burrata
CHEESE 101
Hvad er burrata? Den italienske ost du må prøve

Burrata – Alt du skal vide om den cremede ost, alle taler om Der findes oste, og så findes der burrata – en ost med så meget charme, at den næsten fortjener sin egen plads i fødevarepyramiden. Med sin ydre af mozzarella og sit bløde, flyde...

Read more
mozzarella
CHEESE 101
Den Ultimative Guide til Mozzarella: Opbevaring, Frysning og Anvendelse

Mozzarella er en af verdens mest elskede oste – men hvordan opbevarer man den korrekt? Kan den fryses? Og hvilken type er bedst til pizza? I denne guide får du alle svarene samt tips til, hvordan du får mest muligt ud af din mozzarella – både i køkkene...

Read more
fars dags gaver
Den perfekte fars dags gave: En ostegave, der smelter hjertet

Fars dag er en særlig anledning, hvor vi kan vise vores taknemmelighed for alle de små og store ting, vores fædre gør for os. Men hvad giver man til en far, der allerede har "alt"? Svaret kan være enklere, end du tror – ost!

Read more
laktose
CHEESE 101 GODE RÅD
Hvilken ost er laktosefri? Læs alt om laktosefri ost.

  Laktose, også kaldet mælkesukker, findes i alle mejeriprodukter, inklusive mælk, ost og yoghurt. Laktase, et enzym der ops...

Read more
Mozzarella og Burrata
GODE RÅD
Forskellen mellem Mozzarella og Burrata

Italien er blandt andet kendt for sit udsøgte køkken og sine lækre specialiteter. Mange danskere holder af det italienske køkken og nyder ofte italiensk mad og vin. Italien er også kendt for sine mange lækre oste. I denne artikel ska...

Read more
brie de meaux
CHEESE 101
Alt du skal vide om brie ost

Brie er en blød, cremet og smøragtig ost der stammer fra Frankrig og produceres internationalt. Det har en cremet midte med en blød og spiselig kant af hvid mug. Brie laves traditionelt af komælk, men kan også laves af gedemælk eller fåremælk. Osten...

Read more
Guiden om gedeoste - typer og sæsoner
GODE RÅD
Guiden om gedeoste - typer og sæsoner

Der er stærke holdninger til Gedeost. Enten elsker folk det, eller også hader de det. For en der elsker g...

Read more
pecorino
GODE RÅD
Pecorino ost: forskellige typer og alternativer

Pecorino er kernen af italiensk fåremælksost, hvilket inkluderer Pecorino Romano, Pecorino Toscano, Pecorino Sardo og Pecorino Siciliano. Ordet Pecorino kommer af ordet ”pecora”, som på italiensk betyder får. Pecorino er en fast og salt ost lavet af fåremælk og l...

Read more
danbo ost
CHEESE 101
Hvad er danbo ost?

Danbo ost er en dansk ostetype, der har været populær i Danmark i mange år. Den er kendt for sin karakteristiske smag og alsidighed. Danbo ost laves normalt af komælk og er en semi-fast ost med en glat og fast tekstur. Mellem-lag...

Read more
Pasta med frygtløs, valnødder og spinat
Pasta med frygtløs, valnødder og spinat

På Drøsbro Mejeri,  en del af Mammen Mejerier produceres blåskimmelosten i mange forskellige udgaver. De laver udover den klassiske danske Danablu ost blandt andet også  Read more

American Express Maestro Mastercard Shop Pay Union Pay Visa