens de hårde varianter af osten ofte købes revet. Frisk mozzarella anvendes ofte i forskellige salater og revet mozzarella bruges tit som topping på lasagne eller pizza. Mozzarella kommer oprindeligt fra Syditalien og er traditionelt fremstillet af bøffelmælk. I dag fremstilles mozzarella dog også af almindelig komælk og andre typer af mælk. Mozzarellaosten er ikke nogen ny opfindelse, det er en ostetype, der har mange år på bagen. Mozzarellaen kan faktisk spores tilbage til år 1570. 

Hvad er Burrata ost?

Burrata er en anden italiensk ost, der ikke er så kendt som mozzarella men som har visse lighedstræk med mozzarellaen. Burrata osten ligner på mange måder mozzarellaosten og så indeholder den faktisk også mozzarellaost. Burrata er også en friskost men i konsistens er den blødere end mozzarellaen. Burrata osten består af to dele. Den har et ydre lag af Mozzarella og en indre cremet kerne af stracciatella. Dette mix gør at osten er utrolig delikat. Hvis du har mod på det, kan du selv fremstille burrata, der findes forskellige opskrifter på nettet. Burrata egner sig ligesom mozzarella fremragende i lækre salater, men kan også spises som tilbehør til italienske specialiteter. Burrata osten kommer traditionelt fra området omkring Bari. Burrata har ikke så mange år på bagen som mozzarellaosten. Burrata blev første gang fremstillet i begyndelsen af 1900-tallet.

Se hvordan man laver Mozzarella og Burrata

 

 

 

 

 


Skriv en kommentar