Vores abonnement - Ingen binding 299,00 kr
Betal hver måned - afmeld dit medlemskab når det passer dig Fire stykker ost, på cirka 150g - 200g hver. Kassen indeholder altid min. 800g ost. Ostekassen er perfekt til 3-4 personer. Fordi vi tror på kvalitetsost, har vi besluttet ikke at gå på kompromis med måden hvorpå vi udvælger vores ost. Derfor køber vi fra producenter, som benytter tradionelle metoder, hvor naturen bevares og dyrene behandles med respekt. Læs mere om, hvordan du bedst opbevarer dine oste i vores opbevaringsguide. Køber du som gave? Du er i gang med at vælge den bedste tankelig gave til en osteelsker. Forkæl en du holder af med et gaveabonnement. Benyt modtagerens navn, telefonnummer og adresse, men benyt din egen emailadresse, hvis overraskelsen skal holdes intakt. Tryk på "tilføj til kurv" for at bestille dette tidsbegrænsede abonnement. Vælg leveringsdato og fortsæt med check-out. Vær opmærksom på, at leveringsdato ikke gælder til dit gaveabonnement. Vi sender et gavebevis efter dit køb med instruktion om hvordan man kan aktivere gaveabonnementet. Det er den som modtager gaven som vælger hvornår han/hun vil starte sit abonnement.   FAQ på vores abonnement  Hvornår modtager jeg min Ostepost?Din ostepost bliver leveret på den ønskede leveringsdato (en onsdag, torsdag eller en fredag). Du vil hver måned modtage en mail med en påmindelse om leveringsdatoen (typisk lørdagen før levering). Hvis du fx vælger en onsdag vil de kommende leveringer også blive leveret en onsdag, men selvfølgelig med 1 måneds mellemrum mellem leveringerne.  Kan jeg selv bestemme, hvornår jeg vil have min kasse leveret?Vælg din ønskede leveringsdato under checkout. Kan jeg afmelde mit abonnement?Ønsker du at afmelde dit abonnement, kan dette gøres på din kundelogin. Dette skal gøres før din næste kasse skal sendes. Kan jeg sætte mit abonnement på pause?Ja. Skal du for eksempel på ferie eller forretningsrejse, kan dit abonnement sættes på pause via din konto på osteposten.dk. Dette skal gøres senest 3 dage før leveringsdatoen. Kan man fravalge gede/fåreost?Ja, bare skriv det på "besked til vognmand" i din kurv før du går videre med check-out. Hvad koster et  abonnement egentlig?Et abonnement koster 299kr om måneden + levering. Du betaler for første måned ved check-out. Beløbet for de andre kasser vil blive trukket et par dage før vi sender kassen i den respektive måned. 
Tomme de Savoie fra 56,00 kr
Tomme de Savoie osten er den ypperste af alle Savoyard ostene. Letgenkendelig med sin grå-plettede skorpe der dufter af blomster. Den vil forføre dig med dens dybt aromatiske indre, ligefremme smag og dens søde og frugtige noter. MÆLK: Ko - upasteuriseret OPRINDELSE: Savoie, Frankrig VIDSTE DU?: En tome, toma eller tomme er en type ost lavet på samme gård som mælken kommer fra. Den mest anvendte mælk kommer fra køer. Den har en grå-brunlig skorpe med en intensiv nøddeagtige smag. Dog er det ikke ualmindeligt at støde på en tomme lavet på enten fåre- eller gedemælk. Der findes uendelige variationer, når det kommer til typen af mælk samt den overordnede smagsprofil på oste, der alle falder under betegnelsen tomme. MATCH MIN OST: Vi mener at en Tomme de Savoie parres bedst med øl, og i sær en Pale Ale. Den lette, søde karamel og nøddeagtige malt profil i en Pale Ale fremhæver de samme ”base” egenskaber i   en Tomme de Savoie. Dette hjælper med at afbalancerer eventuelle