Gammel Knas fra 68,00 kr
Gammel Knas er en ost, der overrasker i smag og struktur, hvor ostens sødme, syre og fedme får modspil fra de knasende sprøde proteinkrystaller. På trods af sit navn er Gammel Knas ikke stærk men unik i både smag og struktur. MÆLK: Ko - pasteuriseret OPRINDELSE: Vestjylland VIDSTE DU?: Gammel Knas har fået sit navn fra de knasende proteinkrystaller og den lange modningsperiode på ikke mindre end 24 måneder. Gammel Knas har siden lancering i 2014 blevet til en øjeblikkelig klassiker da det er en alsidig ost, der passer godt til at nyde på ostebordet som den er når den smelter i de varme retter. MATCH MIN OST: Matcher perfekt til en stærk belgisk quadruple øl eller en belgisk Wit. PRODUKTION: Med en ny raffine- ringsmetode, hvorved osten modnes i et iltfattigt miljø, udviklede Nr. Vium Mejeri en Havarti med andre kulturer der var tilpasset en lang modningsperiode. I løbet af de 24 måneder opstår en balance mellem det søde, fede og syren sammen med de sprøde salte proteinkrystaller. NR. VIUM MEJERI: Nr. Vium Mejeri er beliggende i Midtjylland og er en del af Arla Foods. Mejeriet har specialiseret sig i produktionen af Havarti, Esrom og Port-Salut. Især er langtidsmodnet Havarti deres vartegn. Min. holdbarhed 20 dage Min. holdbarhed uåbnet 30 dage Ingredienser | Gammel Knas: KOMÆLK, salt, mælkesyrekultur, osteløbe Næringsindhold pr. 100 g  | Gammel Knas:Energi: 1748 kJ / 422 kcalFedt: 36 gheraf mættede fedtsyrer: 21 gKulhydrater: 0,5 gheraf sukkerarter: 0,5 gProtein: 23 g                                                                                                                 Salt: 1,8g
Vesterhavsost fra 62,00 kr
Vesterhavsost er en dansk ost, der fremstilles af det danske mejeri Thise. Vesterhavsost er en fast ost inspireret af den hollandske ost gouda, og er fremstillet af komælk, der lagres mindst 26 uger. MÆLK: Ko - pasteuriseret OPRINDELSE: Bovbjerg Fyr  VIDSTE DU?: Syv landmænd fra Bovbjerg leverer mælken til Vesterhavsostene. Vesterhavsost lagres i 26 uger i den salte havluft som fylder ostelageret via et særligt ventilationssystem. Det er en ny ostetradition som ligger langt fra den klassiske danske osteproduktion som vi kender den. I ostelageret ligger i alt 16500 Vesterhavsoste stablet fra gulv til loft. De drænes og udvikler smag under påvirkning af den friske vesterhavsluft. En enkelt Vesterhavsost svinder fra 8 til 7 kilo i løbet af de 26 uger lagringen varer, hvilket gør osten fast og tør med et tørstofindhold på 48 procent. MATCH MIN OST: Vesterhavsost passer perfekt med en mørk øl. PRODUKTION: Thise Mejeris ostelager ligger så langt mod vest som man næsten kan komme - med Vesterhavet og Bovbjerg Fyr i baggrunden. Ejendommen der huser mejeriet hedder Gammel Damsgård, og det er her Vesterhavsosten lagres. Den salte luft der blæses ind på lageret, er med til at give Vesterhavsost sin karakter. Vesterhavsost er en fast ost med en let nøddeagtig smag. THISE MEJERI: Thise Mejeri, som blev grundlagt i 1988 i et samarbejde mellem en mejerist og en mindre gruppe økologiske mælkeproducenter, har i dag 85 særligt udvalgte mælkeproducenter. Min. holdbarhed 20 dage Min. holdbarhed uåbnet 60 dage Ingredienser | Vesterhavsost: Pasteuriseret økologisk KOMÆLK, salt, mælkesyrekultur, mikrobiel osteenzym. Næringsindhold pr. 100 g | Vesterhavsost:Energi: 1711 kJ / 412 kcalFedt: 32 gheraf mættede fedtsyrer: 21 gKulhydrater: 0,1 gheraf sukkerarter: 0,1 gProtein: 31 gSalt: 2,1 g  
