Gratis levering ved dit første køb! Klik her

Snack med Brie de Meaux, Bacon og hindbær

Snack med Brie de Meaux, Bacon og hindbær

 

 

Brie de Meaux er en blød og fløjlsagtig ost med en mørk skorpe. Brie de Meaux er nævnt i anekdoter og skrifter tilbage fra det 9. århundrede, hvilket understreger at dette er en ægte klassiker. Smagen er kompleks, afrundet og behagelig med strejf af noter fra svampe. Indvendigt er Brie de Meaux let gylden, hvilket står i kontrast til den blege, hvide skorpe. Få det bedste ud af det med denne opskrift. 

INGREDIENSER (2-3 personer)

  • 1 groft baguette
  • 3 skiver god bacon, gerne tørsaltet
  • 100g hindbær, delt i to
  • En lille håndfuld fintskåret basilikum
  • 200g Brie de Meaux, skåret i skiver
  • Olivenolie
  • Salt & Peber

 

FREMGANGSMÅDE:

  1. Start med at varme ovnen op til 175◦ C.  Steg i    mellemtiden baconskiverne, helt sprøde i en stegepande. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  2. Skær brødet i skiver og placer dem side om side, i et ovnfast fad og rist dem i den nu opvarmede ovn. Indtil de har fået lidt farve.
  3. Tag fadet ud af ovnen og smør olivenolie over de ristede skiver og placer et stykke ost ovenpå. Sæt fadet tilbage i ovnen indtil osten er let smeltet.
  4. Tag fadet ud af ovnen og afslut hver skive med lidt sprød bacon, basilikum og hindbær. Nydes omgående!

Relaterede Indlæg

Sandwich med æble, spinat og gedebrie
Sandwich med æble, spinat og gedebrie
    Det der gør, at denne gedebrie skiller sig ud fra mængden af andre brieoste er ikke blot at den laves i en sekska...
Læs mere
Tærte med pærer og Fourme d'Ambert
Tærte med pærer og Fourme d'Ambert
  Fourme d'Ambert er en favorit blandt mange osteelskerer. Rund og markeret med grå/hvide aftegninger på skindet. Os...
Læs mere
Kyllingebryst med Morbier
Kyllingebryst med Morbier
  Morbier er en unik, fransk specialitet fremstillet af upasteuriseret komælk. Morbier kommer fra regionen Jura i det...
Læs mere
Pasta med blå Munkeost, valnødder og spinat
Pasta med blå Munkeost, valnødder og spinat
  På Drøsbro Mejeri,  en del af Mammen Mejerier produceres blåskimmelosten i mange forskellige udgaver. De laver udov...
Læs mere
Kyllingbryst med munster AOP
Kyllingbryst med munster AOP
Munster er en rund ost med en vasket skorpe, der er sart orange. Indeni er osten blød, men stadig fast. Smagen er hve...
Læs mere
Knuste kartofler med skinke og Raclette ost
Knuste kartofler med skinke og Raclette ost
  Raclette ost nydes bedst smeltet og er derfor en skøn ingrediens i vinterkøkkenet. Raclette ost er en halvfast ost ...
Læs mere

Skriv en kommentar