Gratis levering ved dit første køb! Klik her

Hvilke osteskorper kan man spise?

“KAN JEG SPISE SKORPEN?” 

Du kender det gamle ordsprog, “Sku ikke hunden på hårene”, og i mange af livets tilfælde er det også sandt; men når det kommer til ost, så er udseendet vigtigt! Og vi møder da ofte spørgsmålet: “Kan jeg spise skorpen?” 

Sandheden er, at alle skorper er spiselige (fra et sundheds- og sikkerhedsmæssigt perspektiv), men de smager ikke alle nødvendigvis lige godt. 

Du gør klogt i at holde dig fra skorpen på en voks-bundet gouda eller en klud-bundet cheddar, men slå dig løs når det drejer sig om bløde og vaskede skorper, gedeoste og blåskimmeloste. I disse oste sidder en stor del af smagen i skorpen, så med andre ord; du kan sagtens spise en hel camembert.

 

Der er en tredje gruppe af oste, hvori Parmesan befinder sig. En Parmesan er spiselig fra yderst til inderst, men skorpen kan knække en tand, så brug i stedet denne når du koger supper (det samme gælder for Pecorino). Indrømmet, nogle vaskede skorper kan se skræmmende ud og lugte kraftigt, men kast dig over dem alligevel uanset hvor meget, de lugter.

 

Så husk: er skorpen blød og cremet, så hold dig endelig ikke tilbage! Er den hård som en sten, så bid forsigtigt. Og stol altid på dine smagsløg; for når alt kommer til alt, så handler det om, hvor godt osten (og dens skorpe) smager for netop dig.

Relaterede Indlæg

Hvorfor er sommer den bedste tid til at begynde på en ostekasse?
Hvorfor er sommer den bedste tid til at begynde på en ostekasse?
Kolde nætter er snart ovre, dagene bliver længere, og før du ved af det vil vi alle hygge os I parker, tænde for gril...
Læs mere
Sådan sammensætter du ost med vin
Sådan sammensætter du ost med vin
FIND DEN BEDSTE VIN TIL DIN OST Når vi tænker på en sammensætning af vin og ost, tænker vi automatisk på rødvin...
Læs mere
Hvordan man opbevarer ost
Hvordan man opbevarer ost
NYHED: OST ER LEVENDE OG ÅNDER!  Det betyder, at for at holde ost frisk og lækker, skal ost have tilstrækkelig ilt o...
Læs mere
Alt du skal vide om Emmental ost
Alt du skal vide om Emmental ost
  Emmentaler er en medium-hård schweizisk komælksost. Den har et relativt højt fedtindhold og er rig på calcium såvel...
Læs mere
Pecorino ost: forskellige typer og alternativer
Pecorino ost: forskellige typer og alternativer
  Pecorino er kernen af italiensk fåremælksost, hvilket inkluderer Pecorino Romano, Pecorino Toscano, Pecorino Sardo ...
Læs mere
Alt du skal vide om ricotta ost
Alt du skal vide om ricotta ost
  Ricotta Nævn ricotta og det vil lede tankerne hen på en klassisk italiensk lasagne, men denne friske, bløde, fugti...
Læs mere

Skriv en kommentar