
Brie de Meaux er en blød og fløjlsagtig ost med en mørk skorpe. Brie de Meaux er nævnt i anekdoter og skrifter tilbage fra det 9. århundrede, hvilket understreger at dette er en ægte klassiker. Smagen er kompleks, afrundet og behagelig med strejf af noter fra svampe. Indvendigt er Brie de Meaux let gylden, hvilket står i kontrast til den blege, hvide skorpe. Få det bedste ud af det med denne opskrift.
INGREDIENSER (2-3 personer)
- 1 groft baguette
- 3 skiver god bacon, gerne tørsaltet
- 100g hindbær, delt i to
- En lille håndfuld fintskåret basilikum
- 200g Brie de Meaux, skåret i skiver
- Olivenolie
- Salt & Peber
FREMGANGSMÅDE:
- Start med at varme ovnen op til 175◦ C. Steg i mellemtiden baconskiverne, helt sprøde i en stegepande. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
- Skær brødet i skiver og placer dem side om side, i et ovnfast fad og rist dem i den nu opvarmede ovn. Indtil de har fået lidt farve.
- Tag fadet ud af ovnen og smør olivenolie over de ristede skiver og placer et stykke ost ovenpå. Sæt fadet tilbage i ovnen indtil osten er let smeltet.
- Tag fadet ud af ovnen og afslut hver skive med lidt sprød bacon, basilikum og hindbær. Nydes omgående!