Gratis levering ved dit første køb! Klik her

Forskellen mellem Mozzarella og Burrata

mozzarella og burrata 

Italien er blandt andet kendt for sit udsøgte køkken og sine lækre specialiteter. Mange danskere holder af det italienske køkken og nyder ofte italiensk mad og vin. Italien er også kendt for sine mange lækre oste. I denne artikel skal vi se nærmere på forskellen mellem Mozzarella og Burrata.

Hvad er mozzarellaost?

De fleste danskere kender til mozzarellaosten. For mange danskere er denne ost blevet en fast del af den daglige madlavning. Mozzarella findes i flere forskellige varianter. Den friske mozzarella købes i vakuumpakker hvor den ligger i væde mens de hårde varianter af osten ofte købes revet. Frisk mozzarella anvendes ofte i forskellige salater og revet mozzarella bruges tit som topping på lasagne eller pizza. Mozzarella kommer oprindeligt fra Syditalien og er traditionelt fremstillet af bøffelmælk. I dag fremstilles mozzarella dog også af almindelig komælk og andre typer af mælk. Mozzarellaosten er ikke nogen ny opfindelse, det er en ostetype, der har mange år på bagen. Mozzarellaen kan faktisk spores tilbage til år 1570. 

Hvad er Burrata ost?

Burrata er en anden italiensk ost, der ikke er så kendt som mozzarella men som har visse lighedstræk med mozzarellaen. Burrata osten ligner på mange måder mozzarellaosten og så indeholder den faktisk også mozzarellaost. Burrata er også en friskost men i konsistens er den blødere end mozzarellaen. Burrata osten består af to dele. Den har et ydre lag af Mozzarella og en indre cremet kerne af stracciatella. Dette mix gør at osten er utrolig delikat. Hvis du har mod på det, kan du selv fremstille burrata, der findes forskellige opskrifter på nettet. Burrata egner sig ligesom mozzarella fremragende i lækre salater, men kan også spises som tilbehør til italienske specialiteter. Burrata osten kommer traditionelt fra området omkring Bari. Burrata har ikke så mange år på bagen som mozzarellaosten. Burrata blev første gang fremstillet i begyndelsen af 1900-tallet.

Se hvordan man laver Mozzarella og Burrata

 

 Vores burrata 

 

 

 

 

Relaterede Indlæg

Hvilke osteskorper kan man spise?
Hvilke osteskorper kan man spise?
“KAN JEG SPISE SKORPEN?”  Du kender det gamle ordsprog, “Sku ikke hunden på hårene”, og i mange af livets tilfælde ...
Læs mere
Alt du skal vide om Emmental ost
Alt du skal vide om Emmental ost
  Emmentaler er en medium-hård schweizisk komælksost. Den har et relativt højt fedtindhold og er rig på calcium såvel...
Læs mere
Pecorino ost: forskellige typer og alternativer
Pecorino ost: forskellige typer og alternativer
  Pecorino er kernen af italiensk fåremælksost, hvilket inkluderer Pecorino Romano, Pecorino Toscano, Pecorino Sardo ...
Læs mere
Alt du skal vide om ricotta ost
Alt du skal vide om ricotta ost
  Ricotta Nævn ricotta og det vil lede tankerne hen på en klassisk italiensk lasagne, men denne friske, bløde, fugti...
Læs mere
Hvilken ost er sundest? - De 9 Sundeste Typer af Ost
Hvilken ost er sundest? - De 9 Sundeste Typer af Ost
Ost er et mejeriprodukt, der kommer i hundredevis af teksturer og smagsvarianter. Næringen og smagen af ost afhænger ...
Læs mere
Hvorfor er sommer den bedste tid til at begynde på en ostekasse?
Hvorfor er sommer den bedste tid til at begynde på en ostekasse?
Kolde nætter er snart ovre, dagene bliver længere, og før du ved af det vil vi alle hygge os I parker, tænde for gril...
Læs mere

Skriv en kommentar