syrlige og græssede noter der findes i osten. PRODUKTION: Tomme de Savoie er lavet på råmælk som er skummet for fløde, der skal bruges til smørproduktion. Det er årsagen til, den har et relativt beskedent fedtindhold på 20-40%. Ostens smag varierer alt efter årstiden og afhænger af om mælken kommer fra køer der har spist vinterhø eller frisk sommergræs. Modningen tager mellem 2-4 måneder. Min. holdbarhed 14 dage Ingredienser | Tomme de Savoie: Rå KOMÆLK, salt, osteløbe, mælkesyrebakterier, overfladeflora. Næringsindhold pr. 100 g | Tomme de Savoie:Energi: 1696 kJ / 409 kcalFedt: 30 gheraf mættede fedtsyrer: 0 gKulhydrater: 0 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 24 gSalt: 1,5 g  
Kaltbach Creamy fra 84,00 kr
Katlbach Creamy er lavet af den fineste schweiziske fløde. Kaltbach Creamy Cheese er så blød og glat, at den næsten smelter på tungen! Denne dekadente semi-hårde ost modnes i 22 millioner år gamle Kaltbach sandstenhuler, hvor den videreudvikler sin rige, cremede og nøddeagtige smag. Hvis du godt kan lide en moden Gruyère, bliver du nødt til at prøve Kaltbach Creamy! Min. holdbarhed 20 dage Min. holdbarhed uåbnet 60 dage Ingredienser | Kaltbach creamy: Pasteuriseret KOMÆLK, Salt, mælkestarter, Osteløbe. Næringsindhold pr. 100 g  | Kaltbach creamy:Energi: 1632 kJ / 394 kcalFedt: 34 gheraf mættede fedtsyrer: 20 gKulhydrater: <0,1 gheraf sukkerarter: <0,1 gProtein: 21 gSalt: 1,8 g  
Comté 12 Måneder fra 64,00 kr 640,00 kr
Denne Comté fra Marcel petite er lagret i Fort St Antoines højder, hvor kun de bedste ostehjul får lov til at modne. Efter 12 måneder er smagen velbalanceret og nøddet, men uden at være for kraftig og bitter. En perfekt hverdags-Comté, der er god til ostebordet og madlavning.   MÆLK: Ko - upasteuriseret OPRINDELSE: Jura, øst-Frankrig VIDSTE DU?: Der produceres mere Comté end nogen anden ost i Frankrig, og hver ost skal bestå et strengt klassificeringssystem, der kontrolleres af AOC-reglerne. Det tager mere end 500 liter mælk (en daglige produktion af 30 køer) for at fremstille et hjul af Comté. MATCH MIN OST: Passer perfekt med en Chablis. PRODUKTION: Comté er en meget stor ost (40kg). Den kom til som en løsning til konservering af mælken, som der var rigeligt af om sommeren, men knapt så meget af om vinteren. Hos Marcel Petite er et team anset til at smagsteste hvert hjul for at identificere hvilke hjul, der skal fortsætte aldringen, og hvilke der skal sælges. MARCEL PETITE: Vi har valgt en Comtéleverandør, som er et familiemejeri, der blev stiftet i 1966. Marcel Petite er en specialist i hårde oste med en mission om at bevare tidligere generationers arv for fremstilling af traditionelle oste, hvor der kun blev brugt naturlige ingredienser - råmælk, osteløbe, salt - og intet andet!  Min. holdbarhed 20 dage Min. holdbarhed uåbnet 60 dage Ingredienser | Comté 12 måneder: Råmælk fra ko, salt, mælkeenzymer, osteløber Næringsindhold pr. 100 g  | Comté 12 måneder:Energi: 1749 kJ / 418 kcalFedt: 35 gheraf mættede fedtsyrer: 23 gKulhydrater: 0 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 27 gSalt: 0,9 g     BLIV INSPIRERET: Spinatsalat med Comté
Gruyere Grottelagret fra 90,00 kr
