Hvad er Ricotta ost ?

ricotta ost

 

Ricotta

Nævn ricotta og det vil lede tankerne hen på en klassisk italiensk lasagne, men denne friske, bløde, fugtige ost med en rig, fyldig, mælket smag går også godt til mange andre retter inklusive desserter. Selvom de mest kommercielle ricotta er af komælk, er det også muligt at producere ricotta af fåre-, gede-, eller vandbøffelmælk. Ricotta er naturligt fedtfattig og giver en sund dosering af både protein og calcium.

Hvad er Ricotta?

Teknisk set kan ricotta betragtes som et biprodukt af ost. Ordet ricotta betyder ”genindkogt” på italiensk, og ricotta-produktion involverer genopvarmning af den valle, der er tilbage fra at lave andre oste som mozzarella og provolone. Ricotta stammer fra Italien, hvor det kunne fremstilles af mælkevalle fra ethvert mejeridyr, herunder køer, får, geder og italiensk vandbøffel.

I tekstur ligner ricotta en kornet, tyk creme fraiche. Ved en servering på 64g giver det naturligt lave fedtindhold 42 procent af den anbefalede daglige værdi af calcium. Ricotta er også lavere i natrium end hytteost, men fordi den kommer fra den laktoserige valle, bør enhver med laktoseintolerance undgå den.

ricotta ost

Alternativer til Ricotta

Du kan erstatte ricotta med hytteost i lige store mål, men smagen vil være mildere og lidt saltere. Ostemasse fra hytteost er også normalt en smule større. For nogle opskrifter kan det være en god ide at glatte hytteost ved at blende den med 1 spsk mælk eller vand. Flødeost, inklusive mascarpone, kan også fungere, men vil øge tallerkenens fedtindhold og vil ændre teksturen en smule.


Skriv en kommentar