laktose
CHEESE 101
Fakta om laktose

Lær alt om sukkeret i mælk. Laktose er sukkerdelen af mælk og kaldes derfor ”mælkesukker”. Det findes i mælk, der produceres af køer, får, geder og andre pattedyr, herunder menneskets modermælk.

Read more
kan ost fryses?
CHEESE 101 FUN FACTS GODE RÅD
Hvilke oste kan fryses?

Noget, jeg får fra tid til anden, er det ældgamle spørgsmål – Kan man fryse ost?

Read more
laktose
CHEESE 101 GODE RÅD
Kan ost være laktosefrit?

Laktose, også kaldet mælkesukker, findes i alle mejeriprodukter, inklusive mælk, ost og yoghurt. Laktase, et...

Read more
parmesanost
CHEESE 101
Forskellen mellem Parmigiano-Reggiano og Parmesanost

Parmigiano-Reggiano er en hård, tør ost fremstillet af skummet eller delvist skummet komælk. Parmigiano-Reggiano har en hård, lys, gylden skorpe med et stråfarvet indre og en rig, stærk smag. Parmigiano-Reggiano oste modnes i mindst to år. P...

Read more
brie de meaux
CHEESE 101
Alt du skal vide om brie ost

Brie er en blød, cremet og smøragtig ost der stammer fra Frankrig og produceres internationalt. Det har en cremet midte med en blød og spiselig kant af hvid mug. Brie laves traditionelt af komælk, men kan også laves af gedemælk eller fåremælk. Osten...

Read more
Tartiflette
CHEESE 101 OPSKRIFTER
Hvad er Tartiflette?

Tartiflette, som er en ikonisk opskrift fra Savoy-regionen, er indbegrebet af samhørighed og fællesskab. Den bliver brugt alle vegne, fra køkkenet derhjemme til ude på tur, og er maskotten ved en lang række vintersportsgrene… Man kan ikke benægte, a...

Read more
gorgonzola ost
CHEESE 101
Hvad er blåskimmelost ?

Blåskimmelost er en betegnelse, der bruges til at beskrive en ost, der er produceret med pasteuriseret ko-, får- eller gedemælk og modnet med kulturer af skimmelsvampen Penicillium. Blåskimmelost har generelt en salt smag og en skarp aroma. Den har ...

Read more
Alt du skal vide om hytteost
CHEESE 101
Alt du skal vide om hytteost

Hytteost er lavet af ostemassen fra komælk, som giver en blød hvid ost med en mild smag. I modsætningen til mange andre oste, er hytteost ikke presset eller modnet. Den er i stedet drænet, så den bevarer noget af vallen (historisk set blev den kaldt...

Read more