Fast, kraftfuld og nøddeagtig – vores klassiske grottemodnede Gruyere har en smidig tekstur og en sød aroma med hasselnød og brunt smør takket være den alsidige kost fra bjerggræsset, som køerne går på. Denne alpinost med en masse, der nemt smelter, og en dyb smag, der har undertoner af stenfrugt samt saltede, kødfulde noter, er nem at sammensætte med knasede cornichoner og confit af løg. Denne frugtige og pikante Gruyere er modnet i en labyrint af sandstenhuler i Kaltbach-regionen (Lucerne) i Schweiz i op mod et år, før den er klar (mindst ni måneder i hulerne og tre i ostemejeriet).  MÆLK: Ko - upasteuriseret OPRINDELSE: Gruyere, Schweiz VIDSTE DU?: Kaltbach Ostegrotte er ulige noget andet sted i verden. 15 meter under jorden tillader det horisontale lag at vandet langsomt finder vej ned af væggene frem for at dryppe fra loftet, som i andre grotter. Kaltbach betyder ”kold flod”, en reference til floden der løber gennem grotten; dette hjælper med at vedligeholde en fugtighed på cirka 96 % og en temperatur på cirka 12,5 grader i løbet af hele året. Kaltbach-oste modnes i en 22-millioner år gammel sandstensgrotte i den schweiziske alpindal. Denne sandstensgrotte tilbyder de perfekte forhold til ostemodning, takket være den naturlige fugt som gemmes i kvartsstenene. Kun de bedste oste kan blive til Kaltbach-mesterværker, og udvælgelsen kræver en masse erfaring og instinkt. Ostene modnes i flere måneder i osterummene, så udvælger og raffinerer mestrene fra Kaltbach-grotten de fineste hjul, der passer til grottemodning. Deres viden og færdigheder er blevet videregivet gennem generationer. Ostehjulene børstes jævnligt med en grottevask for at sikre smagsnuancerne og den særlige Kaltbach-syrlighed. Sandstenen påvirker osten ved at frigive og absorbere fugt efter behov, og klimaet i grotten hjælper med at give osten sin særlige aroma, mørke kantfarve og en jævn, cremet tekstur. MATCH MIN OST: Server denne gruyere med frugter, kartofler, eller som topping på salater. Eller gør som os og brug den til at genopfunde din franske løgsuppe! Sammensæt din gruyere med tør hvidvine, bock-øl eller citrusbaserede drinks for prikken over i’et. PRODUKTION: Le Gruyère AOP skylder sit navn til regionen Gruyere i Fribourg-kantonen i Schweiz. Den er blevet produceret efter den samme traditionelle opskrift siden 1115. Nu til dags produceres den i kantonerne Fribourg, Vaud, Neuchâtel og Jura, samt i et par kommuner i Bern. Produktionsprocessen er foregået siden Gruyeres oprindelse. Den overholdes til punkt og prikke af ostemagerne, som følger AOP-specifikationerne: 70 % af kalvens foder kommer fra gården. Ingen ensilage er tilladt til produktion af gruyere. Mælk leveres to gange om dagen. Ingen tilsætningsstoffer. Mælk bruges indenfor 18 timer efter malkning. Ingen pasteurisering, Gruyere laves kun på rå mælk. Ingen konserveringsstoffer. Ingen væksthormoner.     Min. holdbarhed 20 dage Min. holdbarhed uåbnet 60 dage Ingredienser | Gruyere Grottelagret : Rå KOMÆLK, salt, osteløbe, mælkesyrekultur. Næringsindhold pr. 100 g  | Gruyere Grottelagret :Energi: 1690 kJ / 407 kcalFedt: 33 gheraf mættede fedtsyrer: 20 gKulhydrater: 0,1 gheraf sukkerarter: 0,1 gProtein: 27 gSalt: 1,5 g  
Cheddar Farmhouse - 250g 89,00 kr