Danske krystaller 259,00 kr
Fire modne faste oste med krystalliseret umamiknas Kassen indeholder circa 800g ost som består af: - 200g Fyrtårn:  Fyrtårnsost er en ekstra lagret Vesterhavsost, og de 16 supplerende uger er godt givet ud. Osten bliver hverken skarpere eller tørrere, men vinder snarere en ekstremt drøj cremethed, endnu ivrigere proteinknas og en veritabel eksplosion af duftnoter fra ristede hasselnødder til læder, skovbund og eksotisk frugt a la mango og passion.  - 200g Vesterhavsost ekstra lagret:  Vesterhavsost er en dansk ost, der fremstilles af det danske mejeri Thise. Vesterhavsost er en fast ost inspireret af den hollandske ost gouda, og er fremstillet af komælk, der lagres mindst 26 uger. - 200g Gammel Knas:  Gammel Knas er en ost, der overrasker i smag og struktur, hvor ostens sødme, syre og fedme får modspil fra de knasende sprøde proteinkrystaller. På trods af sit navn er Gammel Knas ikke stærk men unik i både smag og struktur. - 200g Tange sø:  Mejeristerne på Mammen Mejeri har udviklet osten, som hurtigt er blevet en favorit på ostebordet. Tange Sø osten har en dejlig, fyldig smag og så rammer den en perfekt balance mellem sødme, umami og intens styrke.   Perfekt til 3-4 personer.   Læs mere om, hvordan du bedst opbevarer dine oste i vores opbevaringsguide.  
Franske klassikere 299,00 kr
 Fire fantastiske franske klassikere Kassen indeholder circa 800g ost som består af: 200g Comté 12 måneder: Comté 12 måneder fra Marcel Petite er en exceptionel fransk hård ost fremstillet af rå komælk i Jura-regionen. Lagret i 12 måneder i historiske kældre, udvikler denne Comté en kompleks, nøddeagtig smag med hints af karamel og en frugtagtig aroma. Den faste, men cremede tekstur gør den perfekt til både ostebordet og madlavning. Nyd Comté 12 måneder fra Marcel Petite som en del af en gourmetoplevelse, hvor kvalitet og tradition mødes.    200g Brie de Meaux: Brie de Meaux er en ægte fransk delikatesse fra Île-de-France-regionen, kendt som "ostenes konge". Denne bløde hvidskimmelost er fremstillet af rå komælk og har en cremet, smøragtig konsistens med en subtil, nøddeagtig smag. Den karakteristiske hvide skorpe, dækket med røde pletter, giver osten dens unikke udseende og tilføjer en let jordagtig aroma. Perfekt til ostebordet, i salater eller på en sprød baguette. Brie de Meaux er en uundgåelig del af enhver gourmetoplevelse, elsket for sin rige smag og sofistikerede karakter.   200g Tomme de Savoie: Tomme de Savoie er en klassisk fransk ost fra Savoie-regionen, lavet af rå eller pasteuriseret komælk. Denne semi-hårde ost har en rustik, gråskimmelbelagt skorpe og en blød, cremet indre med en mild, nøddeagtig smag og undertoner af græs og jord. Perfekt til ostebordet, som en snack eller smeltet i traditionelle retter, bringer Tomme de Savoie en autentisk smagsoplevelse af Alpernes terroir direkte til dit bord.   200g Morbier: Morbier er en unik fransk ost fra Jura-regionen, kendt for sin karakteristiske sorte askelinje i midten. Lavet af rå eller pasteuriseret komælk, har denne semi-bløde ost en glat og cremet konsistens med en mild, nøddeagtig smag og subtile noter af frugt. Perfekt på ostebordet, i salater eller smeltet i varme retter, bringer Morbier en autentisk og visuel interessant oplevelse til enhver gourmetanretning. Perfekt til 3-4 personer.  Læs mere om, hvordan du bedst opbevarer dine oste i vores opbevaringsguide.  
