Mozzarellaens verden - Alt du skal vide om mozzarella

mozzarella

Mozzarella er nok Italiens mest berømte ost. Men vidste du, at denne formaggio fresco fås i mange forskellige faconer og udformninger?

Mozzarella er en typisk ost fra Campania i Syditalien, og den er elsket og nydes af mange mennesker verden over på grund af dens bløde og sommetider syrlige smag. Mens den klassiske fior di latte variant, som laves af frisk sødmælk, er den bedst kendte, bryster Italien sig af mange slags mozzarella i forskellige faconer, størrelser, teksturer og endda smagsvarianter.

Lær mere om alle de forskellige slags mozzarella herunder.

TYPER AF MOZZARELLA

Sig “ciao” til mozzarella-familien.

Fior di Latte Mozzarella

Navnet betyder mælkeblomst, og fior di latte mozzarella er din klassiske, traditionelle mozzarella. Den er lavet af frisk sødmælk og har en sød, let og delikat smag med en elastisk tekstur.

Mozzarella di Bufala DOP

Mozzarella di Bufala er lavet af mælk fra vandbøfler og byder på en mere syrlig og sød smag end almindelig fior di latte mozzarella. Den er meget eftertragtet til pizza, fordi den er så cremet, men den er lige så god, når den serveres alene. Den betegnes ofte “DOP”, en mærkning, der viser, at den udelukkende produceres i den region, den oprindeligt kommer fra: Campania.

Stracciatella

Denne søster er virkelig blød og cremet! Navnet stammer fra det italienske ord straccia, som betyder laseller trævl,” stracciatella produceres med trævler af mozzarellamasse og frisk fløde. Den er alletiders til at smøre på brød eller endda til at røre i pasta. Og ja, den er lige så fantastisk, som den lyder.

Burrata

Burrata fik sin start i Puglia, i en lille by i Bari-provinsen, og den består af en poseaf strakt mozzarellaost fyldt med stracciatella opblødt i fløde. Mens den laves af forskellige dele mozzarella, er burrata meget mere fed og cremet med en løsere tekstur. Drys med havsalt og dryp lidt olivenolie på for at nyde smagen til fulde.

burrata

Bocconcini

Bocconcini, som betyder “små mundfulde, er mindre bidder af mozzarella perfekt til at komme i salater eller til at spise enkeltvis med frisk basilikum og tomat. De er mozzarellaens søde småsøstre!

Bocconcini

Nodini

Denne håndvredne (bogstaveligt talt) mozzarellaknudehar en glat, blank overflade og en dejlig fast tekstur. De små knuders elegante facon gør dem fantastiske til at servere ved festlige lejligheder!

Relaterede artikler

Fakta om laktose
Fakta om laktose
Fødevarer, der indeholder laktose Laktose forekommer naturligt i mejeriprodukter som mælk, ost og yoghurt. Som bipro...
Læs mere
Hvilke oste kan fryses?
Hvilke oste kan fryses?
Sådan påvirker frysning osten Det kommer nok ikke som en overraskelse, at frysning påvirker forskellige oste for...
Læs mere
Hvilken ost er laktosefri? Læs alt om laktosefri ost.
Hvilken ost er laktosefri? Læs alt om laktosefri ost.
Laktose, også kaldet mælkesukker, findes i alle mejeriprodukter, inklusive mælk, ost og yoghurt. Laktase, et enzym de...
Læs mere
Forskellen mellem Parmigiano-Reggiano og Parmesanost
Forskellen mellem Parmigiano-Reggiano og Parmesanost
Deres komplekse smag og særdeles granulære tekstur er et resultat af deres lange modningstid. Parmigiano-Reggiano er ...
Læs mere
Alt du skal vide om brie ost
Alt du skal vide om brie ost
Hvad er Brie?  Brie er en knækket hvid og blødmodnet ost, typisk lavet på komælk. Den har en blød kant med hvid mug, ...
Læs mere
Hvad er Tartiflette?
Hvad er Tartiflette?
Tartiflette… Dronningen af vinterretterne, som er en sikker vinder når man skal bruge et varmende festmåltid på en gr...
Læs mere
Hvad er blåskimmelost ?
Hvad er blåskimmelost ?
Blåskimmelost er en betegnelse, der bruges til at beskrive en ost, der er produceret med pasteuriseret ko-, får- elle...
Læs mere
Alt du skal vide om hytteost
Alt du skal vide om hytteost
Hvad er hytteost? Hytteost er lavet af ostemassen fra komælk, som giver en blød hvid ost med en mild smag. I modsætni...
Læs mere