Tapas med Mahon ost

Tapas med Mahon ost

 

Mahon er en flot mørkegul ost, lavet på komælk og lagret i mindst 5 måneder. Osten produceres på øen Menorca. Smagen er dejlig nuanceret og fyldig, grænsende til behagelig fedme. Få det bedste ud af med denne opskrift. 

 

INGREDIENSER (3 Personer)

  • 16 tern Halvfast Mahon-Menorca
  • 16 cherrytomater
  • 1 spsk olivenolie af høj kvalitet
  • ¼ tsk Herbs De Provence
  • en lille håndfuld sorte oliven.
  • olivenolie
  • salt og peber
  • 16 cocktailpinde

 

 FREMGANGSMÅDE:

  1. Skyl tomaterne, skær kun lige toppen af, så du får en flad overflade.
  2. Bland tomaterne med olivenolie, urterne samt salt og peber. Sæt til side.
  3. Hak oliven fint og tilsæt lidt olie og salt så du får en grov tapenade. Du kan også sagtens bruge en støder og morter.
  4. Tag et stykke ost og placer en tomat ovenpå og før en cocktailpind igennem fra toppen. Se billede. Hæld lidt tapenade på toppen samt rester af olivenolie blandingen.
  5. Velbekomme!

Relaterede Indlæg

Camembert de Normandie med pærer
Camembert de Normandie med pærer
  Her en opskrift af tartiner med Camembert de Normandie og pærer. Virkelig nemt og lækkert!  Osten er opfundet af Ma...
Læs mere
Rissalat & Midsommerost med kylling, æbler og valnødder
Rissalat & Midsommerost med kylling, æbler og valnødder
  Thises Midsommerost er produceret på den tid af året, hvor dagene er længst; 14 dage før og 14 dage efter sommerso...
Læs mere
Snack med Brie de Meaux, Bacon og hindbær
Snack med Brie de Meaux, Bacon og hindbær
    Brie de Meaux er en blød og fløjlsagtig ost med en mørk skorpe. Brie de Meaux er nævnt i anekdoter og skrifter ti...
Læs mere
Sandwich med æble, spinat og gedebrie
Sandwich med æble, spinat og gedebrie
    Det der gør, at denne gedebrie skiller sig ud fra mængden af andre brieoste er ikke blot at den laves i en sekska...
Læs mere
Tærte med pærer og Fourme d'Ambert
Tærte med pærer og Fourme d'Ambert
  Fourme d'Ambert er en favorit blandt mange osteelskerer. Rund og markeret med grå/hvide aftegninger på skindet. Os...
Læs mere
Kyllingebryst med Morbier
Kyllingebryst med Morbier
  Morbier er en unik, fransk specialitet fremstillet af upasteuriseret komælk. Morbier kommer fra regionen Jura i det...
Læs mere

Skriv en kommentar