Bleu d'Auvergne Fermier fra 56,00 kr
Denne ost er en del af flere BOB oste som produceres i Auvergne regionen, Vulkanernes Land midt i Frankrig. På trods af, at det er en blåskimmelost som Roquefort, er Bleu d’Auvergne ikke så kras og mere blød end sit regionale sidestykke.    MÆLK: Ko - upasteuriseret OPRINDELSE: Auvergne, Midt-Frankrig VIDSTE DU?: Historien om Bleu d’Auvergne er tæt forbundet med Roquefort da det er en reproduktion af sidstnævnte, med den ene forskel, at den laves på komælk, hvorimod Roquefort laves på fåremælk. Faktisk kom ansatte fra Roquefort, Antoine Roussel (der opfandt Bleu d’Auvergne), til undsætning for at forbedre hans opskrift. I skrifter dateret tilbage til 1893, var Bleu d’Auvergne endda kaldt den ’Roquefort inspirerede ost’ inden osten fik sit eget navn. "Fermier" angiver, at det er en gårdost, hvilket betyder, at osten er fremstillet af mælken fra producentens egen kvægbesætning og ikke er et masseproduceret produkt. Kvaliteten af ost påvirkes i høj grad af disse tre hovedfaktorer: den mad, som dyrene spiser, fremstillingsmetoderne og modningen. En fermierost er den bedste garanti for, at disse tre hovedfaktorer foretages af producenten. Resultatet er en ost med mere karakter og dybde. Vores producent af Bleu d'Auvergne fremstiller endda deres eget hø til at fodre deres dyr. MATCH MIN OST: For at kunne hamle op med den skarpe smag af en Bleu d’Auvergne, anbefaler vi at du drikker en sød vin til som Sauternes. PRODUKTION: Denne blåskimmelost er lavet på komælk og produceres ved at blande komælksost med Penicillium Roqueforti, som er det videnskabelige navn for blåskimmel, inden der bores huller med tynde nåle flere steder, hvorved blåskimlen får de bedste betingelser og kan udvikles. Herefter får den lov til at modne i fugtige grotter i 3 måneder. CROIX DE CHAZELE: Andelselskabet Croix de Chazele i byen Puy de Sancy forsæter en tradition oprindeligt startet af deres oldeforældre i starten af 1900-talet.Produktion liger i 900meters højde.I området omkring produktionen findes overdrev fulde af alpine planter og vilde blåbær, som giver et rigt område for de græssende kvæg.   Min. holdbarhed 14 dage Ingredienser | Bleu d'Auvergne Fermier: Rå KOMÆLK, salt, MÆLKEsyrebakterier, osteløbe penicillium roqueforti. Næringsindhold pr. 100 g  | Bleu d'Auvergne Fermier:Energi: 1383 kJ / 334 kcalFedt: 28 gheraf mættede fedtsyrer: 19 gKulhydrater: 0,6 gheraf sukkerarter: 0,6 gProtein: 20 gSalt: 2,6 g  
Gruyere Grottelagret fra 90,00 kr
Fast, kraftfuld og nøddeagtig – vores klassiske grottemodnede Gruyere har en smidig tekstur og en sød aroma med hasselnød og brunt smør takket være den alsidige kost fra bjerggræsset, som køerne går på. Denne alpinost med en masse, der nemt smelter, og en dyb smag, der har undertoner af stenfrugt samt saltede, kødfulde noter, er nem at sammensætte med knasede cornichoner og confit af løg. Denne frugtige og pikante Gruyere er modnet i en labyrint af sandstenhuler i Kaltbach-regionen (Lucerne) i Schweiz i op mod et år, før den er klar (mindst ni måneder i hulerne og tre i ostemejeriet).  MÆLK: Ko - upasteuriseret OPRINDELSE: Gruyere, Schweiz VIDSTE DU?: Kaltbach Ostegrotte er ulige noget andet sted i verden. 15 meter under jorden tillader det horisontale lag at vandet langsomt finder vej ned af væggene frem for at dryppe fra loftet, som i andre grotter. Kaltbach betyder ”kold flod”, en reference til floden der løber gennem grotten; dette hjælper med at vedligeholde en fugtighed på cirka 96 % og en temperatur på cirka 12,5 grader i løbet af hele året. Kaltbach-oste modnes i en 22-millioner år gammel sandstensgrotte i den schweiziske alpindal. Denne sandstensgrotte tilbyder de perfekte forhold til ostemodning, takket være den naturlige fugt som gemmes i kvartsstenene. Kun de bedste oste kan