Den traditionelle Farmhouse cheddar er en klassisk gårdost med en fantastisk fyldig smag og en let eftersmag af hasselnødder, lavet på mælk kun fra Dorset gårde efter en gammel opskrift. MÆLK: Ko - pasteuriseret OPRINDELSE: Dorset, England VIDSTE DU?:  Farmhouse cheese (Gårdost) er lavet på mælk fra den samme gård hvor osten produceres. Ulig traditionel ost, som også må indeholde mælk købt og transporteret fra andre steder udefra, må gårdoste-producenter kun bruge mælk fra de dyr, de selv opdrætter.  HVORFOR ER NOGLE CHEDDAR ORANGE OG ANDRE CHEDDAR HVID?Mælken, som bliver brugt til at producere cheddar, kan variere i farve fra hvid til kraftig gul afhængig af, hvad køerne har spist, hvilke race de er og endda, hvor fed mælken er. I 17-tallet begyndte cheddarproducenter at tilføje vegetabilske farvestoffer i deres mælk for at sørge for, at farven i osten altid var den samme. Nogle cheddarproducenter har tendens til at bruge annatto (et planteekstrakt af achiote-træet) for at give cheddarosten den karakteristiske orange farve. Annatto ændrer ikke smagen, strukturen eller aromaen af cheddarosten, men det er netop annatto, der giver Cheddar sin orange farve. MATCH MIN OST: Farmhouse Cheddar passer perfekt med en Medoc eller en Cabernet Sauvignon. PRODUKTION:  Farmhouse Cheddar er fast i tekstur og cremefarvet. Aromaen er en speciel sammensætning af sødme, creme, gårdlig og jordlig. Smagen er kraftig, robust og afrundet, med konkurrerende noter som sødme og salt, samt jordlig og pikant. I gamle dage var England det eneste sted, Cheddar blev produceret. Men i dag bliver Cheddar produceret overalt i verden. Enhver osteproducent eller ostemager, hvor som helst i verden, kan kalde deres ost for ”Cheddar”, eftersom det ikke er en beskyttet ost, som andre ostenavne og mærker. Derfor er forskellen mellem kvaliteten af cheddarost ekstrem. Eftersom vi har valgt denne cheddar-gårdost, har vi besluttet os for at have et premium-sortiment af cheddar. Cheddar, som er den mest købte og daglig spise i verden, er altid lavet på komælk. Cheddar er en hård og naturlig ost, der har en let smuldret struktur, hvis den er korrekt modnet. Hvis den er for ung, er strukturen glat. FORM FARM: De er en af de sidste traditionelle gårdproducenter der laver cheddar, og de producerer tre fjerdedele af UK’s samlede mængde. Traditionel West Country Farmhouse Cheddar er lavet med teknikker og opskrifter, der er flere hundrede år gamle. Min. holdbarhed 20 dage Min. holdbarhed uåbnet 60 dage Ingredienser | Farmhouse Cheddar: Pasteuriseret KOMÆLK, mælkestarter, osteløbe, salt Næringsindhold pr. 100 g  | Farmhouse Cheddar:Energi: 1725 kJ / 416 kcalFedt: 34,9 gheraf mættede fedtsyrer: 21,7 gKulhydrater: 0,1 gheraf sukkerarter: 0,1 gProtein: 25,4 gSalt: 1,8 g    
-20%
Tomme Pur Brebis - 250g 70,00 kr 87,50 kr
Denne lækre fastost lavet på fåremælk vil med garanti glæde alles smagsløg, ung som gammel. Vi holder meget af dens hurtigt smeltende konsistens og de delikate smagsnuancer efterfulgt af et snert af syre til slut. MÆLK: Får - pasteuriseret OPRINDELSE: Baskerlandet, Frankrig.  VIDSTE DU?: Midt imellem Pic du Midi d’Ossau og Iraty-skoven i Baskerlandet, blev ”Pure Sheep Pyrenees” ostene til. Afledt af et græsningssystem var fåreost en udvekslingsværdi og den første indtægtskilde for hyrderne på dette territorium. Traditionen for fåreopdræt producerer en perfekt baskisk ost og giver en værdifuld aktivitet til Pyrenæerne. MATCH MIN OST: Denne ost er oplagt på ostebrættet, som en ostesnack for sig selv eller høvlet over salat. Vine der passer godt er en Pinot Noir eller en Zinfandel. PRODUKTION: Tomme pur brebis er hovedsage- ligt produceret af mælk fra Manech racen. Osten skal som mini- mum modne i 90 dage for at få den dejlige nøddeagtige smag.     Min. holdbarhed 20 dage Min. holdbarhed uåbnet 60 dage Ingredienser | Tomme pur brebis:  pasteuriseret KOMÆLK, Salt, Mælkesyrekultur, Osteløbe. Næringsindhold pr. 100 g  | Tomme pur brebis:Energi: 1695 kJ / 405 kcalFedt: 33 gheraf mættede fedtsyrer: 0,5 gKulhydrater: 0,5 gheraf sukkerarter: 0,5 gProtein: 26 gSalt: 1,6 g  
