Danbo ost er en dansk ostetype, der har været populær i Danmark i mange år. Den er kendt for sin karakteristiske smag og alsidighed. Danbo ost laves normalt af komælk og er en semi-fast ost med en glat og fast tekstur. Mellem-lag...
Read moreLigesom oste af komælk, så omfavner fåreost en bred og lækker vifte af både verdensberømte klassikere og mindre velkendte varianter. Blandt de førende på listen over ikoniske ...
Read moreNoget, jeg får fra tid til anden, er det ældgamle spørgsmål – Kan man fryse ost?
Read moreParmigiano-Reggiano er en hård, tør ost fremstillet af skummet eller delvist skummet komælk. Parmigiano-Reggiano har en hård, lys, gylden skorpe med et stråfarvet indre og en rig, stærk smag. Parmigiano-Reggiano oste modnes i mindst to år. P...
Read moreRåmælkssmør er en type smør, der er fremstillet af ubehandlet, uopvarmet mælk, og det har nogle unikke karakteristika og fordele i forhold til almindeligt pasteuriseret smør. Her er nogle af fordelene ved råmælkssmør:
Read moreLær alt om sukkeret i mælk. Laktose er sukkerdelen af mælk og kaldes derfor ”mælkesukker”. Det findes i mælk, der produceres af køer, får, geder og andre pattedyr, herunder menneskets modermælk.
Read moreTartiflette, som er en ikonisk opskrift fra Savoy-regionen, er indbegrebet af samhørighed og fællesskab. Den bliver brugt alle vegne, fra køkkenet derhjemme til ude på tur, og er maskotten ved en lang række vintersportsgrene… Man kan ikke benægte, a...
Read moreBlåskimmelost er en betegnelse, der bruges til at beskrive en ost, der er produceret med pasteuriseret ko-, får- eller gedemælk og modnet med kulturer af skimmelsvampen Penicillium. Blåskimmelost har generelt en salt smag og en skarp aroma. Den har ...
Read moreNYHED: OST ER LEVENDE OG ÅNDER! Det betyder, for at holde det friskt og lækkert, så skal ost i køleskabet have masser af ilt og passende fugtighed. Derimod kan plastfilm kvæle osten og fastholde for meget af fugten, som fører til en underlig smag and konsistens, som er mærkeli...
Read more