blive til Kaltbach-mesterværker, og udvælgelsen kræver en masse erfaring og instinkt. Ostene modnes i flere måneder i osterummene, så udvælger og raffinerer mestrene fra Kaltbach-grotten de fineste hjul, der passer til grottemodning. Deres viden og færdigheder er blevet videregivet gennem generationer. Ostehjulene børstes jævnligt med en grottevask for at sikre smagsnuancerne og den særlige Kaltbach-syrlighed. Sandstenen påvirker osten ved at frigive og absorbere fugt efter behov, og klimaet i grotten hjælper med at give osten sin særlige aroma, mørke kantfarve og en jævn, cremet tekstur. MATCH MIN OST: Server denne gruyere med frugter, kartofler, eller som topping på salater. Eller gør som os og brug den til at genopfunde din franske løgsuppe! Sammensæt din gruyere med tør hvidvine, bock-øl eller citrusbaserede drinks for prikken over i’et. PRODUKTION: Le Gruyère AOP skylder sit navn til regionen Gruyere i Fribourg-kantonen i Schweiz. Den er blevet produceret efter den samme traditionelle opskrift siden 1115. Nu til dags produceres den i kantonerne Fribourg, Vaud, Neuchâtel og Jura, samt i et par kommuner i Bern. Produktionsprocessen er foregået siden Gruyeres oprindelse. Den overholdes til punkt og prikke af ostemagerne, som følger AOP-specifikationerne: 70 % af kalvens foder kommer fra gården. Ingen ensilage er tilladt til produktion af gruyere. Mælk leveres to gange om dagen. Ingen tilsætningsstoffer. Mælk bruges indenfor 18 timer efter malkning. Ingen pasteurisering, Gruyere laves kun på rå mælk. Ingen konserveringsstoffer. Ingen væksthormoner.     Min. holdbarhed 20 dage Min. holdbarhed uåbnet 60 dage Ingredienser | Gruyere Grottelagret : Rå KOMÆLK, salt, osteløbe, mælkesyrekultur. Næringsindhold pr. 100 g  | Gruyere Grottelagret :Energi: 1690 kJ / 407 kcalFedt: 33 gheraf mættede fedtsyrer: 20 gKulhydrater: 0,1 gheraf sukkerarter: 0,1 gProtein: 27 gSalt: 1,5 g  
Munster Fermier fra 70,00 kr
Munster er en rund ost med en vasket skorpe, der er sart orange. Indeni er Munster blød, men stadig fast. Smagen er hverken skarp eller bitter, men derimod sammensat af søde og salte noter, hvilket virker godt balanceret med den halvfaste konsistens.   MÆLK: Ko - upasteurisert OPRINDELSE: Alsace, øst-Frankrig VIDSTE DU?: Munster er en af de mest kraftigt lugtende oste. Dette skyldes den vaskede skorpe. Munster skrubbes med et klæde, der er vredet i en saltvandslage. Denne metode fremmer væksten af de bakterier, som giver Munster den karakteristiske smag og lugt, men samtidig hæmmer metoden væksten af skimmel.  MATCH MIN OST: Gewurztraminer eller  Pinot Gris, begge fra Alsace. PRODUKTION: Munster er lavet på råmælk fra et AOP-område, altså et  oprindelses beskyttet område. Munster er modnet i fugtige kældre i en periode, der varierer fra fem uger for de mindste størrelser (cirka 300 gram) og op til 3 måneder for de største (cirka 1500 gram). MAISON FISCHER: Den charmerende lille landsby, Beblenheim midt i Alsaces vinmarker, huser Maison Fischer Munster’s modningskældre. Fire generationer i Fischer familien har arbejdet her siden 1926. De har i høj grad bidraget til at sprede modningsteknikken for Munster ost. Min. holdbarhed 14 dage Ingredienser | Munster: Rå KOMÆLK, salt, østeløbe, mælkesukker. Næringsindhold pr. 100 g  | Munster:Energi: 1539 kJ / 368 kcalFedt: 30 gheraf mættede fedtsyrer: 19 gKulhydrater: 1,1 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 23,4 gSalt: 1 g  
Udsolgt
Cantal - 200g 48,00 kr