Coeur de Neufchâtel - 200g 49,00 kr
Lavet i form af et hjerte. Kanten har en blødt, fløjsagtig blomme og osten har en let krumme med en mild, saltet smag. Den spises helst ret ung, da den friske svampearoma og de lette, smøragtige smagsstoffer kan blive ret skarpe og aggressive hvis den modnes for længe. MÆLK: Ko - upasteuriseret OPRINDELSE: Neufchâtel-en-bray, Frankrig VIDSTE DU?: Osten laves i mange former og størrelser - cylinder, hjerteform, firkantet og briquette brikformet. Frisk og upasteuriseret mælk fra den normandiske race af køer indsamles og varmet, mens osteløben tilføjes to timer senere. Efter dræning (uden hjælp), bliver bomuldsposerne lagt i en presse for at fjerne så meget valle som muligt. Den lokale sagnhistorie lyder, at franske bondepiger blev forelsket i engelske soldater under Hundredeårskrigen og begyndte at lave hjerteformede oste for at vise deres kærlighed. MATCH MIN OST: Coeur de Neufchâtel passer perfekt med en Pouilly-Fumée eller en Sancerre.  PRODUKTION: Neufchatel, der fik AOC-status i 1969, kan være lavet industrielt, på en gård eller håndlavet. Håndlavet Neufchatel har en grynet, lukket tekstur og en tyk pasta dækket med en blød, dunet og fløjsagtig blommet kant. Efter modning i 8-10 uger, minder smagen og teksturen om en Camembert; svampet, rig, nøddeagtig og lettere gæret.    Min. holdbarhed 14 dage Ingredienser | Coeur de Neufchâtel ost: upasteuriseret koMÆLK, salt, osteløbe, mælkesyrekultur.  Næringsindhold pr. 100 g  | Coeur de Neufchâtel ost:Energi: 1480 kJ / 354 kcalFedt: 26 gheraf mættede fedtsyrer: 0 gKulhydrater: 1 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 22 g  
Morbier ekstra lager fra 52,00 kr
Morbier er en unik, fransk specialitet fremstillet af upasteuriseret komælk. Morbier kommer fra regionen Jura i det nordøstlige hjørne af Frankrig. I gamle dage blev Morbier fremstillet henholdsvis af morgenmælken og aftenmælken, adskilt af et lag aske.    MÆLK: Ko - upasteuriseret OPRINDELSE: Jura, øst-Frankrig,  VIDSTE DU?:  Før anvendte hyrderne sod fra ystkaret for at skille morgen- og aftensmælken ad, og dette blev så til den såkaldte Morbier-ost. Nu for tiden produceres ikke osten på denne måde, men osten deles fortsat i to dele og en lager af aske og salt tilsættes for at få det karakteristiske udseende frem. MATCH MIN OST: Morbier parres perfekt med en St. Emilion Volnay eller Pomerol. PRODUKTION:  Køerne (altid Montbéliarde og Simmental Française) kun må få naturligt foder (ingen ensilage eller gæret foder). Samt at osten minimum skal lagre 45 dage og vaskes jævnligt undervejs. Vores Morbier er lagret i 70 dage. FROMAGERIE DES MONTS DE JOUX: Mont de Joux mejeri er et kooperativ selskab som findes i midten af en regional park. Mejeri var grundlagt i 1968. I dag, det findes 250 forskellige mælkeproducenter som skaffer mælk til Morbier men også 3 PDO oste og andre ostespecialiteter. Min. holdbarhed 14 dage Min. holdbarhed uåbnet 60 dage Ingredienser | Morbier: Rå komælk, salt, østeløbe, mælkesukker. Næringsindhold pr. 100 g  | Morbier:Energi: 1461 kJ / 352 kcalFedt: 28 gheraf mættede fedtsyrer: 14 gKulhydrater: 1 gheraf sukkerarter: 0 gProtein: 24 gSalt: 1 g    BLIV INSPIRERET: Kyllingebryst med Morbier
