burrata
CHEESE 101
Hvad er burrata? Den italienske ost du må prøve

Burrata – Alt du skal vide om den cremede ost, alle taler om Der findes oste, og så findes der burrata – en ost med så meget charme, at den næsten fortjener sin egen plads i fødevarepyramiden. Med sin ydre af mozzarella og sit bløde, flyde...

Read more
mozzarella
CHEESE 101
Den Ultimative Guide til Mozzarella: Opbevaring, Frysning og Anvendelse

Mozzarella er en af verdens mest elskede oste – men hvordan opbevarer man den korrekt? Kan den fryses? Og hvilken type er bedst til pizza? I denne guide får du alle svarene samt tips til, hvordan du får mest muligt ud af din mozzarella – både i køkkene...

Read more
laktose
CHEESE 101 GODE RÅD
Hvilken ost er laktosefri? Læs alt om laktosefri ost.

  Laktose, også kaldet mælkesukker, findes i alle mejeriprodukter, inklusive mælk, ost og yoghurt. Laktase, et enzym der ops...

Read more
brie de meaux
CHEESE 101
Alt du skal vide om brie ost

Brie er en blød, cremet og smøragtig ost der stammer fra Frankrig og produceres internationalt. Det har en cremet midte med en blød og spiselig kant af hvid mug. Brie laves traditionelt af komælk, men kan også laves af gedemælk eller fåremælk. Osten...

Read more
danbo ost
CHEESE 101
Hvad er danbo ost?

Danbo ost er en dansk ostetype, der har været populær i Danmark i mange år. Den er kendt for sin karakteristiske smag og alsidighed. Danbo ost laves normalt af komælk og er en semi-fast ost med en glat og fast tekstur. Mellem-lag...

Read more
ossau iraty
CHEESE 101
Alt du skal vide om fåreost

Ligesom oste af komælk, så omfavner fåreost en bred og lækker vifte af både verdensberømte klassikere og mindre velkendte varianter. Blandt de førende på listen over ikoniske ...

Read more
kan ost fryses?
CHEESE 101 FUN FACTS GODE RÅD
Hvilke oste kan fryses?

Noget, jeg får fra tid til anden, er det ældgamle spørgsmål – Kan man fryse ost?

Read more
parmesanost
CHEESE 101
Forskellen mellem Parmigiano-Reggiano og Parmesanost

Parmigiano-Reggiano er en hård, tør ost fremstillet af skummet eller delvist skummet komælk. Parmigiano-Reggiano har en hård, lys, gylden skorpe med et stråfarvet indre og en rig, stærk smag. Parmigiano-Reggiano oste modnes i mindst to år. P...

Read more
Råmælkssmør
CHEESE 101 GODE RÅD
Fordelene ved råmælkssmør

Råmælkssmør er en type smør, der er fremstillet af ubehandlet, uopvarmet mælk, og det har nogle unikke karakteristika og fordele i forhold til almindeligt pasteuriseret smør. Her er nogle af fordelene ved råmælkssmør:

Read more
laktose
CHEESE 101
Fakta om laktose

Lær alt om sukkeret i mælk. Laktose er sukkerdelen af mælk og kaldes derfor ”mælkesukker”. Det findes i mælk, der produceres af køer, får, geder og andre pattedyr, herunder menneskets modermælk.

Read more
American Express Maestro Mastercard Shop Pay Union Pay Visa