Denne  ost  bliver  ofte  kaldt  for  fransk  cheddar. Som  en  ung  ost, har  Cantal  en  mild  smøragtig  smag  der  over  tid  udvikler  sig  til  en  ost  med  et  behageligt  bid,  der  minder  meget  om  en  stærk cheddar. MÆLK: Ko - upasteuriseret OPRINDELSE: Auvergne, midt-Frankrig VIDSTE DU?: Opkaldt  efter  Cantal  bjergene  i  Auvergneregionen  i  Frankrig,  er  det  en  af  europas  ældste  oste. I  Naturalis Historia,  skrevet  for  over  2000  år  siden,  skriver  Pliny den  Ældre,  at  Cantal  var en  yndlingsost  i  det  gamle Rom.  MATCH MIN OST: Cantal er perfekt når den høvles over sandwiches eller supper. PRODUKTION: Cantal er lavet efter en teknik “Cheddarisa- tion” opkaldt efter en anden ost der er inspireret af Cantal. Processen består af at ostemassen skæres og presses ad to omgange. Det giver en ost med en grynet og smuldrende struktur.    Min. holdbarhed 14 dage Min. holdbarhed uåbnet 60 dage Ingredienser | Cantal: Råmælk fra ko, salt, mælkeenzymer, osteløbe. Næringsindhold pr. 100 g  | Cantal:Energi: 1648 KJ / 397 KcalFedt: 33 gheraf mættede fedtsyrer: 21 gKulhydrater: 1,1 gheraf sukkerarter: 0,1gProtein: 24 gSalt: 1,3 g  
Cheddar Farmhouse - 250g 89,00 kr
Den traditionelle Farmhouse cheddar er en klassisk gårdost med en fantastisk fyldig smag og en let eftersmag af hasselnødder, lavet på mælk kun fra Dorset gårde efter en gammel opskrift. MÆLK: Ko - pasteuriseret OPRINDELSE: Dorset, England VIDSTE DU?:  Farmhouse cheese (Gårdost) er lavet på mælk fra den samme gård hvor osten produceres. Ulig traditionel ost, som også må indeholde mælk købt og transporteret fra andre steder udefra, må gårdoste-producenter kun bruge mælk fra de dyr, de selv opdrætter.  HVORFOR ER NOGLE CHEDDAR ORANGE OG ANDRE CHEDDAR HVID?Mælken, som bliver brugt til at producere cheddar, kan variere i farve fra hvid til kraftig gul afhængig af, hvad køerne har spist, hvilke race de er og endda, hvor fed mælken er. I 17-tallet begyndte cheddarproducenter at tilføje vegetabilske farvestoffer i deres mælk for at sørge for, at farven i osten altid var den samme. Nogle cheddarproducenter har tendens til at bruge annatto (et planteekstrakt af achiote-træet) for at give cheddarosten den karakteristiske orange farve. Annatto ændrer ikke smagen, strukturen eller aromaen af cheddarosten, men det er netop annatto, der giver Cheddar sin orange farve. MATCH MIN OST: Farmhouse Cheddar passer perfekt med en Medoc eller en Cabernet Sauvignon. PRODUKTION:  Farmhouse Cheddar er fast i tekstur og cremefarvet. Aromaen er en speciel sammensætning af sødme, creme, gårdlig og jordlig. Smagen er kraftig, robust og afrundet, med konkurrerende noter som sødme og salt, samt jordlig og pikant. I gamle dage var England det eneste sted, Cheddar blev produceret. Men i dag bliver Cheddar produceret overalt i verden. Enhver osteproducent eller ostemager, hvor som helst i verden, kan kalde deres ost for ”Cheddar”, eftersom det ikke er en beskyttet ost, som andre ostenavne og mærker. Derfor er forskellen mellem kvaliteten af cheddarost ekstrem. Eftersom vi har valgt denne cheddar-gårdost, har vi besluttet os for at have et premium-sortiment af cheddar. Cheddar, som er den mest købte og daglig spise i verden, er altid lavet på komælk. Cheddar er en hård og naturlig ost, der har en let smuldret struktur, hvis den er korrekt modnet. Hvis den er for ung, er strukturen glat. FORM FARM: De er en af de sidste traditionelle gårdproducenter der laver cheddar, og de producerer tre fjerdedele af UK’s samlede mængde. Traditionel West Country Farmhouse Cheddar er lavet med teknikker og opskrifter, der er flere hundrede år gamle. Min. holdbarhed 20 dage Min. holdbarhed uåbnet 60 dage Ingredienser | Farmhouse Cheddar: Pasteuriseret KOMÆLK, mælkestarter, osteløbe, salt Næringsindhold pr. 100 g  | Farmhouse Cheddar:Energi: 1725 kJ / 416 kcalFedt: 34,9 gheraf mættede fedtsyrer: 21,7 gKulhydrater: 0,1 gheraf sukkerarter: 0,1 gProtein: 25,4 gSalt: 1,8 g    
Gavekort til vores sortiment fra 100,00 kr
Dette gavekort er ikke et abonnement. Vælg selv beløbet og den heldige modtager kan selv vælge iblandt vores sortiment.