Vesterhavsost fra 64,00 kr
Vesterhavsost er en dansk ost, der fremstilles af det danske mejeri Thise. Vesterhavsost er en fast ost inspireret af den hollandske ost gouda, og er fremstillet af komælk, der lagres mindst 26 uger. MÆLK: Ko - pasteuriseret OPRINDELSE: Bovbjerg Fyr  VIDSTE DU?: Syv landmænd fra Bovbjerg leverer mælken til Vesterhavsostene. Vesterhavsost lagres i 26 uger i den salte havluft som fylder ostelageret via et særligt ventilationssystem. Det er en ny ostetradition som ligger langt fra den klassiske danske osteproduktion som vi kender den. I ostelageret ligger i alt 16500 Vesterhavsoste stablet fra gulv til loft. De drænes og udvikler smag under påvirkning af den friske vesterhavsluft. En enkelt Vesterhavsost svinder fra 8 til 7 kilo i løbet af de 26 uger lagringen varer, hvilket gør osten fast og tør med et tørstofindhold på 48 procent. MATCH MIN OST: Vesterhavsost passer perfekt med en mørk øl. PRODUKTION: Thise Mejeris ostelager ligger så langt mod vest som man næsten kan komme - med Vesterhavet og Bovbjerg Fyr i baggrunden. Ejendommen der huser mejeriet hedder Gammel Damsgård, og det er her Vesterhavsosten lagres. Den salte luft der blæses ind på lageret, er med til at give Vesterhavsost sin karakter. Vesterhavsost er en fast ost med en let nøddeagtig smag. THISE MEJERI: Thise Mejeri, som blev grundlagt i 1988 i et samarbejde mellem en mejerist og en mindre gruppe økologiske mælkeproducenter, har i dag 85 særligt udvalgte mælkeproducenter. Min. holdbarhed 20 dage Min. holdbarhed uåbnet 60 dage Ingredienser | Vesterhavsost: Pasteuriseret økologisk KOMÆLK, salt, mælkesyrekultur, mikrobiel osteenzym. Næringsindhold pr. 100 g | Vesterhavsost:Energi: 1711 kJ / 412 kcalFedt: 32 gheraf mættede fedtsyrer: 21 gKulhydrater: 0,1 gheraf sukkerarter: 0,1 gProtein: 31 gSalt: 2,1 g  
Tomme de Montagne fra 72,50 kr
Tomme de Montagne er en halvblød ost med kurvet skorpe, der er dekoreret med grå fløjlsagtig markeringer, som stammer fra svampe, der udvikler sig i modningsprocessen. Selve ostemassen har en flot lysegul farve. Konsistensen er blød og aromaen er fyldig, let syrlig og mild. Den bærer samtidig præg af at osten lagres på naturligt hø.    MÆLK: Ko - upasteuriseret OPRINDELSE: Jura, øst-Frankrig VIDSTE DU?: Der findes utallige oste i både Frankrig og Italien der går under betegnelsen Tomme (fransk) eller Toma (italiensk). De mest kendt er Tomme de Savoie eller Toma di Piemonte. En tomme kan laves på komælk, fåremælk (Tomme de Brebis) eller gedemælk (Tomme de Chèvre). En tomme beskriver en halvfast ost der modnes i en lav cylindrisk osteform, der samtidig også skal være produceret i bjergene.. En Tomme eller toma stammer fra den regionale sprog i Alperne. MATCH MIN OST: Passer virkelig godt til enten en rød bourgogne, en traditionel Pinot Noir eller en Beaujolais. PRODUKTION: Smagen af en tomme eller toma, varierer i løbet af året. Det hele kommer an på mælken fra de køer, får og geder om de har græsset ude om vinteren eller om sommeren.  Min. holdbarhed 14 dage Min. holdbarhed uåbnet 60 dage Ingredienser | Tomme de montagne: Pasteuriseret KOMÆLK, osteløbe, salt, mælkesyrebakterier Næringsindhold pr. 100 g | Tomme de montagne:Energi: 1424 kJ / 343 kcalFedt: 26 gheraf mættede fedtsyrer: 17 gKulhydrater: 3,2 gheraf sukkerarter: 0,5 gProtein: 24 gSalt: 1,7 g  
