Snack med Brie de Meaux, Bacon og hindbær

Snack med Brie de Meaux, Bacon og hindbær

 

 

Brie de Meaux er en blød og fløjlsagtig ost med en mørk skorpe. Brie de Meaux er nævnt i anekdoter og skrifter tilbage fra det 9. århundrede, hvilket understreger at dette er en ægte klassiker. Smagen er kompleks, afrundet og behagelig med strejf af noter fra svampe. Indvendigt er Brie de Meaux let gylden, hvilket står i kontrast til den blege, hvide skorpe. Få det bedste ud af det med denne opskrift. 

INGREDIENSER (2-3 personer)

  • 1 groft baguette
  • 3 skiver god bacon, gerne tørsaltet
  • 100g hindbær, delt i to
  • En lille håndfuld fintskåret basilikum
  • 200g Brie de Meaux, skåret i skiver
  • Olivenolie
  • Salt & Peber

 

FREMGANGSMÅDE:

  1. Start med at varme ovnen op til 175◦ C.  Steg i    mellemtiden baconskiverne, helt sprøde i en stegepande. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  2. Skær brødet i skiver og placer dem side om side, i et ovnfast fad og rist dem i den nu opvarmede ovn. Indtil de har fået lidt farve.
  3. Tag fadet ud af ovnen og smør olivenolie over de ristede skiver og placer et stykke ost ovenpå. Sæt fadet tilbage i ovnen indtil osten er let smeltet.
  4. Tag fadet ud af ovnen og afslut hver skive med lidt sprød bacon, basilikum og hindbær. Nydes omgående!

Relaterede Indlæg

Camembert de Normandie med pærer
Camembert de Normandie med pærer
  Her en opskrift af tartiner med Camembert de Normandie og pærer. Virkelig nemt og lækkert!  Osten er opfundet af Ma...
Læs mere
Rissalat & Midsommerost med kylling, æbler og valnødder
Rissalat & Midsommerost med kylling, æbler og valnødder
  Thises Midsommerost er produceret på den tid af året, hvor dagene er længst; 14 dage før og 14 dage efter sommerso...
Læs mere
Tapas med Mahon ost
Tapas med Mahon ost
  Mahon er en flot mørkegul ost, lavet på komælk og lagret i mindst 5 måneder. Osten produceres på øen Menorca. Smage...
Læs mere
Sandwich med æble, spinat og gedebrie
Sandwich med æble, spinat og gedebrie
    Det der gør, at denne gedebrie skiller sig ud fra mængden af andre brieoste er ikke blot at den laves i en sekska...
Læs mere
Tærte med pærer og Fourme d'Ambert
Tærte med pærer og Fourme d'Ambert
  Fourme d'Ambert er en favorit blandt mange osteelskerer. Rund og markeret med grå/hvide aftegninger på skindet. Os...
Læs mere
Kyllingebryst med Morbier
Kyllingebryst med Morbier
  Morbier er en unik, fransk specialitet fremstillet af upasteuriseret komælk. Morbier kommer fra regionen Jura i det...
Læs mere

Skriv en kommentar