Mozzarella er nok Italiens mest berømte ost. Men vidste du, at denne formaggio fresco fås i mange forskellige faconer og udformninger?
Mozzarella er en typisk ost fra Campania i Syditalien, og den er elsket og nydes af mange mennesker verden over på grund af dens bløde og sommetider syrlige smag. Mens den klassiske fior di latte variant, som laves af frisk sødmælk, er den bedst kendte, bryster Italien sig af mange slags mozzarella i forskellige faconer, størrelser, teksturer og endda smagsvarianter.
Lær mere om alle de forskellige slags mozzarella herunder.
TYPER AF MOZZARELLA
Sig “ciao” til mozzarella-familien.
Fior di Latte Mozzarella
Navnet betyder “mælkeblomst”, og fior di latte mozzarella er din klassiske, traditionelle mozzarella. Den er lavet af frisk sødmælk og har en sød, let og delikat smag med en elastisk tekstur.
Mozzarella di Bufala DOP
Mozzarella di Bufala er lavet af mælk fra vandbøfler og byder på en mere syrlig og sød smag end almindelig fior di latte mozzarella. Den er meget eftertragtet til pizza, fordi den er så cremet, men den er lige så god, når den serveres alene. Den betegnes ofte “DOP”, en mærkning, der viser, at den udelukkende produceres i den region, den oprindeligt kommer fra: Campania.
Stracciatella
Denne søster er virkelig blød og cremet! Navnet stammer fra det italienske ord straccia, som betyder “las” eller “trævl,” stracciatella produceres med trævler af mozzarellamasse og frisk fløde. Den er alletiders til at smøre på brød eller endda til at røre i pasta. Og ja, den er lige så fantastisk, som den lyder.
Burrata
Burrata fik sin start i Puglia, i en lille by i Bari-provinsen, og den består af en ”pose” af strakt mozzarellaost fyldt med stracciatella opblødt i fløde. Mens den laves af forskellige dele mozzarella, er burrata meget mere fed og cremet med en løsere tekstur. Drys med havsalt og dryp lidt olivenolie på for at nyde smagen til fulde.
Bocconcini
Bocconcini, som betyder “små mundfulde”, er mindre bidder af mozzarella – perfekt til at komme i salater eller til at spise enkeltvis med frisk basilikum og tomat. De er mozzarellaens søde småsøstre!
Nodini
Denne håndvredne (bogstaveligt talt) ”mozzarellaknude” har en glat, blank overflade og en dejlig fast tekstur. De små knuders elegante facon gør dem fantastiske til at servere ved festlige lejligheder!