De 5 bedste oste til rosévin

Rosé og ost er en oplagt sammensætning, især sammenlignet med andre sammensætninger af vin. De er lyse nok til at skære igennem selv de mest fyldige oste og tanninen er så milde, at de ikke vil bedøve din gane. Når du leder efter perfekte par af vin og ost, så snup en flaske rosé og et par af de nedenstående oste.
ost og rosévin

Ost er den perfekte wingman til din rosé, og ikke bare fordi sammensætningen er usædvanlig delikat. Al fedtet og proteinet sløver absorberingen af alkohol i dit blod, så du kan drikke mere vin. Den syrlige rosé renser også ganen, så du kan spise mere ost. Det betyder, at du kan vitterligt få rosé hele dagen.

Det perfekte match af vin og ost er svært, men rosé går med næsten enhver type ost. Bare undgå alt der er for stærkt eller lugtende, som kan overdøve den delikate vin. Her er nogle af mine yndlingsoste, der kan sættes sammen med rosé.

 

1- Gedeost har en syrlig smag, der går godt sammen med vine, der er lyse og har en syrlighed, ligesom rosé. Blød gedeost går godt sammen med rosé, men du kan også eksperimentere med ældre varianter. Du kan ganske enkelt spise gedeost med kiks eller brød, eller lave en lækker gedeostetoast med bær, avocado eller urter.

2- Den syrlige, salte fetaost er et fint match med den mere hurtige syrlighed i rosé. Den knasende, rene smag af rosé hjælper også med at rense ganen og gøre den klar til mere salt ost. Det er nemt at smide en stump feta og en flaske rosé ind i et simpelt og lækkert måltid. Top fetaen med ekstra jomfruolivenolie og friske urter, og server med godt brød til. Server oliven, hummus eller charcuteri ved siden af, hvis du vil.

 3- La Tur: Denne cremede og rige italienske ost har en blanding af tre forskellige slags mælk – ged, får og ko – men det er smagen af gedemælken der virkelig skærer igennem. Salt, jordagtig og frisk – denne ost vil gå fint sammen med en rosé, der har en note af friske bær i smagen eller aromaen; måske en flaske fra Californien.

4- Gruyere eller Appenzeller. Disse to schweiziske oste har en blød og cremet tekstur og intens smag fra blandingen af urter, krydderier og alkohol, der gnides på kanten mens osten modnes. Det er den let krydrede, urteagtige smag ved Appenzeller og Gruyere, der går godt sammen med rosé, især hvis vinen også har en smule krydderi.

Relaterede artikler

Sådan sammensætter du ost med vin
Sådan sammensætter du ost med vin
FIND DEN BEDSTE VIN TIL DIN OST Når vi tænker på en sammensætning af vin og ost, tænker vi automatisk på rødvin...
Læs mere
Hvordan man opbevarer ost
Hvordan man opbevarer ost
NYHED: OST ER LEVENDE OG ÅNDER!  Det betyder, at for at holde ost frisk og lækker, skal ost have tilstrækkelig ilt o...
Læs mere
Hvad er raclette ost ? Tips til at lave den perfekt racletteaften.
Hvad er raclette ost ? Tips til at lave den perfekt racletteaften.
Raclette ost er en semihård komælksost fra Alperne. Den er oprindeligt hjemmehørende i De Schweiziske Alper, men prod...
Læs mere
Alt du skal vide om ostefondue
Alt du skal vide om ostefondue
Hvis du elsker ost, så er ostefondue lige noget for dig! Men, hvad er denne vidunderlige ret lavet af, og hvordan ink...
Læs mere
Guiden om gedeoste - typer og sæsoner
Guiden om gedeoste - typer og sæsoner
Der er stærke holdninger til Gedeost. Enten elsker folk det, eller også hader de det. For en der elsker gedeoste, så ...
Læs mere
Pecorino ost: forskellige typer og alternativer
Pecorino ost: forskellige typer og alternativer
Pecorino er kernen af italiensk fåremælksost, hvilket inkluderer Pecorino Romano, Pecorino Toscano, Pecorino Sardo og...
Læs mere
Hvilke oste kan fryses?
Hvilke oste kan fryses?
Sådan påvirker frysning osten Det kommer nok ikke som en overraskelse, at frysning påvirker forskellige oste for...
Læs mere
Alt du skal vide om Emmental ost
Alt du skal vide om Emmental ost
  Emmentaler er en medium-hård schweizisk komælksost. Den har et relativt højt fedtindhold og er rig på calcium såvel...
Læs mere