Gratis fragt ved køb over 499kr eller 49kr

Alt du skal vide om ricotta ost

ricotta ost

 

Ricotta

Nævn ricotta og det vil lede tankerne hen på en klassisk italiensk lasagne, men denne friske, bløde, fugtige ost med en rig, fyldig, mælket smag går også godt til mange andre retter inklusive desserter. Selvom de mest kommercielle ricotta er af komælk, er det også muligt at producere ricotta af fåre-, gede-, eller vandbøffelmælk. Ricotta er naturligt fedtfattig og giver en sund dosering af både protein og calcium.

Hvad er Ricotta?

Teknisk set kan ricotta betragtes som et biprodukt af ost. Ordet ricotta betyder ”genindkogt” på italiensk, og ricotta-produktion involverer genopvarmning af den valle, der er tilbage fra at lave andre oste som mozzarella og provolone. Ricotta stammer fra Italien, hvor det kunne fremstilles af mælkevalle fra ethvert mejeridyr, herunder køer, får, geder og italiensk vandbøffel.

I tekstur ligner ricotta en kornet, tyk creme fraiche. Ved en servering på 64g giver det naturligt lave fedtindhold 42 procent af den anbefalede daglige værdi af calcium. Ricotta er også lavere i natrium end hytteost, men fordi den kommer fra den laktoserige valle, bør enhver med laktoseintolerance undgå den.

ricotta ost

Alternativer til Ricotta

Du kan erstatte ricotta med hytteost i lige store mål, men smagen vil være mildere og lidt saltere. Ostemasse fra hytteost er også normalt en smule større. For nogle opskrifter kan det være en god ide at glatte hytteost ved at blende den med 1 spsk mælk eller vand. Flødeost, inklusive mascarpone, kan også fungere, men vil øge tallerkenens fedtindhold og vil ændre teksturen en smule.

Relaterede Indlæg

Hvordan man opbevarer ost
Hvordan man opbevarer ost
NYHED: OST ER LEVENDE OG ÅNDER!  Det betyder, at for at holde ost frisk og lækker, skal ost have tilstrækkelig ilt o...
Læs mere
Hvilke osteskorper kan man spise?
Hvilke osteskorper kan man spise?
“KAN JEG SPISE SKORPEN?”  Du kender det gamle ordsprog, “Sku ikke hunden på hårene”, og i mange af livets tilfælde ...
Læs mere
Guiden om gedeoste - typer og sæsoner
Guiden om gedeoste - typer og sæsoner
Der er stærke holdninger til Gedeost. Enten elsker folk det, eller også hader de det. For en der elsker gedeoste, så ...
Læs mere
Alt du skal vide om ostefondue
Alt du skal vide om ostefondue
  Hvis du elsker ost, så er ostefondue lige noget for dig! Men, hvad er denne vidunderlige ret lavet af, og hvordan i...
Læs mere
Hvad er raclette ost ? Tips til at lave den perfekt racletteaften.
Hvad er raclette ost ? Tips til at lave den perfekt racletteaften.
Raclette ost er en semihård komælksost fra Alperne. Den er oprindeligt hjemmehørende i De Schweiziske Alper, men prod...
Læs mere
Alt du skal vide om Emmental ost
Alt du skal vide om Emmental ost
  Emmentaler er en medium-hård schweizisk komælksost. Den har et relativt højt fedtindhold og er rig på calcium såvel...
Læs mere

Skriv en kommentar