Saucisson med 5 slags peber 65,00 kr
Denne saucisson fra Auvergne med 5 slags peber har en karakteristisk smag, der kombinerer den krydrede og let saltede smag af pølsen med stærke noter af peber. Peberen tilføjer en pikant og krydret smag, der giver pølsen en ekstra dimension og en let bid. Smagen er rig og velafbalanceret. Saucisson med peber fra Auvergne har en fast og kompakt konsistens, ligesom traditionel saucisson. Kødet er tørret og hærdet, hvilket giver pølsen sin karakteristiske tekstur. Peberkornene tilføjer en ekstra knasende konsistens til hvert bid. Denne saucisson serveres normalt i tynde skiver og er ideel som snack eller forret. Det er en fremragende ingrediens til at berige en charcuterie-plade og serveres ofte med ost, brød og eventuelt et glas vin.  Charcuterieproducenter i Auvergne er kendt for at værdsætte og bevare de traditionelle metoder og opskrifter, der er blevet brugt i generationer. Disse traditionelle teknikker omfatter tørring, røgning og krydring af kødprodukter for at skabe autentiske smagsprofiler. Vægt: 140 - 180g Ingredienser | Saucisson med 5 slags peber: Svinekød, salt, LAKTOSE, sukker, dextrose, krydderier, peber, sakkarose, konserveringsmiddel E250, E252, modningsenzymer, kollagentarm. Kan indeholde spor af nødder.  Næringsindhold pr. 100 g | Saucisson med 5 slags peber:Energi: 1939 kJ / 468 kcalFedt: 40 gheraf mættede fedtsyrer: 16 gKulhydrater: 3 gheraf sukkerarter: 2 gProtein: 26 gSalt: 3 g
Røget saucisson 65,00 kr
Denne røget saucisson fra Auvergne har en intens smag med en tydelig røget karakter. Smagen er fyldig og rig og har undertoner af krydderier, der giver den en kraftig smagsprofil. Den er tørret og hærdet, hvilket resulterer i en tykkere tekstur, der kan have en let sprødhed, når den skæres i tynde skiver. Røget saucisson fra Auvergne serveres normalt i tynde skiver og fungerer godt som en snack eller forret. Det er en velsmagende ledsager til ost, brød og et glas vin, og det kan også indgå i forskellige charcuterie-anretninger. Mange producenter i Auvergne værdsætter og praktiserer stadig traditionelle metoder for charcuterieproduktion. Dette inkluderer brugen af ​​gamle opskrifter og teknikker, der er blevet overleveret gennem generationer. For eksempel tørres og hærdes mange produkter i luft på en måde, der bevarer smagen og aromaen. Vægt: 140 - 180g Ingredienser | Røget saucisson: svinekød, Salt, Dextrose, Selleriekstrakt, Kryddersier, Laktose, Starterkultur.  Næringsindhold pr. 100 g | Røget saucisson: Energi: 1939 kJ / 468 kcalFedt: 40 gheraf mættede fedtsyrer: 16 gKulhydrater: 3 gheraf sukkerarter: 2 gProtein: 26 gSalt: 3 g
Danablu fra 30,00 kr
