Taleggio smelter helt vidunderligt og gør den til en ideel topping for bagte kartofler. Her kombineret med bacon og en cremet hvidvinssauce.
INGREDIENSER (4 personer)
- 4 store bagekartofler
- 1 spsk olivenolie
- havsalt
- 25 g smør
- 1 skalotteløg, hakket i fine tern
- 1 fed hvidløg, fintsnittet
- 2 porrer, skåret på langs og fintsnittet på tværs
- 75 ml hvidvin
- 3 dl double cream ca. 50%, alm. Piskefløde 38% også bruges
- 150 g taleggio, i tern
- 8 skiver bacon
- salt og friskkværnet peber, efter smag
FREMGANGSMÅDE:
- Forvarm ovnen til 180C
- Smør kartoflerne ind med olivenolie og prik skallen hele vejen rundt med en gaffel. Placeres ovenpå en lille bunke havsalt i et bagefast fad.
- Stilles øverst i ovnen i cirka 1 time eller indtil de er møre indvendigt og skindet sprødt.
- I mellemtiden varmer du en stegepande indtil den er godt varm. Baconen steges indtil det er sprødt. Hakkes groft og stilles til side til senere.
- Varm igen panden med jævn varme og tilføj smør, løg og hvidløg som steges indtil de er klare, de må ikke få farve. Dernæst tilsætter du de fintsnittede porrer og steger indtil de er faldet lidt sammen, ca. 5 minutter..
- Hvidvinen tilsættes og simres indtil væsken er fordampet med cirka halvdelen. Herefter tilføjes fløden og varmes igennem til det tykner. Smages til med salt og peber.
- Når kartoflerne er bagt, fjernes salten fra fadet og de stilles tilbage igen. Skær et kryds i hver kartoffel som presses åbent. Hæld saucen i krydset og drys med tallegio tern og til sidst bacon.
- Fadet bages i 10 minutter eller indtil gylden-brun og boblende.