Sigtuna Deli Tunnbrödschips 55,00 kr
Sigtuna Deli Tunnbrödschips er en delikat og sprød svensk specialitet, der er skabt af Sigtuna Deli. Disse chips er fremstillet af traditionelt svensk tunnbrød, som er en slags tynd, flatbrød, som er blevet sprødt bagt, skåret i kvadrater og derefter ristet. Chipsene er lavet af hvedemel, vand, salt og kanel. Disse ingredienser giver dem deres unikke smag, der er blid og let krydret. Tunnbrödschips har en unik og sprød tekstur, der giver en meget behagelig mundfølelse. Deres smag er en kombination af let sødme og krydderi fra kanelen. De er gode at servere sammen med ost, charcuterie eller som et tilbehør til suppe eller salat. Tunnbrödschips kan nydes alene som en let snack, eller bruges til at dippe i hummus, tzatziki eller guacamole. De kan også bruges som en crunchy tilføjelse til enhver hors d'oeuvre eller serveret som et alternativ til chips eller crackers. Ingredienser | Sigtuna Deli Tunnbrödschips: Hvedemel, vand, rugmel, sirup, sukker, skummetmælkepulver, rapsolie, salt, tørgær, bagepulver (hjortetaksalt). Letfriteret i rapsolie, smagt til med gourmet salt. Opbevares mørkt og køligt. Næringsindhold pr. 100 g | Sigtuna Deli Tunnbrödschips:Energi: 2306 kJ / 536 kcalFedt: 34 gheraf mættede fedtsyrer: 6.2 gKulhydrater: 66 gheraf sukkerarter: 10 gProtein: 8.8 gSalt: 1,2 g  
Udsolgt
Gammel Knas fra 186,00 kr
Gammel Knas er en ost, der overrasker i smag og struktur, hvor ostens sødme, syre og fedme får modspil fra de knasende sprøde proteinkrystaller. På trods af sit navn er Gammel Knas ikke stærk men unik i både smag og struktur. MÆLK: Ko - pasteuriseret OPRINDELSE: Vestjylland VIDSTE DU?: Gammel Knas har fået sit navn fra de knasende proteinkrystaller og den lange modningsperiode på ikke mindre end 24 måneder. Gammel Knas har siden lancering i 2014 blevet til en øjeblikkelig klassiker da det er en alsidig ost, der passer godt til at nyde på ostebordet som den er når den smelter i de varme retter. MATCH MIN OST: Matcher perfekt til en stærk belgisk quadruple øl eller en belgisk Wit. PRODUKTION: Med en ny raffine- ringsmetode, hvorved osten modnes i et iltfattigt miljø, udviklede Nr. Vium Mejeri en Havarti med andre kulturer der var tilpasset en lang modningsperiode. I løbet af de 24 måneder opstår en balance mellem det søde, fede og syren sammen med de sprøde salte proteinkrystaller. NR. VIUM MEJERI: Nr. Vium Mejeri er beliggende i Midtjylland og er en del af Arla Foods. Mejeriet har specialiseret sig i produktionen af Havarti, Esrom og Port-Salut. Især er langtidsmodnet Havarti deres vartegn. Min. holdbarhed 20 dage Min. holdbarhed uåbnet 30 dage Ingredienser | Gammel Knas: KOMÆLK, salt, mælkesyrekultur, osteløbe Næringsindhold pr. 100 g  | Gammel Knas:Energi:  1748 kJ / 422 kcalFedt: 36 gheraf mættede fedtsyrer: 21 gKulhydrater: 0,5 gheraf sukkerarter: 0,5 gProtein: 23 g                                                                                                                 Salt: 1,8g  
Bleu d'Auvergne Fermier fra 70,00 kr