Produktion af denne Danablu foregår på Drøsbro Mejeri. Osten blev opfundet af Marius Boel på Marslev Mejeri på Fyn. Danablu har udviklet sig til en af Danmarks størte eksportssucceser indenfor osteproduktioner. I dag fremstilles blåskimmelkulturen under meget kontrollerede forhold og kun få certificerede producenter har rettighederne til at producere Danablu. Danablu er et af de danske mejeriprodukter, der er omfattet af BGO (Beskyttet Geografisk Oprindelse). 60+ Osten er mildere og blødere i smagen end 50+, som har en mere karakteristisk skimmelsmag.  Danablu kan spises som de er eller smuldres og bruges som fyld i salater, pasta, pizza, gryderetter, tærtefyld eller som almindelig osteanretning og selvfølgelig på brød og i sandwiches. Man kan også røre den med mælk eller fløde til en dip.   Min. holdbarhed 20 dage Min. holdbarhed uåbnet 60 dage Ingredienser | Danablu: mælk, salt, mælkesyrekultur, mikrobiel osteløbe, skimmelkultur Næringsindhold pr. 100 g  | Danablu:Energi: 1623 kJ / 392 kcalFedt: 36 gheraf mættede fedtsyrer: 23 gKulhydrater: 0,1 gheraf sukkerarter: 0,1 gProtein: 17 gSalt: 2,6 g  
Bagte rødløg 59,00 kr
Bagte rødløg har en udpræget umami smag fra karamelliserede rødløg og balsamico eddike. En absolut kundefavorit som Syltedronningen har lavet i mange år. Har sin helt egen smag af umami. Kan næsten spises på alt! Syltedronningen anbefaler: Til ost, postej, vegetarretter, flæskesteg, burger, hotdog, og smørrebrød. Syltedronningen er en mindre virksomhed med visioner og ambitioner. Syltedronningen står for konceptet "moderne syltning" igennem mindre portioner, mindre sukker, syltning hele året i alle 5 grundsmage og til alle måltider. Det handler i høj grad om smag, nytænkning, faglig stolthed, opskrifter, lykkelige stunder, naturoplevelser, samvær, fred og ro og livskvalitet. Syltedronningen handler om kærligheden til moderne syltning. Ønsker du viden, opskrifter og inspiration til at sylte, så besøg Helenas hjemmesiden hvor du finder kogebøger, foredrag og kurser. Ingredienser | Bagte rødløg: Rødløg, vand, eddike. Næringsindhold pr. 100 g  | Bagte rødløg:Energi: 306 kJ / 73 kcalFedt: 0,2 gheraf mættede fedtsyrer: 0 gKulhydrater: 16 gheraf sukkerarter: 15 gProtein: 0,3 gSalt: 0 g  
Oliventapenade 28,00 kr
Oliventapenade er en klassisk, fransk delikatesse, der er lavet af en blanding af oliven, kapers, hvidløg, friske urter og olivenolie. Denne blanding er en alsidig og velsmagende topping, der kan bruges på mange forskellige måder. Oliventapenade er en perfekt måde at tilføje smag og tekstur til alt fra brød og toast til pasta og kødretter. Den kan bruges som en dip til grøntsagsstænger, et fyld til sandwiches eller wraps, eller endda en topping til pizza eller bruschetta. Den kan også blandes i dressinger og marinader for at tilføje en rig og delikat smag. I det hele taget kan oliventapenade anvendes til at tilføje et touch af middelhavsstil til mange forskellige retter. Vægt: 100g Ingredienser | Oliventapenade : Sorte Oliven 86%, olivenolie 6%, ansjos (ansjos, solsikkeolie, salt), kapers (kapers, eddike, vand, salt), hvidløg, peber, dehydreret urter (timian, laurbær, rosmarin). Næringsindhold pr. 100 g | Oliventapenade:Energi: 1503 kJ / 256 kcalFedt: 25 gheraf mættede fedtsyrer: 6.6 gKulhydrater: 2.9 gheraf sukkerarter: 0.8 gProtein: 2.8 gSalt: 5.8 g