Denne ost er en del af flere BOB oste som produceres i Auvergne regionen, Vulkanernes Land midt i Frankrig. På trods af, at det er en blåskimmelost som Roquefort, er Bleu d’Auvergne ikke så kras og mere blød end sit regionale sidestykke.    MÆLK: Ko - upasteuriseret OPRINDELSE: Auvergne, Midt-Frankrig VIDSTE DU?: Historien om Bleu d’Auvergne er tæt forbundet med Roquefort da det er en reproduktion af sidstnævnte, med den ene forskel, at den laves på komælk, hvorimod Roquefort laves på fåremælk. Faktisk kom ansatte fra Roquefort, Antoine Roussel (der opfandt Bleu d’Auvergne), til undsætning for at forbedre hans opskrift. I skrifter dateret tilbage til 1893, var Bleu d’Auvergne endda kaldt den ’Roquefort inspirerede ost’ inden osten fik sit eget navn. "Fermier" angiver, at det er en gårdost, hvilket betyder, at osten er fremstillet af mælken fra producentens egen kvægbesætning og ikke er et masseproduceret produkt. Kvaliteten af ost påvirkes i høj grad af disse tre hovedfaktorer: den mad, som dyrene spiser, fremstillingsmetoderne og modningen. En fermierost er den bedste garanti for, at disse tre hovedfaktorer foretages af producenten. Resultatet er en ost med mere karakter og dybde. Vores producent af Bleu d'Auvergne fremstiller endda deres eget hø til at fodre deres dyr. MATCH MIN OST: For at kunne hamle op med den skarpe smag af en Bleu d’Auvergne, anbefaler vi at du drikker en sød vin til som Sauternes. PRODUKTION: Denne blåskimmelost er lavet på komælk og produceres ved at blande komælksost med Penicillium Roqueforti, som er det videnskabelige navn for blåskimmel, inden der bores huller med tynde nåle flere steder, hvorved blåskimlen får de bedste betingelser og kan udvikles. Herefter får den lov til at modne i fugtige grotter i 3 måneder. CROIX DE CHAZELE: Andelselskabet Croix de Chazele i byen Puy de Sancy forsæter en tradition oprindeligt startet af deres oldeforældre i starten af 1900-talet.Produktion liger i 900meters højde.I området omkring produktionen findes overdrev fulde af alpine planter og vilde blåbær, som giver et rigt område for de græssende kvæg.   Min. holdbarhed 14 dage Ingredienser | Bleu d'Auvergne Fermier: Rå KOMÆLK, salt, MÆLKEsyrebakterier, osteløbe penicillium roqueforti. Næringsindhold pr. 100 g  | Bleu d'Auvergne Fermier:Energi: 1383 kJ / 334 kcalFedt: 28 gheraf mættede fedtsyrer: 19 gKulhydrater: 0,6 gheraf sukkerarter: 0,6 gProtein: 20 gSalt: 2,6 g  
Brie de Meaux fra 58,00 kr
En blød og fløjlsagtig ost med en mørk skorpe. Brie de Meaux er nævnt i anekdoter og skrifter tilbage fra det 9. århundrede, hvilket understreger at dette er en ægte klassiker. Smagen er kompleks, afrundet og behagelig med strejf af noter fra svampe. Indvendigt er Brie de Meaux let gylden, hvilket står i kontrast til den blege, hvide skorpe.    MÆLK: Ko - upasteuriseret OPRINDELSE: Meaux, Frankrig, Paris-området VIDSTE DU?: Oste som markedsføres som “brie” uden andre kvalifikationer er som regel industrielle opskrifter baseret på pasteuriseret mælk og kan være lavet overalt i verden, modsat “Brie de Meaux”. Andre traditionelle brier lavet på råmælk er også AOC-kontrolleret fx Brie de Melun.  MATCH MIN OST: St. Emilion Volnay eller Pomerol  PRODUKTION: Brie de Meaux bærer AOC betegnelsen og skal derfor modnes i et af følgende regioner: Seine-et-Marne, Loiret, Aube, Marne, Haut-Marne, Meuse og  Yonne. 26 liter råmælk fra disse områder bruges til at lave en enkelt Brie de Meaux på 2,8 kg.   Min. holdbarhed 14 dage Ingredienser | Brie de Meaux: Upasteuriseret mælk fra ko, salt, mælkesyrekultur, osteløbe. Næringsindhold pr. 100 g  | Brie de Meaux:Energi: 1199 kJ / 289 kcalFedt: 22,8 gheraf mættede fedtsyrer: 16,2 gKulhydrater: 0 gheraf sukkerarter: 0gProtein: 20,9 gSalt: 1,7 g  
American Express Maestro Mastercard Shop Pay Union Pay Visa